Eşimin anneannesinin yedisine gitmek istemiyorum

BEN GİDERDİM

sizin düğününüze gelip gelmemesi önemli değil ki

kusura bakma
sende insanlık yokmuş
senle muhattap olmak istemiyorum artık
yazılarını görünce kafayı yiyorum

tamam sen benım yerıme gıt o zaman sende ınsanlık cokmuş ya o yuzden ne olacak bır ınsanlık daha yaparsın.

tamam sen benım yerıme gıt o zaman sende ınsanlık cokmuş ya o yuzden ne olacak bır ınsanlık daha yaparsın.

yok yok, sende daha çok insanlık var, sen oruç tutuyosun ben tutmuyorum

yazma banaa dedim
beni sinir etmeyi başardın, senin yüzünden banlanmak istemiyorum

byee

Son düzenleme:

:)))))) Siz yanlış anladınız sanırım benim burdaki mesajımı ters anladınız .Bu konudaki yorumlarımı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız..

Senamm orda arkadaş kinaye yapmış
Daha önceki mesajlarına bakarsan yozlaştığımızdan bahsediyor

:)))))) Siz yanlış anladınız sanırım benim burdaki mesajımı ters anladınız .Bu konudaki yorumlarımı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız..

delirüzgarım yanlış anlaşıldı sanırım o başka manada söyledi

Burda her konu açanı onaylayan cümleler söylemek zorunda olduğumuzu bilmiyordum..Konu açmak kimseye hak kazandırmaz arkadaşım...
hayır bana ilg,inç gelen eleştiri yaparlarken kırıcı olması tamam fikrini söyle ama kırıcı olma kardeşim lafım tek size değil olumlu yada olumsuz yorum yazarken kırıcı olanlara..yoksa elbette kimse kimseyi onaylamak zorunda değil..

bence saptırmıyorum. aynı olay. çünkü siz benim yerimde olsanız oraya da gitmezdiniz. genel bir bencillik hakim sanırım yapınıza. allah eşinizin yardımcısı olsun

eşindede iş yokmuş ki zaten
adam bas bas bağırıyormuş sevmiyordum onu ama anneme üzülüyorum falan filan

tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş

Evet; dinimizin 7.si 40.ı diye birşey yoktur ama konu bu değil.

Ailece bir ölünün ardından mevlut gibi bir anma yapılacak...Sizinde normal şartlarda orada bulunmanız yakışık kalır.

Ama tabi gitmeye gerek görmüyorsanız, "9 saat/yol/sıcak/oruç" gibi bahaneleri sunmaya gerek yok...

"Siz zaten ne alakası var,dua ediyorum buradan zaten" diyorsanız; bunun üstüne biz ne diyelim ayrıca ne gerek vardı konu açmaya o halde.

Birde konuyla alakasız ama demeden geçemeyeceğim...Çok yakın bir akrabamız Amerikalı biriyle evlidir.

Kız hristiyan olmasına rağmen, yurtdışından gelip bu tür etkinliklere katılmıştı.

Dua edilirken bile başını bazıları başını örtmez iken o örtmüştü. Bu bir tür saygı göstergesidir.

Burada önemli olan din-mezhep-cenaze-7.si falan değil; burada önemli olan saygıdır, değerlerdir, bir ölüm anmaya iştirak etmektir.

Bu acı günlerinde destek olmaktır,ailesine destek olmaya gideceksiniz siz.

Siz sevmeye bilirsiniz anneanneyi, varsın düğününüzede gelmiş olmasın. Ölüm olmuş daha neyin hesabı yapılıyor...Neyse.

Burda her konu açanı onaylayan cümleler söylemek zorunda olduğumuzu bilmiyordum..Konu açmak kimseye hak kazandırmaz arkadaşım...
hayır bana ilginç gelen eleştiri yaparlarken kırıcı olması tamam fikrini söyle ama kırıcı olma kardeşim lafım tek size değil olumlu yada olumsuz yorum yazarken kırıcı olanlara..yoksa elbette kimse kimseyi onaylamak zorunda değil..

Ay dayanamıyorum ya.
İçim daraldı okurken. Sen burdaki insanlar hakkında konuşamazsın bu bir.
İkincisi de, bu kadar isteksizsen, içinden gelmiyorsa gitmek, gitme zaten. Gidip de kadının ruhunu huzursuz etmenin manası yok.
Hissediyor çünkü vefat eden insanlar. Ruhları yakınları, evi çevresinde oluyor bir hafta kadar. Görüyorlar isteğimizi de, üzüntümüzü de, isteksizliğimizi de.
Gitmezdiniz demişsin. Örnek vereyim o zaman ben de kendimden.
Ben 21 yaşındayım, okuyorum.
Eniştemin (ki ablamlar evli bile değildi vefat ettiğinde) anneannesi öldü diye biz ailecek 6 saatlik yol gittik. Babam işinden izin aldı zar zor, ben okulumdan.
Sen insanlık yapmak iste yeter ki, fırsat doğar.

ben kırıcı falan olmadım
ben düşüncelerimi en kibar şekilde söyledim.....hatta kendimi tuttum ilk başlarda taki o bizi hepimizi aynı kefeye koyana kadar

Ben de konu sahibinin, aa tabi gitme ne gereği var. Zaten eşinin sevilmeyen annanesi
dememizi beklediğini zannediyorum.
Ve annane ölmüş artık.
Sevmese bile insan sevmediğin söylemek zorunda mı?
Vah gidene

Valla bence de onun yemeğine gittiğinde onun öteki dünyasına birşey katıldığını sanmıyorum. Yemeğin verildiği kişiler kim, baksan yine eş dost çıkar. Zekat saraydan çıkmaz.

Anneanneye vefa borcu değil de, eş dost alışverişte görsün oluyor biraz bu meseleler. Maksat kaynana arıza çıkarmasın, kocamla da huzurum bozulmasınsa gidin, yoksa şahsi fikrim, duanızı edin, kadının hayrına birilerine iyilik edin daha evladır. Yoksa 7.si yemeği, 40ı yemeği x üzeri bilmem kaçıncı gecesi yemeği, bunlara katılmak için bu kadar zahmet çekmeye gerek yok diye düşünüyorum. Siz de bulunduğunuz şehirde bi 7si yemeği verin 3-5 garibana, çok daha iyi.

Ben size hak veriyorum, artık birşeyleri sırf atalardan öyle gördük diye öyle yapmaktan vazgeçelim, sorgulayalım da en kolay ama en çok işe yarayanını yapalım derim.

kendisi vasiyet bıraksın, ben vefat ettiğimde 7-40-52 okumayın hiçbişi yapmayın bana diye

Biri bana anlatsin

Buradaki konulari okuyup konu sahiplerine hakaret etme hakkini bu kisilere kim veriyor hadi hakaret yapisinda var diyelim bu nasil bir misyondur isi gucu birakip burada derdim varda acilan konularda saga sola laf yetistirmek nasil bir misyondur ?

Kizlar bu normal degil soylemedi demeyin kotuye gidiyorsunuz...

Okumayin kardesim rahatsiz oluyorsaniz okumayin cevap yazmayin !

Her konuya bodozlama dalmak zorunda degilsiniz !

VCozdum kadinlari diyordum da yok annem benim daha 3-4 firina daha ihtiyacim var....

Bu nasil bir fesatliktir bakalim kac kisi uzerine alinacka kac kisi banlanacak

Hissediyor çünkü vefat eden insanlar. Ruhları yakınları, evi çevresinde oluyor bir hafta kadar. Görüyorlar isteğimizi de, üzüntümüzü de, isteksizliğimizi de.
Gitmezdiniz demişsin. Örnek vereyim o zaman ben de kendimden.
Ben 21 yaşındayım,
öldüm geldim, oradan biliyorum diye devam edecek sandım

ama siz Turkce yazmissiniz ! olmaz ki

3-4 kez uyariyoruz gene olmuyor Turkce zaten anlanmiyor hem siz boyle yapici yorum yapinca hedef olacaksiniz az sonra size de saldiracaklar. Zira normal degil bu tiplemeler,

isleri gucleri kaynim, kaynanam, kayincom...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…