arkadaşlar merhaba,
sizinle bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.
Ben bir aslan burcu kadınıyım. Eşimin bir ağırlığı olsun, güçlü dursun istiyorum. Ama eşim herkesin ayak işlerine koşturdukça sinir oluyorum. Kendisi bilgi işlem uzmanı. Ama şirkette kendi göreviyle ilgili ilgisiz ne varsa koşturuyor. Herkes onu ayak işlerini yaptırabileceği biri olarak görüyor artık. Bu akşam iş arkadaşı bilmiyormuş güya yolları, onu ve sevgilisini, arkadaşının arabasıyla bize çok uzak olan bir yere götürdükten sonra, daha doğrusu onların şoförlüğünü yapınca bardak bende taştı artık. Daha önce de o arkadaşının sevgilisini gidip havaalanından aldı akşam geç bi saatte. Arkadaşınınişi var diye. Bir gece sabaha karşı saat 4'te çıktı evden yöneticisinin sevgilisini havaalanından aldı, havaalanında boş boş beklediği saatlerden bahsetmiyorum bile. şirkette sürekli sabahlar, deli gibi çalışır ama ıvır zıvır işlerle uğraşır. Herkes bilir ki ne iş verseler yapacak, ister 5 lira maaş verelim ister 500, hiç fark etmez. Bu çocuk sesini çıkarmaz. Zaten bunun yüzünden 2 senedir şirkette zam almayan tek kişi o. En çok çalışanı, şirket için kendini bitireni o olduğu halde. Ben belki 5-6 yıl sonra kariyer olarak iyi yerlere geleceğim, güçlü insanlarla olacağım (hatta şimdiden öyle sayılırım) eşimin böyle onun bunun ayak işlerine koşturan bir insan olmasını istemiyorum. Biraz bilgili olsun, güçlü olsun, entellektüel açıdan kendini geliştirsin, bir tarzı olsun, beni herşeyiyle etkilesin istiyorum. Ama şu an bu görüntüden çok, çok uzağız. Birilerine resmi bir mail yazması gerektiğinde bile benden yardım istiyor. Kendini geliştirmek hiç aklına gelmiyor. Aramızda dağlar kadar fark var. Onu çok seviyorum ama eşim olarak kendini ezdirmesi hoşuma gitmiyor. Bendeki ağırlığı gittikçe yok oluyor. Içimden bir ses hep yok olmıcak böyle diyor ama ondan ayrılmaya yüreğim de dayanmaz. Ben bunları ona söyleyince bunun adı arkadaşlık tabi ki yardım edeceğim diyor ama o beni senin işin varken gidip havaalanndan alırmıydı diye sorunca sessiz kalıyor. Eşimin böyle bir insan olması beni çıldırtıyor, benzer sorunları olanlar var mı? Sizce çözümümüz ne olabilir?