Eşimin bana araba kullanmayı öğretmesi

Eşin sana ögrenmen için caba sarfediyor daha ne istiyorsun anlamadım?? Panik mi ögretsin hopsss dur yavas felan böyle daha iyi degil mi sakin olması seni korkutmak istemiyor belli ki. Ayrıca pratik yapmadan önünü park ederken vs daha bunlardan korkarsın ama öğrenirsin de ..
Trafikte ya da normal yolda bile sürerken muhakkak tabakhaneye bez yetiştiren insanlar cikacaktir karsına hiç panik olma yol varsa gitsinler öte taraftan ya da beklicekler mecbur. Hele kadın sürücü gördüklerin de daha bi kornaya abanıyorlar neyse bunlara da alısırsın zamanla sende kornayla karşılık verdigin zamanlar gelir.. kolay gelsin
 
Acele edeceğinize 5 dk erken çıkmayı alışkanlık edinin. Acele giden ecele gider
Ayyy gercekten de ne kadar vizyon yuklu bir aciklama olmus bu da Saatleri olan bir isim olmadigindan erken cikmak pek aklima gelmiyor maalesef. Ustelik suratli kullandigimi soylemedim.
Retorik soruya cevap vermek de, ne bileyim?

Siz yine de trafikte artistlik yapmayın. Çocuklarımı beş dakika fazla görecem derken annesiz bırakmayın.
Trafikte hizli kullaniyorum ya da artistik yapiyorum demedim ki yapmam da. Yolda trafik akarken onumde durmus bir araba ya da akisa aykiri sekilde seyahat eden asiri yavas arabaya tahammulum yok diyorum.
 
Siz anne karnında öğrendiğiniz için hiç stop ettirmemişsinizdir arabayı tabi. O anın paniğini de bilmezsiniz. Öyle işte, hak verdim size.
 
Bana babam öğretti araba kullanmayı, klasik babalardan olmadığı için genelleme yapamıyorum, erkek kardeşime de o öğretti çünkü bana davrandığı kadar ona müşfik davranmamış sanırım. Tek başınıza boş trafikte kullana kullana öğreneceksiniz. Sabahları 6-7 gibi yollar daha boşken deneme yapın, sakin olun, yapamıyorum dedikçe yapamazsınız. En olmadı ders alın, iyice pratik yapmadan da trafiğe çıkmayın, biraz gergin gözüküyorsunuz bir terslik olursa şevkiniz kırılabilir.
 
10 yıldır ehliyetim vardı bir kaç aydır kullanıyorum. Babamla öğrenemedim, annemin arabasını bozdum derken kendim araba alana kadar bıraktım. Eşimle birlikte öğrenmeye başladım, her gün olmasa da kendimi iyi hissettiğim zamanlarda ders yaptık ıssız yerlerde kalkış, yokuş, u dönüşü derken en son bir gün dedim annemlere gideceğim yanımda otur gittik trafiğe çıkınca vay be dedim kendisi de ben de. O gün bugündür kullanıyorum çok uzaklaşmasam da işlerimi halledebileceğim ortalarda geziyorum.
Tabi öğrenirken birbirimize kızdık, başarısız olduğumu hissettim, eşin sinirlendi de. Ama öğrendim instagramda bayan hocalar ders verirken video çekiyorlar. Onları izlemek araba mantığını geliştirmek ve cesaret anlamında çok iyi oldu.
 
Benimde esim ogretti aynen sizin gibi ehliyetten sonra yillarca araç kullanmadim. O denli panik ettirip bagiriyorduki arabayi park edince koltuga yapismisim kalkamiyordum. Bi haftanin sonunda aferin senden iyi sofor oldu o kadar bagirdim ettim panik yapmadin dedi sana tavsiyem tek basina cikman sakin yerlerde arac hakimiyetini saglaman yavas yavas kalabaliga dogruda cikarsin panik olma. Napalim yani anamizin karnindan arabayla cikmadik
 

Heh ya şükür benim gibi biri şeridi ortalıyorum ama şerit olmayan yerleri ortalayamıyorum. Bir de eşimin komutlarını anlamıyorum cidden. Bence o anlatamıyooo
şimdi nasıl durumlar.. alıştınız mı ya da ustalaştınız mı desem :)
 
Yahu gözlemlemek farklı oturup kendi başına yapmak farklı. İzlemekle olmuyor öğrenemiyorsun. O zaman anlatarak araba sürseymiş. Ben de aynı yollardan geçtim sizi anlıyorum. Beceriksiz yapamayan insan yoktur, karşısına öğretemeyen çıkmıştır. Siz özel hoca tutun. Adamakıllı size anlatsın her şeyi. İstanbuldaysanız size kendi özel hocamın numarasını da atabilirim başarılar
 
Kardeşim senin için sorun tabi ama okurken güldüm affet beni çünkü çok tatlısın aslında eşin gayet güzel öğretmeye çalışıyor sana sen hiç araba kullanmadığın için geriliyorsun istersen giderken sevdiğin müziklerden bi liste oluştur ve onları yüksek sesle çal bana iyi gelmişti öyle kullanmak ilk zamanlarda. Yavaş yavaş oturtursun hemen cesaretini kırma dediğin gibi kimse anasının karnından şoför doğmuyor. Günün güzel geçsin sevgilerle.
 
eşinin sana öğretmesi güzel bir şey ama trafiğe hemen çıkarmasını ben önermiyorum uzun zaman kullanmamışsın boş bir arazi gibi yerde öğretsinn sonra trafiğe çıkarsın ayrıca bağırıp çağırması bişeye yaramaz tam tersine modun düşer ve konsantre olamazsın. Herşeyi geçtim kendine güven ehliyetini zamanında almışsın bunu sen yapmışsın evet ! Ehliyetini kazanan alanda sensin sen başardın yani uzun zaman kullanmamak seni bi anda şaşkına çevirmesin kendine güven yapabiliyorum de ve hiç stresse girme arabanız sportif bir araba mı ? Öyleyse koltuğunu herşeyini kendine göre ayarlamalısın Jeep bir arabaysa ozaman senin için daha iyi olurdu bizim de araba var Jeep olduğu için yüksek ve koltuğu yükseltebiliyorsun sizin araba da da koltuğu yükseltme yeri varsa yap bunu mutlaka özellikle kısa boylu kadınlar yüksek araba kullanması avantaj
 
emin ol acemiyken daha dikkatli oluyor insan ve kaza yapma olasılığın daha düşük. Diyelim ki kaza yaptın Allah muhafaza hızın yüksek değilse yine bir şey olmaz. Arkadan korna basarlarsa sen de dörtlüleri aç. En kötü araç arıza verdi zannederler. Sürtmeden de çekinme araba bu bazen çizilecek bazen sürtecek. Değerinden bir şey kaybetmez sürtmeden araç.
 
erkekler araba surme konusunda iyiyse yaninda acemi biri varken cok geriliyorlar, benim babam da surekli direksiyona dokunacak gibi olup geri otururdu :) esim biraz daha rahat bana da bu rahatligi "iyi ki" bulastirdi cunku babam bana araba hediye ettiginde o hediyeyi kabul edip ya birine vurursam ya cizersem diye strese girmekten suremiyordum, ellerim terliyor bacaklarim titriyordu. Bence madem trafik kontrolunuz ve parkiniz var sakin saatlerde kendi basiniza cikmaya da alisin ve bundan zevk alin, araba surmeyi romantize edin. Siz bunu kendi basiniza astiktan sonra esiniz de arkada kornaya basan insanciklar da umrunuzda olmaz :)
Dipnot: Sehir ici maksimum hiz siniri belli; sinyali veriyorsaniz, trafik kullarina uyuyorsaniz, sol seridi kapatmiyorsaniz, yolu tikamiyorsaniz/kapatmiyorsaniz calan kornalarin bi onemi yok, siz de onlara calin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…