• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesini istemiyorum ve nasıl ilerleyeceğim bu süreçte bilmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu gidişle zaten bunu da biz yapacağız. bu defa ailemle ben değil eşimle ben. gayette geçiniyoruz. ayrıca geçinemesekte size ne yahu? sevdiğim adamla evliyim. evlenmem için illa maddi açıdan geçinmem mi lazım?
Zahmet olcak ama evet.
Valla oğlum var, masrafım çok. Daha okutacağım, kurslara yollayacağım, istediği mesleği seçmesini sağlayacağım. E bir zahmet evlenince de kendi geçinsin. Benden para beklemesin. Evlenen insan ev geçindireceğine güvenen insandır. Sağlık olur, sıkışıklık olur ana baba uardım eder de her ay para yollamak ne demek.
Kendine güvenmeyen evlenmeyecek.
Altı senedir evliyim bir kuruş beklemedim kimseden

kızlar merhaba. bazı şeyleri paylaşmak istiyor ve düşüncelerinizi almak istiyorum.

27 yaşındayım. eşimle birlikte geçen sene mayıs ayında söz yaptık. daha sonra haziran ayında nişan yaptık. belirtmem gerekir ki söz ve nişan bizim yörede ayrı yapılır. istediğim nişan elbisesi ve söz elbisesini giyemedim. ve yine açıklamam gerekir ki elbiseyi erkek tarafı alır. babam düğünümün en geç ekim-kasım arasında yapılmasını istedi. eşimin ailesi cebinden beş kuruş çıkarmadı, nişanda ve sözde bir altın bile takmadılar. evet paragöz diyeceksiniz ama insan bir altın da takamayacaksa neden istemeye geldiniz? biz her şeyi yaparız dediniz? hadi maddi durumu geçtim, manevi açıdan bile ailesi ailemle bir kez olsun şu şöyle yapılır diye arayıp sormadı. kız tarafına 1 senede 2 kere geldiler. o da eşimin zoruyla. kendileri yalova'da biz istanbulda'yız. ama arada 45 dk mesafe var sadece.

1 sene içerisinde anladık ki, eşimin ailesi maddi açıdan zor durumda ama bizi kandırıyorlar belli. kaynatam zorla düğün olsun, nisan ayı olsun dedi. düğünü nisan'a çektiler. sonra coronadan düğün iptal oldu. haziran'a çektiler. düğün salonları iptal olacak derken, mayıs'ta nikah yapıp eve geçtik. yani 10 günlük evliyim sadece. şimdi babası mırın kırın yapıyor düğün yapamam diye.

biz bu bir yıllık süreçte çok çektik. en büyük sebebi hala iletişimsizlik ve eşimin babasının ben yapamıyorum diyememesi. ailelere karşı gelip nikah yapıp geçtik evimize ama bunlar yaşanmak zorunda değildi.

eşim geçen temmuz'da istanbul'da iş bulup evimizi tuttu ve çalışmaya başladı. babası ayda 200 lira harçlık gönderiyor göndermiyor, kafasına göre. çünkü eşimin maaşında 500 lira haciz var. geçinemediği için zarla zorla babasından para alıyor. mecbur kalıyor.

bu süreçte eşimin annesi eşimi görmeye toplasan 5 kere gelmiştir. gelmemeyi sürekli olarak torununa bakmakla bahane ediyor. halbuki görümcemin teki işsiz o da çocuğa bir gün olsun sensiz bakabilir. diğer görümcem bir gün çocuğunu annesine bırakmayabilir. ama bunlar hiç düşünülmüyor. ne eşime ne bana eksiğimiz dahi sorulmuyor. ama verdiğin sözler nerede?

benim ailem kız tarafı olarak; beyaz eşya, yatak odası, perdeler, yatak odası eşyaları, mutfak eşyaları aldık. onlar halı, tv ve koltuk takımı aldılar. (koltuk takımını yarısından fazlasını yine babam ödedi.) halıyı da görümcem "biz takı takmayız evinin bir eşyasını alırız diye verdi." o para da bizim istediğimiz şekilde değerlenmedi. evin bir eksiğini alırız dedik ama gelen parayı görümcem babasına verdi. durum böyleyken zarla zorla düğün olmadan evimize giriş yaptık. e hani düğün diye diretip bizi beklettirdin bu kadar?

ama ben ailesine tahammül edemeyecek durumdayım. onlarla düğün olduktan sonra kat'iyen görüşmek istemiyorum. eşim üzülüyor ama yapacak bir şey yok bana saygı da duyuyor. ailesine karşı çok öfkeli ama hemen unutacak da gibi ben affetsem.
koskoca evlenmeye karar vermiş ve evlenmiş iki insansınız kimse size bir şey yapmak zorunda değil.çalışır kazanır kendi paranızla naparsanız yaparsınız.

Büyütcek bişey yok bahane arıyo gibisin görüşmemek için bi sorun göremedim ortada
Senin için ailesini silcek değil ya mecbur görüşcen o da onun ailesi
Mecburen görüşcen mi? Kim kimi “mecburen” görüştürebilir? Çok mu “mecbur” bırakıldınız hayatınızda başkalarına bunu söyleyebiliyorsunuz
Kimse kimseyle görüşmeye “mecbur” değildir, özellikle ERKEK EŞ AİLESİ çok üstün evlilik kurtarıcı olmazsa olmaz zatlar değildir, onlar olmadan da evlilik çok güzel yürür, zaten evlenip aile kuruluyor erkek ailesiyle aile kurulmuyor

kızlar merhaba. bazı şeyleri paylaşmak istiyor ve düşüncelerinizi almak istiyorum.

27 yaşındayım. eşimle birlikte geçen sene mayıs ayında söz yaptık. daha sonra haziran ayında nişan yaptık. belirtmem gerekir ki söz ve nişan bizim yörede ayrı yapılır. istediğim nişan elbisesi ve söz elbisesini giyemedim. ve yine açıklamam gerekir ki elbiseyi erkek tarafı alır. babam düğünümün en geç ekim-kasım arasında yapılmasını istedi. eşimin ailesi cebinden beş kuruş çıkarmadı, nişanda ve sözde bir altın bile takmadılar. evet paragöz diyeceksiniz ama insan bir altın da takamayacaksa neden istemeye geldiniz? biz her şeyi yaparız dediniz? hadi maddi durumu geçtim, manevi açıdan bile ailesi ailemle bir kez olsun şu şöyle yapılır diye arayıp sormadı. kız tarafına 1 senede 2 kere geldiler. o da eşimin zoruyla. kendileri yalova'da biz istanbulda'yız. ama arada 45 dk mesafe var sadece.

1 sene içerisinde anladık ki, eşimin ailesi maddi açıdan zor durumda ama bizi kandırıyorlar belli. kaynatam zorla düğün olsun, nisan ayı olsun dedi. düğünü nisan'a çektiler. sonra coronadan düğün iptal oldu. haziran'a çektiler. düğün salonları iptal olacak derken, mayıs'ta nikah yapıp eve geçtik. yani 10 günlük evliyim sadece. şimdi babası mırın kırın yapıyor düğün yapamam diye.

biz bu bir yıllık süreçte çok çektik. en büyük sebebi hala iletişimsizlik ve eşimin babasının ben yapamıyorum diyememesi. ailelere karşı gelip nikah yapıp geçtik evimize ama bunlar yaşanmak zorunda değildi.

eşim geçen temmuz'da istanbul'da iş bulup evimizi tuttu ve çalışmaya başladı. babası ayda 200 lira harçlık gönderiyor göndermiyor, kafasına göre. çünkü eşimin maaşında 500 lira haciz var. geçinemediği için zarla zorla babasından para alıyor. mecbur kalıyor.

bu süreçte eşimin annesi eşimi görmeye toplasan 5 kere gelmiştir. gelmemeyi sürekli olarak torununa bakmakla bahane ediyor. halbuki görümcemin teki işsiz o da çocuğa bir gün olsun sensiz bakabilir. diğer görümcem bir gün çocuğunu annesine bırakmayabilir. ama bunlar hiç düşünülmüyor. ne eşime ne bana eksiğimiz dahi sorulmuyor. ama verdiğin sözler nerede?

benim ailem kız tarafı olarak; beyaz eşya, yatak odası, perdeler, yatak odası eşyaları, mutfak eşyaları aldık. onlar halı, tv ve koltuk takımı aldılar. (koltuk takımını yarısından fazlasını yine babam ödedi.) halıyı da görümcem "biz takı takmayız evinin bir eşyasını alırız diye verdi." o para da bizim istediğimiz şekilde değerlenmedi. evin bir eksiğini alırız dedik ama gelen parayı görümcem babasına verdi. durum böyleyken zarla zorla düğün olmadan evimize giriş yaptık. e hani düğün diye diretip bizi beklettirdin bu kadar?

ama ben ailesine tahammül edemeyecek durumdayım. onlarla düğün olduktan sonra kat'iyen görüşmek istemiyorum. eşim üzülüyor ama yapacak bir şey yok bana saygı da duyuyor. ailesine karşı çok öfkeli ama hemen unutacak da gibi ben affetsem.

Ya boşver yardım etmek zorunda değiller kaynananda gelip gitmesin daha iyi işine gücüne karışıp laf edemez kendinize odaklanın. Gelmesin gitmesin en güzeli, eşine para vermek zorunda da değiller. Burdaki kadınlar üzülüyor eşim ailesine para gönderiyor evine bakmıyor diye kendi yağınızda kavrulun kimseye minnetiniz olmasın yarın öbürgün başınıza vurulacak bunlar, size yardım ettik de bık bık bık. Gereksiz huzurunu kaçırıyorsun yuvana da yansıtma. Bırak ailesini, sen kendi ailene odaklan.

Durumları olmayıp belki sonradan yapabileceklerini düşündüler de şartlar elvermedi belki. Durumları iyi olup kacinsalar anlarım ama kötü diyorsunuz nasıl yapsınlar.Para olunca herşey kolay olmayınca zor maalesef. Bence yakıp yikmayin gerek yok, eşinizi de üzmeyin.Yuvaniza bakın.40 yılda bir gelecekler belli ki. Esinizi üzmeye değmez. Benim babamda ben evlenirken zor durumdaydi.iki aile de kıt kanaat geciniyordu birşey yapamadılar canları sağolsun.Biz eşimle zar zor evlendik, hiç bir şeyimiz yoktu.Simdi eksiğimiz yok fazlamiz var çok şükür. Para için kalp kırmayın gerek yok kendiniz yaparsiniz. Belki yapamadıkları icin içten ice uzuluyorlardir, bazı insan gururdan belli etmez, bilemezsiniz. Eşiniz de ne olursa olsun ailesi. Ona da anlayış gösterin derim nacizane.Sevgiler

Bazen beklentini düşürmen lazim ki mutlu olasın yanlis anlama da baba parasıyla evlenince boyle sorunlar çıkıyor. Yani erkek açısından diyorum anladığım kadarıyla esin yeni girmiş işe bir birikmis parası ve ya kredi çekecek pozisyonu da yok. Esin in ailesinde tek suç belki yapacaz diyip yapmamalari ama dedigim gibi boyle seyler olabilir. Insanın başına neler geliyor . Herkesin maddi durumu da bir değil ki senin ailenin varmis ki yapmışlar sağolsunlar.
Onun dışında ailesi geldi gelmedi gorumcenin cocugu falan bunlar gerçekten seni ilgilendiren durumlar degil. Bunlara kafa yorma bence
Bak biz evlendik nisanı benim babam yaptı düğünü esim
Evin çoğu eşyasını eşim aldı.
Sonra cocugumuz olmuyordu tup bebek yaptırdık. Esim ödedi tabi oda moda aldık bebege eşyası inan ki corabindan battaniyesine mama sandalyesine kadar esim aldı ailelerden hicbi sey beklemedik🤷‍♀️
Şimdi 2 tarafta biseler yapmis etmiş örgü falan tarzında teşekkür eder geçeriz napalim. Simdi diceksin sizin durumunuz varmis evet var cok şükür ama olmasa da borç harç bise yapardık aileler bu işlerin icine girdi mi ne huzur kalıyor ne bisey emin ol bunu ileride anlayacak sin benim başıma gelmedi ama cevremde cok gördüm kaynana kayınbaba sorunları onun icin tırnağın varsa basını kası demişler. Boşver;)

Siz niye düğün olmadan eşinizle aynı eve çıktınız ki. Aileniz basıl izin verdi. Artık karı koca oldunuz. Babanızın evinden çıktınız. E daha ne düğunü

Ailelerin parasına bu kadar ihtiyacınız varsa evlenmeseydiniz keşke. Tabi ki keşke yardım etselermiş, durumları olduğu kadar ellerinden geleni yapsalarmış ama yokmuş durumları. Evlenirken her şeyi almak ödemek zorunda olan sizsiniz aileler değil. Maddi imkanlarınız yeterli olmadan neden evleniyorsunuz anlamıyorum.

Ya ortada gerçekten bir sebep yok. Evlenmeyi göze alan insan kimseden bisey beklemeden yapacak. Ben evlendim herseyimi tek tek kendim yaptım. Ek işlerde çalıştım yine de kimseden beklentim olmadi eşim dahil. Eltim de ayni senin gibi düşünüyor. Hep babadan biseyler bekliyor zaten onlarla da yasiyor cocugu var onlar bakiyor gibi bisey maddi olarak. Ne calismaya geliyor ne de sikayet etmeden duruyor. Belki insanlarin durumlari yoktur. Artik senin bir ailen var manevi olarak aile kavramini basaramasam da maddi olarak bir aile kurarken hazir olduğunda yaparsin böyle şeyleri. Esin tabiki ailesini birakmayacak. Hacizi babasi mi yıkmış ogluna? Ogluna gonderdigi harçlığı diger cocuklarina da veriyor mu? Biraz objektif bakmak gerek olaylara

Harçlık değil babasının borcu yüzünden eşinin maaşına 500 tl haciz gelmiş onun için babası sadece 200 tl gönderiyormuş

tabii tabii eminim taşırdınız
Ömür boyu istediğim nişanlığı giyemedim diye dert yanacaksınız, kendiniz niye almadınız? Barı o şuan içinizde kalmamış olurdu.
Kimseyi küçümsediğim yok, ama evlenmeyi akıl etmiş insanların ailelerinden harçlık alması veya beklemesi birtek bana tuhaf geliyor olamaz. Soruma cevap vermediniz. Çalışıyormusunuz? Mesleğiniz veya mezuniyetiniz nedir?

Ailelerin tek kuruş yardımı olmadan bir yuva kuracak bu yuvayı yürütecek kalibrede olmak lazım
Değilse iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor ailelerde her daim destek olamayabiliyor
Sonrasında ailelere duyulan kin ve nefrete dönüşüyor durum

onlarla düğün olduktan sonra kat'iyen görüşmek istemiyorum.
Buraya kadar seni bi nebze anlayabilirdim. Ama sen görüşmek dahi istemediğin insanların sana düğün yapmasını bekleyip, köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyorsun. Bu dik bir duruş değil. Şimdi tamam diyen kocan, o zaman neden düğüne kadar görüştün, düğünü yaptırdın diye sormaz mı sana ileride?

Özür diliyorum ama bu yaptığın, düşündüğün iki yüzlülük oluyor.

Abartı geldi bana benim isteme söz nisan hepsi birlikte oldu hiç de sorun etmedim. Ailesi düğünden önce 1 kere geldi hiç sorun etmedim farklı sehirlerdeydik daha iyi oldu hatta. Düğünle ilgili de eşimle karar verdik şu tarih olsun şöyle olsun ailelere söyledik bu kadar. Hem harçlık gönderme falan niye ki göndermesin. Ayrıca şu saatten sonra düğün yapıp da masraf da yapmayın ne güzel nikah yapmışsınız bitmiş.

Mecburen görüşcen mi? Kim kimi “mecburen” görüştürebilir? Çok mu “mecbur” bırakıldınız hayatınızda başkalarına bunu söyleyebiliyorsunuz
Kimse kimseyle görüşmeye “mecbur” değildir, özellikle ERKEK EŞ AİLESİ çok üstün evlilik kurtarıcı olmazsa olmaz zatlar değildir, onlar olmadan da evlilik çok güzel yürür, zaten evlenip aile kuruluyor erkek ailesiyle aile kurulmuyor
Konu sahibi bahane aramış erkek ailesi de ona bakılırsa yapmaya mecbur değil iki yetişkin insan evleniyor erkek tarafından bu kadar beklenti içine girmek çok saçma bunun için görüşmemek olurmu o zaman kız tarafıyla da damat bey bi bahane bulsun ailen eşya almadı benim istediğimi almadı diyerek ğörüşmesin böyle saçma işmi var
Bu konu yüzünden yok ben görüşmicem etmicem demeye hakkı yok mecbur onları kabul etcek o da damadın anası babası evlilik iki kişiyle olmuyor
Karşılıklı saygı lazım şimdiden bu konulardan saygı duymazsa gelin hanım olmaz çocukca

Abartı geldi bana benim isteme söz nisan hepsi birlikte oldu hiç de sorun etmedim. Ailesi düğünden önce 1 kere geldi hiç sorun etmedim farklı sehirlerdeydik daha iyi oldu hatta. Düğünle ilgili de eşimle karar verdik şu tarih olsun şöyle olsun ailelere söyledik bu kadar. Hem harçlık gönderme falan niye ki göndermesin. Ayrıca şu saatten sonra düğün yapıp da masraf da yapmayın ne güzel nikah yapmışsınız bitmiş.

Biz aynı mahallede oturuyoruz yinede isteme söz nişan aynı anda yapıldı.😀😀

**
Çok kasıyorlar çook. Hemen de herşey içlerinde kalıyor🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Diğer taraf gık deyince de tırnaklar çıkıyor. 🤣

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X