• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin babası...ben ne yapmalıyım lütfen yardım edin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bebekedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2017
1.507
2.037
133
Herkese iyi geceler.. bu bi dert ve içinden çıkamıyorum.. ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilemiyorum.. başından geçen ne yapabileceğimi söyleyecek birilerine ihtiyacım var.

Eşimin babası 4 ay önce kanser tanısı aldı 4. Evre karaciğer meteztaslı kolon kanseri rabbim kimseye yaşatmasın.. biz şehir dısında olduğumuz için bi kaç tedavisinde yanında olamadık ama her anlda yardımcı olmaya yanlarında olmaya calısıyoruz şu an bi süredir yanlarındayız ve uzun bi sürede kalıcaz.. paylaşmak istediğim şu eşime ne desem ne yapsam yaranamıyorum.. bi evladımız yok rabbim vermiyo surekli kaybediyoruz düşükler nedeni ile.. konuyu dagıtmadan öyle cok içerliyoki anlıyorum ama sürekli sanki öfkesini benden alırcasına davranıyor.. ondan ilgi beklediğimden yanımda durmasını istediğimden değil onun kafasını dagıtmak istediğimden ötürü söylediğim herseyi yanlış anlıyo öylesine yoruldumki nasıl yanında olabilmeliyim söylüyorum anlamıyor ben senin yanında olmaya calısıyorum biliyorum senin yaşadığını hissedemediğimi düsünüyosun ama sana yardımcı olmaya calisiyorum dedikce onu anladiğimı ilgi beklediğimi kendisinin üzgün olduğunu vs. Söyleyip duruyor.. ona göre etrafta herkes mutlu kimsenin sıkıntısı yok Allah hep ona ve bize veriyor.. anlatıyorum insanız herkesin basına birsey geliyor herkez umutsuzluklar mutsuzluklar yasıyor hayatını öyle devam ettiremezsin diyorum yaşamamışsa bile yaşayacak basımıza gelenee kadar biz nasıldık diyorum.. ben baba degilim keske bana olsaydı diyor.. uzatmak istemiyorum sizi yormakta istemiyorum ama cıkamıyorum işin içinden bu arada benim babamda yok yani hic gorüşmüyoruz arada haberini alırsam o sadece bi annem var ama devamlı sen anlamiyosun seninde annenin basına gelseydi semde böyle olurdun söyle olurdun diyip duruyo ben ne yapayım nolur akıl verin...

Eşim babasını kaybettiğinde psikolojik olarak çok zorlandı. Evliliğimiz bile etkilendi. Yardım alabilirseniz aslında terapiye gitse çok iyi olur. Zor bir süreç, geçmiş olsun. Rabbim size de tez vakitte hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin 🤲
Allah razı olsun çok teşekkür ederim.. yardım almayı kabul edeceğini pek sanmıyorum kendim için bile doktora giderken ateş düstüğü yeri yakıyo sen bebek derdindesin diyor hic sanmıyorum gideceğini anlamaya yardım etmeye calisiyorum sadece tek cocuk degil 2 kardesi daha var ama onlar hayatlarina gayet normal devam ediyor

Hicbir sey söylemeyin kendi acmazsa bu konuyla ilgili.Hicbirsey de talep etmeyin.Kendi haline birakın.Ben de acı yasadim yakin zamanda ,bana böylesi iyi geldi.Esimden de bunu talep ettim.Teselli cümleleri bazı durumlarda hic ise yaramiyor.Bide böyle deneyin.Talep ederse konusursunuz.Cumlelerini yorumlamayin nile.Acısından cok da düşünmeden soylenmis sözler onlar.

Çok yorucu. Ben uğraşamazdim kendi gelip bir seyler paylasmak istemezse, bu sureci birlikte atlatmaya gonlu yoksa bos yapmasini dinleyemezdim.
O zamanda ilgisiz yine ben oluyorum 42 yaşında esim neler var diyorum etrafta insanlar gencecik evlatlarını koyuyor toprağa herkes bi sekilde kaybediyor annesini babasını baban babası vefat ettiginde kendine mi zatar vermis bak sizler varsınız diyorum bebegimiz icin doktorlarla gorusuyorum kafası dagılsın baska seylerede odaklansın diye ates dustugu yeri yakar tabii diyor..herseyi yapmaya calisıyorum yemek yapiyorum babama da yap hava esiyor babamda burda hissetseydi film seyrediyoruz benim aklımda hep babam var... Yani hic birsey yaptıramıyorum

Eşinizin yaşadıkları kolay değil, maalesef hiçbir tesellisi yok. En iyisi biraz kendi haline bırakın.
Bi yerinde birşey yokken ertesi gün bakıyorum yara yapmış noldu buraya diyorum ben yaptım kendime acı veriyorum diyor kendi haline birakımcada bunlar oluyor ben gercekten şasırdım ne yapacağımı

Sükunetle bekleyin derim.
Sadece başını yaslayacak bir omuz olsanız yeterli. Kızsa da fevri davransa da alttan alın. Sizin için de yıpratıcı ancak benzer bir durum içindeyiz. Eşim sadece omuz olur, bazen güldürmeye çalışır. Ancak konuyu pek açmaz. Allah şifa versin hayatım, hepimizin başına gelebilecek bir durum deyip geçer. Sürekli beni alttan alır buna rağmen bana yetmiyor kendimi yalnız hissediyorum. Ama daha ne yapsın bir yandan da... O yüzden sabırla bekleyin derim, siniri size değil derdi sizinle değil.. bu süreci kabullenmek hakikaten zor ya da üzülmeden duygulanmadan durabilmek zor. Size sabır, kayınpederinize şifalar diliyorum..

O zamanda ilgisiz yine ben oluyorum 42 yaşında esim neler var diyorum etrafta insanlar gencecik evlatlarını koyuyor toprağa herkes bi sekilde kaybediyor annesini babasını baban babası vefat ettiginde kendine mi zatar vermis bak sizler varsınız diyorum bebegimiz icin doktorlarla gorusuyorum kafası dagılsın baska seylerede odaklansın diye ates dustugu yeri yakar tabii diyor..herseyi yapmaya calisıyorum yemek yapiyorum babama da yap hava esiyor babamda burda hissetseydi film seyrediyoruz benim aklımda hep babam var... Yani hic birsey yaptıramıyorum

İlgilenmeyince ilgisiz, ilgenince beni anlamiyorsun, ilgi istiyorsun diyen adama bir şey yapilmaz yani ben yapamazdim. Bilmiyorum benim eşimin de babasi kalp ameliyati olmustu, hastane surecleri oldu hiç boyle triplere girmedi.

16-17 yaşlarimizdayken yakin bir akrabamin annesi kolon knaseriydi o sureclerde ben hep kizin yanindaydim. O yaşta kiz bile bu kadar sacma davranmiyordu.

İnsan elbette sevdigi, cani kani, ailesi icin uzulur zayiflaşir ama bu kadarini benim de kafam kaldirmaz acikcasi, o kadar saglam degilim. Eşinizi okurken bile gicik oldum 😐

Hicbir sey söylemeyin kendi acmazsa bu konuyla ilgili.Hicbirsey de talep etmeyin.Kendi haline birakın.Ben de acı yasadim yakin zamanda ,bana böylesi iyi geldi.Esimden de bunu talep ettim.Teselli cümleleri bazı durumlarda hic ise yaramiyor.Bide böyle deneyin.Talep ederse konusursunuz.Cumlelerini yorumlamayin nile.Acısından cok da düşünmeden soylenmis sözler onlar.
Acısını paylaşmak destek olmak istiyorum ben yavrularımı kaybettiğimde ellerime evde düstüğunde ondan destek bekledim ama kendimi acımı yaşamama hic izin vermedi ağlayamadım bile onun yanında herseye kızıyordu bende onun yaptığı gibi yapmadan ona destek olmaya calişıyorum ne yapmalıyım gercekten.. rabbim size de huzur versin insallah sabır dileyemiyorum üzgünüm sabir diledikce daha cok sabredecek şey olacakmış gibi hissediyorum artık.. allahım korusun sizi ve sevdiklerinizi de

Sükunetle bekleyin derim.
Sadece başını yaslayacak bir omuz olsanız yeterli. Kızsa da fevri davransa da alttan alın. Sizin için de yıpratıcı ancak benzer bir durum içindeyiz. Eşim sadece omuz olur, bazen güldürmeye çalışır. Ancak konuyu pek açmaz. Allah şifa versin hayatım, hepimizin başına gelebilecek bir durum deyip geçer. Sürekli beni alttan alır buna rağmen bana yetmiyor kendimi yalnız hissediyorum. Ama daha ne yapsın bir yandan da... O yüzden sabırla bekleyin derim, siniri size değil derdi sizinle değil.. bu süreci kabullenmek hakikaten zor ya da üzülmeden duygulanmadan durabilmek zor. Size sabır, kayınpederinize şifalar diliyorum..
Rabbim sizlere de hastanıza da şifa versin derdinize derman versin inşallah allah razı olsun güzel duanız için... O omuz olmaya calısıyorum istediği zaman bana yaslanabilsin diye uzak kaldiğinı görünce bende yalnız kalmak istiyor diye gidiyorum yanından ama aklım hep onda bende birseye odaklanamıyorum

Acısını paylaşmak destek olmak istiyorum ben yavrularımı kaybettiğimde ellerime evde düstüğunde ondan destek bekledim ama kendimi acımı yaşamama hic izin vermedi ağlayamadım bile onun yanında herseye kızıyordu bende onun yaptığı gibi yapmadan ona destek olmaya calişıyorum ne yapmalıyım gercekten.. rabbim size de huzur versin insallah sabır dileyemiyorum üzgünüm sabir diledikce daha cok sabredecek şey olacakmış gibi hissediyorum artık.. allahım korusun sizi ve sevdiklerinizi de
Benim tek önerebilecegim sey calısmayin.Hicbirsey yapmaya calismayin.Ama gözlemleyin .Sen bebek derdindesin dediginde de yasama tutunmak icin ona ihtiyacim var deyin.Fiziksel zararı bilemedim o konuda uyarmak gerekiyor gibi ama uyarinca devam etmesi de olasi.Bu konu zorlayici gercekten.

Rabbim sizlere de hastanıza da şifa versin derdinize derman versin inşallah allah razı olsun güzel duanız için... O omuz olmaya calısıyorum istediği zaman bana yaslanabilsin diye uzak kaldiğinı görünce bende yalnız kalmak istiyor diye gidiyorum yanından ama aklım hep onda bende birseye odaklanamıyorum
Bu süreçte varlığınızı hissettirmeniz yeterli, zaten başka da bir şey elinizden gelmez ki... En çok anlayışa ihtiyacımız olduğu zaman...

İlgilenmeyince ilgisiz, ilgenince beni anlamiyorsun, ilgi istiyorsun diyen adama bir şey yapilmaz yani ben yapamazdim. Bilmiyorum benim eşimin de babasi kalp ameliyati olmustu, hastane surecleri oldu hiç boyle triplere girmedi.

16-17 yaşlarimizdayken yakin bir akrabamin annesi kolon knaseriydi o sureclerde ben hep kizin yanindaydim. O yaşta kiz bile bu kadar sacma davranmiyordu.

İnsan elbette sevdigi, cani kani, ailesi icin uzulur zayiflaşir ama bu kadarini benim de kafam kaldirmaz acikcasi, o kadar saglam degilim. Eşinizi okurken bile gicik oldum 😐

Bu kadarı gerçekten belki yaşamadığım için bana da fazla geliyor ama hayat bu bu yaşına kadar varmış bak ne güzel ne cocuklar var ufacıkken babasız kalıyor diyorum onuda yanlış anlıyor hep bi 5 sene daha bi 10 sene daha diyor yarını hic birimiz bilmiyoruz belki babam yaşayacak insallah yaşar rabbim ömür versin ama belki bize yada hicbirseyi olmayan başka bi yakınımıza birsey olacak boyle konusma rabbim herseyin hayirlisini versin diyorum birsey soylemiyor o an dusünüyo sonra yine aynı

Benim tek önerebilecegim sey calısmayin.Hicbirsey yapmaya calismayin.Ama gözlemleyin .Sen bebek derdindesin dediginde de yasama tutunmak icin ona ihtiyacim var deyin.Fiziksel zararı bilemedim o konuda uyarmak gerekiyor gibi ama uyarinca devam etmesi de olasi.Bu konu zorlayici gercekten.
İlginiz için gercekten teşekkür ederim herseyi deniycem benimle paylasılan cok sagolun... benim gercekten o yavruya ihtiyacım var oyle güzel soyledinizki hakkınızı helal edin

Çok geçmiş Olsun Rabbim şifa versin.Erkekler böyle sıkıntılı durumlarda konuşmamayı,içine kapanmayı seçebilir biz kadınlar belki de konuşarak aşıyoruz bazı şeyleri.Benim fikrim yanında olduğunuzu belli edin fazla konuşmasını beklemeyin,konuşursa da sadece dinleyin çünkü yapacağınız en masum yorum faklı anlaşılabilir zor bir durumda eşiniz çünkü

Çok geçmiş Olsun Rabbim şifa versin.Erkekler böyle sıkıntılı durumlarda konuşmamayı,içine kapanmayı seçebilir biz kadınlar belki de konuşarak aşıyoruz bazı şeyleri.Benim fikrim yanında olduğunuzu belli edin fazla konuşmasını beklemeyin,konuşursa da sadece dinleyin çünkü yapacağınız en masum yorum faklı anlaşılabilir zor bir durumda eşiniz çünkü
Evet aynen öyle gercekten zor bi durumda elini her tutmaya destek olmaya calistığımda gercekten yanlış anlasılıyorum bazen guldürmeye calistigimda benim aklim babamda deyip cıkıyor iste

Zor bir durum.Açıkçası benim desteğimi fiili olarak yanında istemiyorsa kendi haline bırakırdım. Ama işin kötüsü eşiniz sizin hayatınıza devam etmenize de imalarda bulunarak psikolojik sömürüde bulunuyor. Bir süre sonra sizde de kalıcı izler bırakabilir bu durum. Olaylar olup bittikten çok sonra bile normal hayatınıza devam etmek farkında olmadan suçluluk oluşturabilir. Evet herkes acısını farklı yaşar ama kırkını aşmış bir adamın biraz olgun olmasını hiç değilse sevdiği insanın hayatını felç etmemesini, sevdiği insan yanında diye bir nebze teselli bulmasını ve onun yaşama tutunuşunun kendisine de cesaret ve güç vermesini beklerim. Hiç acı yaşamamış bir insan olarak anlatmıyorum bunları. Ondört yaşında annesini kaybetmiş, daha sonra tekrar aile kurdum dediği çok sevdiği ilk eşini kaybetmiş bir insan olarak anlatıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back