Eşimin ailesiyle problemlerimiz,boşanma...

Angelina1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2015
103
164
33
Arkadaşlar Merhabalar;

Aklıma takılan neolursa sizlere sordum ve çok güzel yanıtlar aldım.İçinden çıkamadığım bir konum daha var ve sizin fikirlerinize ihtiyacım var.Eşimle üç yıllık evliyiz çocuğumuz yok ve çocuk hiç düşünmedik.Uzun zamandır çok büyük problemler yaşıyoruz ve çok kavga ediyoruz.Aramızda ki herşeyi tükettik aşk sevgi cinsellik herşey bitme noktasına geldi.Çok yorulduk ve yıprandık karşılıklı.Bizi aynı evde tutan tek şey alışkanlık..

Eşimin ailesiyle evlendiğimiz günden beri hep sorun yaşadık.Eşim neolursa olsun hep onları haklı buldu.Asla ama asla onlara laf dedirtmedi.Eşimin ailesiyle kendi ailem arasında dünyalar kadar fark var ben modern bir ailede büyüdüm..Eşimin ailesi inanılmaz gelenekçi..Sürekli bir arada olmak her hafta sonu beraber olmak her özel günde beraber olmak istiyorlar..Onlarsız başbaşa hiçbişey yapamıyoruz.Mesela eşimin doğumgününde ona bir otelde sürpriz hazırladım..Rezervasyon yaptırdım başbaşa doğumgünü kutlayacaktık.Ailesi kıyameti kopardı beraber olacağız diye iptal etmek zorunda kaldım..Çok ama çok zor günler geçiriyorum.Ailesiyle asla anlaşamıyoruz ortak bir frenkansta asla birleşemiyoruz..

Aklımda uzun zamandır boşanmak var ama bazı korkularımda var..Ya pişman olursam diye..Eski anılarımıza yaşadıklarımız geliyor aklıma ve hüzünleniyorum..Eşimle defalarca konuştuk evlilik terapistine bile gittik.Ama hiçbir sonuç alamadık..Eşimde çok gelenekçi çok karakter çatışması yaşıyoruz.Evlenmeden önce nasıl tanıyamadım diye kendime çok kızıyorum.Gözümü herşeye kapatmışım aşka kapılıp evlenmişim.Ama şimdi çok çok pişmanım..Eşimle severek evlendim.Lütfen kızlar fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Seviyorsanız tabiki en azundan şimdilik boşanmayın.
Kaç yıllık evlisiniz bu arada ?
Alttan alın ve eşinizle tek kaldığınız vakit sıkıntılarınızı devamlı dile getirin.
Yani bir müddet sonra sizi mutlaka anlayacaktır.
KoALYLIKLAR dlerim.

Aile kökleri farklı olan insanlar evliliği için tümüyle değişemez. Eşiniz ailesini hep haklı buluyor, çünkü; o fikirlerle büyümüş. Onun doğrularıda bunlar.

Çözüm belki görüşmek ama süreleri kısaltmak ve her talebe çok önyargılı yaklaşmamak olabilir. Tabuları yıkmak çok çok zor. Uğraşırsanız başarırsınız. Ama vakit kaybedemem derseniz boşanacaksınız.

Ayrıl diyemem ama birlikte olmakta hayata bu kadar farklı baktığın biriyle zor olsa gerek .

Anladığım kadarıyla tek sorun kültür Çatışması ve uyumsuzluklar .

Bunun için ne yazık ki ya sen ona uyacaksın ya da o sana uyacak .

Öff aıleler yüzünden zehir olan bır evlılık daha. Evlatlarının yuvası yıkılınca mutlu olacaklar heralde. Doğum günü rezervasyonunu KESK'e ıptal etmeseydin bı yerden başlamak lazım bız de bır aıleyız kendı kararımızı kendımızı verebılırız demeye

dile kolay 3 yıl ,3 yılda insan hiç mi esini haklı bulmaz severek evlendim diyorsun ama sevgi demekki her şeye yetmiyor sana diyebileceğim tek şey iyi düşün yaş ilerledikten sonra sıfırdan başlamak çok zor

Benzer problemler yasamisiz.Ben 1 yıl tolere ettim,sonrasında başka bir şehre tayinimiz çıktı.Birsey olduğunda 3/4 saatte ulaşabilecek kadar yakın,her hafta sonunu birlikte geçirmek zorunda kalmayacak kadar uzaktayım,bize çok iyi geldi.Kayinvalidem haber vermeden gelirim bir kapiyi acarsiniz ben gelmişim diyebilecek kadar sınır tanımayan birisi.Cocugunuz oldugunda hersey daha zorlasiyor cunku ne sizin de bir aileniz oldugunu dikkate aliyorlar ne de sizin cocuk yetistirme tutumlariniza saygi gosteriyorlar.Allah yardımcınız olsun

3 yıl boyunca bir kere bile seni haklı görmedi mi??? Özel gümlerde başbaşayız olmak istemedi mi??? Nasıl dayandın sevgi her şeyi halletmiyor her zaman söylerim.

Evliliğiniz sigara gibi.
Zararlı ama bırakamıyorsun.
Ayrılmaktan başka yol görünmüyor.
Çünkü eşinin değişmeye ya da bu evliliği kurtarmaya niyeti yok.

Boşan ya da boşanma demelik bir konu değil sizinki.kültür veya kişilik çatışması.bence ikinizden de herhangi biriniz değişse bile sonradan onun patlaması yaşanır.çünkü karakter belli,doğrularınız belli.seviyorsunuz diye değişeyim derseniz bu sizi mutsuz eder bir sure sonra.yine aynı noktaya donersiniz.tek care birbirinizi ve aileleri böyle kabul edip ona göre devam etmekte.

evet benım de eski eşim böyeydi
4 sene uzerıne bonsandım ne yapsam değişmedi
ben ugrastıkca suclu oldum ve ailesi daha kıymete bindi sonunda koptuk

ben bi keresinde sinirlenip haklı olarak ailesine küfürü bastım ve tekme tokat şiddet gördüm. üstüne bide salak gibi bir şans daha verdim. ama gene ailesi hep benden önceydi.. olan 3 buuk seneme oldu. iyi ki çocuk olmamış.... geçmiş olsun

Merak ediyorum, sonra pişman oldu mu? Ailesi ile mutlu mesut mu oluyor bu tipler, yoksa it gibi pişman mı oluyorlar?

Sana önerebileceğimiz hiç bir seçenek kalmamıs ki evliliğini kurtarmak için herseyi denemişsin. Seviyorum ayrılırsam pişman olmaktan korkuyorum demişsin. Ama karsıdaki senin onu sevdiğin gibi seni sevmiyor. Cinsellik yok sevgi yok herseyi tükettik diyorsun. Bırak o pişman olsun seni kaybettiğine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…