Eşimin beni sevmediğini unutuyorum , davranışlarıyla hatırlatıyor.

maddiyat olmadan genel davranışı nasıl yada kafasına taktığı bişey olabailir mi malum işyerleri sıkıntıda şuan mesela gereksiz masraf bu yüzden istemiyor belkide

Kaç yıllık evlisiniz ?
Eşinizin canını sikan bir durum var mı ? Maddi konuda cidden sikintida mi ? Olmasa normalde nasıl olurdu?
Kvalide kpeder problemi yaşıyor musunuz? Dolduruşa geliyor mu ?
Benim eşim kpederimin işleri bozuk diye beni o kadar bunalttı ki çocuğum oldu aylarca bı gezmeye çıkarmadı, bundna sonra dışarda bı kahve içmek bile yok para gidiyo dedi, en yakınımın kinasina düğününe aglaya ağlaya gittim kendi ailesinin her şeyine gittiğim halde. Sürekli terslerdi bir de beni suçlu yapardı. Şimdi neden yaptın dediğimde ben de bilmiyorum neden yaptığımı diyor yanlış yapmışım diyor. Bence kişiliği kimliği tam oturmamış insanlarla evlenmekten dolayı oluyor bunlar . Ben en azından böyle düşünüyorum keşke daha olgun karısını el üstünde tutan birisiyle evlenseymisim diye çok dedim

Bağırmayı konusmak zannedıyor kendısı. O yuzden konusulmuyor ki.
Üzüldüm yaa... Aynı evde yaşadığın insan veya insanlar tarafından sevilmediğini hissetmek, karşılıklı bir paylaşım olmaması nasıl bir şey iyi bilirim. Acaba mektup mu yazsanız duygularınızı anlatan? Bir de mutlu musunuz genel olarak evlilikten, evde geçirdiğiniz zamandan?

Ay asla katlanamayacagim bir durum
Yani bi erkegin size harclik versin diye eline bakmaniz benim icin cok gurur kirici. 21 yasindayim ben de erken evlendim ama hep calistim ve eve ben de kazanc sagladim o yuzden istedigimi aldim, istedigim kadar harcadim. Cocugunuz olmadan once calistiniz mi hic? Kac yillik evlisiniz? Yani maddiyat olarak mi boyle davraniyor size sadece?

ayyyynı babam. senden sakındıklarını sülalesine de dağıtıyo mu? bak bu adamlar düzelmiyor konu sahibi, 35 yıllık gelecekten yazıyorum. o bağırdıkça sen de annem gibi susup siniyorsan bu hep böyle kalacak. benim babamın kaç mülkü olduğunu ben hala bilmem ama hep böyleydi. annem herşeye susup sindiği için benim ihtiyacım olduğunda bana el kaldırmaya kalkmıştı. annemin yerine de ben verdim bunun mücadelesini.

o bağırdıkça sen de üstüne gidip hakkını aramalısın. sen de evlat vermişsin evi çekip çeviryorsun. senin emeğinin para olarak karşılığı yok. bunu adamın kafasına kaka kaka sokacaksın.

bunu evladın için yapacaksın. "bana kötülük yapsa da çocuğuna yapamaz kıyamaz" diye düşünüyorsundur sen şimdi. hayır o öyle olmuyor. sen adamakıllı ses çıkarmadığın sürece bu adam bunun doğru olduğuna kendi de inanacak ve çocuğundan da aynı boyun eğmeyi bekleyecek. hele de erkek çocuğuymuş. çıkacak kavgaları düşünemiyorum.

yani en güzeli adamdan kurtulmak ama bunu yapma imkanın yoksa onun seviyesine düşüp çıngar çıkarmadan sana rahat yok. annem çoook pişman sustuklarına. ben silkeleyip kendine getirmesem şimdi bile çekecekti ama artık en azından ağzının payını verebiliyor. boş yere hırgürle sıkıntıyla geçen 35 yıldan sonra bu sahte kazancı nerene dayarsan daya tabii.

O zaman alma parayı. Kartıda ver kendisine. Çok kibar ve sakin ol. Dik dur. Ben harcama yapmayı bilmiyorum sen daha iyi yaparsın de. Her hafta ihtiyaç listesi yap. Bunlar alınaklar listesi sen al de. Tartışma sakın. Ne söylerse sus. Tavır al yani. Neyin ne olduğu o zaman belli olur.

Söylenince seni sinir ettiğini gördükçe bu tavra devam eder. O yüzden tavrını koy teğkisiz kal seviyotmu sorusunun cevabını almak uzun sürmez. Bağırmak boşa kürek çekmek olur. Akıllı kadın bağırmaz

Dibine kadar ekonomik şiddet yapıyor

Eşiniz başından beri mi böyleydi evlenmeden önce falan ? Yerinizde olsam boşanmayacak olsam bile bende onun davranırdım ona kadinlikta yapmazdım değer kıymet vermeyip aynı yatağa girmek isterse kabul etmeyin kendine çeki düzen versin belki bu şekilde terbiye olur

Karşılıklı dram yapmadan sakince konuşabilirsiniz. En baştan nasıl evlendiniz, beklentileriniz nelerdi, sizin ve onun beklentileri bir birini karşılıyor mu, hayattan şu an neler bekliyorsunuz, sevdiğiniz sevmediğiniz şeyler karşılıklı, evlilik hayatı için düşünceleriniz, anne baba olma ve sorumluluklar sizi nasıl hissettiriyor. Oturun madde madde baştan yazın, dram yapmayın, suçlamayın, ili taraf için de beklentiler karşılanmamış olabilir. İnsanız sonuçta. Çözüm odaklı düşünün. İş bulmaya çalışın, eğer eğitim vs sıkıntınız varsa bir süre desteklemesini söyleyin. İsterseniz sonrası için destek alabilirsiniz.

Sanki maddi olarak vs size sıkıntı çıkarıp hırs çıkarmaya çalışmış gibi, eşyayı ben sevmiyorum vs demeden direk atarım demesi de pasif agresif tavır gibi geldi.
Kısacası neymiş sıkıntısı öğrenmek için dolandırarak sormanız lazım.

Kimi böyle bir durumda eşinin sevmediği sonucuna varır, kimi buna yormaz. O konuda bir şey diyemiyorum.

Ama insan bu gerginlik dolu günlerde neden eşinin bir şeylerle oyalanmasını, kafasını dağıtmasını arzulamaz ki? Maddi olarak gücü yetmiyorsa da bunu daha güzel bir şekilde ifade etmesi gerekirdi.

Sevmese neden seninle ayni evde kalsin sadece huyu degisik belki de cimri Cimriyi de yola getirmek nasil birsey onu bilsek sanki mezara goturcekler parayi

Sevmese sonradan yüzünüz düsünce sebebini sormazdi. Biraz cimri gibi geldi bana. Kendi isini yapan insanlar (esnaf vs gibi) biraz cimri oluyorlar. Para kazanmak zor cunku. Babam da oyleydi.
Cocugunuz buyukse siz de is bakin bence

Daha onceki konunuzda yazmissiniz bunu, bu ne demek farkindasiniz degil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…