- 27 Mayıs 2020
- 3.400
- 5.961
- 88
- Konu Sahibi Caresizzzz
-
o zaman sizde bir arkadaş yazmış ya ilgilenmeyin diye öyle yapınGüzel dille söyledim canım ama anlayan kim orada amcası var istediği her gün gider demiş
Annesine yardım etmesinden yana bir sorun yok ama bu düzenli olarak her ay veremez herkesin bir yaşantısı özel hayatı var. Bu soruyu nereden okuyorsunuz yada algıda mi bi problem var ben anlayamıyorum..
Bunu tüm elti meselesinden bağımsız olarak eşinle konuşmalısın ..kendi ihtiyaçlarından kısabilir ,kendisi montsuz gezebilir veya öğlenleri yemek yemeyip annesine harçlığını verebilir ama senin ihtiyaçlarını karşılamana izin vermeyerek evlatlık görevini yerine getiremez.Benim abla olarak sana tavsiyem maaşından kendi ihtiyaçlarını kenara ayırıp sonra kalanını bütçenize dahil etmen.Eşin sıkıntı çıkarırsa da "çalışıp maaş alabilecek ,kendi masraflarımı hesaplayabilecek bir aklım var ..bu yüzden kendi harçlığımı kendi maaşımdan alabilirim...sen neden bu kadar rahatsız oldun ?" dersin.Aynı binadayız canım az önce bir arkadaşta rencide etmiş 100 200 tl den mi kaçıyorsun diye. Yahu eşim 350 tl mont almadı bana 400 tl var anneme vericem dedi çalıştığın ortam sıcak arabayla gidip gelirsin dedi. Ben boşa mı çalışıyorum mont bile alamıyorsam.
Çok doğru dediniz. şimdilik öyle peki çocuk düşünüyoruz. O zaman naısl olacak bilemiyorum. Çocuk olunca bir müddet calisamicam çünküBunu tüm elti meselesinden bağımsız olarak eşinle konuşmalısın ..kendi ihtiyaçlarından kısabilir ,kendisi montsuz gezebilir veya öğlenleri yemek yemeyip annesine harçlığını verebilir ama senin ihtiyaçlarını karşılamana izin vermeyerek evlatlık görevini yerine getiremez.Benim abla olarak sana tavsiyem maaşından kendi ihtiyaçlarını kenara ayırıp sonra kalanını bütçenize dahil etmen.Eşin sıkıntı çıkarırsa da "çalışıp maaş alabilecek ,kendi masraflarımı hesaplayabilecek bir aklım var ..bu yüzden kendi harçlığımı kendi maaşımdan alabilirim...sen neden bu kadar rahatsız oldun ?" dersin.
Öncelikle üslubunuza dikkat edin. Normal hayatınızda da burda konuştuğunuz gibi konuşmuyorsunuzdur umarım. Okuduğumu anlayabiliyorum çok şükür. Eğer beni zora sokmuyorsa eşim ‘her ay’ annesine para verebilir. Sırf bu vurguyu yapmadım diye mi anlamadığımı düşündünüz? Bu sizin için sorun oluyorsa anlarım bunu, muhattabınız eşinizdir. Eşinize söyleyeceksiniz her annene para veremezsin diye, bana değil. Kayınvalidenize ‘dilenci’ demek gibi hakkınız yok. Çok saygısızca konuşmuşsunuz. Kimin evinde oturuyorsunuz onu da yazar mısınız?
[/QUOTEKusura bakma canım ama kayınvalidenin evinde oturuyorum diye sıkıntı çekmek zorunda değilim ne düğüne destek çıktılar ne eşyaya o zman kimse bakamicagi evlendiremeyecegi çocuğu doğurmayacak. Yada herkes kendi hayatına bakacak. Evlenen herkesin kendine gire sorumluluğu var bunu düşünmek bu kadar zor olmamalı tamam sıkışırsın edersin istersin eşşek değiliz ya veririz. Ama bunu aliskamlik haline getirmek ne kadar doğru bilemedim. Uzaktan davulun sesi hos gelirmis sizinki de o hesap. Başa gelmeyince bilemezsin. Lafı gevelersin anca. Öneri istedim eleştiri değil. Iyi günlerÖncelikle üslubunuza dikkat edin. Normal hayatınızda da burda konuştuğunuz gibi konuşmuyorsunuzdur umarım. Okuduğumu anlayabiliyorum çok şükür. Eğer beni zora sokmuyorsa eşim ‘her ay’ annesine para verebilir. Sırf bu vurguyu yapmadım diye mi anlamadığımı düşündünüz? Bu sizin için sorun oluyorsa anlarım bunu, muhattabınız eşinizdir. Eşinize söyleyeceksiniz her annene para veremezsin diye, bana değil. Kayınvalidenize ‘dilenci’ demek gibi hakkınız yok. Çok saygısızca konuşmuşsunuz. Kimin evinde oturuyorsunuz onu da yazar mısınız?
Annesine verdiği her ay 100-200 ise bu miktarla o ay ne batarsınız nede hemencik borçlar biter ama diğer tüm konularda haklısınız muhtemelen buda o yüzden gözünüze batıyor.Siz işinize devam edin asla işi bırakmayın evde kesin delirirsiniz.Çocuklarıda her geldiklerinde geri gönderin onlar küsmez anlamaz zaten.Ayrıca eşinize değilde onların davranışlarına karşın cevap verin.Eşine saçma yakın davranmasıda çok saçma açık açık yüzüne söylemezsen devam eder hareketlerineArkadaşlar daha önce de konu açmıştım eltim beni çekemiyor. Eşimle nisanliyken esimi ve ailesini bana kotulerdi sonra ben dedikodu yapma abla bana anlatma dediğim de ve esime söylediğim de ben öyle bir sey demedim. Derdi insani rezil eder yalancı duruma düşürüyordu. Yine biz nisanliyken ailecek kayinvalideme gidecektik. Kayinvalidem de supurge makineni verir misin dünürler gelicek demiş eltim de vermiyorum.etmiyorum deyince kayinvalidem de kziim sen niye kiskanclik yapiyosun ikinizde benimsiniz falan demis. Sen bana kiskanc diyemezsin benim evime gelip falan diyor kayinvalidemi itip kakıyor gorumcem de sen anneme nie boyle yapıyorsun terbiyesiz o senin büyüğün deyince birbirine giriyorlar. Sonra aradan zmaan geçince su istiyor şişe gönderiyor eltim de bakkal yok mu deyip vermiyor. herkes onunla kötü olunca eltim de benimle iyi geçinmeye çalışıyor vs vs. Ben zayıfım diye zayıflıyor benim senden eksiğim ne dedi. Sonra ben okudum çalışıyorum diye oda liseyi bitirmeye calsiyor güvenlik falan olcakmis. Kendini geliştirmesi güzel fakat bunu beni kıskandığı için değil kendi istediği icinnyapsaydi çok daha güzel olurduşimdi kayinvalidemle barıştı. Benimle küstü. Kayin validem de eltim için oda iyidir bir ara tatsızlık oldu ama oda iyidir vs diyor. Yahu bu sana bir bardak su vermemiş adil olalım. Bunlar beni rahatsız etti ama neticede benimle ilgili problem yok. Kendi iki yuzlulukleri. Fakat kayin validem eşime ayda bir kere mutlaka oğlum benim harcligim yok bana para verir msiin diyor kayinpederim emekli ve hala çalışıyor kira da ödemiyorlar.. ama eşimden dilenci gibi para istiyor. Diğer oğlumdan isteyemem. O karısından korkar vermez diyor. Benim eşimden istiyor 1 yıl olacaak bende eşime bizim de duzenimiz var arada bir olur ama her ay her ay bu ne boule dedim biraz kavga ettik. Sonra eltimin cocuklari bizden çıkmıyor yahu çalışıyorum yoruluyorum. Eşimle vakit geçireyim yok her gün bizde bazen eşim geri gönderiyor müsait degiliz diye. Yarım saat sonra yine iniyorlar. Eltim kocama yakin olup beni sinirlendirmeye calisiyor falan filan... Başka eve taşınma durumumuz yok. Borclarımız var düğünü eşimle ben yaptım.aileler çok yardım etmedi.. görmezden geliyorum ama bir zmaandan sonra patliyorum esimle kötü oluyorum ben ne yapacağım?
Ben evlilikte tam bir dengeyi,eşinizle güç birliğini bulmadan çocuk olayını gündeme almamanızı tavsiye ederim.Senin henüz kendi gelirinizde söz hakkın ,kendi evinizde bir hükmün yok. Kişisel ihtiyaçlarını karşılamana engel olunuyor..işten eve gelince kendi evinizde oturmanıza engel olunuyor (orası amcalarının evi çocuklarım istediğinde oraya gidebilir sözü senin o evde bir hükmünün olmadığı anlamını taşıyor) Bunları yapan kişiler de başta eşin olmak üzere eşinin ailesi..tüm konuları birden çözümleyemezsin o yüzden önem sırasına göre parçalara ayır..bir konuda yol kat edersen diğer problem alanına yoğunlaş.Ben inanıyorum ki senin kendi ihtiyaçlarını alman engellenmese KV ye harçlık olayı bu denli seni rahatsız etmezdi ..kendi harçlığını maaşınızı alınca ayır ,eltine de " eşim yiğenlerini çok seviyor ..bununla ilgili bir meselemiz yok ama senin kendi çocuklarına bakmayıp benim bakmamı istemen komik geliyor. Sen üzülme eşim yiğenlerini sizin evinizde görür hem bir bardak çayını da içmiş olur " dersin.Çok doğru dediniz. şimdilik öyle peki çocuk düşünüyoruz. O zaman naısl olacak bilemiyorum. Çocuk olunca bir müddet calisamicam çünkü
Bunu okumamistim hayretTabirlerin o kadar çirkin ki ne yani çocuklarından harçlık alan anne babalar dilenci mi ? Bu nasıl bir üsluptur. E o zaman onların evinde oturan sizler ne oluyorsunuz? Bedavacı mı?
Böyle bir durumda hiç çalışmam . Ne getirirse onu pişirir koyarım önüne. Sizin o kadar verdiğiniz emek , döktüğünüz ter. Yazık yaAynı binadayız canım az önce bir arkadaşta rencide etmiş 100 200 tl den mi kaçıyorsun diye. Yahu eşim 350 tl mont almadı bana 400 tl var anneme vericem dedi çalıştığın ortam sıcak arabayla gidip gelirsin dedi. Ben boşa mı çalışıyorum mont bile alamıyorsam.
Kusura bakma canım ama kayınvalidenin evinde oturuyorum diye sıkıntı çekmek zorunda değilim ne düğüne destek çıktılar ne eşyaya o zman kimse bakamicagi evlendiremeyecegi çocuğu doğurmayacak. Yada herkes kendi hayatına bakacak. Evlenen herkesin kendine gire sorumluluğu var bunu düşünmek bu kadar zor olmamalı tamam sıkışırsın edersin istersin eşşek değiliz ya veririz. Ama bunu aliskamlik haline getirmek ne kadar doğru bilemedim. Uzaktan davulun sesi hos gelirmis sizinki de o hesap. Başa gelmeyince bilemezsin. Lafı gevelersin anca. Öneri istedim eleştiri değil. Iyi günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?