- 29 Eylül 2012
- 4.121
- 753
- 248
desin ki "ben esime evde sizin hakkınızda bir kotu laf ettirmiyorum, karım benim namusum ailem cocuklarımın annesi sizde ona etmeyeceksiniz. Kim kotu laf ederse orada durmayacagım cıkıp gidecegim"yazınızı ve butun yorumları okudum.
cok zor bir durum.
Ben esinizin kotu niyetli oldugunu dusunmuyorum. en kolay cozumu 2 tarafada sessiz kalmakla saglamaya calısmıs.
Aile kulturleri sizinkilerle aynı degil o nedenle birbirinizi anlayamıyorsunuz. Ne siz onların istedigi gibi genis bir gelin olabilirsiniz ne de
onlar sizin istediginiz gibi yol yordam bilen terbiyeli edep sahibi insanlar olabilir.
Bence de esinizi karsınıza alıp konusun icinizi dokun nasıl olsa onları koruyacak durumda degil.
sizin artık bir aile oldugunuzu ve iki tarafın ailesinin onemli olmadıgını onceliginizin sizin yuvanız oldugunu belirtin.
birbirinize desdek olarak 2 tarafın olumsuzlukların ustesinden gelecgeinizi soyleyin ( sizin ailenizde sorun yok biliyorum ama neticede esnizin bir sıkıntısı var yersizde olsa)
Hemen kendinize bir ev bakın hatta 2 taraftanda mumkun oldugunca uzak olsun. 0 dan baslayın.
ve esinize ilke edindirin kayınvalideniz / kayınbabanınız sizin hakkınızda birsey derse sizi korumak zorunda olmadıgını ama onları da konusturmama hakkı oldugunu soyleyin .
yani desin ki "ben esime evde sizin hakkınızda bir kotu laf ettirmiyorum, karım benim namusum ailem cocuklarımın annesi sizde ona etmeyeceksiniz. Kim kotu laf ederse orada durmayacagım cıkıp gidecegim" boylece saygısızlık etmeden sizide korumaya gerek kalmadan birseyler kendiligind duzelecek. Birsey daha, cok kotu olamalarına sagmen onlarla gorusmek zorundasınız cunku eninde sonunda bir araya geliryosunuz. hafta 1 onlara haftada bir kendi ailenize esinizle birlikte gidersiniz. NEkadar adaletli davrasnırsanız ve esinizi bu adalete cekerseniz işler okadar size dogru donecek. zaten yeni gelin gelince onla ugrasırlar biraz siz rahat edersiniz.
umarım yuvanız dagılmadan huzurlu ve mutlu bir hayat yakalarsınız.
Birsey daha evet calısın, yarın kadınlar olarak basımıza neler gelecek bilmiyoruz... onemli bir guvence bizler icin.
Selamlar
kesnlkle çözüm olur arkadaş güzel söylemiş..