Valla bence de onun yemeğine gittiğinde onun öteki dünyasına birşey katıldığını sanmıyorum. Yemeğin verildiği kişiler kim, baksan yine eş dost çıkar. Zekat saraydan çıkmaz.
Anneanneye vefa borcu değil de, eş dost alışverişte görsün oluyor biraz bu meseleler. Maksat kaynana arıza çıkarmasın, kocamla da huzurum bozulmasınsa gidin, yoksa şahsi fikrim, duanızı edin, kadının hayrına birilerine iyilik edin daha evladır. Yoksa 7.si yemeği, 40ı yemeği x üzeri bilmem kaçıncı gecesi yemeği, bunlara katılmak için bu kadar zahmet çekmeye gerek yok diye düşünüyorum. Siz de bulunduğunuz şehirde bi 7si yemeği verin 3-5 garibana, çok daha iyi.
Ben size hak veriyorum, artık birşeyleri sırf atalardan öyle gördük diye öyle yapmaktan vazgeçelim, sorgulayalım da en kolay ama en çok işe yarayanını yapalım derim.
aynen öyle...sevabı olsun diye kime veriliyor o yemek eş dost akraba..ya varmı böyle şeyler sonradan inslanların çıkardığı şeyler..hatta 7 si yapılmayınca yemek verilmeyince pide olmayınca ayıplanır hale düşmüşüz yazıkkk....bence de millete görünmek gibi birşey!!kulaktan dolma bilgilerle sırf adet olmuş adet yerini bulsun diye yapılmmalı bazı şeyler!