• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bana yaptıkları ve boşanma süreci

Anlayamadigim birsey var. Hadi ev hanimlarini anliyorum, onlarin geliri yok. Calisan insanlar neden gidip bir avukata danismiyor?500-600tl vermekten kacindiginiz icin cok daha buyuk kayiplariniz oluyor. Neden gidip danismiyorsunuz avukata?
Kaç tane avukata gittim, ve çoğu da bu işten bişey çıkmaz kendi isteğinizle vermişsiniz sadece kapıya atma meselesinde haklı olduğumu ispatlayabilirmişim.

Sizi eve almama hakki yok. Evde kisisel esyalariniz, mobilyalariniz falan var. Davayi o acsin diye beklemenizin anlami yok. Once bir avukata gidin, durumu anlatin, fikir alin. Sonra polise gidip sikayetci olun, eve girip esyalarinizi alabilirsiniz. Bosanma durumunda evdeki ceyizlerinizi maymun gibi yagmalarlar, sizde sinir harpleriyle kalakalirsiniz. 6 ay nasil sabrettiniz anlayamadim ben olsam ilk gunden polisi aramıştım sanirim
Yalnız ev onun kendi evi

Kaç tane avukata gittim, ve çoğu da bu işten bişey çıkmaz kendi isteğinizle vermişsiniz sadece kapıya atma meselesinde haklı olduğumu ispatlayabilirmişim.
Zaten olay bu kapiya atma meselesi. Eve aldiginiz esyalar yok mu? Yarin hepsini satarsa kalakalirsiniz.

Yalnız ev onun kendi evi
Olabilir. Henuz evlisiniz. Sizi eve almama hakki yok orasi musterek konut. Bakin gecen haftalarda burada bir konu vardi. Bosanma gerceklesmeden once kadin esyalarini almadigi icin kalakaldi ortada. Adam sevgilisini getirmis kizin çeyizindeki esyalari kullaniyorlardi.

Evin kilidini değiştirip sizi eve almamasi suç. Niye onun açmasını bekliyorsun ki ? Hakim sorar bu vakitte kadar nerdeydiniz diye. Bu adam sizin için evi o terketti diyecek. Dişli bir avukat bulun.
Şahitlerim var onu diyemez o öyle derse ben de attı derim hakim kime inanır

Çünkü biraz sürünsün istiyorum o kadar kolay olmamalı bana yaptıklarının bi karşılığı olmalı onun istediği o zaten
Kolay olmayacak zaten. Adam sizi evden atmış. Büyük kusur. Gidin bir avukata danışın. Başka nasıl süründüreceksiniz ki? Siz sürünüyorsunuz şu durumda.

Altı aydır anne evinde neyi beklediniz ki. Düzelmez bunlar bin beter olurlar yine düzelmezler. Gidin maaş kartınızı yenileyin kayıp deyin maaşınızı alın, altı aydır maaş almamak neyin nesi?

Giden sizin ömrünüzden gidiyor, avukat bulun derhal, eşya durumunuzu, çekişmeli anlaşmalı vs. dava durumunuzu ona göre ayarlayın.

Bir de neden boşanmak istiyorum diyip de davayı ben açıyorum ki onu da ben yapmak istemiyorum en azından bunun için çabalasın madem öyle, bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum

Yanlış düşünüyorsun sürünen o değil sensin şuan. Hayatından bir an evvel temizle. Yıllarca o yemis paranı iyi bir avukat bul ne koparırsan yarısı senin de. O yiyecegine avukat yesin.
Sessizce beklemek neden?

Peki arkadşlar anlaşmalı mı hemen hayatımdna çıkarıp yoluma bakıp bitireyim mi hiç bişey talep etmeden, çünkü talep edersem hiçbirini kabul etmeyecektir buna adım kadar eminim ya da çekişmeli haklarım için çabalasam mı o da yıllar sürecektir yıpranıcam bunu da biliyorum

6 ay maaş alamamak ne ya? Ay uğraşmayın koca moca boşamaz konu sahibi.

Peki arkadşlar anlaşmalı mı hemen hayatımdna çıkarıp yoluma bakıp bitireyim mi hiç bişey talep etmeden, çünkü talep edersem hiçbirini kabul etmeyecektir buna adım kadar eminim ya da çekişmeli haklarım için çabalasam mı o da yıllar sürecektir yıpranıcam bunu da biliyorum
Siz kartı iptal ettirin, yeni çıkartın yeter.

Sizce hiç uğraşmadan anlaşmalı mı bitirmeliyim yoksa haklarımı almalı mıyım. Anlaşmalı yaparsam taleblerimi karşılamayacaktır. Kendisi dedi zaten gider çekişmeli davanı açarsın dedi. Galiba aklınca korku veriyor. Onun istediği hiç bir talebim olmadan imzalar atılsın. Bu kadar para düşükün0 bi adam bana hiç bişey vermez ama yıllarsıe aldı maaşımı elimden çok zoruma gidiyor
O almamış yalnız. Siz vermişsiniz. Aklınız atanmaya yetmiş, adama hayır demeye, sizi sömürdüğünü görmeye yetmemiş. Gidin çilingir çağırın, evi açtırın. Sonra da uzaklaştırma kararı akıp dava açın 6 ayda aklınız nerdeydi Allah aşkına ya

Ben olsam size inanırım da. Zaman çok geçmiş bence sizin aleyhinize bu durum. Beklemeyin artık.
İşin acıkcası uzaklaştırmamı alırdım ben girerdim o eve, ona acıdım nerede kalır diye ama o bana zerre acımadı salağım ben

Back