• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin beni korumaması beni delirtiyor..

yazınızı ve butun yorumları okudum.
cok zor bir durum.
Ben esinizin kotu niyetli oldugunu dusunmuyorum. en kolay cozumu 2 tarafada sessiz kalmakla saglamaya calısmıs.
Aile kulturleri sizinkilerle aynı degil o nedenle birbirinizi anlayamıyorsunuz. Ne siz onların istedigi gibi genis bir gelin olabilirsiniz ne de
onlar sizin istediginiz gibi yol yordam bilen terbiyeli edep sahibi insanlar olabilir.
Bence de esinizi karsınıza alıp konusun icinizi dokun nasıl olsa onları koruyacak durumda degil.
sizin artık bir aile oldugunuzu ve iki tarafın ailesinin onemli olmadıgını onceliginizin sizin yuvanız oldugunu belirtin.
birbirinize desdek olarak 2 tarafın olumsuzlukların ustesinden gelecgeinizi soyleyin ( sizin ailenizde sorun yok biliyorum ama neticede esnizin bir sıkıntısı var yersizde olsa)
Hemen kendinize bir ev bakın hatta 2 taraftanda mumkun oldugunca uzak olsun. 0 dan baslayın.
ve esinize ilke edindirin kayınvalideniz / kayınbabanınız sizin hakkınızda birsey derse sizi korumak zorunda olmadıgını ama onları da konusturmama hakkı oldugunu soyleyin .
yani desin ki "ben esime evde sizin hakkınızda bir kotu laf ettirmiyorum, karım benim namusum ailem cocuklarımın annesi sizde ona etmeyeceksiniz. Kim kotu laf ederse orada durmayacagım cıkıp gidecegim" boylece saygısızlık etmeden sizide korumaya gerek kalmadan birseyler kendiligind duzelecek. Birsey daha, cok kotu olamalarına sagmen onlarla gorusmek zorundasınız cunku eninde sonunda bir araya geliryosunuz. hafta 1 onlara haftada bir kendi ailenize esinizle birlikte gidersiniz. NEkadar adaletli davrasnırsanız ve esinizi bu adalete cekerseniz işler okadar size dogru donecek. zaten yeni gelin gelince onla ugrasırlar biraz siz rahat edersiniz.
umarım yuvanız dagılmadan huzurlu ve mutlu bir hayat yakalarsınız.
Birsey daha evet calısın, yarın kadınlar olarak basımıza neler gelecek bilmiyoruz... onemli bir guvence bizler icin.
Selamlar
desin ki "ben esime evde sizin hakkınızda bir kotu laf ettirmiyorum, karım benim namusum ailem cocuklarımın annesi sizde ona etmeyeceksiniz. Kim kotu laf ederse orada durmayacagım cıkıp gidecegim"
kesnlkle çözüm olur arkadaş güzel söylemiş..

Bazi adamlar ailelerine tek laf etmeyip hep zamanla duzelir, birbirlerine alisirlar diye boyle
Eslerini harciyorlar
Ailelerine karsi tek kelime edemiyorlar, hemde haksiz olduklarini gore gore.
Hakkinizi helal etmeyin.
Evet maddi olarak zarardasiniz.
Manevi olarak bitmissiniz.
Ama kurtuluyorsunuz.dunyanin en guzel evi olsa ne olur icinde huzur yoksa.
Uzaklasmak size iyi gelecek. Biraz direnc gosterin esinizede.
Bari yeni evinizde biraz rahat edin.
Uzaklasinca esinizde onlarin baskisindan kurtulur.
En azindan hergun gidip beyni yikqnmqz.
Ben yeni gelen eltiye aciyorum. Bir kurban gidiyor, yenisi geliyor.
Hic uzulmeyin, saray bile olsa birakin gidin.
Yeni bir yuva kurun kendinize.

Canım seni senden başkası koruyamaz eşine hatta kendi ailene bile guvenme. Kaynanana kaynatana gorumcene tavrını koy. Seni evden kovan birinin evinede bir daha adım atma bence. Evden cikarirlarsada yaptığın masrafi iste yoksa çıkamam param yok dersin. Esin sesini cikarmiyorsa sen çıkar. Alttan aldıkça ezilirsin

Canım seni senden başkası koruyamaz eşine hatta kendi ailene bile guvenme. Kaynanana kaynatana gorumcene tavrını koy. Seni evden kovan birinin evinede bir daha adım atma bence. Evden cikarirlarsada yaptığın masrafi iste yoksa çıkamam param yok dersin. Esin sesini cikarmiyorsa sen çıkar. Alttan aldıkça ezilirsin

bende öyle düşünüyorum.eşim annesi üzülür diye bişey diyemiyor saygısızlık olacağını düşünüyor ama ben gerekli şeyleri söylüyorum.tavrım ortada yani.biz farklı ileerdeyiz ama eşim doğu görevinden sonra ailesinin yanına gitmyi düşünüyordu simdi bu fikrinden uzaklasmaya baladı anneside cok üzülüyo cünkü bende üzülüyorum .ayrılamak cok zor ama o beni üzdüğü dönemlerde hep aklımdaydı bırakırım seni diyebiliyordum.

öffff!! bıktım artık bu kvalide-kpeder-görmüce sorunlarından!!
karışmasa kimse kimsenin hayatına!
tamam doğurdun büyüttün ama artık yetişkin,evlendi,evini kursun evinde mutlu olsun demezler de burunlarını sokarlar da sokarlar,nedir bu yaa!!
bi rahat versin insanlar birbirine..

2 yıllık evliyim eşimin ailesiyle altlı üstlü oturuyorum,evlendiğim günden itibaren eşimin ailesinin kaprisleriyle uğraşmaktan bıktım artık,2 günlük evliyken eşim hadi annemlere gidelim diye tuttururdu,çıkmama rağmen yine de kaynanamlar sen bizi istemiyosun,bize ısınamadın,oğlumuzu bizden ayırmaya çalışıyosun diye hesap sordular,kaynanamla görümcem aramama,yanlarına gitmeme rağmen annemi ablamı kıskanıp hep onlarla konuşuyosun bizi aramıyosun diye baskı yaptılar,eşimi doldurdular,eşimi benden soğuttular,yalanlarına bile şahit oldum,iki aylık hamileyken kaynanamın dolduruşuyla kayınbabam annemle babamın yanında bana başka kapıya dedi babamlarla tartıştılar,kaynanam kendine git başka kaynana bul deyip evden kovdu niye diye soruyorum sen bize ısınamadın diyolar evimize gelmiyosun diyolar,eşimin zoruyla beraber yiyip içiyoduk yemek yapmama rağmen ypmıyosun diyolar,yaptığım hiç bişeyi beğenmezlerdi.görümcem çocuklarıyla kocasyla her hafta bana gelip kalmak isterdi,dadılık yapmamı isterlerdi.bende istemezdim , gelicek kalıcak diye baskı yaptılar,kaynım bile bana laf söylemeye çekinmezdi,eşim de sessiz hiçbişey demezdi,bazen bana kızardı annemi memnun et diye bana baskı yapardı,çok ağlattılar beni,evlerine giderdim ağlyarak geri evime giderdim,kaynanamın başka kişilerden duyduğum kadarıyla keşke şu kızı alsaydım oğluma dediğini bile duydum,sen üvey gelinsin küçük gelinim de benim has gelinim der hep, ona rağmen yine yüzlerine bakardım çıkardım arada sırada yine ama çıkmadığım zaman eşim benim aileme gelmez..ben kovdukları halde on kere giderim eşim bi kere gelir iki gün surat asar..ablamla telefonla konuştum diye fenalık geçirdi kadın oğlum al karını evine git ben istemiyorum, benim yanıma gelmiyo gidiyo ablasıyla konuşuyo dedi kayınbabamda kaynanamın ağzına bakıp senin bu evde rızkın yok deyip hamile halimle evden kovdu,eşim hiçbişey demedi üzüldüğünün farkındayım ama benim karıma neden öyle yapıyosunuz demezdi hiç beni hiç korumadı..kızımın doğumuna bi gün kala kocamla onların yüzünden tartışmıştık kaynanam hemen evimize geldi kocamı bana karşı kışkırttı inceldiği yerden kopsun bırak annesine orda kalsın dedi ben de duyuyorum ama kocam ağzını açıp tek kelime etmedi dayanamıyorum artık ,kendimi savunduğum zaman kötü gelin oldum,başka eve gidelim derdim eşime ben annemleri bırakmam derdi,oturduğumuz ev kayınbabamın evi ama ev sizin dediler biz de içini sıfırdan kendi zevkimizle yaptırmıştık,haliyle düğünde takılan paralarımız evin borcuna gitti,ayrıca iki bileziğimi de verdim ve borcumuzun bitmesine iki ay var hala borç ödüyoruz yani,yazın kaynım evlenecek ve bizi borcunu hala ödediğimiz evden çıkartıyolar küçük oğlumuz oturcak diyolar,eşim yine sessiz, benim yaptırdığım evden niye ben çıkıyorum diye hesap sormuyo,kırgınlığını belli et diyorum hergün yemeği yer yemez kızımı alıp annesine gidiyo bişey demem.ama aynı mahallede oturmama rağmen anneme 20 günde bi giderim eşim suratını asar bana, bıktım artık,eşim sen haklıydın beni de kandırdılar başka evimiz olunca rahat etcez inş. diyo ama yine aynı,bana biri laf söylse bana sahip çıkmaz.ama artık ama yaşadıklarım canımı çok acıtıyo, eltimin düğünü olunca çıkıp gitcem başka eve ama onlara hakkımı helal etmiyorum maddi manevi okadar zarara uğrattılar ki beni,daha duyduğum yaşadığım o kadar şeyler varki çok uzun olur diye yazmıyorum..

allah böyle insanların cezasını hem bu dünyada hem dieğr dünyada versin inşallah. Evlendirene kadar canım cicim sonra da oğullarını paylaşamıyorlar.Madem öyle evlendirme oğlunu ya daa baştan söyle kabul edecek bir kız.Ben bu insanları gerçekten anlamıyorum oğullarının sevdiği kadın ağlayıp üzülüp huzuru kacınca nasıl huzurla yaşayabşilyorlar

selam arkadaşlar:)) konu sahibiyim.uzuuun bi aradan sonra yorum yazan arkadaşların yazılarını okudum.hepinize ayrı ayrı teşekkürler.. .... açtığım konuda taşınacağımı(zorunda olduğumu) yazmıştım..geçtiğimiz temmuz ayında kayınbabamın diğer oğlumun eşyalarını aldık,depoda çürüyecek hemen çıkın demesi üzerine eyvallah deyip kiraya çıkmıştık,7 ay kadar çektiğimiz bazı sıkıntılardan sonra dişimizden tırnağımızdan biriktirip Allahıma çok şükür önce arabamızı sonrada kendi evimizi aldık.bir haftadır yeni evimizdeyiz. eşimin ailesinde bi nebze de olsa pişmanlıklarını görmekteyiz.çünkü diğer oğulu ve gelini kök söktürüyo..(alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste)) bana yaşattıklarını hiç bir zaman unutmuş değilim,unutmayacağım da.ama sonuçta eşimin ailesi oldukları için yüzlerine bakmak zorundayım..bana belki de uzak olduğum için iyi davranıyolar(bundan sonra kötü davranamazlar zaten izin vermem artık)ben de onlara bi saygısızlık etmiyorum..ama eskilerden dolayı sevmiyorum ne yalan söyleyim:35: beni eltime kötü lanse etmelerine rağmen(eltimden bizzat duydumm,) eltimle aramız çok iyi.sağolsun hep arar beni,ben de onu tabii. kendi ailemle aram çok çok iyiydi zaten.eşimle de bi sorunumuz yok çok şükür,eskiden olmayan saygınlığım birden arttı.. sabrettim çoğu sıkıntılara küçük bebeğimle göğüs gerdim,bunaldığım zamanlar oldu,artık bittim dedim tekrar tekrar başladım,çok şükür şuan huzurumuz yerinde.. ne diyeyim sabreden derviş muradına ermiş artık:72:

selam arkadaşlar:)) konu sahibiyim.uzuuun bi aradan sonra yorum yazan arkadaşların yazılarını okudum.hepinize ayrı ayrı teşekkürler.. .... açtığım konuda taşınacağımı(zorunda olduğumu) yazmıştım..geçtiğimiz temmuz ayında kayınbabamın diğer oğlumun eşyalarını aldık,depoda çürüyecek hemen çıkın demesi üzerine eyvallah deyip kiraya çıkmıştık,7 ay kadar çektiğimiz bazı sıkıntılardan sonra dişimizden tırnağımızdan biriktirip Allahıma çok şükür önce arabamızı sonrada kendi evimizi aldık.bir haftadır yeni evimizdeyiz. eşimin ailesinde bi nebze de olsa pişmanlıklarını görmekteyiz.çünkü diğer oğulu ve gelini kök söktürüyo..(alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste)) bana yaşattıklarını hiç bir zaman unutmuş değilim,unutmayacağım da.ama sonuçta eşimin ailesi oldukları için yüzlerine bakmak zorundayım..bana belki de uzak olduğum için iyi davranıyolar(bundan sonra kötü davranamazlar zaten izin vermem artık)ben de onlara bi saygısızlık etmiyorum..ama eskilerden dolayı sevmiyorum ne yalan söyleyim:35: beni eltime kötü lanse etmelerine rağmen(eltimden bizzat duydumm,) eltimle aramız çok iyi.sağolsun hep arar beni,ben de onu tabii. kendi ailemle aram çok çok iyiydi zaten.eşimle de bi sorunumuz yok çok şükür,eskiden olmayan saygınlığım birden arttı.. sabrettim çoğu sıkıntılara küçük bebeğimle göğüs gerdim,bunaldığım zamanlar oldu,artık bittim dedim tekrar tekrar başladım,çok şükür şuan huzurumuz yerinde.. ne diyeyim sabreden derviş muradına ermiş artık:72:

Gözün aydın o zaman,sorunları çözmüşsünüz ne güzel aman eltiye de çok güvenip tüm içindekileri dökme:1:

tatlım tam yeni konu başlığını okuyup üzülmüştüm ki sana şimdiki yazdığını görünce senin adına çok sevindim inşallah dahada iyi olurlar....ne güzel eşini bırakmamışsın seni korumamış olsada senden ayrılmamış ,genellikle erkekler annelerin dediklerini yaparlar... biliyorsun anlatmama gerek yok bundan sonra dahada yuvana sıkı sarılırsın inşallah eşini hiç bırakma bence eşin seni seviyor hem

tatlım tam yeni konu başlığını okuyup üzülmüştüm ki sana şimdiki yazdığını görünce senin adına çok sevindim inşallah dahada iyi olurlar....ne güzel eşini bırakmamışsın seni korumamış olsada senden ayrılmamış ,genellikle erkekler annelerin dediklerini yaparlar... biliyorsun anlatmama gerek yok bundan sonra dahada yuvana sıkı sarılırsın inşallah eşini hiç bırakma bence eşin seni seviyor hem

bence de :16: teşekkürler

Back
X