Eşimin Arkadaşları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bergamotlutarhana

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2025
51
18
3
33
Arkadaşlar merhaba, daha önce foruma üye değildim ama üyelerin yazılarını takip ederdim bu sefer ben kendimle ilgili bir derdimi paylaşmak için ilk kez yazıyorum. Ben 5 senedir atanamayan bir öğretmenim, eşimle severek 10 senelik sevgililik sonrası evlendik, eşim beni Allah'a çok şükür çok sever, sayar ve beğenir. En bakımsız halimle bile güzel göründüğümü söyler hatta makyaj yapmamı hiç istemez. Ama ben ne yazık ki eşimin beni gördüğü gibi değilim. Eşim inanılmaz yakışıklı bir adam saçları simsiyah, bembeyaz bir teni var, gözleri kopkuyu mavi okyanus mavisi gibi, boyu uzun değil ama fiziği orantılı ve çok yetenekli bir adam el becerisi çok gelişmiştir, aşırı güzel yemek yapar, hemen hemen her şeyi tamir edebilir, kendisi Türkiye'de çok nadir bulunan bir mesleğe sahip -bunu söylemek istemiyorum çünkü kendi kimliğim açığa çıkar arkadaşlarım okursa direkt anlarlar- bense onun tam tersiyim yeteneksiz biriyim hayattaki tek yeteneğim iyi yemek yapıyor olmam, atanamadığımı zaten belirtmiştim, kendimi de güzel bulan biri değilimdir hiçbir zaman öyle bulmadım. Buraya kadar bir profil çizmek için anlattım şimdi derdime geliyorum. Bugün evimize eşimin bir arkadaşı geldi ben o sırada ders çalışıyordum eşim de yemek yapıyordu bundan öncesinde aynı arkadaşını iftar yemeğine davet ettiğimizde yemekleri ben yapmıştım ama bu sefer eşim sen dersini çalış ben yaparım dediği için yapmadım. Ben bu arkadaşını ilk kez görmedim kişilik olarak içinde ne varsa düşündüğünü direkt söyleyen bir insan kötü biri değil ama bugün inanılmaz canımı sıktı. Odadan dışarı çıktım hoş geldin demek için "hoş geldin X, nasılsın?" dedim "ben iyiyim de sen kötü gibisin" dedi. Nasıl yani dedim ölü gibisin dedi. Zaten kendini beğenmeyen çirkin bulan biriyim bir de eşimin arkadaşı böyle söyledi diye şimdi hepten çirkin hissediyorum eşim ben tekrar içeri geçtiğimde kendisiyle konuşmuş evin içinde tekrar karşılaştığımızda "yüzüne renk gelmiş ya mutfağın ışığı sarı ya ondan öyle gördüm herhalde" dedi ama ben eşimin kendisini ikaz ettiğini anladım. Ben yıllardır ders çalıştığım için -bir de hiç kolay bir hayatım oldu çocukluğumdan beri hep dertle kederle büyüdüm azımsanamayacak kadar büyük dertlerdi bunlar- çöktüm ve bu yüzden eşime kemdimi yakıştırmıyorum biliyorum arkadaşları da beni ona yakıştırmıyorlar. Estetik yaptırmaktan çok korkuyorum hem anestezi korkum var hem de dinen doğru olmadığını düşünüyorum biraz İslami hassasiyetleri olan biriyim. Ben ne yapabilirim hakikten çok bunaldım böyle hissetmekten sizce eşimle bu durumu konuşmalı mıyım ?

Eşinizi çok sevdiğiniz için sizin gözünüze mükemmel gözüküyor. Yoksa yolda eşinizden 1000 tane var. Kendinizi önemseyin, eşiniz sizi yanına yakıştırıyor ki evlenmiş. Herkesin sevdiği gözüne güzel gelir. Özgüveninizi yerine getirmek adına psikolojik destek almanızı öneririm. Eşinize bu durumu yansıtmayın. Ben senin yanına yakışmıyorum falan demeyin sakın. Herkesin her şeye yeteneği olacak diye bir şey yok. Bakın siz mükemmel yemek yapabiliyorsunuz, ben hiç beceremem, elimde lezzetli değildir mesela.

Eşin inanılmaz yakışıklı bir adam olabilir ancak daha mühim olanı karakteridir. Karakterini de baya övmüşsünüz zaten yani o sizi bu halinizle sevmiş sizden bir beklentisi yok. Ve özgüven eksikliği çok fark ediyor bir insanda duruşu bile değiştiriyor bence biraz özgüvene ihtiyacınız var böyle yaparak kendi kendinizi ezikleyerek karşı tarafa da sizi aşağılama hakkı vermiş olursunuz. Eşiniz dünya iyisi bir insandır böyle bir şey yapmaz belki ama siz yine de kendinizden emin bir duruş sergilemelisiniz. Ve eşimin yanına yakışıyor muyum diye düşünüp estetik yaptırmak güzel bir motivasyon değil bence. Kendiniz için gerek görüyorsaniz yaptırabilirsiniz elbette ama birinin yanına yakışmak(!) için olmamalı bu.

Kenidinizi sevin. Ne kadar cok esinizi ovmussunuz. Siz kendinizi sevmezseniz dunyanin en guzeli olsaniz bile yine kendinizi begenmezsiniz. Cok fazla baskalarini takiyorsunuz sanki. Elin adami sizi esinize yakistirsa ne olacak yakistirmasa ne olacak.

Eşinizi çok sevdiğiniz için sizin gözünüze mükemmel gözüküyor. Yoksa yolda eşinizden 1000 tane var. Kendinizi önemseyin, eşiniz sizi yanına yakıştırıyor ki evlenmiş. Herkesin sevdiği gözüne güzel gelir. Özgüveninizi yerine getirmek adına psikolojik destek almanızı öneririm. Eşinize bu durumu yansıtmayın. Ben senin yanına yakışmıyorum falan demeyin sakın. Herkesin her şeye yeteneği olacak diye bir şey yok. Bakın siz mükemmel yemek yapabiliyorsunuz, ben hiç beceremem, elimde lezzetli değildir mesela.
Çok naif çok guzel bi yanit yazmışsınız gülümseyerek okudum inanin 🫠 bu zamanda kadinlarin birbirine boyle destegini gorunce mutlu oluyorum🙏🏼

Soru sahibi merhaba, sizi anlıyorum fakat kendinize bunu niye yapıyorsunuz?
Evlisiniz, eşinizle aranız güzel eminim ki siz de çok güzelsinizdir ama bu psikolojiyle ne yaptırırsanız yaptırın aynada kendinizi beğenmeyeceksiniz. Her şey kendini sevmekle başlar. Öncelikli ruh sağlığınızı düzeltmeniz gerek. Terapinin işe yarayacağını düşünüyorum.

Ayrıca böyle modu düşük kendini beğenmez bir halde takılıyorsanız evde eşinizin de dikkatini çekmiştir konuştunuz mu bunu. Umarım ona ben senin yanına yakışmıyorun sen çok iyi yetenekli ve çok yakışıklı birisin bense erken yaşta çökmüş güzel olmayan yeteneksiz biriyim falan dememişsinizdir. Çünkü bu olur mu öyle şey ben seni her halinle seviyorum falan dense de alttan alta düşündürücü şeyler. Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeye gerek yok yani. Aura meselesi bu bence ve siz böyle düşünüp etrafa da bu enerjiyi yansıtırsaniz arkadaşı bile gelip ölü gibisin yorumunda bulunacak kadar hadsizleşir. Kendinizden emin olun kendinizi sevin her zaman

Bu arada benim eşim çok esmer, bende inat gibi çok beyazım. Beşiktaş gibi gezeriz. Onun yanındayken herkes bana da “ne kadar beyazsın, ruh gibi gözüküyorsun, hasta mısın?” diye sorar. 🤷🏻‍♀️

Bana da derler kapıdan girince dönüp bakılacak eşin var die .ama eşim beni ne die sever küçük tüpüm🤣🤣🤣 hem kısa hem kiloluyum yaşlı duruyormuşum yanında falan ama ben gurur duyuyorum ki övdükleri adam benim 🥰yani beni o seçti başkalarının ne düşündüğü çokta umrumda değil boşver kendını sev sen sevıon die eşini öyle görüyon oda etten kemikten biri işte

Eşiniz sizi sevmiş beğenmiş başkalarının ne dediği çokta önemli değil. Ayrıca o kadar yakışıklı olabilir hayat bu herşey güzellik değil ki. Özgüven için birşeyler yapın böyle üzmeyin kendinizi

Benim eşimde selvi boylu, esmer güzeli, kimliği kişiliği mük. tabii bana göre 🤩 gönül kimi seviyorsa güzel odur, sen eşini ovecegine kendini güzel gormeye başla, cirkinim diye adamın gözüne sokup sokup durma, gayet guzelsindir sadece silkelenmen lazım üzerinde ölü toprağı var gibi,,, Arkadaşta kendi işine baksın 😏

Ben önceden faal bir hayatı olan biriydim aktif olarak derneklere katılır görev ve sorumluluk alırdım. Toplum yararına çalışmalara katılırdım mezun olduktan sonra hayatım çok değişti önceden topluluk içinde konuşmalar yapan kişi ben değilmişim gibi geliyor. Mezun olduğumdan beri yani 5 senedir evdeyim kendi yararına ve toplum yararına hiçbir faaliyete katılmadım. Öğretmen olduğum için insanların hayatlarına dokunmak benim için bu hayattaki en kıymetli şeydi bunu yaptığımda inanın nasıl göründüğümü düşünmezdim hatta ergenlikte bile böyle şeyler düşünen biri olmadım her zaman insan dediğin etten kemiktendir başına her an her şey gelebilir bugün çok güzel görünen biri her an öyle görünmez derdim öz güven noktasında hiçbir zaman problemim yoktu ama dediğim gibi kendimi de hiçbir zaman güzel bulmadım benim hayatımda güzellikten daha önemli değerler vardı çünkü bunu düşünecek vaktim bile yoktu. Şimdi vaktim bol, evdeyim ve öz güven dediğimiz şey benim için artık yalnızca dış görünüşten ibaret bir hale geldi. Ne zamandır kendimi güzel bulmadığım için markete bile gitmiyorum. Eskiden de kendimi güzel bulmazdım ama bu konuya kafamı takmadığım için önemsemezdim de öz güvenimi de dış güzellik gibi kısa süre içinde kaybolabilecek bir meta sayesinde kazanmamıştım. Şu an çok kaybolmuş hissediyorum bunca zamandır inşa etmeye çalıştığım kimliğimle çatışıyorum. Tekrar tekrar okuyacağım yazdıklarınızı hepinize tek tek cevap veremedim 🙏🏼

Ben önceden faal bir hayatı olan biriydim aktif olarak derneklere katılır görev ve sorumluluk alırdım. Toplum yararına çalışmalara katılırdım mezun olduktan sonra hayatım çok değişti önceden topluluk içinde konuşmalar yapan kişi ben değilmişim gibi geliyor. Mezun olduğumdan beri yani 5 senedir evdeyim kendi yararına ve toplum yararına hiçbir faaliyete katılmadım. Öğretmen olduğum için insanların hayatlarına dokunmak benim için bu hayattaki en kıymetli şeydi bunu yaptığımda inanın nasıl göründüğümü düşünmezdim hatta ergenlikte bile böyle şeyler düşünen biri olmadım her zaman insan dediğin etten kemiktendir başına her an her şey gelebilir bugün çok güzel görünen biri her an öyle görünmez derdim öz güven noktasında hiçbir zaman problemim yoktu ama dediğim gibi kendimi de hiçbir zaman güzel bulmadım benim hayatımda güzellikten daha önemli değerler vardı çünkü bunu düşünecek vaktim bile yoktu. Şimdi vaktim bol, evdeyim ve öz güven dediğimiz şey benim için artık yalnızca dış görünüşten ibaret bir hale geldi. Ne zamandır kendimi güzel bulmadığım için markete bile gitmiyorum. Eskiden de kendimi güzel bulmazdım ama bu konuya kafamı takmadığım için önemsemezdim de öz güvenimi de dış güzellik gibi kısa süre içinde kaybolabilecek bir meta sayesinde kazanmamıştım. Şu an çok kaybolmuş hissediyorum bunca zamandır inşa etmeye çalıştığım kimliğimle çatışıyorum. Tekrar tekrar okuyacağım yazdıklarınızı hepinize tek tek cevap veremedim 🙏🏼
Şu mesajınızdan bile ne kadar kibar, donanımlı biri olduğunuz belli oluyor. Bence kesinlikle derneklere, toplantılara yeniden başlamalısınız. Size iyi gelecek. Evde duran herkes depresyona giriyor. İnsan içine karışmamız şart 💐

Eşin inanılmaz yakışıklı bir adam olabilir ancak daha mühim olanı karakteridir. Karakterini de baya övmüşsünüz zaten yani o sizi bu halinizle sevmiş sizden bir beklentisi yok. Ve özgüven eksikliği çok fark ediyor bir insanda duruşu bile değiştiriyor bence biraz özgüvene ihtiyacınız var böyle yaparak kendi kendinizi ezikleyerek karşı tarafa da sizi aşağılama hakkı vermiş olursunuz. Eşiniz dünya iyisi bir insandır böyle bir şey yapmaz belki ama siz yine de kendinizden emin bir duruş sergilemelisiniz. Ve eşimin yanına yakışıyor muyum diye düşünüp estetik yaptırmak güzel bir motivasyon değil bence. Kendiniz için gerek görüyorsaniz yaptırabilirsiniz elbette ama birinin yanına yakışmak(!) için olmamalı bu
Çok doğru aslında ama ben hayatının merkezine kendisini koyan biri değilimdir hep başkaları vardır merkezde. Dediğim gibi hayat felsefem birilerinin hayatını değiştirebilmekten geçiyor beni mutlu eden tek şey bu. Kendimi önemseyemiyorum. O yüzden eşimin yanına yakışmak için estetik yaptırmak bana kendim için yaptırmaktan daha önemliymiş gibi geliyor. Sevmiyorum kendimi.

Yaa canım ilk olarak şunu söyliyeyim sevmek bambaşka birsey güzelliğe dayalı birsey değil esin seni seviyor o sevginin sana özgüven vermesi gerekir demek ki sevilecek bir insanmışsın ne güzel bak kendimden örnek vereyim ben baya güzel bir kızım gerci şuan şişkoyum bende kendimi beğenmiyorum ama zayfken etrafımdakiler bebek gibisin derdi bi bakan döner bi daha bakardı ama benim sevdiğim beni sevmedi ki deli gibi aşıktım demekki sevilecek,evlenilecek biri değilmişim hatta sırf bu yüzden aşağılandığım bile oldu. Yani sevilmiyorum diye dalga gecen,can yakan insanlar tanıdım ki sen düşün ne kadar üzüldüğümü zamanla ben de kabul ettim sevilmediğimi şuan yalnızım meselâ aşkından öldüğüm adamın umrunda bile değilim😔şimdi dön kendine şunu söyle sevilmişsin,istenmişsin güzellik önemli miymiş sence bak benim halime? Ay birde estetik diyorsun yapma Allah aşkına bak ne güzel dini hassasiyeti olan bir insansın belki de burdan sınanıyorsun gerek var mı sence? Bir de ben şunu çok gördüm aura meselesi herşey kendimi övmek için söylemiyorum ama ben gerçekten güzel bir kızım estetiğim yok ama sıfıra sıfır elde var yine sıfır..Bi tanıdığım var mesela kadın 42 yasında çirkin bence ama bir aurası var dişil enerji tavan yemin ederim ortama girince ben yanında sönük kal8yorum . Yani herseyi güzelliğe bağlama o kadar güzeldim evde kaldım şuan bildiğin🤣 birde üstüne hasta oldum evde oturuyorum şuan anlatabildim mi bir de kısmet meselesi bak ne kadar talihliymişsin...O bahsettiğim kadın 2.evliliğini yaptı dünya turuna çıktı neyle? Aurasıyla sana tavsiyem dişil enerjini yükseltecek ne varsa onu yap

Boyum kısa,bembeyaz tenliyim ruh gibi.
Üstelik elimde bir mesleğim yok (okudum ettim ama boş)
Eşim memur,çok yakışıklı bir adam gerçekten ama hiçbir zaman kendimi çirkin görmedim ve güzel yemek de yapamam.

Baskalarinin dusuncelerini bu kadar hayatinizin merkezine koymayin, heleki baskalarinin dusuncelerini kendiniz hakkinda ki dusuncelriniz yapmaniz... bu hic bir fayda saglamaz sizede, evliliginizede cok zarar verir. Ne yaparsaniz mutlulugunuz icin yapin. Sagliniz, mutlulugunuz icin spor, kisisel bakim yapin, mutlu olun ama esinizin yanina yakisma kayginiz fazla abartili ve anlamsiz. O sizi seviyor yanina yakistiriyor ki bakin mutlu bir evliliginiz var. Soyle dusunun siz esinizi yere goge sigdiramiyorsunuz sevdiginiz icin oda sizi seviyor oyle goruyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X