• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesiyle sorunlar

Evliliğinizde sorun yoksa boş versenize 3. şahısları. Elti falan çok mu lazım? Ya da eşinizle aranızı bozacaklarını falan mı düşünüyorsunuz? Misal benim kardeşim yok, sırf bu tarz problemler yaşamayacağım için o kadar memnunum ki bu durumdan. Akraba bir süre sonra yük oluyor insana.
Kimseden bir beklenti içine girmeyin onu da boş verin, beklentiler üzer.
Çok haklısınız beklenti değilde biz özlüyoruz ediyoruz diyorlar sürekli büyüğüz diye bizden bekliyorlar. Ve eşimin ailesiyle bizim aramızı bozmaya çalışıyorlar evlendikten sonra hiç evlerine gitmedim onları 2 sefer çağırdım belki duzelirler colugumuz çocuğumuz var beraber buyusunler diye ama hala devam

Çok haklısınız beklenti değilde biz özlüyoruz ediyoruz diyorlar sürekli büyüğüz diye bizden bekliyorlar. Ve eşimin ailesiyle bizim aramızı bozmaya çalışıyorlar evlendikten sonra hiç evlerine gitmedim onları 2 sefer çağırdım belki duzelirler colugumuz çocuğumuz var beraber buyusunler diye ama hala devam
Amaaan sizi istemiyorlarsa çoluk çocuk ayrı büyüsün boş verin ya. Vallahi ben olsam hiç umursamam, ne kadar az insan o kadar çok huzur. Biraz rahat olmak lazım bu hayatta kafaya her şeyi takarak geçmez bu hayat.
Eşiniz de kendi ailesiyle konuşsun canım abisi evlatsa o da evlat sadece abisinin lafıyla iş yapmazlar herhalde.

Evet haklısınız suç zaten teyzemde bunu ailemde bende biliyoruz. Ama biz ilk onları aradığında dedik bakın piskolojik sorunları var dedi annem bize sinir oldu ve o yüzden yapıyor diye. Bile bile gidip dinlediler defalarca inanın o kadar çok olay geçtiki mahkemeler karakollar bıktık artık zaten teyzemde sırrına Kadem bastı 4 senedir kayıplarda ama çok zoruma gitti. Ailemin zoruna gidende şu oldu 25 senedir tanışıklar karşı taraf ile teyzeme inanıp inanıp hep bizi yüz üstü bıraktilar bir kere bile bize gelip bu işin doğrusu nedir diye sormadılar annem 60 yaşında şeker komasına girdi gözlerinden ameliyat oldu onların yüzünden affedemiyorum şuan yazarken bile elim ayağım titriyor.
Çok üzüldüm yaşadıklarınıza.En güzel geçmesi gereken zamanlarda nelerle uğraşmışsınız. Eğer siz durumu güzelce açıkladıysaniz yapabileceğiniz başka birsey yok. Kayınvalide ve kayınpederiniz ne diyorlar peki bütün bu olup bitenlere? Onlarla aranız nasıl?

Evet haklısınız suç zaten teyzemde bunu ailemde bende biliyoruz. Ama biz ilk onları aradığında dedik bakın piskolojik sorunları var dedi annem bize sinir oldu ve o yüzden yapıyor diye. Bile bile gidip dinlediler defalarca inanın o kadar çok olay geçtiki mahkemeler karakollar bıktık artık zaten teyzemde sırrına Kadem bastı 4 senedir kayıplarda ama çok zoruma gitti. Ailemin zoruna gidende şu oldu 25 senedir tanışıklar karşı taraf ile teyzeme inanıp inanıp hep bizi yüz üstü bıraktilar bir kere bile bize gelip bu işin doğrusu nedir diye sormadılar annem 60 yaşında şeker komasına girdi gözlerinden ameliyat oldu onların yüzünden affedemiyorum şuan yazarken bile elim ayağım titriyor.
Onlar dediğiniz kim?
Elti ve kayınsa niye şimdi iyi olmak için uğraşıyorsunuz?
Düğüne bir hafta kalana kadar karakolluk olacak kavgalar ediliyorsa karışıklık bir sorun vardır. Başlangıç yine sizin teyzenizle oluyor zaten.
Bu insanlarla bu kadar sorun yaşayıp, eşim yokken aramadılar , kayınvalideme giderken beni almadılar diye şikayet etmeniz çok gereksiz.
Ev meselesi eşinizi ilgilendirir sizi değil, hamilelik haberi de aynı şekilde. Siz gidip görüşmeyin çünkü sizinle bir iletişimde olmak istemiyorlar belli ki. Sizinde onları sucki görüp iyi olmaya çalışmanız tezat.

teyzeniz bu kadar büyük ne söylemiş olabilir ki mahkemelik oldunuz. yani en başta arkalarından konuştuklarınızı arayıp söylemiştir dedim ama onda da davalık olunmaz ki. eltiniz ve abiniz konusunda da boşa kafaya takıyorsunuz, onların sizi arayıp sorma ya da kayınvalideye götürme gibi bir sorumluluğu yok, denk geldiğinizde görüşürsünüz yeter

Aynısı bizde de var o vefasız elti ve kayınin anlatsam yaptıklarını roman olur ama elimi yoramam o kadar önemsemiyorum o kadar kafama takmıyorum görünce konuşuyorum görmezsem aklıma gelmiyorlar . Ama ben herşeye rağmen eltimin doğumuna da gittim bebek görmeye de ( benim oğlum erken doğdu kuvezde yattı çok hastalıkla doğdu bir geçmiş olsun demediler bu arada ) ben Allah'a havele ediyorum sende öyle yap iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir demişler 🌺
Beni çok iyi anlarsınız o zaman 🤦 çok uzatmamak için konu içeriğine tam girmedim ama okuyunca herkes yanlış anladı biraz sanırım 🤭 bazen fedarlik yapıyoruz evet ama degiyormu diye düşünmeden edemiyor insan. Bende bu tarz konularımı kimseyle paylaşamam akşam gene bize suçlamalar vardı eşimde yok biraz içimi dökmek istedim teşekkürler 🌸

Arkadaşlar uzun yazacağım şimdiden kusura bakmayın.
Eşimin ailesi derken aslında sorunlarımız abisi ve yengesiyle. Eşim ile abisinin arasında 3 yaş var eltim ile benimde 4-5 yaş civarıdır. İlk başta sevgiliyken iyiydik sorunumuz yoktu sözlendik sorunlar başladı kıskanmalar vs. Eşimde bende herşeyi kendimiz yaptık düğünü evi falan kendimiz kurduk ailelerimiz elinden ne geliyorsa destek çıktı. Nişanlıyken düğüne kadar olan süreçte bir çok sorun yaşattılar nişan bile attık benim teyzem yüzünden oldu aslında birazda. Teyzem annem ile babamla tartışıyor o sinirle eltimi falan buluyor yalan yanlış şeyler diyor. Abisi ve eltim kişisi teyzemin lafıyla hareket edip eşimin tüm sülalesinin numarasını teyzeme falan veriyor inanın o kadar gereksiz ve mide bulandırıcı ki benim ailem nişan attı o zaman. Abisi ve yengesi bizimle konuşmak yerine işi büyüttü eşim gelip bizde ağladı falan annemle babam sevenleri ayirmayalim diye ikna oldu ve şuan ailelerimiz görüşmüyor. O günden beri kendilerine ısınamadım hamileliğim vs hep sorunlu geçti. Gelip gitmeyiz birbirimize ancak kayınvalidemlerde karşılaşırsak. Ben sevgimi yitirdim ama saygımı hiç bir zaman bozmadım. Şuan eşim şehir dışında biz evde tekiz oğlumla bir kere bile aramadılar. Biz nişanlıyken onların çocuğunu alıp gezdirirdik vs ben hiçbir zaman eşim ile abisi arasına girmedim ben aramam etmem sen görüş derim hep. Artık esiminde zoruna gitmeye başladı. Bize ev verecekler yazın abisi daha önce hakkını almış satmış falan birşeyler olmuş. Ailesi hakkaniyetli sıra sizde diyor ileride başka yerden daire düşerse o zaman veririz diyor onlara. Şuan onu cekemiyorlar ortak tanıdıklarımıza anlatiyorlarmis. Durumları bizden daha iyi eltimin ailesinin evinde yaşıyorlar kira vermiyorlar karı koca çalışıyor abisi zaten iyi bir mevkide çalışıyor. İnsan kardeşini düşünmezmi ? Şuan hamileymiş bütün herkese söyleyip bizden gizliyorlar yeni öğrendik 6 ay 7 ay gizlediler eşimin ailesi de söylemedi düşük tehlikesi varmista ondan. Herkese söyleyip bizden neden gizliyorlar Allah'a şükürler olsun birtane evladımız var hani olmasa nazar değer diye söylemediler dicem. Eşimde çok sinirlendi. Eşimin ailesine gidiyorlar hergun evim yol üzerinde hiç oğlumla beni alalım demezler artık sinirlerim bozulmaya başladı esimede söyleyip kardeş arasına girmek istemiyorum. Daha yazacak o kadar çok şey varki bize düğün zamanı o kadar şey yaşattılar ki hergun karakoldaydık abartmıyorum size iş mahkemeye gelince arkamızda duracaklarina kenara çekildiler ben unutmak istesem de unutamıyorum o günleri düğüne 1 hafta kala ev tuttuk eşya aldık Allah'a şükür eşimde bende çalışıp hepsinin altından kalktık. Ben açıkçası doğumuna ev ziyaretine yada hastaneye gitmeyi düşünmüyorum sizce gitmelimiyim ? Eşimin yeğeni sonuçta benimde yeğenim oluyor cocukların bir günahı suçu yok ama böylede yapmacık bir insan olamıyorum

Ben bu kadar kin, nefret duyup hala neden beni aramadılar, beni geçerken almadılar dramlığını anlamıyorum. Ne güzel uzak duruyorlar işte. Sevmediğim bir insan benimle arasına mesafe koysa mutlu olur, keyfime bakarım.

Karşılıklı konuşamadığınız için onlarda hep kendilerine göre düşünüp size cephe almışlar anladığım kadarıyla. Bence müsait bi an yakalayıp sorun anlatın konuşun. Bu duruma üzüldüğünüzü hissedebiliyorum ama konuşmadan çözemeyiz. Konuşun sonrası zaten gelir

Eltinizin yerinde olsam bende sizinle arama mesafe koyardim. Ortaligi teyzeniz karistirmis, aileler birbiriyle gorusmuyor, belli ki ortada problem var. Uzak durmayi tercih ederdim. Dogumuna gitmeyin ayrica
Ortalığı sadece teyze karıştırmamış ki, elti karıştırmış. Ne olursa olsun bana eltimin teyzesi ne anlatırsa anlatsın eşime söylerim, o da kardeşi ve ya abisine söyler. Benim yapabileceklerim bu kadar. Sülaleyi katmak, telefon numaralarını vermek nedir ya😀 fitne ficür.

Konu sahibi siz de ne Şam'ın şekeri ne Arab'ın yüzü diyeceksiniz oturacaksınız. O kadar olay olmuş, aileniz bu aileyle konuşmuyor. Siz görüşürseniz utanmayacak mısınız? Zaten konuşmuyorken sizi niye arasınlar Allahsen😀 Eltiniz görüşüyor diye değerli oluyor. Birbirlerini bulmuşlar işte ne güzel.

Onlar dediğiniz kim?
Elti ve kayınsa niye şimdi iyi olmak için uğraşıyorsunuz?
Düğüne bir hafta kalana kadar karakolluk olacak kavgalar ediliyorsa karışıklık bir sorun vardır. Başlangıç yine sizin teyzenizle oluyor zaten.
Bu insanlarla bu kadar sorun yaşayıp, eşim yokken aramadılar , kayınvalideme giderken beni almadılar diye şikayet etmeniz çok gereksiz.
Ev meselesi eşinizi ilgilendirir sizi değil, hamilelik haberi de aynı şekilde. Siz gidip görüşmeyin çünkü sizinle bir iletişimde olmak istemiyorlar belli ki. Sizinde onları sucki görüp iyi olmaya çalışmanız tezat.
Evet ben teyzemden şikayetci oldum çünkü teyzem numaramı sosyal medyada dağıtmış üstüne eski kocalarını kocalarını diyorum farkındaysanız tehdit etmek için ailemi arattirmis. Gidip şikayette bulundum. Ve bu olaylar olurken gidip onunla görüştüler ben görüşmelerine birşey demiyorum gorusebilirler ama sunada inanirmisiniz ben ve ailem 60 yaşındaki engelli annem evde yasaklı madde yetiştirip satıyormuşuz. Anlatmak istemedim yazarken. Annem yatalak neredeyse ve teyzemin bunu yapmasindaki sebep şu mal mülk davasi uveylik var anne tarafında 8 kardeşler. Ve herkesin hayatına bu şekilde biseyler yaptı. Diğer kuzenimin de eşini hırsız diye şikayet etmis. Evet karşı taraf için normal bulunmayabilir haklılar. Ama bu kadar yalan olan seyide bütün sülalesini araninirmi ? Siz ararmiydiniz eşimin büyük amcasının oğlunu mesela ? İyi olmaya çalışmıyorum kendileri sürekli kayinpederimi kayinvalidemi doldurup üstümüze saliyorlar. Teyzem kişiside bütün anne tarafını birbirine takıp buradan mafya birisiyle batuma gitmiş sırrına Kadem basmıştır.

Karşılıklı konuşamadığınız için onlarda hep kendilerine göre düşünüp size cephe almışlar anladığım kadarıyla. Bence müsait bi an yakalayıp sorun anlatın konuşun. Bu duruma üzüldüğünüzü hissedebiliyorum ama konuşmadan çözemeyiz. Konuşun sonrası zaten gelir
Evet ben onları haksız bulmuyorum tamamen onlarda haklı duydukları şeyler normal şeyler değildi piskolojik sorunu olan biri yüzünden ailelerinin konuşmaması yada eşimin abisiyle yengesiyle kötü olmak istemedim ama hepsi bu kadar çoğu kişi bana yüklendi burada. İyilik neden bekliyorsunuz diye. Kendilerini iyi gibi gösterip bize suç attıkları içindi bu akşamda kayınvalidem biseyler dedi ve çok sinirim bozuldu eşimde yok sadece içimi dökmek istedim

Evet ben teyzemden şikayetci oldum çünkü teyzem numaramı sosyal medyada dağıtmış üstüne eski kocalarını kocalarını diyorum farkındaysanız tehdit etmek için ailemi arattirmis. Gidip şikayette bulundum. Ve bu olaylar olurken gidip onunla görüştüler ben görüşmelerine birşey demiyorum gorusebilirler ama sunada inanirmisiniz ben ve ailem 60 yaşındaki engelli annem evde yasaklı madde yetiştirip satıyormuşuz. Anlatmak istemedim yazarken. Annem yatalak neredeyse ve teyzemin bunu yapmasindaki sebep şu mal mülk davasi uveylik var anne tarafında 8 kardeşler. Ve herkesin hayatına bu şekilde biseyler yaptı. Diğer kuzenimin de eşini hırsız diye şikayet etmis. Evet karşı taraf için normal bulunmayabilir haklılar. Ama bu kadar yalan olan seyide bütün sülalesini araninirmi ? Siz ararmiydiniz eşimin büyük amcasının oğlunu mesela ? İyi olmaya çalışmıyorum kendileri sürekli kayinpederimi kayinvalidemi doldurup üstümüze saliyorlar. Teyzem kişiside bütün anne tarafını birbirine takıp buradan mafya birisiyle batuma gitmiş sırrına Kadem basmıştır.
İyi işte hasta annenizin üzülmesine ekstra katkı sağlayan eltiyle niye iyi olmak derdindesiniz diye soruyorum bende?
Kayınvalide ve kayinpedere gerekli tavrı gösterirseniz size eltiyle ilgili bir şey diyemezler. Evinize çağırmışsiniz üstelik bu insanları.

Ortalığı sadece teyze karıştırmamış ki, elti karıştırmış. Ne olursa olsun bana eltimin teyzesi ne anlatırsa anlatsın eşime söylerim, o da kardeşi ve ya abisine söyler. Benim yapabileceklerim bu kadar. Sülaleyi katmak, telefon numaralarını vermek nedir ya😀 fitne ficür.

Konu sahibi siz de ne Şam'ın şekeri ne Arab'ın yüzü diyeceksiniz oturacaksınız. O kadar olay olmuş, aileniz bu aileyle konuşmuyor. Siz görüşürseniz utanmayacak mısınız? Zaten konuşmuyorken sizi niye arasınlar Allahsen😀 Eltiniz görüşüyor diye değerli oluyor. Birbirlerini bulmuşlar işte ne güzel.
Sonunda beni anlayan birisi gerçekten alnınızdan öpmek istedim şuan 👏
Evet çok saçma ve gereksiz olaylardı ben bunların hepsini yuttum ailem benim kötü olmamamı onlarında ailem olduğu taraftarindalar. Eltim konuşmuyorda değil aslında görünce iyilik melakesi gel gorelimki durumlar ortada

İyi işte hasta annenizin üzülmesine ekstra katkı sağlayan eltiyle niye iyi olmak derdindesiniz diye soruyorum bende?
Kayınvalide ve kayinpedere gerekli tavrı gösterirseniz size eltiyle ilgili bir şey diyemezler. Evinize çağırmışsiniz üstelik bu insanları.
Kayinpederime ve kayinvalideme evet göstermem gerekli bu konuda çok haklısınız. Benim annem o kadar melek bir insanki herkesin annesi öyledir muhakkak.. kızım duydukları normal şeyler değildi nereden bilsinler teyzeni bak ortada yok sen kötü olma abi kardeş arasına girme çağır kötü olmayin der her zaman. Ben ve ailem böyle düşünürken böyle davranmaları zoruma gitti hepsi bu. Çocuğumun doğum gününe cagirmadim diye kayınvalidem bugün biseyler dedi ve sinirim bozuldu. Çok ozlemisler bende gitmiyormusun kayinvalideme goremiyorlarmis giderken alabililerdi diye bu sebepten demiştim. Eşim yok benim arabamda yok o tarafa otobüs 2-3 saatte bir ve küçük bir çocuğum var her zaman gidemiyorum madem ozluyorlar gelselermis yada giderken bir arasalarmis cokmu zor yani içimi dokmek istedim arkadaşlarımla yada başka kimseyle bu konuları hiç konusmam

Ben bu kadar kin, nefret duyup hala neden beni aramadılar, beni geçerken almadılar dramlığını anlamıyorum. Ne güzel uzak duruyorlar işte. Sevmediğim bir insan benimle arasına mesafe koysa mutlu olur, keyfime bakarım.
Haklısınız kinim yok. Belkide görüşmeyi tamamen kesmek istiyorum ama kafamda oturtamiyorum abi kardeş arasına girmekten korktugum içindir buda.

Bende eltim ve kaynımla görüşmüyorum yıllardır
Yolda görsem selam vermem
Hayatımda hiç bir eksiklik yok
Eminim onlarında yoktur
Neden taktınız bukadar
Sizinle görüşmek istemeyen komşunuz olsa yine bukadar alınırmıydınız?
Sanmam
Adi elti olunca ne değişiyor?

Kayinpederime ve kayinvalideme evet göstermem gerekli bu konuda çok haklısınız. Benim annem o kadar melek bir insanki herkesin annesi öyledir muhakkak.. kızım duydukları normal şeyler değildi nereden bilsinler teyzeni bak ortada yok sen kötü olma abi kardeş arasına girme çağır kötü olmayin der her zaman. Ben ve ailem böyle düşünürken böyle davranmaları zoruma gitti hepsi bu. Çocuğumun doğum gününe cagirmadim diye kayınvalidem bugün biseyler dedi ve sinirim bozuldu. Çok ozlemisler bende gitmiyormusun kayinvalideme goremiyorlarmis giderken alabililerdi diye bu sebepten demiştim. Eşim yok benim arabamda yok o tarafa otobüs 2-3 saatte bir ve küçük bir çocuğum var her zaman gidemiyorum madem ozluyorlar gelselermis yada giderken bir arasalarmis cokmu zor yani içimi dokmek istedim arkadaşlarımla yada başka kimseyle bu konuları hiç konusmam
Bunları kayınvalidenize söylemeniz gerekiyor buraya yazdığınız gibi. Öyle boş boş özledim demekle olmuyor diye. Buraya da yazin tabi ama iyi olacağım diye sessiz kalırsanız size plaket falan verilmeyecek. Abi kardeş arasına siz girmiyorsunuz, abisi kardeşini bebekleri olacağını aylarca söylemeyecek kadar uzak görüyorsa kendine, suçlusu siz değilsiniz.

Son düzenleme:
Bunları kayınvalidenize söylemeniz gerekiyor buraya yazdığınız gibi. Öyle boş boş özledim demekle olmuyor diye. Buraya da yazin tabi ama iyi olacağım diye sessiz kalırsanız size plaket falan verilmeyecek. Abi kardeş arasına siz girmiyorsunuz, abisi kardeşini benekleri olacağını aylarca söylemeyecek kadar uzak görüyorsa kendine, suçlusu siz değilsiniz.
Evet söylemem gerekiyor artık sanırım çünkü artık sinirlerimle oynuyorlar. Haklısınız sanırım en başta açık açık yazmaliydim mahkeme olayları biraz yasa dışına falan girince yazmak istemedim. Dediğiniz gibi görüşmeyi kesip tamamen kayinvalideme durumu açıklamam gerekiyor eşim ile birlikte. Abi kardeş dışarıda nasıl görüşmek istiyorsa gene görüşsünler ama olaylara beni ortak etmesinler. Ama üzülmüyormuyum üzülüyorum aynı şehirde değil kardeşlerim bende isterdim onlarla iyi geçinmek çocuğum kuzeniyle büyüsün ama sanırım en doğru karar bu şekilde

Teyzede fena kafayı kırmış ha. Akrabanda böyle sorunlular varsa gelip bazn ucu sana dokunuyor

Hem konuşmuyorsunuz hem eltim ile abisi gelip almadı bizi aramadı sormadı diyorsunuz ne yaman çelişki 🤷🏻‍♀️ bırak aramasın sormasın yalnızsanız sıkılıyorsanız ailenizin yanına gidin. Çok beklenti içindesiniz. Biraz etrafı düşünüp takıntı haline getirmeyi bırakın. Hayat onlardan ibaret değil

Back
X