Eşimin Ailesiyle bağları koparmak istiyorum:(

Missy

CANIM OĞLUM
Kayıtlı Üye
5 Mart 2008
2.420
39
163
42
Uzun zamandır k.k deyim ben burdaki samimiyeti o sıcaklığı aldığım için sizlerle bir derdimi paylaşmak istiyorum ve bana fikir vermenizi..
Eşimin ailesiyle evlenmeden önce başlayan sorunlarım var, en büyük sorun beni hiç sevmemeleri tamam bu konuda kızgın değilim sevmeyedebilirler ama hiç yoktan hep saygı bekledim onuda gördüm desem yalan olur. Benim ikinci evliliğim eşimin ilk tabi en büyük sebep bu sevilmememin ailece.. Tabi evlenmemize karşıydılar ama biz birbirimizi seviyorduk evlenmek birlikte yaşamak istiyorduk öylede oldu. Budefa mecbur kaldılar eh iyi göründüler falan ama birzaman sonra hiçde iyi olmadıklarını görmeye başladım. Abim yoğunbakımdaydı bir kavga sonucu ağır yarlıyıdı ve ben o dönemde en ağır darbeyi aldım eşimin abisi tarafından. Benim için iftiralar atşmıştı eşim herşeyi anlattı bana. mesela benim eşime büyü yaptığımı buyüzden birlikte olduğumuzu söyleyecek kadar ahmakca davranabilmişti. Ben cidden zor günler geçirdim, eşime abisi ve yengesi için ne ölüme ne dirime gelmesinler dedim. O konu öyle kapandı. Eşimin ablalarıyla aram iyiydi yada ben öyle sanmışım gene aptal gibi zamala görümcelerimde de bana garip davranışları farketmeye başladım mesela küçük olan görümcem bana sürekli iğneleyici laflar söylemeye başlamıştı ve okadar çok şey varki yazmıyorum. Geçtiğimiz anneler gününde eşimin annesine bulaşık makinası almıştık, ogün hep beraber ordaydık görümcem makinayı görünce biranda 160 derece döndü ben mutfağa gittim oda mutfaktaydı tepsiyi bıraktım bana hızlıca çarparak içeri girdi, sonra da bize bağırmaya başladı işte ona söylememişiz para verirmişde ortak alırmışızda sonra yok babası hep oğullarına yardım ediyormuşda birsüzü abuk gereksiz laflar, ben neye uğradığımı şaşırdım.. ( Biz babalarından bir yardım görmedik oda ayrı bir mevzu) Bu olaydan sonra küçük görümcem hiç bize gelmedi görüşmedik öyle kesildi iletişim. Eşimin diğer ablasıyla aramız daha iyiydi tabi buda kıskançlık oluyordu arada ben kalıyordum. çünkü iki kız kardeş birbiryle iyi değiller. Büyük görümcemin kızı 18 yaşında hep bize gelirdi yatar yer içer giderdi hiçbişey demezdim bana dokunmazdı misafirimdi severdimde ama 4 ay önce bize son gelişinde benim yazdığım şiirlerimi ki benim için çok değerliydi hepsi kozmetik eşyalarımı alıp gitmiş ben bunu farkedince aradım ama cebi açmadı geri getirir diye bekledim gelmeyincede babasını aradı eşim ama kmse birşey yapmadı. ne görümce nede eşi geçtiğimiz bayramda hiç aramadık, kendisi aradı beni neden aramıyorsunuz diye sorunca bende aklıma hiç gelmedi ne yalan söyleyeyim dedim birde o bana küstü...
Uzun oldu biliyorum yaşadıklarımı yazmak istedim çünkü artık kaldıramıyorum hiçbirşeyi ve eşimin ailesiyle tamamen bağları koparmak istiyorum sıkıldım artık. Daha nice yaşananlar var ama buraya yazmamıyorum sayfalar sürer şmdi eşimle konuşup bu durumu anlatıcam sizler ne yapardınız aman deyip boşmu verirdiniz yoksa tamamen bağları koparırmıydınız.:çok üzgünüm:

Arkadaşım...
Şu hayatta anladım ki sana zarar veren her kimse keseceksin irtibatı..
Laf sokmalar,saygısızlıklar her ailede olur bile demiyorum... İnsan muamelesi yapmayı bilmeyenle görüşmeyeceksin..
Hele ki evinden alınanlar!!!
Allahım artık insanlar ne yapacaklarını şaşırdılar..
Tüm bunların kasıtlı,sizi üzmek için yapıldığını düşünüyorum..
Biran önce eşinle konuş,gidip özel eşyalarını alın beraber..
Veeeee bitirin onlarla ilişkinizi..
Özel gün,bayram,seyran görüşmeye bile gerek yok böyle insanlarla..

ohooo geç bile kalmışsınız. ama anlayamadığım eşinizin bağlarını neden siz koparıyorsunuz ki? size bu kadar şey yapıldıktan sonra eşiniz görüşmeme kararını kendi vermeli bence. yani eşinizle konuşup bu kararı onun vermesini sağlayın, ilerde o ailesi iyi olup siz arada kalmayın derim...

canım aslında en iyisi bağları koparmak tamamen ama arada eşin var ne biliyim bi sağlık yada acil bir durum olsa yine yanyana gelmeniz gerekecek bence en iyisi eşinle konuş ve ortak bir karar alınkaydirigubbakcemile5

madem daha bir sürü şey var bırakın inceldiği yerden kopsun..hayat kısa..bu kısa hayatı sorunlarla uğraşarak bitirmeyelim

2. evliliğinmiş olabilir insanın başına hayatta herşey geliyo.
toplumumuzda malesef bu durum mevcut. 2. evliliği kınarlar genelde. sevmezler.
ama bence eşinin sevmesi onların sevmesinden daha önemli.boşver onları
yerinde olsam görüşmezdim onlarla bağlarımı tamamen koparırdım

kopar tabi anlattığına göre hiçbiri dost değilmiş sahte dostlara gerek yok ....
ne halleri varsa görsünler onlarsızda bal gibi yaşarsın... üzülmeden!!!

Bende böyle düşünüyorum irtibatımı tamamen kesmeyi.

Canım ben eşimin ailesiyle bağını koparamam ama kendim görüşmek istemiyorum. Lalenin dediği gibi bayramlarda seyranlarda bile görüşmek istemiyorum eşim gitmek isterse kendi gidebilir diye düşünüyorum..

Bir kere aile ilk başta rengini belli etmiş 2. evliliğin diye burun kıvırmışlar sana

Yalnız asla ve asla unutmasınlarki onlarında kızları var dünyada neyin ne zaman geleceği belli olmuyor.

Sonra bir maske takmışlar iyi görünmek adına ama bunuda becerememişler

Evinden çaldıkları şeyler ise hiç girmek istemiyorum en büyük günah hırsızlıktır

Kısaca sana tavsiyem eşinde görüyo bunları ve susuyomu öylece?

Tüm bağlarını kopar o aile ile sana insan olarak değer vermeyene sende değer verme :1closedeyes:

Son düzenleme:
Allah sana sabuır versin diyorum öncelikle.. Allah yardımcın olsun..
Bu kadar kötüyse durum eşinle konuş istegini belirt. tepkini de sert koy..
Geliş gidişi kes..

canım aslında en iyisi bağları koparmak tamamen ama arada eşin var ne biliyim bi sağlık yada acil bir durum olsa yine yanyana gelmeniz gerekecek bence en iyisi eşinle konuş ve ortak bir karar alınkaydirigubbakcemile5

Evet çok güzel bireyere değinmişsin canım. Şöyle anlatayım kayınvalidem bundan bir kaç ay önce rahatsızlandı kalçasını incitmiş ve beni ısrarla yanına istedi bende hatırdır gönüldür insanlıktır dedim gittim kaldım 2 gün yanında..
Gel görki ben şuan hastayım ne olcağım meçhul, bayramlaşmaya gittiğimiz gün konuşma arasında sorulunca rahatsızladnığımı birdünya tahlil yaptığımı söyledim. Allah büyük eltimle ikisi başka odaya geçtiler. Telefonum çaldı almaya gittiğimde konuştuklarına tanık oldum asıl ozaman artık tamamen görüşmemem gerektiğini anladım.

madem daha bir sürü şey var bırakın inceldiği yerden kopsun..hayat kısa..bu kısa hayatı sorunlarla uğraşarak bitirmeyelim

Çok haklısın bende artık böyle düşünmeye başladım hayat kısa artık sorunlar yaşamak istemiyorum. Hep düzelir hep iyi olurlar aman eşimin ailesidir saygıda kusur etmeyeyim yok yok gerçekten boşmuş hemde çok boş...

Hep söylerim Herşey kocada biter
Eşinle sakin müsait bi zamanda konuşup onu kırmadan yada suçlamadan
Yaşananları bir bir gözden geçirin ve onlarla görüşmek istemediğini açıkça söyle
Eşin bundan sonra kendi gitsin görüşsün
Seni aradıklarında da eşin açsın telefonu
Sonuçta eşinin ailesi onun görüşmesini engelleyemezsin
Ama eşin ailesini senden uzak tutabilir
Valla ben böyle yaptım şimdi çok rahatım huzurluyum
Dilerim sende mutlu huzurlu olursun yuvanda

koparmak istemekle geç kalmışsın aslında çok da içli dışlı olmuşsun. boşver. saygı çerçevesinde bayramlarsa seyranlarda gidersin, hastalıkta v.s onun dışında içli dışlı olmaya ne gerek var bu kadar. zaten baştan seni istememişler belliki zorla kabul etmişler. sen de kendini sevdirmek için alttan almışsın. baştan istemmeşilerse ağzınla kuş tutsan yine de kabullenemezler bence, o yüzden kendini üzme. sen saygıda kusur etme gerisini bırak..

Eşimi incitmekten onu üzmekten çekindim hep ama biraz bencil olmam gerekiyor ya huzurum bozuluyor böyle şeyler yaşadıkca. İNşallah herşey iyi olur ben elimden geleni yaptığıma inanıyorum vicdanım rahat eşimle açık konuşucam artık umarım ortak bir karar alırız..

Bu bencillik değil ki aileni ve huzurunu korumaktır
Sen elinden geleni yaptığın halde kabul görmemişsin
Şimdi bu yapılanlardan dolayı mutsuzsuz
Eşin bu mutsuzluğunu görünce mutlu olabiliyormudur
Hem onları düşman ilan etmiyorsun
Sadece ailenin huzuru için böyle olması gerekiyor
Çünkü o aile başka yol bırakmamış sana
Eşinle güzelce tatlı dille konuşunca anlayacaktır
Bunca şeye rağmen seninle evlenmişse seni seviyor demektir
Ve üzülmeni mutsuz olmanı istemez sanıyorum
Dilerim herşey gönlünce olsun
Sevgiyle kal

Sen görüşmek istemiyorsan görüşme ama eşinin görüşmesine engel olma bence.

Yapılanlardan dolayı kırgınım ve mutsuz, gerçekten başka yol bırakmadılar bana ben hep iyilikle adım attım onlara ama birşekilde ters tepti. Artık uğraşmak istemiyorum bilmiyorum beni anlarmısınız. Bencillik derken zaten artık kendimi düşünmek istediğimi belirtmeye çalıştım canım hakkım olduğuna da inanıyorum. Kaç kişi evine aldığı eşinin yakının hırsızlığında sessiz kalır kibarlığını bozmaz yada iftiralara sessiz kalır kavga çıkarmaz. Ben bunları eşim için yaptım onunda beni sevdiğini biliyorum umarım beni anlıyacaktır konuşacağım zaman...

Seni anlıyorum canım
Tabi ki kendini düşünmek en doğal hakkın
Bende bazı sebeblerle eşimin ailesiyle bağlarımı kopardım
Eşim telefonla görüşüyor sadece bide bayramda gitti
O telefonda konuşurken ben af buyur tuvalete yada mutfağa gidiyorum
Bizim evde de eşimin sağlığı bozuldu hastane hastane gezdik
Sabahlara kadar uykusuz kaldım
Baktım olmuyor aradım bidaha evime gelmemelerini istedim
Aileyi hayatımızdan uzaklaştırınca biraz rahatladık
Dualarım seninle Dilerim sende hakettiğin huzura kavuşursun

Şuan mutlu olmanıza çok sevindim canım dilerim hep böyle olsun...
Aslında hiç gerek yok böyle şeylere ben üzülüyorumda aslında böyle olmasına ama insanlar sanırım bir gün ölüp gideceklerini hiç hatırlamıyorlar aklına getirmiyorlar hani birlik beraberlik olsa bu dünya fani bir anlasak ben çok isterdim güzel paylaşımlar olsa ama gel görki olmuyor.. Bari şu fani dünyada insanların kötülükleriyle derdime dert katmayayım..
Ben rahatsızlandım gözümü açtığımda eşimi yanımda görünce çok mutlu oldum onunla olmak bana mutluluk katıyor. Allah a şükür eşimden yana yok bir sıkıntım ama aile işin rengini değiştiriyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…