Eşimin ailesinin davranışlarını ben mi yanlış anlıyor ve abartıyorum acaba?

Konuşunca da onlar bizi ayıracak. ortada da bir şey yok aslında mal mülk olsa hadi onları kıskanıyorlar diyeceğim ama yok o da yok. Gelinlerin hepsi aynı dertte.

Nerde olursa olsun eşimin eli ayağı durmaz orada da cinsellik isterdi. normal de tamam ama orda pek beraber olmaz istemezdim banyo sorunu yüzünden 1 ay kalmaya gitmişiz benle 3 kere olmuş kadın '' Dünyanın sonu geldi, bu kadar yatılır mı kadın kısmı istekli olmaz bu kadar'' diyor

yok artık dedim evdeki durumu görse kadın beni ****** ilan edecek hem de kocamla olduğum halde.

e 3 kere oluyorsa normal duş alıyorsunuz sanar sanırım ya nerden biliyor hey Allahım hepsini öldürmek istiyorum bu kayınvalidelerin
deseydiniz ya oğlun istiyor diye tövbe ya neyse
benim diyeceğim o ki eşiniz görüşsün yani yine de:34:

Kayinpederiniz vefat etmis mesajini simdi okudum.Basiniz sagolsun.Sanirim kayinvalideniz hayatta o zaman annesi ile gorussun iletisimi. Koparmasin o kadin onu 9 ay karninda tasidi iyi kotu belli bir yasa getirdi sizde annesiniz cocugunuz gelecekte size sirtini donse inan cok uzulur ve kirilirsin annelerin hakki odenmez dedigim gibi siz gorusmek zorunda degilsiniz ama hicbir evlat annesi isterse dunyanin en kotu insani olsun annesine sirt cevirmemeli.
dostlar sağolsun...

korkularım var inanın yoksa ben de vicdansız değilim. Rahmetli babaannem derdi ki; ''Bu kız deli dolu ama çok merhametli''

Eğer çenesini kapatsa ve yuvamdan elini çekse ben yine affederim.

bunlarda muska işi falan da var ben hiç anlamam o işten

eşim tek gidince bir şey yaparlar falan diye de korkuyorum çünkü işin ucunda benim de yuvam var.

Son düzenleyen: Moderatör:

e 3 kere oluyorsa normal duş alıyorsunuz sanar sanırım ya nerden biliyor hey Allahım hepsini öldürmek istiyorum bu kayınvalidelerin
deseydiniz ya oğlun istiyor diye tövbe ya neyse
benim diyeceğim o ki eşiniz görüşsün yani yine de:34:

:))) güldüm yaa..

Kadın 007 gibi mesela sabah erkenden duş aldıysam laf sokar.

Öğlen aldıysam da cenabet mi geziyorsun der. Ki öğlen ya da akşam normal duş alırım.

Allahtan uzun yolu ,sevmiyor korkuyordum ya gelirde bizim evde ki durumu görürse diye.

Aramıza yatardı her halde :D

dostlar sağolsun...

korkularım var inanın yoksa ben de vicdansız değilim. Rahmetli babaannem derdi ki; ''Bu kız deli dolu ama çok merhametli''

eşim tek gidince bir şey yaparlar falan diye de korkuyorum çünkü işin ucunda benim de yuvam var.

Size vicdansiz falan demek istemedim eger oyle anladiysaniz kusura bakmayin.Ama benim dusuncem yine ayni karsimizdaki insan bir anne ve esiniz annesiyle gorusmek zorunda .

:))) güldüm yaa..

Kadın 007 gibi mesela sabah erkenden duş aldıysam laf sokar.

Öğlen aldıysam da cenabet mi geziyorsun der. Ki öğlen ya da akşam normal duş alırım.

Allahtan uzun yolu ,sevmiyor korkuyordum ya gelirde bizim evde ki durumu görürse diye.

Aramıza yatardı her halde :D

her türlü zor bir durum yani
o gençliğinde nasılmış acaba merak ettim

''bu oğlanı evlendireceğime eşşekle çiftleşse daha masrafsız olurdu''

Bu cümleyi kuran kişinin en başta kendi evladına saygısı yoktur zaten, görüşülse ne görüşülmese ne. Bir insan sırf bir çocuk doğurdu diye anne olmuş olmuyor, aile olmuş olmuyor, sevgi, saygı da şart ki kadında ikisi de azmış en başta kendi oğluna karşı. Siz de eşiniz de doğrusunu yapmışsınız, yanlış ya da anormal bir tavır göremedim ben.

Eğer aile , benim evliliğimi bozmaya çalışıyorsa ben de resti çeker ya ben ya ailen derdim. Biz de bir aile olmusuz ve sürekli comak sokacak benim Kocamla huzurumu bozacak ben de hala görüşmesine musade edecem. Ben de yapamazdim; boşanmaya kadar da gotururdum.

Bazı arkadaslar ne olursa olsun anne, sizin evladınızın size yüz çevirmesini ister miydiniz falan demis. Ben eğer cocuğuma bu lafları sarfedip böyle davranacaksam esine, benim cocuğum da benle görüşmese haklı.

Anne- baba diye, her seyi yapma hakkı onlarda olmuyo. Herkes yerinin nerde olduğunu bilecek yoksa böyle insanlara bu kadar muamele bile az.

cok zor bi durum.sizin adınıza cok üzüldüm.ne güsel ifadede etmişsiniz kendinizi.kv bastan konusmanızı yapmıssınız.ama bazı insanlara hiçbişi fayda etmiyo.neden illa kötü olmaya cabalar ki insanlar.aklım almıyor.valla haklısın kardeşim.annemde yasadı.cok zor.üstelik kendi öz teyzesiydi bu.hatta 6 sene önce bizde kalmıstı babaannem.aynı odada yatmıstık malesef.ablamın düğünüydü.Allahım bi baktım gecenin bi vakti üstümden biri atlıyo ve afedersiniz küfür ve söylenme üstüne söylenme. yerde yatıyorduk o zaman.misafir bollugu malum. bütün gece uykum yerle bir olmustu.anneme saymadıgı kalmadı.bu nedenle hiç sevmem Allahımın gücüne gitmesin babaannemi.Annem bizi hiçbizaman doldurmadı.ona ragmende kendisine saygısızlıgı olmadı.malesef sessiz insanlar ii insanlar eziliyo.diş gecirince susuveriyorlar.Ama genede Allah kimseyi kötü insan etmesin.

Ananem hep der kızım fakir olsun ama görgülü olsun diye.Ne doğru bir söz.Fakat eşiniz babasıyla görüşmeli vebali büyük olur ah almasın.Ne kadar hatalı davranmış olsalar da anne baba.Siz görüşmeseniz de olur.Bir yandan da kendisi de görüşmek istese bi şekilde görüşür.Hastalık başka bişey.O babanın morale ihtiyacı var.Size birşey demiyorum haklısınız kırılmakta.

dostlar sağolsun...

Hiç korkma bence rabbimin bize gösterdiği kötülüklerden şerlerden korunma duaları var .eşin ailesine giderken nas,felak,ayetel kürsi oku eşine çaktırmadan arkasından üfle rabbim korusun hasetçilerin şerrinden

Merhabalar...

Geçen gün bir konu açtım ve sizlerin sayesinde biraz rahatlamıştım. Yaklaşımlarınız ve farklı görüşler hoşuma gitti ve kafama takılan konulardan birini sizlerle paylaşmaya karar verdim paylaştıkça daha objektif bakabiliyorum sanki...

Gelelim konuya, Eşim ve benim aramda büyük oranda kültür farkı var. Ben, Akdeniz bölgesinde şehirde daha iyi olanaklarla büyüdüm ve eşimin ailesine oranla ailem daha medeni ve eğitimliler. Eşimse iç Anadolu da köyde büyümüş, lise çağından sonra memur olmuş ve farklı şehirleri böylelikle görmüş kendinide biraz yetiştirmiş bir insan.

Her ne kadar benim ailem ''Kızım yapma sen onlarla yapamazsın'' dedilerse de dinlemedim ve evlendim. Evlendikten sonra ben hiç köye gitmeden eşimin çalıştığı şehre gittik bir sene kadar da köye gidemedik izni yoktu. Sonra izin aldı ben de annemden gördüğüm gibi eşimin ailesine ve dedelerine vs. hediyeler yaptım, aldım ve köye gittik. ben daha önce köyü sadece uzaktan görmüşümdür ne yaşadım ne de akrabam var köyde, köy hayatını bilmem anlamam.

Eşimin köyde ki evinde mutfak dışarda başka bir bina gibi, tuvalet bahçenin sonunda, evin için de su yok tek bir musluktan su akıyor vs. Bilmeyen için bi hayli zor yani. (Köyü ve köylüyü yermiyorum yanlış anlaşılmasın. Şartları ve durumu anlatmak için detaylandırdım.)

Şartları zordu ama sonuçta eşimin köyü ve ailesi dedim bu saatten sonrada şartları değiştiremezdim elimden geldiğince uyum sağlamaya çalıştım daha doğrusu orta yoldan devam edeyim dedim. Ben çok titiz bir insanım nereye gidersem gideyim böyleyim annemin evinde de aynı kendi evimde de. Eşimin ailesi sofrada bir kapa yemeği koyuyor ve sofrada 1 bardak oluyor ben alışık olmadığımdan ve midem götürmediğinden kendime tabak vs. ilave ediyordum. Kimseden hizmet beklemiyordum kendi işimi kendim yapıyordum ''Ben titizim bana yemeği temiz hazırlayın'' demiyordum. Bu benim huyumdu ve kimseye zahmet vermeden kendim yapıyordum.

Yemekleri ben yapıyordum, çıkan bulaşıkları taşıma su ile ben yıkıyordum yerde leğenlerde. Gelen misafirlerle ben ilgileniyordum hatta 19-20 yaşında ki eşimin kız yeğenlerine çay hizmetini ben yapıyordum. Kalkıp ne yardım ederler ne de kendi hizmetlerini kendiler yaparlar. Benim bildiğim köy kızı çalışkan olur bunlar çok tuhaftılar ve ben ilk kez uzaktan misafir gelmişim kendilerde aynı köyde.

Gördüğüm muameleye gelince... titizim diye kaynanam bizi beğenmiyorsun dedi. Ananesine gittik dedesi ulu orta ''oğlum senin eskiden bi sevgilin vardı naptın onu'' dedi eşimde giden geri gelir mi? dede kapat dedi.

Suratları beş karış bana her lafı diyorlardı sesim çıkmıyor ya da uygun bir dille anlatıyordum. eve gelince de eşimle kavga ediyorduk beni takdir etmesini bekliyordum çünkü ben o şartlara alışık değildim çabalıyordum. Ailesinin lafları stress yapıyordu ben de ve gereksiz kavga ediyorduk.

Yine dönüp dolaşıp mecburen köye gidiyorduk seneler böyle geçti ve artık dayanamaz oldum hakaretler diz boyu hatta kaynanam bir gün ''bu oğlanı evlendireceğime eşşekle çiftleşse daha masrafsız olurdu'' dedi çıldırdım ve ben de bağırıp çağırdım eşimede orda resti çektim yüzlerine karşı ya ben ya ailen dedim ve çocukları alıp evden çıktım. Eşimde arkamdan çıktı ve çantalarımızı alıp eve döndük.

O günden sonra eşime ailenle görüşeceksen ben yokum dedim çünkü sürekli sorun çıkarıyorlar ve bizim aramız açılıyordu. Eşim de bana hak verdi çünkü gözleri ile görüyordu ne olup bittiğini ve ailesi ile görüşmeyi kesti.

taa ki babası kansere yakalanıncaya kadar. Öyle olunca görüşmek zorun da kaldık ama ben de değişen çok şey vardı onlara yüzüm gülmüyor onları umursamıyordum ve fırsat buldukça evlerinden uzaklaşıyordum. Artık göze göz dişe dişti yani. canımı yakanın canını yakıyordum o iyi ben gitti yerine cadaloz ben geldi.

Şimdilerde bana karşı sesleri çıkmıyor biliyorlar diş geçiremeyeceklerini ve çocuklarım bile sevmez onları ki ben çocuklara asla müdahele etmem zihinlerini yıkamam...

artık senede 2 ya da 3 annesini arıyor bağımızı kopardık

Olanları anlattım verdiğim tepki de sizce haksız mıyım?
siz çok haklısınız bence ben sizin yerinizde olsam bu kadar bizi sabırlı olamazdım Allahtan eşinizde sizi anlamış kolay gelsin ama siz elinizden geleni fazlasıyla yapmışsınız

Burada çok detay veremiyorum ama yaşadıklarımız gerçekten çok kötüydü artı tek ben değilim bu halde olan 2 geliin daha var 1 bacısının kızı o da aynı durum da diğer gelinide muska ile delirtip boşatmışlar.

eşim en doğrusunu yaptı o onun ailesi tamam ama biz de ailesiyiz iyi olan kazandı sadece...

kesınlıkle haklısın. kocanda ailesiyle görüştügünde yıne onu doldurup ustune salacaklarsa ve yıne uzaktanda olsa evınızı huzurunuzu bırbırıne katacaklarsa hiiiç görüşmesin. ben gorusturtmem yani oyle bı durumda. onlar ailesiyse siz ve cocuklarınız nesisiniz?
ailesi artık sizsiniz!

Sen kimseyle görüşmek zorunda değilsin anlaşamıyosan yok yere kendini sıkmaya gerek yok.ama eşin ne olursa olsun ne kadar kötü olursa olsun anne babasını gidip görmeli...Ne yaşanırsa yaşansın Anne ve Baba...kendi çocuklarınızda var!!!

Siz görüşürsünüz,görüşmezsiniz tabii ki siz bilirsiniz,ama eşinizi çok kınadım.
Benim için aile çok kutsaldır ve benim için ailesini silecek karakterde bir adamla asla evlenmezdim.
Hep söylerim ''bugün benim için anasını silecek adam yarın başkası için beni niye silmesin?''

İşte yorum bu'dur.. Bugün onu karnında 9 ay taşıyan, geceleri ağlamasından uykusunu feda eden, yeri geldiğinde yemeyen yediren anasını, babasını silen bir adam, dün hayatına girmiş bir kadını da başka bir kadın için siler.. Bu böyledir. Allahın karşısında bu büyük vebali nasıl ödeyeceksiniz acaba hanımefendi? "Her ne olursa olsun, Ana-babaya OF bile denilmez" diyor Allahu Teala, siz adamın ailesini silmişsiniz.. Yazık çok yazık, millet oğlunu evlendirip gelin kazanmak isterken bunlar oğullarını kaybetmişler, ne acı, ne vahim bir durum. Gerçekten ileride sizin çocuklarınız da size bunu yapacak, siz bir anneyle babanın ahını almışsınız çünkü. İnşallah özür diler yolunuzdan dönersiniz de kendi evlatlarınız tarafından böyle bir muamele görmezsiniz!!!

Eşşek ile ciftlestirmek nedir ya.tovbeestagfurullah .haklısınız lakin eşinizin ailesini silmeside içimi acitti.ne yalan söyleyeyim.

kendiniz görüşmemekte, yanlarına gitmemekte tamamen haklısınız ama eşinizi engellemenizi hiç doğru bulmadım.
annesi olduğu için yine bir sürü hakkı var eşinizde, size yaptıklarını aslında oğluna yapmış oluyor ama görüşmemek; eşinizin kendisi ile ailesi arasında karar vereceği bir konu.
muskalardan korktuğunuzu yazmışsınız. yapacak olan uzaktan da yapar, eşinizin gitmesini engellemekle onu-ailenizi koruyamazsınız.

ailesinin yaptıklarını köylü olmalarına vermiyorum. tamamen cahillikleri ve görmemişliklerinden yapmışlar. konuştukları laflar çok çirkin, onlar öyle dediler diye öyle olmuyorsunuz, kendi cehaletlerini seriyorlar ortaya sadece.
eşimin yengeleri köyde kalıyor. yengeler, gelinlerine çayına kadar önüne getiriyor, sürekli hizmet ederler, bir laf söylemezler gelinlerine. yine de 1-2 senede bir giden gelinleri için güler yüzlerini eksik etmezler. böyle köylü kv ler de var yani... size kötüsü denk gelmiş maalesef...

siz bu kadar şeye katlanmışsınız iyi davranmışsınız peki onlar neden böyle yapmışlar ayrı tabak bardak kullanmanız yüzünden mi insan niye gelinine böyle davranır ki,çok haklısınız sizin görüşmemeniz çok doğru bi karar keske eşiniz görüşmeyi kesmeseymiş sonuçta anne baba..ama şöyle bişey de var burda biz anlattıklarınz kadar biliyoruz belki anlatmadıklarınızda var ve eşinizde bunalmış bunlardan ki görüşmeyi kesmiş

Back
X