eşimin çatkapı gelen kardeşleri!!!!

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.430
35.509
1.123
39
merhaba arkadaşlar,bilenleriniz vardır,henüz 2 aylık evliyim.çok şükür güzel giden bir evliliğim var.yalnız canımı sıkan bir nokta var.eşimin 17-18 yaşlarında iki erkek kardeşi var.ramazan girdiğinden beri biz geliyoruz deyip çıkıp gelmeler başladı.yanlış anlamayın sakın gelmelerine karşı değilim ama iftara 1 saat kala çıkıp geliyorlar.zaten 2 hafta oldu ramazan başlayalı,3 oldu bu davranışları.çalışan bir insanım,kendime göre yemeğim oluyor.elim ayağıma dolaşıyor.en son baya söylendim,ben gelene değil,gönderene bulurum bahaneyi falan dedim eşime.o da annem'onlar ne yiyosa siz de ondan yersiniz 'falan diye düşünüyordur yapma bişey boşver falan dedi.ama koca koca adamlar yani nihayetinde çocuk değil ki önüne rasgele bişeyler koyayım.bunu alışkanlık haline getirmelerinden korkuyorum,zaten tatilim ramazanla beraber bitti,işe adapte olamadım evlilikle birlikte,zorlanıyorum baya.herkes baştan nasıl alıştırırsan sonra da öyle gider diyor,bilmiyorum ne yapmalıyım.son zamanlarda kayınvalidemlerle aramıza biraz mesafe koymaya çalışıyorum,bi düzen otursun diye(sık görüşüyorduk baya),acaba diyorum ben mesafe koymaya çalıştıkça kayınvalidem de sen gelmezsen biz geliriz demeye mi çalışıyor...uzun oldu biraz kusura bakmayın ama kafam karışık biraz.

şimdi söz konusu ramazan olduğu için çat kapı gelmelerine birşey diyemeyeceğim ne güzel birşey severim ben öyle kısıtlı sofralarda bereketli ramazan yemekleri yemeyi..iş yerinde açıyorum genelde orucumu ufak tefek şeylerle koca sofra oluyor kalabalıkta yemek daha zevkli geliyor bana..evimede biri aynı sizdeki gibi gelse ne varsa onu koyarım elimden geldiğince yedikçe çoğalır..onu dert etmeyin bi kere bence...
şimdi asıl meselede sizin eşinizin kardeşleri gelenler.. anladığım kadarıyla sizin endişeniz alışkanlık olur muyla başlıyor..bu durumu bi ramazan sonrasında etüd etmenizde fayda var derim ben bu durumdan rahatsızsanız isterseniz arkadaşlarınıza iftara gidin yada siz arkadaşlarınızı evinizde alın..bir iki gün dışarda yemeği planlayın isterseniz..nasıl olsa çat kapı geliyorlar ya iftar zamanı gelipte sizi evde bulamazlarsa ve bu birden fazla tekrarlanırsa artık buna kalkışmazlar gibi geliyor..
kayınvalidenle mesafe koyma konusunda birden kesme derim diyorsun ya çok sık görüşüyorduk evlenmeden önce...evlendikten sonra sebep ne olursa olsun birden bağını kesersen en iyi niyetli insanın bile içine kurdu düşürürsün canım anlıyorum biraz sınır koyma çabasındasın ama aceleci davranma biraz zamana yay..

haklısınız tabiki ramazanda hele çalışan bir bayansa misafir ağırlamak oldukça zordur ama yinede söylenmeyin sizi yenge olarak benimsemiş sofranıza oturmuşlar üstelik şu mübarek günlerde bir oruçluyu doyurmak nekadar sevaptır yoruluyorsunuz anlamaları lazım tabiki kayınvalidenizin bunu düşünmesi lazım yeni evliler deyip gitmek isteseler bile engel olması lazım yinede sabredin en azından ramazan çıkana dek

pinkystar,canım çok sağol yorumun için,evet benim tedirginliğim alışkanlık olması.yakın zamanda daha yoğun çalışmaya başlayacağım,böyle yemeğe(bayramdan sonra) zırt pırt habersiz gelirlerse diye çekiniyorum açıkçası..mesafe konusuna gelince de tabi birden kesmiyorum,olmaz zaten öyle bir şey,önceleri haftada 4 defa gidiyorduk,şimdi 1 defa uğramaya çalışıyorum(bi kere de onlar geliyor zaten)yani birden kesme değil bu

Olmadı kahvaltı hazırla onları koy..
ılla dolma,börek,mantı yapacak değilsin ya...

kızlar yanlış anlamayın,tabiki ramazan değil benim derdim,ben bundan sonrasını düşünerek yazdım bunları...yani ilerde de böyle desdursuz mu olacak acaba diye

canim benim yorgun argin insan kendine hazirlarken zor oluyor seni cok iyi anliyorum bizde biraz o yonden ilk baslarda oluyor yani bendede olmustu sizinle vakit gecirmeyi seviyorlardir onlar abim evlendi bir evimizde ora gozuyle bakiyorlardir benimsemislerdir yani biraz sabret bencede ilerde ramazandan sonra vakit bulamayacaklardir yerimseniben canini slkma onlar gelince cabuk gelin benimde yardima ihtiyacim var de mutfaga sok onlari bulaslk yikat vereliniortak isbirligui yani guzel olur sengözlerimebaksanab

sağol gülümsecim,denenebilir aslında..ya o kadar da sessizler ki,espri yapıyorum,ciddi sanıyorlar.4-5 saat kalıyorlar gelince,merhaba yenge,eline sağlık yenge,hoşçakal yenge...bu kadar.ben konuşmazsam tık yok,pcnin başında sürekli...of canlarım benim yaa,kıyamıyorum da bi taraftan

çat kapı olayı hoş degil tabi belki verdır belki yoktur ..ama mesafe koyma olayına gelince sen istedigin kadar koy mesafeni onlar eşinin ailesi ve yaşadıkları sürece senin hayatına dahil olacaklar ...

tabiki ben hayatıma dahil olmalarına karşı değilim zaten.sadece benim de kendime ait bir evim,işim ve hayatım olduğu kabullenilsin istiyorum.kayınvalidemin işe başlayınca yemeğe her gün bize gelin demesinin ne kadar yanlış olduğunu fark etmesini istiyorum..benim de bir evim var ve orda da bir tencere kaynayacak.zaten hiçbi şeyi kestirip atmıyorum

genç oldukları için kendilerini sizin evinizde daha rahat hissedebilirler belki ondan geliyorlardır...sizin işinizin yetişmediğini, bazen kendinize bile yetemediğinizi gördüklerinde bu kadar sık gelmezler...eşinizin ailesiyle de ilişkiyi kesmeyin...4 kez gideceğinize bir kez gidin ama kesmeyin...eşinizi üzmeyin arada kalan onlar oluyor sonuçta...

dene canim dene bos durani allah sevmezmis senin onlara onlarinda sana faydasi olsun benimde bir kardesim var erkek 18 yasinda basimdan savacagimda canim hadi bir kahve yap ablaciginla icelim karsilikli diyorum erkek ya hemen tuyuyor benim isim vardi ya diyip

Yüz vermeyin tepenize çıkarlar sonra.
Gelip gidecekler elbette ,ama her şeyin dozu var.

Bence bir müddet bekle abileri yeni evlendiği için heves edip geliyorlardır..

Ayrıca kayınvaliden öyle msj vermek isteseydi kocasınıda alıp gelirdi size sadece çocukları göndermezdi...

evet belki de bir hevesle yapıyorlardır..

bunları yazarken de çekiniyorum arkadaşlar,daha 2 ay oldu hemen istememezlik yapıyor falan diye düşünmeyin.öyle olmadığını belirtmeye çalışıyorum her msjımda.sadece tecrübeli arkadaşlardan fikir istiyorum,ilerde de başımın ağrımasını istemem açıkçası.

bence cok haklsınız
calısan bı bayansınız
yenı evlısınız
ve cat kapı
ben sevmem sahsen cat kapı mısafırı :1closedeyes:

bıraz mesafelı davranın :teselli:

Kayınvaliden sen çalıştığın için söylüyordur,eve gidip yemekle uğraşacağına hazır yer gidersiniz diye teklif ediyor..Bundan kötü niyet çıkarma..

bende bana gelen misafirlerimin gelmeden önce aramaları taraftarıyım
çatkapı gelmesi çok rahatsız eder anlıyorum canım seni ama eşinin kardeşleri diyede fazla bişey söyliyemiyorsundur sanırım da ben olsam laf sokardım

yoo,çocukları seviyorum ben onlara hiç bişey demem,kendi kendime düşünüyorum bunları..
ikrar da demiş ya,çatkaı misafir,hiç ama hiç hoşlanmadığım bişeydir benim de,kim olursa olsun,aramadan gelmesin isterim.
dionysoscum,evet çalıştığım için öyle söylüyor ama her fırsatta evi uzaktan tuttuk diye kızıyor.onun istediği her dk beraber olalım,beraber yiyelim içelim,evimize uyumaya gidelim sadece.asla gelemem böyle şeylere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…