• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin babası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beni şu sıralar öyyyle bi ilgilendiriyor ki valla. En çok beni ilgilendiriyor.
Herkesi ilgilendiriyor, geniş bir sistemden bakmak lazım. Çocuk her zaman aile içinde 3-5 kişi ile muhatap olmuyor. Büyüyor ve okula geliyor. Sonra o dayakçı babasından ne gördüyse aynısını işliyor. Senin üstüne titreyerek yetiştirdiğin evladını sıkıştırıp beş dakikada dövüyor. Sonra büyüyor, ergenliğe giriyor, önce sevgilisini dövüyor, ardından evlenirse karısını, çocuğunu. Buyrun size kısır döngü.
Öğretmenim ve biraz gözlemleyince çocuğun nasıl bir ailesi olduğunu söyleyebiliyorum artık. Bilinçli, mutlu ailelerin çocukları o kadar belli ki.

Saglik ocaklarindan ucretsiz alabilen var mi merak ediyorum. Bir videoda izlemistim. Devletin nüfusu arttirma politikasi olarak artik haplarin verilmedigi, spiral takilmadigi anlatiliyordu. 2012 den beri eczanelerde de pasif ilaç kategorisindeymiş ve karşılanmıyormuş. Kendi paramizla aliyormuşuz. Herkesin bildigi dogum kontrol hapi yazz 62 tl imiş şu an.
Yanlış okumuşsunuz. Ücretsiz şekilde alıyordum 2 ay önceye kadar.
Devlet hastaneleri de spiral takıyor ama adet gününü denk getirmek zor malum randevu bulunmuyor. Özel de taktırdım. Bakır spirale 400 TL gibi fiyat ödedim. İlk baş pahalı gelsede bir çocuk masrafı kadar değil dedim.

Devlet hastaneleri de spiral takıyor ama adet gününü denk getirmek zor malum randevu bulunmuyor. Özel de taktırdım. Bakır spirale 400 TL gibi fiyat ödedim. İlk baş pahalı gelsede bir çocuk masrafı kadar değil dedim.
Valla kız kardeşim, isterse doğru olsun 62 tl. O parayı vermemek için çocuk mu yapılır ya hu? :olamaz: Doğum kontrolü pahalı, hımm o halde korunmayalım da gebe kalayım mı denir? Yok artık! O zaman iki yol var. Ya sevişmeyeceksin ya da bütçe ayırıp korunacaksın.
Geçen gün bakmak istemiyor, masrafından bıktığını öne sürerek bebeğinin mamasına zehir katan bir insan müsveddesi vardı. Maddi imkanın yoksa, kocan da ruh hastasıysa aha olacak olan bu. Bu konuda özelinde demiyorum, maalesef ortamımız böyle artık, geçmiş olsun.

Yazz hapını mi ücretsiz aliyorsunuz?

Spirali adet gününde taktırmak şart değil.

Saglik ocaklarindan ucretsiz alabilen var mi merak ediyorum. Bir videoda izlemistim. Devletin nüfusu arttirma politikasi olarak artik haplarin verilmedigi, spiral takilmadigi anlatiliyordu. 2012 den beri eczanelerde de pasif ilaç kategorisindeymiş ve karşılanmıyormuş. Kendi paramizla aliyormuşuz. Herkesin bildigi dogum kontrol hapi yazz 62 tl imiş şu an.
Evet şu anda nüfus artırma politikası uygulanıyor ve doğum kontrol haplarını sigortalar karşılamıyor.

Sen suçlusun her şey yolunda gibi bı senede iki çocuk yapmışsın. Kusura bakma. Akıl var mantık var. Seni döven saymayan değer vermeyen bı adama bı senede iki çocuk vermişsin. Sonra ağlıyorsun. Kesin kazayla olmuştur
Ikinciyi istemiş planli olmuş. Eşim düzelmişti o zaman diyor.

2 senelık evlıyım 1 yasında kızım var ve 4 aylık hamıleyım evlendıgım gunden berı huzurum yok başlarda esım cok üstüme gelır şiddet uygulardı yavas yavas o düzeldi derken
Suradan sonrasini okumadim. 2 sene evlilik de nasil 2cocul verme hevesi oluyo. Siddet uyguladi yazmisiniz ama 4aylik hamilesiniz. Ya once 1 yasindaki cocugu bi buyut
Ne sacma insanlarsiniz ya

gerçek mi bu ya..
olanı doyurdular eğittiler maşallah.
Genç nüfus ihtiyacı var. Ben de coğrafya dersinin yalancısıyım. Mesela her sene milyon milyon artan nüfus 2020-2021 arası sadece 400bin artmış. Biyolojik afet sebepli deniliyor. Ama nüfus artırma politikası uzun süredir uygulanıyor tabi.

Rahim adetin 3. Günü daha açık olmuyor mu? O sebeple adetken takiliyor diye biliyorum ben de.

Reglken daha kolay takılıyor ve gebe olmadığından emin olduğun bi dönemde takmış oluyorsun demişti doktorum, yoksa kan tahlili ile gebe olmadığından eminsek her zaman tecrübeli biri kolayca takar demişti. Şart değil regl.

Hangisini kullanmıştın? Doktor bana yazz hapini onerdi. En az yan etkisi olan bu dedi.
Ya ben hastalığım için uzunca bir süre sürekli kullandığım için çok çeşitli haplar kullandım ama en iyisi yazzdi evet. Bir de onun +4 boş hapının olması çok hoşuma gidiyordu. 😀

Yani mecbur kaldım da gittim özele para verdim olayı sözkonusu değil. Ayın başka bir günü de gidip taktırılabilir. Öncesinde sağlık ocağında gebelik tahlili için kan verilip hastanede doktora enabızdan gösterilir mesela

Valla konuyu okumadim resmen sacma sapan bir hayatin icindesiniz ama 3.sayfaya kadar yorumlarinizi özellikle okudum cok ukalasiniz. Buradaki uyelere adam gibi saygili bir sey yazmamisiniz.
Bunun icin dislike atmakda cok zor olmadi.
Neyse
Sizin seviyenize inip yorum yapmaya gerek yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X