Esimin benden gizli kredi kartı var

Simdi esinizin bir karti var, karttan haberdarsiniz ve bu kartla evinize harcama yapmis. Ve bu bir sorun oyle mi.

Limiti 50 bin tl lik kartim var. Daha icinden ne almis bir kere bilmemiştir esim. Sormazda. Insanin evlendi diye bir baskasinin hayatina bu kasar muadil olmasi bana asiri sacma geliyor

Ben kocamın kartlarına, hangi bankalarda hesapları olduğuna tam hakim değilim, bana garip geldi bu kadar baskı. Kullanma ihtiyacı hissetmiş ve söylememesi/yalan söylemesi sizin bu denli baskıcı oluşundanmış gibi geldi bana.

Demekki aşırı baskı yapmışsınız eşiniz cekinmis kart kullanıyorum demeye. Çalışan bir erkeğin kredi kartı olmamasi anormal bir durum bence. Hatta cinsiyetle alakası yok kadın veya erkek çalışsın yada çalışmasın kredi kartı kullanmak isteyebilir tek kart kullandiginiz zaman ikinize birden yetmez ki ya sizde duracak ya esinizde. İkinizde de olsun bir kart olmasi gereken bu zaten
Biz de tek kart kullanıyoruz, o kadar büyük sorun olmuyor. Aylık bütün harcamaları, market, benzin vs. tek karttan yapıyoruz ki ay sonunda ne harcamışız, neye harcamışız net görelim ona göre pozisyon alalım diye. Bende de var ufak limitli bir kart ama hiç kullanma gereği duymadım şimdiye kadar. Zaten alışverişi a’dan z’ye internet üzerinden yapıyoruz.

Biz de tek kart kullanıyoruz, o kadar büyük sorun olmuyor. Aylık bütün harcamaları, market, benzin vs. tek karttan yapıyoruz ki ay sonunda ne harcamışız, neye harcamışız net görelim ona göre pozisyon alalım diye. Bende de var ufak limitli bir kart ama hiç kullanma gereği duymadım şimdiye kadar. Zaten alışverişi a’dan z’ye internet üzerinden yapıyoruz.
Sizin yönteminiz de güzel harcama kontrolü acisindan ama bizim esimle calisma saatlerimiz uymuyor mesela bazen onun tek alisverise gitmesi gerekiyor bazen de benim. Bu yüzden iki ayri kart kullaniyoruz kartla alınanlar zaten evin mutfak vs alisverisi oluyor nakit tasimak yerine kart benim daha kolayima geliyor mesela. Sürekli birlikte alisveris imkani olsa bende sizin gibi yapmayi dusunebilirdim

Sizin yönteminiz de güzel harcama kontrolü acisindan ama bizim esimle calisma saatlerimiz uymuyor mesela bazen onun tek alisverise gitmesi gerekiyor bazen de benim. Bu yüzden iki ayri kart kullaniyoruz kartla alınanlar zaten evin mutfak vs alisverisi oluyor nakit tasimak yerine kart benim daha kolayima geliyor mesela. Sürekli birlikte alisveris imkani olsa bende sizin gibi yapmayi dusunebilirdim
Dediğim gibi biz alışverişe gitmiyoruz, gideceksek de çok nadiren hafta sonu gidiyoruz. Nakiti sadece pazar ve su için tutuyoruz. Market alışverişleri hep internetten olduğu için kartın fiziksel varlığı çok önemli olmuyor. Biraz planlı olmak gerekiyor sadece. Her pazar market alışverişi yaparım pazartesi akşam 7’de gelir. Haftalık alışveriş bize yetiyor tekrar tekrar markete gitme ihtiyacı nadiren oluyor. Böylece hergün ya da bikaç günde bir markete girip gerekli harcamalar yanında gereksiz harcamalar yapmaktan da kurtuluyoruz. Ben yapıyorum çünkü gereksiz harcama 😂😂😂

Kızlar bazılarınız bana tepki gosterebilir ama yine de akıl danışmak istiyorum. Benim bi kredi kartim var onu kullanıyoruz birlikte gecenlerde esime de geldi dedik ki onu kullanmayalim çünkü borcumuz zaten var bunda limit de var benimkini kullanalim. Anlaştık. Gecen ay farkettim ki gelen o kartı kullanıyor evin ihtiyaçlarına kullanmis allah var ama kendine sordum bana KULLANMIYORUM dedi. Kavga falan etmedik ama bugün yine farkettim tekrar kullanmış. Sunu da belirteyim gelirimiz 15 bin yani iyi geciniyoruz aslinda sadece esim lükse düşkün oldugu icin fazla acilmak istemiyorum çünkü bebek planlıyoruz. Neyse asil mesele bana yalan söylemiş olmasi ödemeyecek borc degil ama yalan soyledigine kızdım. Unutmuş olamaz çünkü guzellikle sakayla sordum. Simdi ben ne tepki versem bildigimi belli etmesem mi guzellikle soylesem mi?
anladığım kadarıyla eşinizin gizli kartı yok ,bir kartı olduğunu biliyorsunuz ama ona dokunmamak acil durumlarda kullanmak bebek için harcama yapmak adına tutuyorsunuz ve bu konuda sözleşmiştiniz ama eşiniz harcama yapmayı sevdiği için size yalan söyleyerek oradan harcama yaptığı için kızıyorsunuz değil mi?

yani sizin istediğiniz ihtiyaçların çok dışına çıkmamak gelirimiz iyi benim adıma kartıda kullanıyoruz daha neyimize yetmiyor ,çok dışına çıkıyoruz ve alışveriş bağımlılığı var eşimin demek istiyorsunuz aslında

bence de bu bir sorun. evde sürekli biri çok harcarsa düzenli harcama planı oluşturamazsınız ileride bebek için çok para gerekecek ,elimizdekinin kıymetini bilip acil durumlar için kenarda paramızın olması gerek, siz aynen böyle söylediniz mi ve söylemenize rağmen mi hala harcıyor eşiniz...

Simdi esinizin bir karti var, karttan haberdarsiniz ve bu kartla evinize harcama yapmis. Ve bu bir sorun oyle mi.

Limiti 50 bin tl lik kartim var. Daha icinden ne almis bir kere bilmemiştir esim. Sormazda. Insanin evlendi diye bir baskasinin hayatina bu kasar muadil olmasi bana asiri
Benim eşimde kaç kartım olduğunu,nereye ne harcadığımı sormaz.evlenmeden önce ailem de sormazdı,böyle alıştım, o da biliyor hiç karışmadı bu konuda.kendi çok alışveriş yapmaz ama yapınca yüklü miktarlarda yapıyor ben de karışmıyorum çünkü evden,benden ve çocuktan kısmıyor,çalışan kendisi,bana batmıyor çünkü biliyorum ki önceliği biziz

eşiniz saçına boya falan mı yaptırıyor 300 tl ? benim eşim merkezde bir yere gidiyor komple damat traşı gibi traş olur hep
60 tl ödüyor
ki pahalı bir şehiriz
deki 100 tl olsun
300 tl hayırdır yani?
saatide bütçesini aşmayacaksa sürekli sürekli olmuyorsa alabilir ama bir polis tutupda pahalı saat alırsa bu olumsuz anlamda dikkat çeker eşinizin tam olarak mesleği ne , benim eşim işi gereği pahalı saat kullanıyor ama 2 tane var birini evlenirken ben almıştım diğerini kendisi aldı döndürüp döndürüp onu kullanıyor sahne sanatçısı falan mı eşiniz kuyumcu falan mı nedir illa da alıcam diye ortama uyması gereken durumu mu var anlayamadım

Diğer yorumunuzu okuyana kadar sorun edilecek bir şey değil diye düşündüm ama belli ki o kart iyice şişecek. 25 bin lira saat nedir ya😑 Bu gerçekten susulacak bir şey değil.

gün geçmiyor ki yine konu sahibi suçlanmasın :)
yahu insan eşine neden yalan söyledin niye fuzuli harcama yaptın diyemeyecek mi?

iştede evde de muhasebeci benim eşimin tüm gelirini giderini ben yönetiyorum eşime sadece harçlık veriyorum evin genel ihtiyaçlarını aylık olarak netden alırız birtek sebze alışverişini 2 haftada bir eşim manavdan alır ,faturalar da otomatik ödemede geride kalan ne varsa çocuğun eğitimi ve iş yerinin giderleri karşılanıyor...

bu süreçte eşim tutupda en lüks berbere gitse ,pahalı alışverişler yapsa ve çok dışına çıkmayacağımıza söz vermiş olmamıza rağmen bunu benden saklayarak yalanla yapsa güvenim kırılır şahsen, bende yapmam böyle birşeyi, yapıldığı zamanda eşin sorgulaması en doğal hakkı. para idaresi yapamayan bir koca söz konusu ve konu sahibi üstüne basa basa o kartdan alışveriş yapmamak konusunda anlaşmış olmamıza rağmen sırf lüks sevdiği için (ev için bile olsa) yapmış ve YALAN söylüyor ona kızıyorum diyor bunda anlamayacak ne var ?

Gerçekten soruyorum sizce abartiyo muyum yoksa konuşmalı mıyım.
Bence haklısınız. Erkekler maddi konularda kıt beyinli. Ki sizin ki epey yüksekten uçuyor. Burada size ne diyenlere katılmıyorum, giren size de giriyor malesef 😉
eşim kendine harcamaz ona rağmen evin maddi idaresi bendedir, yoksa ne birikimimiz olurdu, ne alabildiklerimiz.

Kızlar konuyu söyle topliyim bu işi yapınca bicok wp grubunda oluyo isi geregi kimisi is kimisi gırgır samata bigun ben bunda eskort numarası buldum ekran görüntüsü vardı hemen soylemedim bekledim baktim son silinenlere düşmüş yani görmüş o numarayı. Sonra sordum bilmiyorum dedi gruplardan gelmistir dedi eyvallah dedim güvenirim esine arkadaşları da picligine yapabilir tanıyorum. Ama dedim görmüş silmişsin yo görmedim dedi. Ilk yalani orda yakaladim kendi kendine silinecek degil ya. Bana bi daha yalan soyleme dedim konu kapandi falan. Şimdi yalan konusunda hassasim HAKLI OLARAK. o yüzden inkar etmesine kızdım. Guven problemim yok aslinda ama arada şeytan türtüyo boyle
Durduk yere niye sürekli yalan söylüyor eşiniz, çok güven kırıcı. Ayrıca çok kontrolsüz bir harcama durumumu var. Birikim yapmak yerine harcamayı seçiyor gibi anladım ben. Hiç karşınıza alıp tane tane konuştunuz mu? Paraya ihtiyacımız olacak bazen kısmamız lazım falan diye. Alışkanlıklar kolay değişmez.

Konu sahibi eşiniz doğu görevinde mi şu an?Eskiden polis ve asker şark hizmeti adı altında hizmet yapar görev tazminatı alırdı, nerdeyse 1 maaş kadar fark olurdu,şu an durum nasıl bilmem ama böyle bir durum varsa 15 bin maaş alması normal geldi bana.Konu sahibi hemşireyim ama çalışmıyorum demişti, eşinin işi dolayısıyla şehir değiştirdiklerini ve özel sektörde olduğundan işi bırakmak zorunda kaldığını düşündüm ben,tabi önceden çalışıyorsa 😁 Konu sahibi bi gelsenizde açıklasanız keşke.Mesela eşiniz kaç yıldır çalışıyor?Polis memuru olarak yenimi başladı? Siz kaç yıllık evlisiniz?

gün geçmiyor ki yine konu sahibi suçlanmasın :)
yahu insan eşine neden yalan söyledin niye fuzuli harcama yaptın diyemeyecek mi?

iştede evde de muhasebeci benim eşimin tüm gelirini giderini ben yönetiyorum eşime sadece harçlık veriyorum evin genel ihtiyaçlarını aylık olarak netden alırız birtek sebze alışverişini 2 haftada bir eşim manavdan alır ,faturalar da otomatik ödemede geride kalan ne varsa çocuğun eğitimi ve iş yerinin giderleri karşılanıyor...

bu süreçte eşim tutupda en lüks berbere gitse ,pahalı alışverişler yapsa ve çok dışına çıkmayacağımıza söz vermiş olmamıza rağmen bunu benden saklayarak yalanla yapsa güvenim kırılır şahsen, bende yapmam böyle birşeyi, yapıldığı zamanda eşin sorgulaması en doğal hakkı. para idaresi yapamayan bir koca söz konusu ve konu sahibi üstüne basa basa o kartdan alışveriş yapmamak konusunda anlaşmış olmamıza rağmen sırf lüks sevdiği için (ev için bile olsa) yapmış ve YALAN söylüyor ona kızıyorum diyor bunda anlamayacak ne var ?
Ben bu sonradan birden degisen konualrda konu sahibinin uydurduğunu dusunuyorum. Konuda eve harcıyor bize harciyor diyordu. Sonra 25 k lik saat cikti filan. Tepki alinca birden degisti konu.

Ben bu sonradan birden degisen konualrda konu sahibinin uydurduğunu dusunuyorum. Konuda eve harcıyor bize harciyor diyordu. Sonra 25 k lik saat cikti filan. Tepki alinca birden degisti konu.
yoo ,adam saklıyorsa sen baskı yapıyorsun diye sorana baskı yapacak olsam şu sebepten baskı yapardım sorun o değil sorun yalan söylemesi sizce tepki mi vereyim sessizce gözlemleyeyim mi demiş, sonradan değiştirmemiş, zaten konunun temeli eve bile harcasa fazla harcama yapması, o karta dokunmayacaktık lükse düşkün ve yalan söyleyerek harcıyor diyor, konunun en başında da bunu belirtmiş .

Demekki aşırı baskı yapmışsınız eşiniz cekinmis kart kullanıyorum demeye. Çalışan bir erkeğin kredi kartı olmamasi anormal bir durum bence. Hatta cinsiyetle alakası yok kadın veya erkek çalışsın yada çalışmasın kredi kartı kullanmak isteyebilir tek kart kullandiginiz zaman ikinize birden yetmez ki ya sizde duracak ya esinizde. İkinizde de olsun bir kart olmasi gereken bu zaten
Bana görede kredi kartı pişmanlıktır. Paran varsa harcıyorsun yoksa harcamıyorsun. Böylece hiç borcun olmuyor.

X