canım tabi ki gitmelisin yani. eşini yalnız mı bırakıcaksın anneannesi sonuçta niye bu kadar büyüttün ki. insanların böyle zamanlarda ihtiyacı olur birbirlerine. kesinlikle gitmen lazım. yola da bi seferlik katlanıver nolcak sanki. bazen istemesen de bazı şeylerde uyum gerekir ve mecburen yaparsın. cenaze de bunlardan biridir. eşinle de bunun için tartışıp huzurunu bozma.
Valla güzelim bu gün onlara yarın sana bu dünyaya baki kalmıcaz cenazemizede gelinmedikten sonra bilmiyorum yani düğünde insanla oluyo cenazede hem bide kendini eşinin yerine koy senin yakının olsa gitmek istemese eşin ne hissedersin erkekler kinci olur bunun acısı senden çıkar yani
normal şartlarda gidilmesı gerektıgını bende zaten bılıyorum....9 saatlık yoldan kalkıp gıdılmesı mantıklı mı hem de oruc tutarken bunu soruyorum.aradan bu kadar zaman gecmiş olacak amaç ne kaynana memnun olsun yeter ki....
Oruç tutarken zor geliyorsa siz zaten okadar km yaptığınız için seferi oluyorsunuz o günlük tutmayıp ramazandan sonra bi tane oruç tutarak telafi edersiniz .Kaynananın gönlü olacak diyede düşünmeyin ama siz o ailenin bireyiyseniz orda olmak durumundasınız .evlenirken insan sadece eşiyle evlenmez birtakım sorumluluklarlada evlenir .ailenize olan saygınızın verdiginiz degerin göstergesidir ama tabiki içten gelmiyorsa zorla yapmanında bir manası yoktur .bunlar bizim şahsi fikirlerimiz tabiki sizin bileceginiz bir iş .
normal şartlarda gidilmesı gerektıgını bende zaten bılıyorum....9 saatlık yoldan kalkıp gıdılmesı mantıklı mı hem de oruc tutarken bunu soruyorum.aradan bu kadar zaman gecmiş olacak amaç ne kaynana memnun olsun yeter ki....
Kaynana memnun olsun diye mi? Siz gidebileceğiniz bir mesafe olsaydı bunun için mi gidecektiniz.
ve aradan sadece 7 gün geçmiş. Taziye ziyareti yapacaksınız siz. Ve onun duasında bulunacaksınız.
Bu yönden bakmadınız mı hiç
hayır ıcımden geldı dıye tabıkı gıdecektım..ama kendı torunları bile sallamıyolar...üzüluyorlar ama uzulurkende ben vefat ettıgı ıcın degıl annem uzuluyor dıye üzülüyorum dıyebılıyolar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?