• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin anneannesinin yedisine gitmek istemiyorum

Valla bence de onun yemeğine gittiğinde onun öteki dünyasına birşey katıldığını sanmıyorum. Yemeğin verildiği kişiler kim, baksan yine eş dost çıkar. Zekat saraydan çıkmaz.

Anneanneye vefa borcu değil de, eş dost alışverişte görsün oluyor biraz bu meseleler. Maksat kaynana arıza çıkarmasın, kocamla da huzurum bozulmasınsa gidin, yoksa şahsi fikrim, duanızı edin, kadının hayrına birilerine iyilik edin daha evladır. Yoksa 7.si yemeği, 40ı yemeği x üzeri bilmem kaçıncı gecesi yemeği, bunlara katılmak için bu kadar zahmet çekmeye gerek yok diye düşünüyorum. Siz de bulunduğunuz şehirde bi 7si yemeği verin 3-5 garibana, çok daha iyi.

Ben size hak veriyorum, artık birşeyleri sırf atalardan öyle gördük diye öyle yapmaktan vazgeçelim, sorgulayalım da en kolay ama en çok işe yarayanını yapalım derim.

aynen öyle...sevabı olsun diye kime veriliyor o yemek eş dost akraba..ya varmı böyle şeyler sonradan inslanların çıkardığı şeyler..hatta 7 si yapılmayınca yemek verilmeyince pide olmayınca ayıplanır hale düşmüşüz yazıkkk....bence de millete görünmek gibi birşey!!kulaktan dolma bilgilerle sırf adet olmuş adet yerini bulsun diye yapılmmalı bazı şeyler!

Valla bence de onun yemeğine gittiğinde onun öteki dünyasına birşey katıldığını sanmıyorum. Yemeğin verildiği kişiler kim, baksan yine eş dost çıkar. Zekat saraydan çıkmaz.

Anneanneye vefa borcu değil de, eş dost alışverişte görsün oluyor biraz bu meseleler. Maksat kaynana arıza çıkarmasın, kocamla da huzurum bozulmasınsa gidin, yoksa şahsi fikrim, duanızı edin, kadının hayrına birilerine iyilik edin daha evladır. Yoksa 7.si yemeği, 40ı yemeği x üzeri bilmem kaçıncı gecesi yemeği, bunlara katılmak için bu kadar zahmet çekmeye gerek yok diye düşünüyorum. Siz de bulunduğunuz şehirde bi 7si yemeği verin 3-5 garibana, çok daha iyi.

Ben size hak veriyorum, artık birşeyleri sırf atalardan öyle gördük diye öyle yapmaktan vazgeçelim, sorgulayalım da en kolay ama en çok işe yarayanını yapalım derim.

O dedikleriniz yine yapılabilir.
İşte böyle böyle asosyal oluyoruz. Aile, akraba kavramlarımız yok oluyor gidiyor.
Ben olaya hiçbir zaman meclüte gideyim de eşdost görsün kimse ayıplamasın diye bakmadım. Aklımın ucundan geçmedi böyle birşey.
Keşke atalarımızdan gördüklerimizi uygulamaya devam edebilsek. Aile kavramının farkında olabilsek.
En kolayı sorgularken bencilleşiyor insanlar.
Sadece kendini düşünen, çıkarcı insanlar oluveriyoruz.
Oysa bu tür olaylarda insanlar biraraya gelirler.
Cenazeye katılmamış konusahibi. Oraya gideverse. Mezarını ziyaret etse. İki dua okusa.
Ama bunlar oturduğu yerden de yapılabilir diyeceksinizdir.
Neyse konu başka yerlere kayacak.
Ben susuyorum

Elele gecende sizi haksiz yere ceza vermisiz ya baktimda konu disi mesajdan yemissiniz cezayi rahat olun haksizlik yok : )

Bu arada yok mu bana hosgeldin partisi soyle 10-15 kisiyi banlayayim !

Burda hava biraz ısınmış sanırım..
Konu sahibi arkadaşımın konusuna cevap verimm..
Bence siz gitmek istemiyorsunuz mide bulantısı bahanee..
Çresi var bi ilaç yutarsınız miss gibi uyur gidersinizz..
Açıkça ben gitmek istemiyorum diyin sağ kulağınızı sol elinizle enseden dolandırıp tutmanın alemi yok
İnsan isterse bahane üretmez..

Elele gecende sizi haksiz yere ceza vermisiz ya baktimda konu disi mesajdan yemissiniz cezayi rahat olun haksizlik yok : )

Bu arada yok mu bana hosgeldin partisi soyle 10-15 kisiyi banlayayim !

konu dışındasınız

Biri bana anlatsin

Buradaki konulari okuyup konu sahiplerine hakaret etme hakkini bu kisilere kim veriyor hadi hakaret yapisinda var diyelim bu nasil bir misyondur isi gucu birakip burada derdim varda acilan konularda saga sola laf yetistirmek nasil bir misyondur ?

Kizlar bu normal degil soylemedi demeyin kotuye gidiyorsunuz...

Okumayin kardesim rahatsiz oluyorsaniz okumayin cevap yazmayin !

Her konuya bodozlama dalmak zorunda degilsiniz !

VCozdum kadinlari diyordum da yok annem benim daha 3-4 firina daha ihtiyacim var....

Bu nasil bir fesatliktir bakalim kac kisi uzerine alinacka kac kisi banlanacak

işte.....!! sabahtan beri bunu söylemeye çalışıyorum kimse kimseye onay vermek zorunda değil yazacaksan yaz yorumu ama kırıcı olmak ne demek..hakaret vari olmak ne demek!

ben saygılı bir şekilde fikrimi söyledim
gitmek istiyen insan gider
gerisi bahaneee

şükür ya kazen i gördüm :)))))

Vayyy karakumru ozlemisim ceza vermeyi varmi vukuatin ! Sen nick mi degistirdin gi ?

Esitorunuz is buldu cok yogun olunca bende az sikildim hareket olsun diye geldim cok kalamicam kisin donerim denizlere ...

kendisi vasiyet bıraksın, ben vefat ettiğimde 7-40-52 okumayın hiçbişi yapmayın bana diye

Canım zaten kendi annesi,babası, anneannesi olsa değil 9 saatlik yol;dünyanın bir ucuna gider.

Yol,sıcak,oruç vs bunlar bahane...Gitmek isteyen uçaklada gider.

Ben konu sahibinin bu komik bahaneleri sebep göstermesine kızıyorum.

Bir de anlamadım, madem kararını verdi konu açmaya ne gerek vardı...

Kendine yandaş arayıp gönül rahatlatması kanımca...Bir tür onaylanma duygusu.

Her neyse, bize ne...

konu sahibinin demek istediği neden saptırılıyor??kızcağız gitmek istemeyişini ;emrivaki yapıldığı için yola dayanamadığı için söylüyor ..gitmezse insan olmamakla alakası yok..gitmezse gitmez..ama o da vefa borcunu başka yollardan ödeyebilr...

canım hamile değilsin sanırım...hani hamile olsan yol bebeğide rahatsız edecek gitmek doğru olmayacak desen haklısınyol yorgunluğu mide bulantısı o gün rahatsız edecek seni ama senin annanenin 7 sine gitmeyişin ömür boyu anılacak eşin içten içe sana kin tutacak ...sen bu bir iki günlük yorgunluğu göze al ve git eşinin ve ailesinin gönlü olsun...hem ölen kadıncağız seni sayıp senin düğününe gelmiş sende 7 sine gitmelisin bence ....ben eşimden boşandım 8 sene önce...eşimin babaannesi ve dedesi beni severlerdi bende onları severdim ben boşandıktan sonra ikiside vefat etti ...allah rahmet eylesin ...hala evde kuran okudukça onlarada gönderirim ki boşandığım adamın ailesi....

siz de su an konu disina cikmis olmuyor musunuz?
belki bunu yazdigim icin de hosgeldin partisine benden baslarsiniz
ama emin olun ki bu yazdiklarimin da arkasindayim!!!!!!

Problem nerede biliyormusunuz ?

Problem forumu kullanmayi bilmemenizde benim konu disina ciktigimi burada yazarak ayni hatayi siz yapiyorsunuz yapmaniz gereken kotu icerikten beni editorlere sikayet etmek ama nedense bunu kimse yapmiyor !

Bunun sebeplerini yazmak dahi istemiyorum sonra bana kaba diyorsunuz...

Not : konu disina bilincli olarak konuyu yumusatma adina cikiyorum sizler gibi sacim nasil olmus diye sorarak degil !

Dogru soyleyeni 9 koyden kovarlar ama uslubu bozuk olani sizden bu sebeple baslayamayacagim cok kibarsiniz....

Canım zaten kendi annesi,babası, anneannesi olsa değil 9 saatlik yol;dünyanın bir ucuna gider.

Yol,sıcak,oruç vs bunlar bahane...Gitmek isteyen uçaklada gider.

Ben konu sahibinin bu komik bahaneleri sebep göstermesine kızıyorum.

Bir de anlamadım, madem kararını verdi konu açmaya ne gerek vardı...

Kendine yandaş arayıp gönül rahatlatması kanımca...Bir tür onaylanma duygusu.

Her neyse, bize ne...

bende ona şaşırdım zaten

aileside gitme demiş zaten, kendiside istemiyor
o zaman bizden ne istiyor? afferin iyi yaptın, gitme, etme mi dememizi
yanağından öpüp saçını okşamamızımı

bence de kazen;
siz de konu dışına çıkmışsınız hem de konudan çok ayrı bi konuyla....madem kuralları siz koydunuz uyarak örnek olmak en güzeli değilmi?

Back
X