Canım kaynının borcunu ödemesine sevindim, Allah'tan borç olarak almışlar da geri ödüyorlar. Daha önce yorum yaptım, eşinin kullandığı kelimeler çok can sıkıcı ama anladığım kadarıyla eşin evliliklerde ayrı gayrı olmaması bütçenin ortak olmasını istiyor ama ailesine verdiği zaman bu sana haksızlık oluyor onun farkında değil.
Bak bu durumda olan bir sürü aile tanıyorum, genellikle kadınlar eşinin ailesinin bütün kahrını çekiyor, sülalede bir kişi diğerlerinin yükünü çekiyor olan da onun eşine oluyor.
Benim babam da yıllarca amcamlara para vermiş, borç ödemek için sattıkları bir yerin parasını amcam tek başına harcayınca babam ikisinin olan borcu tek başına ödemiş, tabi bir sürü şey var anlatmakla bitmez.
Bir arkadaşım var annesi de babası da öğretmen, annesi farklı bir şehirden eşinin memleketinde yaşıyorlardı ve yıllarca babasının akrabalarına bakmak zorunda kalmış, kadın sinir hastası oldu sonunda. Ben annesine çok üzülüyordum aynısı benim de başıma geldi.
O kadar çok örnek var ki, kadınlar genellikle bunu sineye çekip katlanıyor, ya eşini sevdiğinden ya da çocukları için. Değişen ne dersen sanırım kadınlar akıllandı eskisi gibi çekmek istemiyor, haklarını savunuyor.
Benim de eşim düğünden önce 20 bin çektik, 5 binini kardeşine gönderdi sonra kalanını da minimum seviyede düğüne harcayıp yine ailesine harcadı.
Arada yine gönderiyor mu bilmiyorum kardeşine ama ailesine yardım ediyor, karşı tarafın düşünmesi gerek ama düşünmüyorlar.
Biliyor musun, yeni öğrendim görümcemin kayınvalidesi bile oğluna diyormuş ki bizim için onlar iki kişi çalışıyor çok para kazanıyorlar size ev alırken biraz para versinler.
Hatta eşimin ablasının eşi, eşimden kredi için kefil olmasını istedi, 65 bin çektiler eşim kefil olmadı çok şükür, nedeni de borcunu ödemiyip bize yıkmak istediklerini düşündü haklıymış ta.
Yani insanlar böyle, biz çalışıyoruz ama nasıl umurlarında değil, iki kişi çalışıyor çok para kazınıyorlar versinler nolcak diyorlar.
Var mı böyle bir şey, benim de ailem var onlar büyüttü okuttu şimdi görümceme ev alayım diye mi?
O yüzden önce karar ver, çile çeken fedakar kendini eşinin ailesine adayan bir kadın mı olacaksın yoksa hakkını savunan, güçlü bir kadın mı?