valla basta umursamazliga vurdum ben bu konuda hala ayni fikrideyim konusacak birseyim yok dedim. yeri geldi bende geri vurdugum zamanlar oldu ama dün sinirlerime hakim oldum ve kendimi haksiz cikarmadim yani vurmadim. ailem bunlar duysa beni ceker alir ama sorun su ki ben ailem duyduktan sonra gelip onun pisman oldum demesiyle geri dönmek istemiyorum....
Bence bu konuyu ailenle görüşüceğini eşine söyle ve en azından annene anlat... Eşin, muhtemelen senin ailenden çekineceğini bildiği için bu kadar üzerine geliyor... Nasıl olsa eli mahkum mecbur benimle olmaya diye düşünüyor aksi olduğunu ona bir şekilde göstermelisin bence..
esiniz cok ama cok haksiz, yaptiklarida hic hos birsey degil Allah akil fikir versin ve Rabbim size sabir versin.
benim anlamadigim bu yurtdisinda yasayanlari hep zengin saniyorlar turkiyedekiler oysa yeri geliyor bizler burada ay sonunu zor getiriyoruz.biz paralari yolsan supurmuyoruzki yahu....birde boyle yuzsuzler para istedimi sinirim tepeme cikiyor sakin ne paranizi nede kendinizi kullandirin.
sonuc olarak neye karar verdin ?
en cok zoruma giden o garanti lafi oldu. Hayatta kimsenin hicbir sey icin garantisi varmidir? Madem öyle benim garantim yoksa onun da yok o yüzden kendimi güvenceye almam lazim dimi ama?
merhabalar ben suan iki yillik evliyim ve yurtdisinda yasiyorum. bir ofiste stajyer olarak calisiyorum ve cok fazla olmasada bi maas aliyorum. evliligimiz boyunca maasimizi ayirmadik ayri hesaplarimiz vardi ama birlikte yedik. dügünümüzü kendimiz krediyle yaptik. esimin ailesi (türkiyede yasiyorlar ama dügüne geldiler)hic bir sekilde katkida bulunmadi ve bir igne bile takmadi.her neyse benim tr de bir kaynim var evli ve üc ay önce bir bebekleri oldu. kaynim calismiyor. kücük bir yerde yasiyorlar ama isteyen isini bulur bence tembellige vuruyor. esim ne zaman onlari arasa paraniz varmi harcliginiz varmi diye soruyor(cogu zaman kendi cebinde bes kurus parasi yokken) ve ben buna sinir oluyorum. kaynatam hali vakti yerinde bir adam. daireleri var kira geliri var. emekli maasi var, tarlasi var ve buna ragmen hala mala doymuyor parasi yokken köye ev yaptiriyor kücük de olsa ama masrafi tabiki az olmuyor. yeri geliyor üstü kapali param yok diyor yeri geliyor acikca söylüyor. ama her konusamada bu para konusu aciliyor. ve ben buna tahammül edemiyorum dolayisyle konusmak da istemiyorum.esim telefonu veriyor ve istemeyerek de olsa konusuyorum. onlara karsi icim de hic bir sicaklik yok. benim ailem burda yasiyor ve Allahin bir günü paramiz yok dememislerdir aksine korkarlar huzurumuz kacar diye. ama onun ailesi bunu düsnmüyor. bi kac hafta önce esim tr ye götürmek icin burdan araba bakiyordu. ama benimle acik acik birsey paylasmadi. para konusunda oldugu gibi araba konusu da telefonlarda konu olmaya basladi tabi. vay efendim sevgili kaynim orda araba ucuzmus bi bak demis. ama o tabi ciddi ciddi bakiyor. ben bunun üzerine burda ki eltimle bu konuyu konustum ve dedimki benim araba alma gibi bi durumum yok suanda kendimiz ay sonunu getiremiyoruz ve kredi kartina yükleniyoruz dedim kala kala araba mi kalmis gitmedik dedim. eltimde bunun üzerine bi konusmasinda kaynima onlari sikistirmayin parali yok demis. ardindan bir gün yine esim kaynimla konusurken demiski abi biz araba felan istemiyoruz öylesine bir bak demistik demis. benim ki dururmu hemen anladi. telefoniu kapattiktan sonra sen hickimseye bahsettinmi araba konusundan dedi. önce inkar ettim sonra itiraf ettim. dedimki madem kardesin sana yok istemiyoruz diye ayak yapmasini bildi madem öyle sorsaydin tam olaraka ne dedigimi dedim. ben kötü birsey demedim sadece suan araba alacak durumda degiliz dedim ve bunun da arkasinda oldugumu söyledim. bunun üzerine cok büyük tarisma cikti. benimki sinirinden köpürdü karisamazsin o benim ailem sen gidicisin ama onlar kalici onlar senden daha önemli sen benim kardesimi kiskaniyorsun diye. senin garantin yok onlar benim ailem diye. bende bu laflar üzerine bu ayki maasimi ona vermedim birazini harcadim birazi duruyor. esim ara ara bu konuyu tekrar acti. bende hala söyledigimin arkasinda oldugumu ve bunu kendi söyledigi seyler sonucu yaptigimi söyledim. dün aksam yine acti konuyu ve konusmak istedigi bazi seyler oldugunu söyledi. tabi ilk önce bu para konusunu acti. ben yine hala ayni fikirde oldugumu ve maasimi ona vermeyecegimi söyledim.bana bunu kabul etmedigini söyledi sinirlendi ve dizime vurdu nasil yani dedi sen kazanacaksin ve parani kendin yiyeceksin öyle mi de bende evet dedim. bagirdi cagirdi. benim yaptigim staj bir ay sonra bitecek ve girdigim sinavi kazanirsam insallah maasim 2 kati artacak. ne yani dedi maasin artincada hepsi sana mi kalacak dedi. ki ben bunun hesabini bile yapmamistim. benden banka kartini istedi ve dediki bundan sonra ayri yatacagiz ve paraya ihtiyacin olursa gelip benden isteyeceksin dedi. bende yatagimi ayirdiktan sonra gelip senden para isteyecegimimi saniyorsun dedim. durum bundan ibaret simdi siz söyleyin hata sizce kimde?lütfen yorumlarinizi bekliyor.simdiden tesekkürler(bunun disinda da cok tartisiriz biz, defalarca ayrilma noktasina geldik)
Kusura bakma da paradan daha ciddi bir konu var ortada: O sana "sen gidicisin" diyor ve sen hala bu lafı ona geri sokmuyor musun? Bu nasıl bir evlilik, kim eşine sen gidicisin diyebilir. Çok sinirlendim ya..
esiniz cok yanlis dusuncelerde sizde artik bi ailesiniz sizin gidici oldugunuzu nasil dusunebilir o artik ailesinden ayrilmis ve kendi ailesini kurmus birisi tmm ailesine arada sirada gondersin para elinden geliyorsa ama araba biraz abarti olmuss hadi para neyse yiyecek icecekk arabalarida eksik kalsin bi laf vardir ayrani yok icmeye diye.... kendiniz uzmeyin ama yuvanizida dis etkenlerden dolayi yikmayin bi yuvayi kurmasi kolay ama yikmasi zor beterin beteri var derler bence esinizi karsiniza alip herseyi acik acik konusun cozum yolu arayin skntlarinizi anlatin hakkinizda hayirlisi olsun insallah...ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?