Eşimin ailesinin davranışlarını ben mi yanlış anlıyor ve abartıyorum acaba?

Hayat_buysa_35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2013
469
255
53
41
Merhabalar...

Geçen gün bir konu açtım ve sizlerin sayesinde biraz rahatlamıştım. Yaklaşımlarınız ve farklı görüşler hoşuma gitti ve kafama takılan konulardan birini sizlerle paylaşmaya karar verdim paylaştıkça daha objektif bakabiliyorum sanki...

Gelelim konuya, Eşim ve benim aramda büyük oranda kültür farkı var. Ben, Akdeniz bölgesinde şehirde daha iyi olanaklarla büyüdüm ve eşimin ailesine oranla ailem daha medeni ve eğitimliler. Eşimse iç Anadolu da köyde büyümüş, lise çağından sonra memur olmuş ve farklı şehirleri böylelikle görmüş kendinide biraz yetiştirmiş bir insan.

Her ne kadar benim ailem ''Kızım yapma sen onlarla yapamazsın'' dedilerse de dinlemedim ve evlendim. Evlendikten sonra ben hiç köye gitmeden eşimin çalıştığı şehre gittik bir sene kadar da köye gidemedik izni yoktu. Sonra izin aldı ben de annemden gördüğüm gibi eşimin ailesine ve dedelerine vs. hediyeler yaptım, aldım ve köye gittik. ben daha önce köyü sadece uzaktan görmüşümdür ne yaşadım ne de akrabam var köyde, köy hayatını bilmem anlamam.

Eşimin köyde ki evinde mutfak dışarda başka bir bina gibi, tuvalet bahçenin sonunda, evin için de su yok tek bir musluktan su akıyor vs. Bilmeyen için bi hayli zor yani. (Köyü ve köylüyü yermiyorum yanlış anlaşılmasın. Şartları ve durumu anlatmak için detaylandırdım.)

Şartları zordu ama sonuçta eşimin köyü ve ailesi dedim bu saatten sonrada şartları değiştiremezdim elimden geldiğince uyum sağlamaya çalıştım daha doğrusu orta yoldan devam edeyim dedim. Ben çok titiz bir insanım nereye gidersem gideyim böyleyim annemin evinde de aynı kendi evimde de. Eşimin ailesi sofrada bir kapa yemeği koyuyor ve sofrada 1 bardak oluyor ben alışık olmadığımdan ve midem götürmediğinden kendime tabak vs. ilave ediyordum. Kimseden hizmet beklemiyordum kendi işimi kendim yapıyordum ''Ben titizim bana yemeği temiz hazırlayın'' demiyordum. Bu benim huyumdu ve kimseye zahmet vermeden kendim yapıyordum.

Yemekleri ben yapıyordum, çıkan bulaşıkları taşıma su ile ben yıkıyordum yerde leğenlerde. Gelen misafirlerle ben ilgileniyordum hatta 19-20 yaşında ki eşimin kız yeğenlerine çay hizmetini ben yapıyordum. Kalkıp ne yardım ederler ne de kendi hizmetlerini kendiler yaparlar. Benim bildiğim köy kızı çalışkan olur bunlar çok tuhaftılar ve ben ilk kez uzaktan misafir gelmişim kendilerde aynı köyde.

Gördüğüm muameleye gelince... titizim diye kaynanam bizi beğenmiyorsun dedi. Ananesine gittik dedesi ulu orta ''oğlum senin eskiden bi sevgilin vardı naptın onu'' dedi eşimde giden geri gelir mi? dede kapat dedi.

Suratları beş karış bana her lafı diyorlardı sesim çıkmıyor ya da uygun bir dille anlatıyordum. eve gelince de eşimle kavga ediyorduk beni takdir etmesini bekliyordum çünkü ben o şartlara alışık değildim çabalıyordum. Ailesinin lafları stress yapıyordu ben de ve gereksiz kavga ediyorduk.

Yine dönüp dolaşıp mecburen köye gidiyorduk seneler böyle geçti ve artık dayanamaz oldum hakaretler diz boyu hatta kaynanam bir gün ''bu oğlanı evlendireceğime eşşekle çiftleşse daha masrafsız olurdu'' dedi çıldırdım ve ben de bağırıp çağırdım eşimede orda resti çektim yüzlerine karşı ya ben ya ailen dedim ve çocukları alıp evden çıktım. Eşimde arkamdan çıktı ve çantalarımızı alıp eve döndük.

O günden sonra eşime ailenle görüşeceksen ben yokum dedim çünkü sürekli sorun çıkarıyorlar ve bizim aramız açılıyordu. Eşim de bana hak verdi çünkü gözleri ile görüyordu ne olup bittiğini ve ailesi ile görüşmeyi kesti.

taa ki babası kansere yakalanıncaya kadar. Öyle olunca görüşmek zorun da kaldık ama ben de değişen çok şey vardı onlara yüzüm gülmüyor onları umursamıyordum ve fırsat buldukça evlerinden uzaklaşıyordum. Artık göze göz dişe dişti yani. canımı yakanın canını yakıyordum o iyi ben gitti yerine cadaloz ben geldi.

Şimdilerde bana karşı sesleri çıkmıyor biliyorlar diş geçiremeyeceklerini ve çocuklarım bile sevmez onları ki ben çocuklara asla müdahele etmem zihinlerini yıkamam...

artık senede 2 ya da 3 annesini arıyor bağımızı kopardık

Olanları anlattım verdiğim tepki de sizce haksız mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir laf vardır ya eden kendine eder bu olaya tam cuk oturdu bence.E ne oldu kendisi kaybetti.Oğluna ,torunlarına hesret yaşayıp ölecek.Sizi tepkinizde yüksek oranda haklı gördüm ama çocukları doldurmamanızı öneririm.Ne olursa olsun aynı kanı taşıyolar.

Bir laf vardır ya eden kendine eder bu olaya tam cuk oturdu bence.E ne oldu kendisi kaybetti.Oğluna ,torunlarına hesret yaşayıp ölecek.Sizi tepkinizde yüksek oranda haklı gördüm ama çocukları doldurmamanızı öneririm.Ne olursa olsun aynı kanı taşıyolar.
Çocuklara bu konuda asla bir şey demedim çünkü mal meydan da ve çocuklar kendileri görüyor.

Siz görüşürsünüz,görüşmezsiniz tabii ki siz bilirsiniz,ama eşinizi çok kınadım.
Benim için aile çok kutsaldır ve benim için ailesini silecek karakterde bir adamla asla evlenmezdim.
Hep söylerim ''bugün benim için anasını silecek adam yarın başkası için beni niye silmesin?''

Bazısına samimi olmak, arayıp sormak, ilgilenmek filan gelmiyor, iyi niyeti suistimal ediyor bazı kv ,kp, görümce, kayın, elti topluluğu.
Onlarla mesafeli durmak seviyeyi korumak mümkün olduğunca yakın davranmamak gerekiyor.
En iyisini yapmışsınız, hele o kvnin sarfettiği cümle çok terbiyesizceymiş.
İnsan yaşından başından utanır.

Bende akdenizde yasiyorum.Buradaki koylerin sehirden hicbir farki kalmadi hepside artik son derece modernler yuzme havuzlu siteler,oteller,restoronlarla dolu buranin koylerinde.

Kayinvalideniz size karsi ayip etmis bu konuda haklisiniz.Siz gorusmek zorunda degilsiniz ama esinizin ailesi ile gorusmesine karismayin.Birakin esiniz ailesi ile gorussun hatta arada sirada cocuklarida goturebilir ama siz gitmek zorunda degilsiniz.

sonuna kadar haklısın..ama yarın bigün adam değişip sana babam kanser oldu senin yüzünden görüşemedim ilgilenemedim bile demesin sonra? ha siz görüşürsünüz görüşmezsiniz ben bilemem ama onlar onun ailesi sonuçta eşinizi onlarla görüştürmemekte hatalısınız..

ayrıca da dua edin ki eşiniz rest çektiğinizde sizin yanınızda durmuş, yoksa şimdiki halinizden yok ailesini takmıyorum bilmem ne havalarınızdan eser olmazdı..ortada çocuklar da var bu düzenin içinde boğulur giderdiniz..

eşinizin kıymetini bilin..

Herkesin yasadiklari farkli bende kv hic gecinemiyorum ama asla esimin annesine sirtini dönmesini müsade etmem,cünkü bende bi anneyim.sen görüsme ama esin hatali bence sonucta o kadin onu 9ay karninda tasidi büyütdü,esiyin yapti ne sirtini döndü...

Siz görüşürsünüz,görüşmezsiniz tabii ki siz bilirsiniz,ama eşinizi çok kınadım.
Benim için aile çok kutsaldır ve benim için ailesini silecek karakterde bir adamla asla evlenmezdim.
Hep söylerim ''bugün benim için anasını silecek adam yarın başkası için beni niye silmesin?''

Burada çok detay veremiyorum ama yaşadıklarımız gerçekten çok kötüydü artı tek ben değilim bu halde olan 2 geliin daha var 1 bacısının kızı o da aynı durum da diğer gelinide muska ile delirtip boşatmışlar.

eşim en doğrusunu yaptı o onun ailesi tamam ama biz de ailesiyiz iyi olan kazandı sadece...

Bende akdenizde yasiyorum.Buradaki koylerin sehirden hicbir farki kalmadi hepside artik son derece modernler yuzme havuzlu siteler,oteller,restoronlarla dolu buranin koylerinde.

Kayinvalideniz size karsi ayip etmis bu konuda haklisiniz.Siz gorusmek zorunda degilsiniz ama esinizin ailesi ile gorusmesine karismayin.Birakin esiniz ailesi ile gorussun hatta arada sirada cocuklarida goturebilir ama siz gitmek zorunda degilsiniz.

Eşimin de sinirlerini bpzuyorlar bu yüzden kendi kararı birazda.

''bu oğlanı evlendireceğime eşşekle çiftleşse daha masrafsız olurdu''

bunasıl bir fikirsizliktir ALLAHımm

görüşmüyor olmanız iyi olmuş ama eşiniz için aynı şeyi söyleyemıycek nede olsa annnedır ama içinden gelmiyorsada yapıcak bişi yok

sonuna kadar haklısın..ama yarın bigün adam değişip sana babam kanser oldu senin yüzünden görüşemedim ilgilenemedim bile demesin sonra? ha siz görüşürsünüz görüşmezsiniz ben bilemem ama onlar onun ailesi sonuçta eşinizi onlarla görüştürmemekte hatalısınız..

ayrıca da dua edin ki eşiniz rest çektiğinizde sizin yanınızda durmuş, yoksa şimdiki halinizden yok ailesini takmıyorum bilmem ne havalarınızdan eser olmazdı..ortada çocuklar da var bu düzenin içinde boğulur giderdiniz..

eşinizin kıymetini bilin..

Kayın babam vefaat etti orayı eksik yazmışım ve hastanede kaldığı dönemlerde kv nefret etmeme rağmen 4 saatlik mesafedeki hastaneye pijama çamaşır vs. alıp giderdim eşimin cebinde olmazdı ben annemlerden para ister arabaya benzin koyar giderdim. daha ne yapayım bunları göre bile değişmedilerse benim suçum değil ki.

Eşim objektif baktı olaya ve diğer gelinlere yapılanlardan ders almış zamanında ben en son gelindim ve bana da aynısı yapıldı kardeşinin yuvasını dağıttmışlar çoluk çocuk ortada. aynı şeyi kendi yaşamak istemedi.

Eşimin de sinirlerini bpzuyorlar bu yüzden kendi kararı birazda.

Seni anliyorum arkadasim cok zorluklar cekmissin ama birde soyle dusun kayinpederin hasta imis Allah korusun rabbim uzun omurler versin ama kayinpederin vefat etmis olsa esinin sana karsi tutumu degisebilir senin yuzunden ailemle gorusmedim diyebilir o yuzden esin gitsin gorussun ailesi ile.

''bu oğlanı evlendireceğime eşşekle çiftleşse daha masrafsız olurdu''

bunasıl bir fikirsizliktir ALLAHımm

görüşmüyor olmanız iyi olmuş ama eşiniz için aynı şeyi söyleyemıycek nede olsa annnedır ama içinden gelmiyorsada yapıcak bişi yok

Onun yüzüne karşı konuştum zamanında ''Anne bana kırıcı davranma bir sorunun varsa ortayı bulalım. ben senin kültürünü bilemem sen de benimkini ve şunu ikimizde unutmayalım ben anneme kızsam ya da kırsam beni affeder çünkü evladıyım ama senin affetmen daha geç ya da hiç olur. Sen kızına her şekilde kızsan o seni affeder ama ben belki affederim ya da affetmem bir birimizi sevelim ama bu gerçeği unutmayalım. Sıkıntın varsa güzelce anlat yapmazsam ya da orta bulunmazsa tavır al bu, bu şekilde olmaz'' Dedim ama dinleyen kim..!

siz haklısınız ama eşiniz için aynı durum söz konusu değil..
elbette sizi savunsun ama ailesini boşlaması, aramaması hiç hoş değil.
sizin de ''ya ben ya ailen'' diye şart koşmanız hoş değil
ailesiyle görüşmediği için siz o durumun günahına giriyorsunuz unutmayın..

Seni anliyorum arkadasim cok zorluklar cekmissin ama birde soyle dusun kayinpederin hasta imis Allah korusun rabbim uzun omurler versin ama kayinpederin vefat etmis olsa esinin sana karsi tutumu degisebilir senin yuzunden ailemle gorusmedim diyebilir o yuzden esin gitsin gorussun ailesi ile.

eksik yazmışım vefaat etti zaten :( Allah var içlerinde en iyisi oydu

Onun yüzüne karşı konuştum zamanında ''Anne bana kırıcı davranma bir sorunun varsa ortayı bulalım. ben senin kültürünü bilemem sen de benimkini ve şunu ikimizde unutmayalım ben anneme kızsam ya da kırsam beni affeder çünkü evladıyım ama senin affetmen daha geç ya da hiç olur. Sen kızına her şekilde kızsan o seni affeder ama ben belki affederim ya da affetmem bir birimizi sevelim ama bu gerçeği unutmayalım. Sıkıntın varsa güzelce anlat yapmazsam ya da orta bulunmazsa tavır al bu, bu şekilde olmaz'' Dedim ama dinleyen kim..!

tahmın edebılıyorum bu tur kvdeler oğulları araya gırıp anne yapma etme yalnış yapıyosun dedığındede senı karın dolduruyoo yoksa sen böyle düşünmez benım hakkımda derler

siz haklısınız ama eşiniz için aynı durum söz konusu değil..
elbette sizi savunsun ama ailesini boşlaması, aramaması hiç hoş değil.
sizin de ''ya ben ya ailen'' diye şart koşmanız hoş değil
ailesiyle görüşmediği için siz o durumun günahına giriyorsunuz unutmayın..

Konuşunca da onlar bizi ayıracak. ortada da bir şey yok aslında mal mülk olsa hadi onları kıskanıyorlar diyeceğim ama yok o da yok. Gelinlerin hepsi aynı dertte.

Nerde olursa olsun eşimin eli ayağı durmaz orada da cinsellik isterdi. normal de tamam ama orda pek beraber olmaz istemezdim banyo sorunu yüzünden 1 ay kalmaya gitmişiz benle 3 kere olmuş kadın '' Dünyanın sonu geldi, bu kadar yatılır mı kadın kısmı istekli olmaz bu kadar'' diyor

yok artık dedim evdeki durumu görse kadın beni ****** ilan edecek hem de kocamla olduğum halde.

Kayinpederiniz vefat etmis mesajini simdi okudum.Basiniz sagolsun.Sanirim kayinvalideniz hayatta o zaman annesi ile gorussun iletisimi. Koparmasin o kadin onu 9 ay karninda tasidi iyi kotu belli bir yasa getirdi sizde annesiniz cocugunuz gelecekte size sirtini donse inan cok uzulur ve kirilirsin annelerin hakki odenmez dedigim gibi siz gorusmek zorunda degilsiniz ama hicbir evlat annesi isterse dunyanin en kotu insani olsun annesine sirt cevirmemeli.

Back
X