• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin daha güçlü biri olmasını istiyorum :(

Demek ki eşiniz böyle mutlu. Demek ki bu yaptıklarından zarar görmemiş ki bu şekilde davranmayı tercih ediyor.
Bu güçsüzlük değil iyi niyettir.
Güç diye kastettiğiniz nedir ki sizin?
Güçlü olunca ne yapmalı insanlar?
5-6 yıl sonra çok güçlü olmaktan kastınızı da merak ettim.
Eşinizi küçümsediğiniizi hissettirdiniz bana.
Bence iyi yürekli, merhametli ve yardımsever bir insan o.
Bütün bunlar ahmaklık olsaydı eşiniz o kariyeri de elde edemezdi herhalde

Bu tarz evliliği olan bir dostum vardı. Daha sonra ben güçlü es istiyorum diyerek boşandı. Sonra bir erkek arkadaşı oldu. İlk 1-2 aydan sonra sevgili de aynı eski kocası gibi davranmaya başladı. İste o zaman anladım ki kadın ultra baskın. Sizinkinde roller değişmiş. Evin erkeği siz olmuşsunuz. Kusura bakmayın ama eşinizin sahip olmasını istediğiniz vasıflar flört döneminde kabak gibi ortadadır zaten. Bir psikolog arkadasım asırı iyi niyetli olan ve hayır demeyi bilmeyen insanların psikolojik sorunlari oldugundan bahsetmişti. Bence bir uzman yardımı almalı başka türlü değişmesi imkansız. İyi niyetli oldugundan fesat insanlar tarafından kullanılması beni cok üzdü. Esınız resmen kullanılıyor. Ayrıca iki senedir zam alamamış olması da cok üzücü bence. Dediğim gibi yardimsiz bu isin çözülmesi, eşinizin güçlü bir erkek gibi durması cok zor.

bence adam çok iyi niyetli kimseyi kırmayan ipek gibi bi insan
sizde cok baskınsınız, biraz kendinizi geri çekin

Benim bildigim aynen dediginiz gibi aslan burcu baskın olur, genelde yönetmeyi severler aslan burcu, ormanlar kralıdır ya hani. :34:
Malesef benim erkek ark. ' da tam tersi. Hic baskın ve güclü bir karakter degil.
Gerci isine gelen konularda baskı kurmaya, güclü görünmeye bayılıyor da istikrar yok.. :51:
Mesela; Onun cözebilecegi, onun yapması daha dogru olabilecek konularda ise tam tersi susar, o herseye karısmaya kalkan, yorum yapan insan gider, yerine süt dökmüs kedi gelir demez ki, sen dur ben yaparım, bana düser bunu yapmak o, daha cok sen hallet ya da sen halledersin der. :53:
Bende buna sinir oluyorum.. :41:
İyilikten maraz dogar diye bosuna dememisler. Esiniz iyi niyetinden belki de '' hayır '' diyemediginden her dediklerini yapıyor, yardımlarına kosuyor ama insanlar bak bu insan iyi, hep yanımızda oldu, yardımımıza kostu demiyorlar iste hatta faydalanmaya devam ediyorlar.

Son düzenleme:
sen eşinin güçlü olmasını değil, cool olmasını istiyorsun.

ama sonradan cool olunmaz ki canım benim.

cool insanlara kimse iş angarya işleri buyuramaz, çekinir.

geçinmeye gönlün varsa eşini böyle kabul etmekten başka çaren yok.

değiştirmeye çalışman onu sadece rencide eder, bir iki seni mutlu etmek için belki kendini zorlayarak istediğin gibi davranır sonra yine aslına rücu eder.

ya da zamana bırak.

cool olamaz ama kimseye hayır diyememenin zararlarını görmeye başladığında, en azından bu konuda seçici olmaya başlar.

o halinden memnun, memnun olmayan sensin.

de-ğiş-ti-re-mez-sin

ben seni anlıyorum bende tipik aslan burcu kadınıyım. Bende de şöyle bi durum var mesela nişanlımın işi guzel ama ben boyle hani olur bazen işini yerer sinir olurum. Kimsenin yanında yapmasını istemem gururum incinir. Güçlü dursun isterim. Halbuki hayat bu insan yarın obur gun ne olcağı belli olmaz. Ama bu huyumu yenemiyorum aman kimsenin yanında işini kötülemesin diyorum kendi kendime. Bunu ona söylemedim hiç alınmasını istemiyorum

Bir zaman sonra çok güçlü olacağım, ETRAFIMDA güçlü insanlar olacak, hala öyle sayılırım tarzında konuşmanız şaşırttı beni.

Belliki aklınız karışmış, duygusal boşluk yaşıyorsunuz eşinize karşı..

Sizin tabirinizle çok güçlü bir erkek olur ama şuanki kalbini bulamayabilirsiniz..

Görüyoruz çevremizde çok baskın ve sözde güçlü erkekleri ; HAYATI ZİNDAN EDİYOR eşlerine.

Bazı durumları eşinizle konuşun ama niye böyle yapıyorsun diye değil sizde uyandırdığı hislerinizi anlatın, anlayacağına eminim.

AMA BU SÜREDE, lütfen kafanızdaki-yüreğinizdeki eşinizi koruyun; farklı düşünüp kafanızda büyümesine izin vermeyin.

arkadaşlar merhaba,

sizinle bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.

Ben bir aslan burcu kadınıyım. Eşimin bir ağırlığı olsun, güçlü dursun istiyorum. Ama eşim herkesin ayak işlerine koşturdukça sinir oluyorum. Kendisi bilgi işlem uzmanı. Ama şirkette kendi göreviyle ilgili ilgisiz ne varsa koşturuyor. Herkes onu ayak işlerini yaptırabileceği biri olarak görüyor artık. Bu akşam iş arkadaşı bilmiyormuş güya yolları, onu ve sevgilisini, arkadaşının arabasıyla bize çok uzak olan bir yere götürdükten sonra, daha doğrusu onların şoförlüğünü yapınca bardak bende taştı artık. Daha önce de o arkadaşının sevgilisini gidip havaalanından aldı akşam geç bi saatte. Arkadaşınınişi var diye. Bir gece sabaha karşı saat 4'te çıktı evden yöneticisinin sevgilisini havaalanından aldı, havaalanında boş boş beklediği saatlerden bahsetmiyorum bile. şirkette sürekli sabahlar, deli gibi çalışır ama ıvır zıvır işlerle uğraşır. Herkes bilir ki ne iş verseler yapacak, ister 5 lira maaş verelim ister 500, hiç fark etmez. Bu çocuk sesini çıkarmaz. Zaten bunun yüzünden 2 senedir şirkette zam almayan tek kişi o. En çok çalışanı, şirket için kendini bitireni o olduğu halde. Ben belki 5-6 yıl sonra kariyer olarak iyi yerlere geleceğim, güçlü insanlarla olacağım (hatta şimdiden öyle sayılırım) eşimin böyle onun bunun ayak işlerine koşturan bir insan olmasını istemiyorum. Biraz bilgili olsun, güçlü olsun, entellektüel açıdan kendini geliştirsin, bir tarzı olsun, beni herşeyiyle etkilesin istiyorum. Ama şu an bu görüntüden çok, çok uzağız. Birilerine resmi bir mail yazması gerektiğinde bile benden yardım istiyor. Kendini geliştirmek hiç aklına gelmiyor. Aramızda dağlar kadar fark var. Onu çok seviyorum ama eşim olarak kendini ezdirmesi hoşuma gitmiyor. Bendeki ağırlığı gittikçe yok oluyor. Içimden bir ses hep yok olmıcak böyle diyor ama ondan ayrılmaya yüreğim de dayanmaz. Ben bunları ona söyleyince bunun adı arkadaşlık tabi ki yardım edeceğim diyor ama o beni senin işin varken gidip havaalanndan alırmıydı diye sorunca sessiz kalıyor. Eşimin böyle bir insan olması beni çıldırtıyor, benzer sorunları olanlar var mı? Sizce çözümümüz ne olabilir?

bence eşinize söyleyin artık insanlar karşısında ki insanı kullanmaya bayılıyor bunu söyleyin kırma ama uygun bir dille başından sal demelisiniz yoksa emin olun eşinizi çok ezen olur !!!!

çevremdeki aslan kadınlarından biliyorum kesinlikle ve kesinlikle baskın bir karakterle yapamazlar.eğer erkek baskınsa bu boşanmaya kadar gidebilir hep o ormanın kralı olmalı.ama karşısındaki ondan zayıfsa küçümser.'ben tuttuğumu koparırım eşim pısırık' diyen bir arkadaşım var. ama kesinlikle eşine gık da dedirtmez.artık nasıl pısırık olmayacaksa eşi:1:

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Aynı durum ve hatta belkide biraz daha fazlası bende var. Ama ne yapsam ne etsem ben bu durumu gideremedim. Yani anlayacağınız dökme suyla değirmen dönmüyor.

Herkesin inancı farklı kimi şanslısınız demiş kimi sinir bozucu demiş bence bu büyüme ortamıyla inançlarla alakalı birşey. Bana erkek dediğinizde, beni koruyan, kendini ezdirmeyen yanımda kaya gibi duran bir adam geliyor. Ha her kaya iyilik yapmaz mı insana? Yapar ama illa boş işlerle değil adam gibi gösterir. Hem hangi devirdeyiz ki millet eşinizin bu iyi niyetini anlasın da değer versin? Valla ne diyeyim çok zor böyle insanla olmak. Benim erkek arkadaşım da bunu ona anlattığımda dudaklarını büzerdi iyice delirirdim. Ya yapıyosun madem gel de ki o benim arkadaşlarımla ilişkim öyle sen bu kadar ilgilenme bilmem ne bişe de savun kendini yok gelir birde bana küserdi. Ahh ahh ne diyeyim.

Çok doğru demiş arkadaş. Ben de aslanım, ben de baskınım, ben de taşıma suyla değirmeni döndüremedim. Size aman da kalbi güzel, içini görün, ruhunu sevin diyemicem. Şu an halen aşkın etkisinde olduğunuz için kıyamıyorsunuz ama gerçek şu ki, böyle karakterlere ne saygımız kalıyor zamanla ne de sevgimiz. bİZİ azcık tırstıracak donanımda bir erkek olmalı bizim eşimiz.Hani şu "yanıma yakışmalı" denen türden. Adam kendiliğinden donanımlı değilse, siz onu donatmaya çalıştıkça biçtiğiniz elbiseler bol gelip üzerinden düşecek. O dudak büzen adam bir süre sonra hırçınlaşacak, o da aşkın etkisinden çıkıp eleştirilmekten bıkacak ve bitmeyen tartışmalarınız başlayacak muhtemelen. Biz hem lider olmak istiyoruz ama hem de otoritesini tanıyacagımız, zekasıyla beyniyle, gücüyle bizi etkileyecek birisi olsun istiyoruz. Benim kocam en iyisi olsun, benim kocama imrenilsin, ben gözüm arkada kalmadan ona herşeyi emanet edebileyim, kollarına sığınınca kendimi güvende hissedeyim vs vs.... Haa bir de bilmiyorum fiziksel durumunuz nasıl. Sizden en az bir 10 santim ve bi kaç yaş büyük de değilse 15.000 kez düşünün. İyi kalp yetmiyor bir evliliği sürdürmeye. Vardı ya internette dolanan meşhur bir yazıda... Ne ayrılabilirsiniz, ne de böyle devam edebilirsiniz.Sürünür gidersiniz...

Çok doğru demiş arkadaş. Ben de aslanım, ben de baskınım, ben de taşıma suyla değirmeni döndüremedim. Size aman da kalbi güzel, içini görün, ruhunu sevin diyemicem. Şu an halen aşkın etkisinde olduğunuz için kıyamıyorsunuz ama gerçek şu ki, böyle karakterlere ne saygımız kalıyor zamanla ne de sevgimiz. bİZİ azcık tırstıracak donanımda bir erkek olmalı bizim eşimiz.Hani şu "yanıma yakışmalı" denen türden. Adam kendiliğinden donanımlı değilse, siz onu donatmaya çalıştıkça biçtiğiniz elbiseler bol gelip üzerinden düşecek. O dudak büzen adam bir süre sonra hırçınlaşacak, o da aşkın etkisinden çıkıp eleştirilmekten bıkacak ve bitmeyen tartışmalarınız başlayacak muhtemelen. Biz hem lider olmak istiyoruz ama hem de otoritesini tanıyacagımız, zekasıyla beyniyle, gücüyle bizi etkileyecek birisi olsun istiyoruz. Benim kocam en iyisi olsun, benim kocama imrenilsin, ben gözüm arkada kalmadan ona herşeyi emanet edebileyim, kollarına sığınınca kendimi güvende hissedeyim vs vs.... Haa bir de bilmiyorum fiziksel durumunuz nasıl. Sizden en az bir 10 santim ve bi kaç yaş büyük de değilse 15.000 kez düşünün. İyi kalp yetmiyor bir evliliği sürdürmeye. Vardı ya internette dolanan meşhur bir yazıda... Ne ayrılabilirsiniz, ne de böyle devam edebilirsiniz.Sürünür gidersiniz...

MErhaba arkadaşlar,
İki gündür arada grip tüm yazdıklarınızı okuyorum ama yoğunluktan bi girip cevap yazamadım. Hepiniz ne kadar değerli insanlarsınız, benim sorunum hakkında bana yardımcı olmaya çalışmışsınız, çook teşekkür ediyorum hepinize.

En çok bu arkadaşım anlamış beni... Ben de biliyorum eşim çok iyi kalpli ve dünyanın en iyi insanı. Güçlü biri olsa, istediğim gibi aynı karaktere sahip olacak mı bilmiyorum. Ama sürdürmmeye çalıştığımız şey evlilik. Evlilik bu tarz şeyleri kaldırmıyor :(( Daha yeniyiz, bana arada geliyolar sadece, ama ileride...

Arkadaşlar merhaba,

Sizinle bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.

Ben bir Aslan burcu kadınıyım. Eşimin bir ağırlığı olsun, güçlü dursun istiyorum. Ama eşim herkesin ayak işlerine koşturdukça sinir oluyorum. Kendisi Bilgi İşlem Uzmanı. Ama şirkette kendi göreviyle ilgili ilgisiz ne varsa koşturuyor. Herkes onu ayak işlerini yaptırabileceği biri olarak görüyor artık. Bu akşam iş arkadaşı bilmiyormuş güya yolları, onu ve sevgilisini, arkadaşının arabasıyla bize çok uzak olan bir yere götürdükten sonra, daha doğrusu onların şoförlüğünü yapınca bardak bende taştı artık. Daha önce de o arkadaşının sevgilisini gidip havaalanından aldı akşam geç bi saatte. arkadaşınınişi var diye. bir gece sabaha karşı saat 4'te çıktı evden yöneticisinin sevgilisini havaalanından aldı, havaalanında boş boş beklediği saatlerden bahsetmiyorum bile. şirkette sürekli sabahlar, deli gibi çalışır ama ıvır zıvır işlerle uğraşır. herkes bilir ki ne iş verseler yapacak, ister 5 lira maaş verelim ister 500, hiç fark etmez. bu çocuk sesini çıkarmaz. zaten bunun yüzünden 2 senedir şirkette zam almayan tek kişi o. en çok çalışanı, şirket için kendini bitireni o olduğu halde. ben belki 5-6 yıl sonra kariyer olarak iyi yerlere geleceğim, güçlü insanlarla olacağım (hatta şimdiden öyle sayılırım) eşimin böyle onun bunun ayak işlerine koşturan bir insan olmasını istemiyorum. biraz bilgili olsun, güçlü olsun, entellektüel açıdan kendini geliştirsin, bir tarzı olsun, beni herşeyiyle etkilesin istiyorum. ama şu an bu görüntüden çok, çok uzağız. birilerine resmi bir mail yazması gerektiğinde bile benden yardım istiyor. kendini geliştirmek hiç aklına gelmiyor. aramızda dağlar kadar fark var. onu çok seviyorum ama eşim olarak kendini ezdirmesi hoşuma gitmiyor. bendeki ağırlığı gittikçe yok oluyor. içimden bir ses hep yok olmıcak böyle diyor ama ondan ayrılmaya yüreğim de dayanmaz. ben bunları ona söyleyince bunun adı arkadaşlık tabi ki yardım edeceğim diyor ama o beni senin işin varken gidip havaalanndan alırmıydı diye sorunca sessiz kalıyor. eşimin böyle bir insan olması beni çıldırtıyor, benzer sorunları olanlar var mı? sizce çözümümüz ne olabilir?

tecrübe dediğimiz şey yaşadıklarımızla eşdeğerdir...

eşinizin tecrübe edinmesini istiyoranız bırakın hata yapsın...

Hata yaptıkça kendiyle hesaplaşmaya başlar ve olgunlaşma süreci hızlanır...

İnsanları değiştirme şansımız yok,yada istediğimiz kalıba sokma gibi,

onlara ya hata yapma şansı vereceğiz yada öyle kabul edeceğiz,

eşinizin hataları (size göre hata) kişilik yapısıyla ilgili, verici ve dot canlısı,

bunu ancak canı yandıkça , karşılığını alamadıkça zamanla en aza indirebilir....

yazdıklarınızı okurken babamla annemi gördüm
annem entellektüel bir bayan kitap okumayı sever diksiyonu çok iyidir babamın mesleği anneminkinden çok daha iyi olmasına rağmen tıpkı eşiniz gibi resmi mektup yazmakta bile zorlanır
babam herkesin yardımına koşar öz babasından bile kazık yemiştir dostlarına hep yardım etti birinin dıdısının dıdısı ameliyat olcak oldu hastaneye babam götürdü insanlara yardım etmekten özel bir zevk alırdı bayramları kendisinden 20 yaş küçük insanlar onu aramazdı hep babam onları alırdı sonra emekli oldu bir kişi bile emekli olmuşsun gibisinden aramadı annemin dostlarından başka babamın hiçbir arkadaşı olmadı
sonunda dost sandığı insanların ne kadar menfaatçi olduğunu anladı artık biraz daha ağırlığını koyabiliyor
biri söylemiş kazık yemeden anlayamaz diye. evet kazık yemeden anlayamaz çünkü eşiniz çok çok iyi kalpli

çevremdeki aslan kadınlarından biliyorum kesinlikle ve kesinlikle baskın bir karakterle yapamazlar.eğer erkek baskınsa bu boşanmaya kadar gidebilir hep o ormanın kralı olmalı.ama karşısındaki ondan zayıfsa küçümser.'ben tuttuğumu koparırım eşim pısırık' diyen bir arkadaşım var. ama kesinlikle eşine gık da dedirtmez.artık nasıl pısırık olmayacaksa eşi:1:

Benim en yakın ark. aslan esi yengec..
Ve esi' nin daha baskın olduguna inanıyorum ark. bekarken yapabildigi bir cok seyden vazgecmis durumda. Hatta cok sasırıyorum nasıl sessiz kalıp, kabul ediyor diye ben etmem bu yüzden sasırıyorum. İns. sonu dediginiz gibi olmaz.
Bizimkisi güzel bir tesadüf oldu bende yengec burcuyum sevgilim aslan. :9:
Mesela sevgilim ben hayır dedikten sonra ısrar edemiyor, istemedigim birseyi yaptıramıyor kesinlikle kabul etmem.
Hic bir zaman susmadım, signeye cekmedim belki bundandır üzerime gelememesi.
Normalde yengecler cekingen, icine kapanık oluyor bide.

Back