Eşimin anneannesinin yedisine gitmek istemiyorum

cornella

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
9.922
3.088
373
kızlar böle bir başlıkla actım belkı dıkkat ceker de okursunuz diye....konuma geceyım hemen..eşimin anneannesi salı gunu vefat etti...öncesınde de 3 hafta yogun bakımda kaldı yanı bu durum maalesef beklenıyordu zaten...yalnız bu süreç içinde evım de 1.5 aydır mısafır agırlıyorum anlayacagınız yorgun,stres ,sıkıntı hepsı bıraradaydı...son 2.5 haftamı eşimin ailesı ile gecırdım kardesı ve ablası gelmişti.memlekete 9 saatlık bır mesafedeyız.onlar haber gelır gelmez dönduler..eşim izin alamayınca gidemedi.bende vefat etmeden önce acaba vefat ederse ben gıdermıyım dıye düşünuyordum.gitmek de isterdım aslında ama yol gözumde cok buyuyordu.cunku bilen bılır antalya ile mersin arası berbat bır yola sahıptır,mide bulantıları tavan yapar ınsanda.velhasıl ben gıtmedım cunku hastalandım.görumcem bana şimdi gelmıyosun ama 7 yemegıne gel dedı.bana çok sacma gelıyor 9 saatlık mesafeden 7 sıne gıtmek eşimle tartısıyoruz süreklı bu konu yuzunden.o gitmemı ıstıyor sırf annesının gönlu olsun diye...ama tam ramazan gelmısken bu sıcaklarda benım hıc gözum kesmıyor.bu arada anneannelerını de pek sevmezlerdı kadın felclı halıyle düğünümüze gelmıstı.sanırım vicdan yapıyor...ama onun vıcdanı rahatlıcak dıye ben bu ezıyete katlanmak ıstemıyorum.bılıyorum gıtmek en dogrusudur ama mesafe cok uzak....sizce ne yapmam lazım...

Bunlar bizim sosyal sorumluluklarımızdır. Biraz bulanıverse mideniz, sarsılıverseniz de bu sorumluluğunuzu yerine getirseniz.
Ayrıca sevilmeyen annane felçli haliyle sizin düğününüze gelmiş
Ben olsan giderdim

canım tabi ki gitmelisin yani. eşini yalnız mı bırakıcaksın anneannesi sonuçta niye bu kadar büyüttün ki. insanların böyle zamanlarda ihtiyacı olur birbirlerine. kesinlikle gitmen lazım. yola da bi seferlik katlanıver nolcak sanki. bazen istemesen de bazı şeylerde uyum gerekir ve mecburen yaparsın. cenaze de bunlardan biridir. eşinle de bunun için tartışıp huzurunu bozma.

Valla güzelim bu gün onlara yarın sana bu dünyaya baki kalmıcaz cenazemizede gelinmedikten sonra bilmiyorum yani düğünde insanla oluyo cenazede hem bide kendini eşinin yerine koy senin yakının olsa gitmek istemese eşin ne hissedersin erkekler kinci olur bunun acısı senden çıkar yani

canım eşim gitmıyor zaten benı yollamak ıstıyor...cenaze zaten gömuldu gıdemedık ona...9 saatlık mesafeden 7 yemegıne gıtmemı ıstıyor...

Konu "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşındı ve başlık yeniden düzenlendi.Lütfen konuları ilgili başlıklara açalım ve konu başlığımızı içeriği anlatacak şekilde seçelim.

haklısın bende bunu düşünuyorum. o yuzden aklıma takıldı...

Midem bulanıcak yol yoracak gibi bahaneler bir cenaze için geçerli sebepler degil bence .anneanneyi ne kdar sevmeselerde o ailenin büyüğü ve eşinizin anneannesi .ben sizin yerinizde olsam böyle bir durumu eşimle tartışma mevzusu bile yapmazdım çünkü ailede birlik bu gibi durumlar yaşandıkça belli olur ve pekişir . şunuda unutmayın Allah gecinden versin ama herkes böyle bir durumu mutlaka yaşayacak eşinizin yerine kendinizi koyun siz olsanız nasıl davranmasını isterdiniz .

arkadaslara katiliyorum.
cenazeye zaten gitmemissiniz bari 7 sine gidin.
biraz katlanin yolada nolcakki.cenaze bu sonucta.
esinizle bu yüzden tartismaniz cok anlamsiz bence.

düğün, cenaze gibi merasimler, aile ve toplum değerlerimizin gün yüzüne çıktığı zamanlardır.

rahmetli, felçli haliyle sizin düğününüze gelerek herkese güzel bir etik dersi vermişken, siz onun 7sine gitmeyerek huzurla yaşantınıza devam edecekseniz, sorun yok..

normal şartlarda gidilmesı gerektıgını bende zaten bılıyorum....9 saatlık yoldan kalkıp gıdılmesı mantıklı mı hem de oruc tutarken bunu soruyorum.aradan bu kadar zaman gecmiş olacak amaç ne kaynana memnun olsun yeter ki....

içiverin birtane mide bulantısı hapı araba falan tutmaz.ben olsam giderdim. bence sizde gidin. bak sizin düğününüze felçli felçli gelmiş kadıncağız..

Oruç tutarken zor geliyorsa siz zaten okadar km yaptığınız için seferi oluyorsunuz o günlük tutmayıp ramazandan sonra bi tane oruç tutarak telafi edersiniz .Kaynananın gönlü olacak diyede düşünmeyin ama siz o ailenin bireyiyseniz orda olmak durumundasınız .evlenirken insan sadece eşiyle evlenmez birtakım sorumluluklarlada evlenir .ailenize olan saygınızın verdiginiz degerin göstergesidir ama tabiki içten gelmiyorsa zorla yapmanında bir manası yoktur .bunlar bizim şahsi fikirlerimiz tabiki sizin bileceginiz bir iş .

fikirlerınızı önemsemesem zaten buraya yazmazdım...cogunuzun böle dıyecegını dde bılıyordum tşkler...bakalım haftasonunu beklıcem eşim gıt derse üstelemıcem gidecem saolun kızlar...

Kaynana memnun olsun diye mi? Siz gidebileceğiniz bir mesafe olsaydı bunun için mi gidecektiniz.
ve aradan sadece 7 gün geçmiş. Taziye ziyareti yapacaksınız siz. Ve onun duasında bulunacaksınız.
Bu yönden bakmadınız mı hiç

9 saat 10 saat ölen birine yapılan son görev .. kaldıki o sizin düğünüze gelmiş.. gidilmemsi ayıp olur.. hamile olsanız yada engel olcak başka bir sağlık sorununuz olsa neysede.. daha yola çıkmadan gözünüzde büyütmüşsünüz..

hayır ıcımden geldı dıye tabıkı gıdecektım..ama kendı torunları bile sallamıyolar...üzüluyorlar ama uzulurkende ben vefat ettıgı ıcın degıl annem uzuluyor dıye üzülüyorum dıyebılıyolar...

Ben de annanem öldüğünde annem için çok üzülmüştüm. Annanemi de çok severdim. Ama annem bu acıya nasıl katlanacak, anneme birşey olursa diye çok endişelenmiştim

Merak ettiğim sizin ailenizle aranızda kaç saat yol var ve 9 saatlik yol olsa yinede gidermiydiniz ..

Olduki kayınvalidenizi mutlu etmek için bile olsa değmez mi ..

Bir insan vefat etmiş ki bu sizin ailenizin büyüğü ve düğününüze felçli olarak gelmiş oda birileri mutlu olsun mutluluğu paylaşalım diye gelmiştir mutlaka..

Söyleyeceğimin sizle alakası yok ama BU KADAR YOZLAŞTIK MI YA...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…