- 4 Eylül 2023
- 45
- 53
-
- Konu Sahibi karanlikgokyuzu1
Hayret biseyler yemin ederim yaKendi kayınvalidemden biliyorumdüğünümümüzü kendi oturdukları ilçede değil de il merkezinde yapmıştı. Ben de daha güzel bi yerde yapalım düğünü diye düşünüyor falan sanmıştım. Ama sonra ağzından kaçırdı. İyi oluyor eve misafir gelmiyor demişti. Orda da 2 tane erkek kardeşi var. Kendi ağırlaması gereken misafirleri onlara yıktı resmen.
Evet öyle görüyoruz çünkü dönmedim bı defa bikac günMaalesef söylemeyecek. Adım gibi eminim. İyiymiş ha, kimse kimsenin ailesine laf söylemesin, herkes kendi ailesiyle konuşsun meselesinden sen zararlı çıkıyorsun yalnız. Çünkü adam konuşmuyor. Sizin işleri çıkmaza sokan kocan, senin gitmen değil. Her yerden önünü kapamış.
Tutuyor ne ya, markete diye çıkarım dönmem. Evi terket diyen yok ki, bu akşam ben evde yokum, annenle baban misafirini istediği gibi ağırlasın, ev onların, diyeceksin. Siz her evden çıkmayı evi terketme olarak görüyorsanız yandık. Kendi evleri gibi misafir çağırıyorlarsa kendi evleri gibi ağırlasınlar.
Ama dediğiniz mantıklı gerçekten çünkü kendi evi gibi cagirabiliyorlarsa kendi evi gibi ağırlasınlar madem fikrini sormadiklari birinin evde olmamasinida abartı ayıp görmesinlerEvet öyle görüyoruz çünkü dönmedim bı defa bikac gün
Bunu desteklemeyecek adamla evli kalmazdım zaten.Bence siz bunu destekleyebilecek birine denk gelmissiniz çünkü bizde bende esimde otoriter davranıyoruz her konuda her taraf kendi tarafına çekince ortak yol zor bulunuyor
Kendi kayınvalidemden biliyorumdüğünümümüzü kendi oturdukları ilçede değil de il merkezinde yapmıştı. Ben de daha güzel bi yerde yapalım düğünü diye düşünüyor falan sanmıştım. Ama sonra ağzından kaçırdı. İyi oluyor eve misafir gelmiyor demişti. Orda da 2 tane erkek kardeşi var. Kendi ağırlaması gereken misafirleri onlara yıktı resmen.
İşte bunu söylüyorum. Madem onların evi iş de onlardaAma dediğiniz mantıklı gerçekten çünkü kendi evi gibi cagirabiliyorlarsa kendi evi gibi ağırlasınlar madem fikrini sormadiklari birinin evde olmamasinida abartı ayıp görmesinler
İkimizde çok dikbasliyiz biseyler yürüsün diye taviz verdikce taviz tavizi doğuruyor bı arkadaşın yaptigi yorum gibi doğru yani cok severek evlendik ama anlaşamıyoruz ailesine düşkünlüğü var ama bağımlı değil ben başlarda çok eleştiriyodum o yüzden artık her şekilde savunmaya geçiyor o benim ailemi elestirmiyoken ben çok eleştiriyodum dengeler karıştıBunu desteklemeyecek adamla evli kalmazdım zaten.
Bizde kimse kendi tarafına çekmez, olumlu olumsuz yanları konuşulur, mantık çerçevesinden bakılır, akla uygun karar verilir. Kimse kendi tarafını kayırma, ezdirmeme derdine düşmez, düşemez. Öyle bir evlilik söz konusu olsa 2 yılda boşanırdım ben. Boşanmaktan asla korkmadım, beni huzursuz eden yerde bağlasalar tutamazla. Herkes de bunu bilir. Kimseye kaybederim, huzursuzluk çıkar korkusuyla eyvallah etmem
Açık ve net bunu soylucem Türkçe'den anlarlarsa inşallahİşte bunu söylüyorum. Madem onların evi iş de onlarda
Çok şükür mantıklı düşünen ben misim ya sanki fizanda oturuyolar uzak diyosunuz arabanız yok siz bize geliceksiniz onlarda araç var size gelemiyorlar mi yani mantıken o kadar saçma kiBu insanlarla işi yokuşa sürmek istiyorsanız o gün benim işim vardı oğlunuzla ağırlarsınız dersiniz. Yani manasız. Sizin evinizde ağırlayacakları misafir için sizi aramayıp oğullarını arıyorlar. Sözü veren de her işi yapsın paşa gönülleri bilir.
Misafirlik yüzde yüz şart olan bir şey değil. Görüşmek isteyen için de 1,5 saat mesafe değil.
Yokuşa sürmek istemiyorum derseniz de kibarca kayınvalidenizi arar, anne çalışırken normal misafir dahi davet edemiyorum. Kendimize kadar iş yapabiliyorum vs gibi istemediğinizi ifade edin. En azından iş bölümünün ağır topunu onlara atın.
İki tane oğlu var adamın kendi evi gibi görüyor zaten hiç alır mı öyle bı insan değiller zaten öyle bı mali durumda yokişte bunu çözmeniz gerek ufak yollu bi ev alsanız kayınpederine 1+1 bile olur burda da kurulu düzeniniz olsun diye lafa başlayın bence hem ağırlamak istemediğinizi anlarlar hemde gerçekten beşki alırlar ve kurtulursunuz
Ayni mahallede oturuyoruz hatta eltimin anneside aynı mahalledeElti nerede yaşıyor? Neden onun evinde ağırlanmıyor? En mantıklısı arayıp misafir kabul edemeyeceğinizi söylemek. Kayınvalide kayınpeder çok iyilerse hatırları için yapılabilir ama bu alışkanlık olur.
Ama konu sahibini adam yerine koyupta sormamışlar bile kızım uygunmu senin icinde diye.Evden gitmek kısmı çok yapılır gibi değil bence.
Kayinvalideyi arardım yerinizde olsam , babam bizim evle ilgili plan yapmis ama hafta içi çalışıyorum malum, temizlik,yemek bunların hepsi beni zorluyor kusura bakmayın deyin.
Ondan sonrasını kendileri düşünsün.
Eşinizin de size sorması gerekiyor böyle bir misafirde, hatta direkt babasına da söyleyebilir olmaz diye. Onlara gelince sesi iceri kaçıyor herhalde.
Evet kendilerinin misafir olduğu bir evde misafir ağırlamak istiyolarAma konu sahibini adam yerine koyupta sormamışlar bile kızım uygunmu senin icinde.
Onu adam yerine koymayanı o da koymasın evden giderek.
Böyle böyle sınırlar aşılıyor,ilk değil son da olmayacak gibi,bence net bir sınır çizmek gerek bu aileye ve eşine tabi ki.
Eşine de ders olur,bir dahakine eşime sorayım demeyi öğrenir.
Misafir olduğu evde misafir ağırlamak çok acayip zaten başlı başına,bir acayiplikte konu sahibi yapsın bence
Herkesin evlilik dinamiği farklı, ben böyle bir durumda evden gitmezdim.Ama konu sahibini adam yerine koyupta sormamışlar bile kızım uygunmu senin icinde.
Onu adam yerine koymayanı o da koymasın evden giderek.
Böyle böyle sınırlar aşılıyor,ilk değil son da olmayacak gibi,bence net bir sınır çizmek gerek bu aileye ve eşine tabi ki.
Eşine de ders olur,bir dahakine eşime sorayım demeyi öğrenir.
Misafir olduğu evde misafir ağırlamak çok acayip zaten başlı başına,bir acayiplikte konu sahibi yapsın bence
Elti ile görüşmüyorsunuz galiba? Kayınbabayı arayın onlarla görüşmüyoruz, kendi ailesini diğer gelininiz ağırlasın şu ana kadar elimde geleni sizin ve onun için yaptım ama makbul olanı gidip orada yemek yenmesidir. Daha önce de bizim evde misafir edilmişlerdi ama bundan sonrası için evime kimseyi benden habersiz izinsiz çağırmayın diyin. Çekinmeyin eşiniz de ders alırAyni mahallede oturuyoruz hatta eltimin anneside aynı mahallede
Gerekirse boşanmaya gider ama karşı tarafa kendimi ezdirmem ben olsamHerkesin evlilik dinamiği farklı, ben böyle bir durumda evden gitmezdim.
Arayıp gelmeyin derdim, bir şekilde.
Misafirler geldiğinde konu sahibinin evde olmaması eşine ders değil, evliliğinde ciddi sorun olabilir.
Olmayacak olsa eşi zaten ailesine karşı ses çıkarırdı. Böyle bir adam aa eşime bir daha böyle bir şey yapmayayım demeyecek, ailesinin de doldurusuyla olay başka yerlere gidecektir muhtemelen. Konu sahibi tüm bunları göze alarak evden gitmeli. Eşini, ailesini tanıyan o.
Konu sahibi de böyle diyebiliyorsa yapmalı sonradan geri adım atacaksa, aileden özür dileyecek noktaya gelecekse, evden gitmeden farklı şekilde gelmelerini engellemeli.Gerekirse boşanmaya gider ama karşı tarafa kendimi ezdirmem ben olsam