- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.860
- 298
hayır ıcımden geldı dıye tabıkı gıdecektım..ama kendı torunları bile sallamıyolar...üzüluyorlar ama uzulurkende ben vefat ettıgı ıcın degıl annem uzuluyor dıye üzülüyorum dıyebılıyolar...
normal şartlarda gidilmesı gerektıgını bende zaten bılıyorum....9 saatlık yoldan kalkıp gıdılmesı mantıklı mı hem de oruc tutarken bunu soruyorum.aradan bu kadar zaman gecmiş olacak amaç ne kaynana memnun olsun yeter ki....
Merak ettiğim sizin ailenizle aranızda kaç saat yol var ve 9 saatlik yol olsa yinede gidermiydiniz ..
Olduki kayınvalidenizi mutlu etmek için bile olsa değmez mi ..
Bir insan vefat etmiş ki bu sizin ailenizin büyüğü ve düğününüze felçli olarak gelmiş oda birileri mutlu olsun mutluluğu paylaşalım diye gelmiştir mutlaka..
Söyleyeceğimin sizle alakası yok ama BU KADAR YOZLAŞTIK MI YA...
kızlar böle bir başlıkla actım belkı dıkkat ceker de okursunuz diye....konuma geceyım hemen..eşimin anneannesi salı gunu vefat etti...öncesınde de 3 hafta yogun bakımda kaldı yanı bu durum maalesef beklenıyordu zaten...yalnız bu süreç içinde evım de 1.5 aydır mısafır agırlıyorum anlayacagınız yorgun,stres ,sıkıntı hepsı bıraradaydı...son 2.5 haftamı eşimin ailesı ile gecırdım kardesı ve ablası gelmişti.memlekete 9 saatlık bır mesafedeyız.onlar haber gelır gelmez dönduler..eşim izin alamayınca gidemedi.bende vefat etmeden önce acaba vefat ederse ben gıdermıyım dıye düşünuyordum.gitmek de isterdım aslında ama yol gözumde cok buyuyordu.cunku bilen bılır antalya ile mersin arası berbat bır yola sahıptır,mide bulantıları tavan yapar ınsanda.velhasıl ben gıtmedım cunku hastalandım.görumcem bana şimdi gelmıyosun ama 7 yemegıne gel dedı.bana çok sacma gelıyor 9 saatlık mesafeden 7 sıne gıtmek eşimle tartısıyoruz süreklı bu konu yuzunden.o gitmemı ıstıyor sırf annesının gönlu olsun diye...ama tam ramazan gelmısken bu sıcaklarda benım hıc gözum kesmıyor.bu arada anneannelerını de pek sevmezlerdı kadın felclı halıyle düğünümüze gelmıstı.sanırım vicdan yapıyor...ama onun vıcdanı rahatlıcak dıye ben bu ezıyete katlanmak ıstemıyorum.bılıyorum gıtmek en dogrusudur ama mesafe cok uzak....sizce ne yapmam lazım...
ben kendı aileme de sordum gıtmem gerekır mı dıye onlar eşin gıtmıyorsa senın gıtmene de gerek yok dedıler cunku buyutulecek bır durum degıl bence....
O zaman yorum almaya da gerek yok.
benım ailem böle derken görümcemın illa gelsın demesı uzerıne baslıgı acmıstım.
Benim ailem de tabi ki kızım gitmelisin derlerdi.
Ancak şu da bir gerçek ki, görümcenizin böyle bir olaya müdahale etmeye hakkı da yok
İlla gelsin diye
Organizasyon bildirilir. Teklif yapılır. Ama ısrar edilmez.
Benim yorumlarım sadece gitmek doğru olanıdır demek içindi
baslıgı actıgımda zaten gitmenın dogru oldugunu kendım de bılıyorum ama 9 saatlık mesafeden 7 yemegın egıtmek ıszce mantıklı mı dıye sormustum ama genelde cogu kişi farklı yöne cekmiş konuyu yıne de tşk.
herkes gitmeniz gerektiği görüşünde birleşmiş (buradaki hemcinslerimin cenaze konusunda bu kadar hassas olması, beni oldukça mutlu etti; bu gibi değerlerimizi toplumca yitirmemiz gerekir)
benim anlamadığım şu ki, insanların savlarını çürütmek için mi konu açtınız? bizi ikna etmek için çabalayacağınıza, eforunuzun tamamını eşinizi ikna etmeye kullanabilirsiniz..
Ama biz farklı birşey söylemedik ki.
mesafeler önemli değil.
7. gün, kırkı, ellikisi.
bunlar bizim varolan değerlerimiz.
Gerekli ya da değil.
onun duasında bulunmak, amin demek ömrünüzde bir kez yapacağınız birşey
O kadının 9 saatlik yolu felçli haliyle gelip düğününüze katılması gibi bu
Onun yaşamıyor olması da önemli değil.
Onun için yapılan bir günde, onun için orda hazır olmak
normal şartlarda gidilmesı gerektıgını bende zaten bılıyorum....9 saatlık yoldan kalkıp gıdılmesı mantıklı mı hem de oruc tutarken bunu soruyorum.aradan bu kadar zaman gecmiş olacak amaç ne kaynana memnun olsun yeter ki....
düğünumuz memlekette oldu yanı tabıkı o halıyle 9 saatlık yolu gelemezdı.felclı dıyınce bayagı üzüldu ınsanlar galıba tamamen yatalak degıldı. ama yıne de olsun tabı hastaydı. hem sorun onun dugune gelmesı de degıl zaten de neyse...gidilmesı gerekıyorsa gıdecegım zaten kızlar...
baslıgı actıgımda zaten gitmenın dogru oldugunu kendım de bılıyorum ama 9 saatlık mesafeden 7 yemegın egıtmek ıszce mantıklı mı dıye sormustum ama genelde cogu kişi farklı yöne cekmiş konuyu yıne de tşk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?