Kendin için, kullanmak için aldığın şeyi niye satasın ki? Niye mücevherlerin direkt maddi değerini düşünüyorsunuz? Ben eşimin bana aldığı hiç bir mücevherin fiyatını bilmem mesela. Çünkü önemli değil, çünkü satmayacağım. Şu an 150 bin liralık kolye de takıyor olabilirim 1500 liralık da, bilmiyorum. Manevi değeri önemli çünkü. Kendime bir şey alacaksam da satarsam değer kaybeder diye düşünmem çünkü aksesuar yatırım aracı değildir benim için. Herşeye para, yatırım, getiri gözüyle bakılmasını anlamıyorum, anlamak istemiyorum.
Çevrenizde olmaması bu tip şeyleri seven erkekler olmadığı anlamına gelmez. Benim ailemin erkeklerinde dededen gelen bir saat sevdası vardır. Dedemin köstekli saati amcamda, muhtemelen şu an değer biçilebilen bir şey değil, antika. Satılmıyor, satılması düşünülmüyor. Babamınki abimde. Değeri nedir bilmiyorum ama askerden dönünce dedem hediye etmiş, 1960’larda yurt dışından getirtilmiş. Satmıyoruz, satmayı düşünmüyoruz. Eşimin en pahalı saatini düğünde abim taktı, onun da fiyatını bilmiyorum. Çünkü satmayacağız. Bilmem anlatabildim mi?