- 15 Nisan 2017
- 3.426
- 8.921
- 158
- Konu Sahibi strawberry_cake
Selam herkese. Biz eşimle yeni evliyken bir kaç kez evli arkadaslariyla ailecek ziyarete gidip gelmiştik. Bu ziyaretlerden birinden sonra aramızda hoş olmayan bir konuşma geçti. Arkadaşımla konustugunda neden göz teması kuruyorsun hoş değil bu yaptığın falan dedi. Bende göz teması kuracağım tabi görgü kuralları bunu gerektirir bana öyle öğretildi dedim. Gerçekten öyle yani bana ilkokulda ilk öğretilen şeylerden biri insanlarla konustugumuzda göz teması kurmamız gerektiğiydi. Ama yinede bana o gün kendimi öyle kötü hissettirdiki. Yanlış birşey yapmadığım halde yanlış birsey yapmışım hissine kapildim. O günden beri karşı cinsten biri ile konuştuğum zaman gayri ihtiyari göz teması kurmaktan kaciniyorum ve bu durum beni inanılmaz rahatsiz ediyor. Sosyal hayatımı etkiliyor bu durum resmen. Tanımadığım biriyle konuştuğumda böyle bir sorun yasamiyorum, Garip olan iş hayatımda da böyle bir sorunum yok. Evden çalışıyorum ama düzenli olarak görüntülü toplantılar yapiyoruz. İşimin gerektirdiği gibi davranmakta sorun yaşamıyorum. Ama kendi çevremden yada eşimin çevresinden herhangi biri söz konusu olunca eşimin o lafı geliyor aklıma. Bazen kendimi diyalog ozurlusu gibi hissediyorum. Öz guvenimi zedeliyor bu durum. Bunu kendi kendime yenebilirmiyim sizce?