- 13 Ocak 2011
- 2.123
- 3.138
-
- Konu Sahibi Loveangel1
Evet gerçekten şanslıyım bu konuda :)Eşinizi babama benzettim, çok şanslısınız. Ama birçok erkek arabaya bir çizik bile olduğunda eşlerinin canını yiyorlar. Çok şükür ben de evlenmeden babamda öğrendim araba kullanmayı, evlendikten sonra eşinle öğrenseydim muhtemelen kullanacak güven de cesaret de bırakmazdı.
Bir süre eşiniz yanınızdayken kullansanız sonra istediğiniz zaman kaçırırsınız.Kızlar ehliyetimi Yen'i aldım.Çok rahat ve güzel araba kullanıyorum.Büyük bir şehirde değilim zaten.Kursa da baya gittim.Yeni sistemde zaten baya zorlaştırdılar.Yeni ehliyet alanlar bilir.Ben sınava girdiğimde çoğu kişi kaldı zaten.Ben hiç yanlışsız gayet rahat bir şekilde tamamladım parkuru.
Gelelim konuya.Sevgili eşim bana kendi arabasını henüz hiç vermedi.Üstelik otomatik.Daha çok olmadı ehliyeti alalı ama zaten bu gidişte direksiyonu tutmayı da unutçam.Neymiş bunun motoru yüksekmiş.Yarın arabayı garaja bırakıp iş için gidecek bende fırsat bu fırsat arabayı garajdan çıkartıyım diyorum.Ama otomatik arabayı çalıştırmayı dahi bilmiyorum.Birde garaj hafif aşağı eğimli yanlışlıkla öne gidip bi yere toslarım diye korkuyorum.Ben o kadar milletin içinde manuel arabayı on numara kullandım ama kendi arabamıza binmeye cesaret edemiyorum Araba kullanmak cesaret işi değil mi zaten.Bi el atın sizin ilk araba kullanma tecrübeleriniz neler.Birde şu otomatik arabayı garajdan nasıl çıkartırım bi yardım edin.
Ya valla ben o arabayı garajdan da çıkartırım ama sırf eşimin yüzümden güvenim kırılıyor.Henuz tam tecrubeli degilsiniz. Ehliyetinizi almis olabilirsiniz ama acemi ozguveni var suan. Duz gidebilmek marifet degil. Daha garajdan cikaramazken trafige cikmayin derim ben. Ustelik manuelde ogrenmissiniz ve otomatik araba tecrubeniz yok. Bu arada arabaya da asina degilsiniz daha.
Ille de araba kullanmak istiyorsaniz esiniz geldiginde siz kullanin o yaninizda otursun. Olmadi kendinize ikinci el bir araba alin, acemiliginizi onda cikarin.
20 ders aldım kursta.Hocamız sağolsun çarşı içine filan soktu sadece güzargah yaptırmadı.Alışın trafiğe girmeye dedi.Ama eşim sağolsun unutturacak geriYok ya iyi bir fikir değil.Ehliyeti almak önemli değil.Pratik yapın bol bol.Arabayı çarpsanız iyi de birinin canı yanmasın Allah korusun.Trafik bu şakaya gelmez.Eşini ikna et hergün bir saat trafiğe çık.Kurstaki direksiyon dersiyle trafiğe çıkmak asla aynı şey değil.Ya da özel ders al
erkekler anlamıyor ki bizi canım onları unuturlar tabi onlar biliyor die bizi sindiriyolar :)Ay aynı işte.Benim eşim arabayı ilk kullanmaya başladığı zaman evimizin önündeki koca betona çıkmıştı.O zamanları unuttu beyefendi bana güvenemiyor şimdi.Çok sinirliyim ona.
ya işte nasıl bir garaj açıkcası acemilik döneminde yer altı otoparkları biraz sıkıntılı olabiliyor, bazıları fazla dar çünkü :) .Ya valla ben o arabayı garajdan da çıkartırım ama sırf eşimin yüzümden güvenim kırılıyor.
Yok herşeye bi bahanesi var.Çocuklar olduğu için onlarla çıkınca çoluk çocuk var arabada diyo.Sanki gaza basıp duvara tosluycam.Yada akşamsa dur şimdi akşam akşam diyo.Yani bahane çok.Ay bak anlattıkça sinirleniyorum.daha kac kez esinize soyleyip keyfinin gelmesini bekleyeceksiniz ki,
esinle konus izin almadan arabasini alma diyen arkadaslari hic anlamadim,
zaten her seye bahane buluyor, izin vermiyor yazmissiniz,
daha neyi bekleyeceksiniz,
tum ozguveninizin kirilmasini mi?
eger kendinize guvenmiyorsaniz, bilen bir yakininizi refakat icin cagirin ve firsatiniz varken arabayi kacirin.
Yok sanki ehliyeti süs diye aldım.Burada millet ehliyetsiz bile sürüyor.Tabiki bunu asla onaylamıyorum.Ehliyeti almadan bir sefer demedim sürüyüm diye.Ama hala böyle yapması sinirlerimi bozuyor.erkekler anlamıyor ki bizi canım onları unuturlar tabi onlar biliyor die bizi sindiriyolar :)
Akşam der bu seferde.Karanlık der göremezsin der.Valla ben ümidi kestim.Kacırmak yerine aksamları birlikte pratik yapsanız ?
İyi haftasonu cıkın ?Akşam der bu seferde.Karanlık der göremezsin der.Valla ben ümidi kestim.
Yok herşeye bi bahanesi var.Çocuklar olduğu için onlarla çıkınca çoluk çocuk var arabada diyo.Sanki gaza basıp duvara tosluycam.Yada akşamsa dur şimdi akşam akşam diyo.Yani bahane çok.Ay bak anlattıkça sinirleniyorum.
Yok canım kocaman kapılı ve dümdüz.ya işte nasıl bir garaj açıkcası acemilik döneminde yer altı otoparkları biraz sıkıntılı olabiliyor, bazıları fazla dar çünkü :) .
Hafta sonu olmaz.Kendisi işkoliktir.Hafta sonuda çalışır.Görümcem öğretir ya ona kalmadım zaten.Ona kalırsa yok öğretmez biliyorum.İyi haftasonu cıkın ?
En azından bikaç kere o arabaya alısana kadar yanınızda biri olsun
Simdi bu kacırma heyecan veya paniğiyle daha cok hata yapmaya müsait olursunuz
Yok sanki ehliyeti süs diye aldım.Burada millet ehliyetsiz bile sürüyor.Tabiki bunu asla onaylamıyorum.Ehliyeti almadan bir sefer demedim sürüyüm diye.Ama hala böyle yapması sinirlerimi bozuyor.
Aynen böyleyim işte.Kapıda araba duruyor ben evde canım sıkıla sıkıla oturuyorum.Yaz günü olsa neyse kış günü arabasız zor biryere gitmek.cocuklar konusunda hakli, dikkatinizi dagitabilirler,
en iyisi baska bilen birini cagirin ve cikin.
bir de su var, Allah korusun esiniz sehir disina cikmis, cocuklar hasta olsa gece falan ne yapacaksiniz,
hazir ogrenmisken kendinizi gelistirmeniz sart. Sonra uzerinden aylar gecince bir daha cesaret bulamayabilirsiniz. Annemin cok hevesi vardi, ufak bir kaza gecirdi, sonra da cok korktu bir daha kullanmadi araba. simdi surekli babama bagli. Siz boyle olmayin.
Tek olmayın o zaman ne diyim :)Hafta sonu olmaz.Kendisi işkoliktir.Hafta sonuda çalışır.Görümcem öğretir ya ona kalmadım zaten.Ona kalırsa yok öğretmez biliyorum.
Birşey demez eğer kaza yapmazsamKaçırsanız ters tepki verir mi aranız bozulmasın yinede :) çerçeve yaptırıp salona koymak için aldık zaten biz