- 24 Eylül 2024
- 152
- 15
- 13
- 29
- Konu Sahibi Aneksenamunnnn
-
Arkadaşım hakkında böyle bir şey düşünmüyorum onların yetişme tarzı bu.Ben arkadaşımın evine gitsem eşiyle o derece ilgilenmem o yüzden normal bulamadım.Ama sonradan da onlarda böyle dedim.Bunu konuda da belirttim ama siz öyle anlamak istemişsiniz sanırım.Arkadaşınızın eşinizde gözü olduğunu ve kendisini eşinize beğendirmek istediğini düşünüyor olabilir misiniz ? Bu uzun konunuzun alt metninden anlaşılan bu çünkü.
Kız doğumunuzda size refakat ederken, evinizde size yardım ederken bir sorun yokmuş. Hatta eşinize "X arkadaşım da evlenmek istiyor, yok mu evlenmek isteyen bi arkadaşın vb" derken de sorun yokmuş. Arkadaşınızın davranışları, hizmet etmeye çalışması eşinizin hoşuna gidince arkadaşınıza içten içe sinir olmuş olabilir misiniz ?
Kayınvalideniz arkadaşınızı kendi yeğenine, eşinizin kuzenine uygun görünce de bu iş olursa hayatınız boyunca karşılaşacak ve aynı ortamları paylaşacak olma fikri hoşunuza gitmemiş olabilir mi ?
Arkadaşlığınızın uzun vadede süreceğini sanmıyorum.
Özgüvensiz saçma bir insan değilim.Eşim benim hakkımda böyle düşünecekse de kapı orada kimse zorunda değil.Ben eşimin arkadaşı için böyle her kızın isteyebileceği bir erkek falan diye cümle kurmazdım.Hoş bulmadım.ben de benzer cumleler kuruyorum. KKda da bahsettiğim bir arkadasim var. Cocuk uluslar arasi ekonomi ile ilgili bir iste calisiyor, kac ulkede calisti - gitti mi kalacagi yere kadar isyeri ayarliyor. istanbulda deniz gören evi, güzel büyük arabasi var. boyu posu da guzel. her kadinin evlenmek isteyecegi bir insan ama kimseyi bulamiyor..biz de bir kursta tanismistik, o kursta da bir kiza yazacak gibo oldu kankaya baglandi. dans kursuna gitmis dans etmek istedigi kiz etmemis, yurtdışında ona yardimci olan tatli kiza tesekkur icin yemek yapma davetinde bulunmus kiz "ben senin bildiğin kizlardan degilim" demis falanben de zengin koca arayan cok guzel bir arkadasim vardi - hayatimda ilk defa ikisinin arasini yapmak istemistim uygun olduklarini düşündüğüm icin. ama elime yüzüme bulastirmistim. cocuk kizi beğenmedi - filtre makyajla kendini guzellestirmis sandi - kiz da yanimda okudu üzüldü incindi falan.
bu olayi anlatırken gayet de "her kizin isteyecegi bir erkek evi arabasi bilmemne bilmemne" diye anlatmistim :) sevgilim de hic bozulmadi - ki zaten kendimi o "her kiz" kategorisine soksam ben onla bir sey yasardim zamaninda. carsisi pazar olsun ilgi alanima girmeyen biri
sevgilim, esim buna alinsa onun özgüvensiz sacma bir insan oldugunu düşünürdüm
Biz onlara misafirliğe gitsek normal bulurdum ben de.Ama yetişme tarzı dedim kötü niyetle yapmadığı belliAy evet herkes de kadına yüklenmiş. Ömrümde duymadığım şey ne münasebet
Konu bu değil ben baştan eşimin neden böyle bir cümle kurduğunu anlatmak için ayrıntı ayrıntı anlattım.Konu arkadaşımın hizmeti değil konu eşimin kurduğu cümlelerAnnem aynı arkadaşınız gibi bir kadın. Bizi de öyle yetiştirmek için çok uğraştı. Aklım erene kadar ben de doğrusunu öyle sanıyordum. Erkek oturur, ona hizmet edilir, kadın kendini parçalamak zorundadır vs vs. Bunlar dile getirilmese de alttan alta zihne yerleştirilen şeyler. Annem 65 yaşında, bana geldiğinde hala kalkıp eşimin çayını doldurur. Hatta kayınvalidem kıpırdamaz o bile alıştı annemin hallerine, annem kayınpederimin çayını doldurur.
Arkadaşınız da böyle bir kadın çok belli. Siz de kıskanmışsınız hiç hoş değil. Rahatsız oluyorsanız görüşmeyin bir daha.
Eşimin kurduğu cümleler normal yaniBu kadın çocukluk arkadaşınız ve o kadar güvenmişsiniz ki doğumda annenizin yerine arkadaşınız kalmış. Demek ki gerçek anlamda güvenmiyor ve kıskanıyorsunuz. Eşinizi de zan altında bırakıyorsunuz, bu kadar kıskançsanız evinize çağırmayın, görüşmeyin ve kimsenin günahına girmeyin.
Konuda da belirttim ben arkadaşımın eşine misafir olarak gittiğimde sürekli bir şey ister misin diye ilgi göstermem ama sonrasında da belirttim arkadaşımın aile ortamı böyle hizmet odaklı o yüzden dedim .Benim takıldığım eşimin cümleleriEşiniz biraz boş boğazlık yapmış bence. Ayrıca bal gibide eşinizi kıskanmışsınız, hizmet etmesini eşinizin gözüne girme olarak mı yorumladınız? Eşinizinde onun hamaratlığından etkilenmesinden mi korktunuz? Yakın arkadaşsınzı ama belli ki aranızda güven yok.
Ben kadın/erkek arkadaşlığında belli sınırın olması taraftarıyım yani sizin çok yakın arkadaşınızla eşinizin bi sınırı olmalı hem sözel hemde davranışsal olarak.
Çocukluktan beri kardeş gibi büyüdüğüm bi arkadaşım var, onu bu hikayeye koyunca hiç kıskanmam şüphe tohumu bile olmaz başkasını koyunca rahatsız edici hissettim.
Annem aynı arkadaşınız gibi bir kadın. Bizi de öyle yetiştirmek için çok uğraştı. Aklım erene kadar ben de doğrusunu öyle sanıyordum. Erkek oturur, ona hizmet edilir, kadın kendini parçalamak zorundadır vs vs. Bunlar dile getirilmese de alttan alta zihne yerleştirilen şeyler. Annem 65 yaşında, bana geldiğinde hala kalkıp eşimin çayını doldurur. Hatta kayınvalidem kıpırdamaz o bile alıştı annemin hallerine, annem kayınpederimin çayını doldurur.
Arkadaşınız da böyle bir kadın çok belli. Siz de kıskanmışsınız hiç hoş değil. Rahatsız oluyorsanız görüşmeyin bir daha.
Ne var bunda ki erkekler cidden geyşa ruhlu kadınları seviyorlar ama ben eşinizde bir art niyet göremedim. Zaten birbirlerini ayartmak isteseler bunu sizin gözünüze soka soka yapacak halleri yok. Kadın kaç senelik arkadaşınız hiç mi daha önce aynı ortamda bulunmadı eşinizle?Eşimin kurduğu cümleler normal yani
Onlara gitseydik normal bulurdum dediğinize göre arkadaşınızın sizin evinizdeki davranışlarını normal bulmamışsınız işte niye lafı çeviriyorsunuz?Biz onlara misafirliğe gitsek normal bulurdum ben de.Ama yetişme tarzı dedim kötü niyetle yapmadığı belli
kızın kocamda tabi ki gözü yok.ben kocamın cümlelerinden bahsediyorumBen kıskanılacak bir şey görmedim sen abartmissin ?
Tekrar görüşmemişler etmemişler hepiniz bir aradayken ilgili davranmış o kadar kızın kocanda gözü olduğunu sanmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?