Esimin benden gizli kredi kartı var

Burada eleştiri alınca mı 25 binlik saat almasını söylüyorsunuz..alacak olan o kartlada alır zaten...bende bilmediğiniz bir kart çıktı ortaya sandım.zaten ev ihtiyaçlarını almış kapattırın o zaman kartı da gizli saklı almamış ki

Kendin için, kullanmak için aldığın şeyi niye satasın ki? Niye mücevherlerin direkt maddi değerini düşünüyorsunuz? Ben eşimin bana aldığı hiç bir mücevherin fiyatını bilmem mesela. Çünkü önemli değil, çünkü satmayacağım. Şu an 150 bin liralık kolye de takıyor olabilirim 1500 liralık da, bilmiyorum. Manevi değeri önemli çünkü. Kendime bir şey alacaksam da satarsam değer kaybeder diye düşünmem çünkü aksesuar yatırım aracı değildir benim için. Herşeye para, yatırım, getiri gözüyle bakılmasını anlamıyorum, anlamak istemiyorum.

Çevrenizde olmaması bu tip şeyleri seven erkekler olmadığı anlamına gelmez. Benim ailemin erkeklerinde dededen gelen bir saat sevdası vardır. Dedemin köstekli saati amcamda, muhtemelen şu an değer biçilebilen bir şey değil, antika. Satılmıyor, satılması düşünülmüyor. Babamınki abimde. Değeri nedir bilmiyorum ama askerden dönünce dedem hediye etmiş, 1960’larda yurt dışından getirtilmiş. Satmıyoruz, satmayı düşünmüyoruz. Eşimin en pahalı saatini düğünde abim taktı, onun da fiyatını bilmiyorum. Çünkü satmayacağız. Bilmem anlatabildim mi?
Benim anneanemin annesi ona bir yüzük vermiş incecik ortasında kalp var altın yuzuk aneannem 1932 dogumlu (7yıl önce vefat ettç) onun annesi kimbilir kac dogumlu, asırı zarif suanın modasına uyuyor. Aneannemde anneme beni dogum ysptıgında dogum hediyesi olarak vermiş , annemde düğünümde bana taktı.bende dogum yaptım kız bebek. İnsallah ona saklıyacagm.benim içindetakının isterse 100 bin olsun yani hiç farketmez Boyle nesillik bir anısı varsa asla satmaya atmaya kıyamam .

Benim anneanemin annesi ona bir yüzük vermiş incecik ortasında kalp var altın yuzuk aneannem 1932 dogumlu (7yıl önce vefat ettç) onun annesi kimbilir kac dogumlu, asırı zarif suanın modasına uyuyor. Aneannemde anneme beni dogum ysptıgında dogum hediyesi olarak vermiş , annemde düğünümde bana taktı.bende dogum yaptım kız bebek. İnsallah ona saklıyacagm.benim içindetakının isterse 100 bin olsun yani hiç farketmez Boyle nesillik bir anısı varsa asla satmaya atmaya kıyamam .
o aile hatırası değeri milyonlarla ölçülemez.o konu bambaşka.keşke bende de olsaydı öyle bir takı .ama bu son 2 3 yıllık ağır ekonomik şartlarda 25 bine saat alan polis bana tuhaf geldi.gelmeyenlere de saygım var :KK45: :KK53:

o aile hatırası değeri milyonlarla ölçülemez.o konu bambaşka.keşke bende de olsaydı öyle bir takı .ama bu son 2 3 yıllık ağır ekonomik şartlarda 25 bine saat alan polis bana tuhaf geldi.gelmeyenlere de saygım var :KK45: :KK53:
Tabi canım... Ay nerde bnm este polis ve konu sahıvı dogru diyor eve 15 giriyor ama eksiden cıkamıyoruz ki dotumuze don alamıyoz bırak saati 😅 tabi biz ev aldık onun kredisiydi zaten polise 15 bin yatıyor ama kesintiler 2 bini buluyor sube fonu parası,sehıt ailesi yardım parası,köy okulları yardım parası ,vergiler bilmem ne bilmem ne ... Gecen -8 bindeydik kocama üzüldüm adam evden cıkan biri degil buraya yeni geldik pek arkadası yok dısarsa gorusecegi havalarda buz zaten kimse cıkamıhor bıyere oda evde oldugu zamanlar günde 1 saat plastation oynardı tek vakit geçirdiği sey oydu baktım onun fotolarını cekıyor napacan dedm satıcam ya eksiyi biraz kapatmamız lazım dedi.ya sacmalama gelecek ay kapanır ne kendine stres ediyorsun bu kadar falan dedm.vazgectı satmaktan. Biz ne haldeyik birikim bile zar zor yapıyoruz oda ne dışarı gezmemiz ne dısardan yememiz ne sigara ne pahalı marka takıntımz Allah'tan burda AVM de yok en azından oraya gidip alısveros derdi vs hiçbişey yok bi araba bir evmz var şükür yetiyorda.ama onların borclarını erken bitirelim derken yüksek miktarda Kredi kesintisi yaptırdık.oda baya zorladı.hele bir bu fiyatlarda 25 bin gibi keyfi takılsın göreyim onu😅

Hatirlar illa pahali olacak değil ya. Daha ucuz hatiralik biraksin. 😂 Bilmiyorum kendi durumum için eşim illa hayatimda bir kez olsun pahali saat takayim hevesine girse şimdi sacma bulsam da bir defalik bir şey demeyebilirdim(kendimi dusununce boyle dusundum) ama yine de konu sahibinin yerinde olsam sikinti ederdim cunku adamin borcu varmiş ve evleri yokmuş yanlis okumadiysam, ee cocuk düşünülüyor... Şu sartlarda hatirasi eksik kalsin derdim ve sert cikardim. 😬😬😬

İşte saat diğerleriyle bir değil. 3 binlik takım giyip 25 binlik saat takabilir bir erkek. Saat ayrı bir dünya çünkü. Kolunda 25 binlik bilezik ya da parmağında 15 binlik tektaş taşıyan kadınlar bütün giyimlerini kullandıkları aksesuara göre mi seçiyorlar sanki? Niye erkek tam takım hepsini aynı ayarda yapmak zorunda olsun ki?

Konuya ya da konu sahibine dair bir şey demiyorum. Bir insanın illa iş hayatı için giyim ya da aksesuar kullanması gerektiğini de düşünmüyorum. Her insan canım çıkana kadar çalışıyorum bu saati, bileziği, yüzüğü vs. hayatımda bir kez de olsa alıp kullanmak istiyorum diyebilir, diyebilmeli.

Kesinlikle hemfikirim. Tek bir nokta haric, is hayatinda sadece erkekler degil belirli bir yas ustu kadinlar da saati onemsiyor.

Saat kullanma kulturu olan icin sadece bir aksesuar degil ki. Dolarin 1.18 TL oldugu donemde sertifikali bir saat aldim. Su an o model “Klasik”lerden. Bugun ayni fiyata istesem de alamam zira daha 15 yil olmamisken ikinci eli bile zor bulunuyor. Alyans harici baska aksesuar kullanmam. Saat araba parasi diye henuz eskimeden atabilecegim kilik/kiyafete de binlerce lirayi odemem.

O degil de aklima evime giren hirsizin elektronik esyalarimi toparlayip goturmesi ama laptopun yaninda duran saati almama salakligi gelir hep aklima. Sadece saati alsa hamallik yapmamis olurdu. Hirsiz da olsan vizyon onemli.
:KK70:

Kesinlikle hemfikirim. Tek bir nokta haric, is hayatinda sadece erkekler degil belirli bir yas ustu kadinlar da saati onemsiyor.

Saat kullanma kulturu olan icin sadece bir aksesuar degil ki. Dolarin 1.18 TL oldugu donemde sertifikali bir saat aldim. Su an o model “Klasik”lerden. Bugun ayni fiyata istesem de alamam zira daha 15 yil olmamisken ikinci eli bile zor bulunuyor. Alyans harici baska aksesuar kullanmam. Saat araba parasi diye henuz eskimeden atabilecegim kilik/kiyafete de binlerce lirayi odemem.

O degil de aklima evime giren hirsizin elektronik esyalarimi toparlayip goturmesi ama laptopun yaninda duran saati almama salakligi gelir hep aklima. Sadece saati alsa hamallik yapmamis olurdu. Hirsiz da olsan vizyon onemli.
:KK70:
Ay çok şükür saatten anlayan biri geldi 😂

“Toplantiya 10 puan onde baslamak isteyen saat takar der”, susarim. 😅
yalnız konu sahibinin eşi polis,onun 25 binlik saatle toplantıya gelmesi ile iş adamının hatırı sayılır bir saatle toplantıya gelmesi aynı şey değil,giyim ve takı yerine göre olmalı.

örnek vermek gerekirse ilk iş görüşmesine de öyle pahalı saatle gidilmez ,memur yaşantısında da uygun değil ,ihtiyaç sahipleri-sosyal hizmetler gibi kurumlarda yetkili mercii gibi mesleklerde alanlarda da özellikle lüksden kaçınılır,kaçınılması gerekir :)

yalnız konu sahibinin eşi polis,onun 25 binlik saatle toplantıya gelmesi ile iş adamının hatırı sayılır bir saatle toplantıya gelmesi aynı şey değil,giyim ve takı yerine göre olmalı.

örnek vermek gerekirse ilk iş görüşmesine de öyle pahalı saatle gidilmez ,memur yaşantısında da uygun değil ,ihtiyaç sahipleri-sosyal hizmetler gibi kurumlarda yetkili mercii gibi mesleklerde alanlarda da özellikle lüksden kaçınılır,kaçınılması gerekir :)

Maaşı 15.000 TL imiş. Aldığı saat de 25.000 TL. 2 maaşı bile değil yani.
Asgari ücret alıp son model iPhone kullananlar gibi değerlendirilmemeli. Böyle bir saat kullananın görüşmeye gitmeyi kabul ettiği kurum da, gittiği iş görüşmesinde konuşacağı ücret de ona göredir.

25.000 TL'lik bir saat günümüz koşullarında lüks bile değil üstelik. Ortalama bir oyun bilgisayarı olmuş 15.000 TL. Hani şu ergen çocukları oynasın diye alınan bilgisayarlar. ^_^

Maaşı 15.000 TL imiş. Aldığı saat de 25.000 TL. 2 maaşı bile değil yani.
Asgari ücret alıp son model iPhone kullananlar gibi değerlendirilmemeli. Böyle bir saat kullananın görüşmeye gitmeyi kabul ettiği kurum da, gittiği iş görüşmesinde konuşacağı ücret de ona göredir.

25.000 TL'lik bir saat günümüz koşullarında lüks bile değil üstelik. Ortalama bir oyun bilgisayarı olmuş 15.000 TL. Hani şu ergen çocukları oynasın diye alınan bilgisayarlar. ^_^
Kolumda şu an günlük kullandığım dandirik bir diesel saat var, 3 sene önce 250 lira gibi bişey ödemiştim yanılmıyorsam. Saatlerimizi de hep aynı yerden alırız artık kanka modundayız adamlarla, geçen önünden geçerken pilini değiştirsin kordonu yıpranmış kordon bakayım diye girdim. Kordona 300 lira dedi, noluyoruz saate o kadar vermedim ben yenisini alayım madem dedim “alamazsın, saatlerine iyi bak aşırı pahalandılar, firmalar kendi karımızdan indirim yapmamıza bile izin vermiyorlar bu ara” dedi. Benim dandirik saatin sıfırı 2000 lira olmuş 😂 artık dandirik bir saat değil o gözümde, kordonu da almadım zaten🙄

Yine elit geçinen ablalar gelmiş sanırsam bu konuya da ... adam altı üstü bir ücretli çalışan, 2 maaşını götürüp bir saate veriyor ama konu sahibesi ortada ev yok birkim yok diyor. Adamın kıçı açıkta ama koluna Tissot takma derdinde :olamaz:

Para yönetimi hakkında 0 bilgisi olan insanlar ee versin ne olacak yazıyor da etrafınıza hiç baktınız mı canım elit ablalarım, para hakkında en ufak fikriniz varsa 2 maaşın hiçbir faydası olmayan bir süs eşyasına fazla olduğunu bilirdiniz. Tek parça süs eşyasında kural max 1/2 maaştır kıyafet olur, saat olur başka şey olur. Onu da zaten her ay yapmazsınız. Burda benim ailemden bu kaldı havası yapmayın, para yönetimi ailede öğrenilir, sizde de yok madem millete de yanlış fikirler vermeyin.

Bunları da geçtim pandemi diye bir şey çıktı gördünüz mü bir sürü insan işten çıkarıldı... Bu ülkede pekçok insanın 5-6 ay çalıştığı parayı bir tek ziynete koyarsanız hayırdır kardeş İsviçre'de mi oturuyorsun derler. İşsizlik maaşı var mı bu ülkede yok, vatandaşlara maddi güvence var mı bu ülkede o da yok, 2000km ötede savaş var mı var. Cep delik cepken delik bu kadar yazıyorum uçmayın kendinize gelin Sabancı değilseniz finansal macera aramayın.

Çocuğuna bırak demişler de bence çocuk miras kalacak evi daha çok takdir eder, babadan deden ev arsa kalmayanlar hayatboyu krediyle uğraşıyor. Neyse, konu Yeni Türkiyenin özeti sanırım kıçlar açıkta ama elde ayfon, kolda Tissot, tip cilalı saç baş 10 numara , altta kiralık Mercedes amma velakin istikamet meçhul :ruh:

İki maaşı bir saate verince ay sonunda saati yiyip mi karnınızı doyuruyorsunuz ? Yada saat mi faturalarınızı ödüyor? Biraz saçma gelecek ama gerçekten merak ettim , nasıl geçiniyorsunuz ?

Poh muhtemelen poh maaslaeı asagu yukarı okadar terör tazminatıyla14850 alıyolardı 3 ay önce. doguda tabi. batıda 11 falandır. Normal kadro polisleri de 8-9 Bin alıyordu en son.ama cok haklısınız cogu kadında oldugu gibi erkeklerde hep yarıs halde onun Arabası su model bende ust modelini alacam, onun saati sukdar bende ondan alacam falan birvirlerinde görüp para yarıstıryorlar.buda öyle yapmıstır o fiyata alınan saati insan takmaya kıyamaz aman su degmesin,aman biryere sürtmesin cizilir falan derken hiç takamaz.saattende yatırım olur mı olmaz mı bilmem ama fuzuli harcama olmus kadın bebek planları yaparken.kadın haklı aslında demekkı esinin savurganlıgını biliyor o yuzden bu karta dokunma demiştir ama adam halletmiş.
Pöh değil güzelim. Farkli birimlerin farkli kidemleri oluyo iste.

Kolumda şu an günlük kullandığım dandirik bir diesel saat var, 3 sene önce 250 lira gibi bişey ödemiştim yanılmıyorsam. Saatlerimizi de hep aynı yerden alırız artık kanka modundayız adamlarla, geçen önünden geçerken pilini değiştirsin kordonu yıpranmış kordon bakayım diye girdim. Kordona 300 lira dedi, noluyoruz saate o kadar vermedim ben yenisini alayım madem dedim “alamazsın, saatlerine iyi bak aşırı pahalandılar, firmalar kendi karımızdan indirim yapmamıza bile izin vermiyorlar bu ara” dedi. Benim dandirik saatin sıfırı 2000 lira olmuş 😂 artık dandirik bir saat değil o gözümde, kordonu da almadım zaten🙄
İlk "İktisada Giriş" dersinde hocamızın verdiği bir tavsiye vardı. "Bir ürünün 'Size göre' olup olmadığını anlamanın formülü vardır. Şayet satın almak istediğiniz şey taşınır ya da taşınmaz varlık değilse; aylık gelirinizin 30%'unu aşan her şey lükse girer. Yatırım yapıyormuşçasına karar vermelisiniz" demişti.

Aylik gelirinin 30%’unu asmiyorsa aliver gitsin. :KK70:

X