eşimin ailesine karşı nasıl bir tavır sergilemeliyim?

SevgiliMelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
585
14
merhaba arkadaşlar, benim sorunumda önceki açtığım konumdaki gibi eşimin ailesi..
kısaca özet geçecek olursam 3 haftalık gelin olmamdan başlayarak, eşimin ailesi bana karşı yapmadığını bırakmadı, ilk 7-8 ayımı burnumdan getirdi.. Allah'a şükürler olsun ki artık eşimde yapılan haksızlığın farkına varıp beni ezdirmedi. en son babalar gününde bi kavga oldu ve biz epey bi görüşmedik...
tabi bu süre zarfında babası işi düştüğünde işi de şu arkadaşının oğlunun işini gördürmek, şurda cenaze var gel demek dışında... ki öyle bir insandır ki kendisi 1 yıllık evliyiz daha 1 kez olsun oğlum nasılsın iyiymisin bi sıkıntın var mı diyen bir insan değildir. 1 yıllık evliyz daha 1 kez evimize geldi, o da ailelerimizi çağırmıştık yemeğe o zaman. kendisi hatada en az 1 gün 1 sokak altımızda oturan annesinin yanına gider, burda benim birde oğlum var diyip hiç kapımızı çalmaz...ama kendisine haftada 1 gitmemize rağmen bunu sorun eder. hiç gelmiyosunuz der. hele düğün ve öncesinde yaptıklarını anlatsam sayfalar dolar burda... bir baba hiç oğluna sen parasını ver eşyaları ben seçicem der mi? düğünde bizim tarafa takılan altınları biz alcaz düğün salonunu ben tutum o parayla onu ödüycem(ki ben o salonu istememiştim çok pahalı, o kadar paranız varsa babacım evimizi döşeyin parasını verin eşyayı da siz seçin demiştim herzaman ki gibi beni hiç takmadı o zamanda), kız tarafına takılan altınlarıda söyle kızın ailesi alsın der mi? neyse böyle bi insan işte.
kaynanam zaten düşman başına, ben tek tek böyle anlatırsam çok uzar, kusura bakmayın çok doluyum:KK14:
en son mayıs ayında görüşmeyi kestik demiştim ya, biz ramazan bayramında da gitmedik. çünkü eşimde ben de Allah rızası için , analık babalık hakkı için gidelim dedik, ayaklarımız geri geri gitti hep. gene kavga çıkar gene bağrış çağrış olur diyip biraz zamana bıraklım dedik.. ve allaha şükür benim huzur dolu zamanlarımda başlamış oldu görüşmediğimiz zaman zarfında aramız çok iyiydi eşimle, işimiz gücümüz de rast gitti elhamdülillah.. birbirimize destek olup huzurlu olunca yuvamız önce eşim bir sınavı kazandı, sonra minik yavrumuzun müjdesini aldık:nazar:
taaa ki... bayramdan önce eşimin babaannesinin hastaneye kaldırıldığı haberini alana kadar. gene babası aradı gittik tabi orda sırf eşimin hatrına, o annesinin elini öpünce bende öptüm tabi kaynanam buz gibi töbe estağfurullah bişey dicem şimdi ama gerçekten hayatta kimseden nefret etmemişimdir onun kadar:KK25:e el falan öptük kayınımlarda gelmemiş hazır bu bayram, eşim gidelim dedi ben de tabi dedim, sen mutlu ol da ben hep yanında olurum senin dedim.. gittik soğuklar ağızlarını bıçak açmıyo zoraki gene o zorlana zorlana bi insan yapmacık olarak gülümsemeye çalışarak ki beceremiyo ruhu müsait değil, nasılsın anene baban nasıl falan dedi. tek konuşmamız bu oldu. dahada ağzımı açmadım bende. soru sorarlarsa cevap verdim. eşim babasıyla azcık muhabbet etti geri kalanında televizyonla yemekle geçti... yemekten sonra yıkayım bulaşıkları dedim, kaynana bozuntusu yok başka zaman geldiğinde yıkarsın dedi. bende bişey demeden geçtim usulca salona. tabi babası bu ara 5 aydır görüşmediği yok saydığı hep hor gördüğü oğlunun işiyle millete nasıl hava attığını anlatıyo.. yok şuna oğlum şöyle dedimde trstıda bilmem ne! ordan ayrıldıktan
sonra eşim teşekkür etti falan sıktılar seni ama ağırlığını bozmadın diye, farkındayım herşeyin, hala aynı tavrı sergiliyolar bayramdan bayrama gideriz diye...:KK16:
son olarak olay şu, eşimin halası size geleceğim kızım hediyeni aldım bi ziyaret ediyim diye aradı bende tabi buyrun herzaman kapım açık dedim. gelmeden önceki akşam babaannesi hastaneden çıkmıştı bi gidelim dedim eşime, nasıl olmuş halini hatrını sorarız diye...
hay gitmez olaydık kaynanamgilde ordaymış:KK47: suratlarını astılar biz gelince babası eşime sırtını döndü astı suratını yüzüne bile bakmadı annesi ofluyo pufluyo ara ara :KK20: çok gergin bi ortam oluştu.. neyse öyle böyle derken annemle hergün telefolaşırız arar muhakkak gün içerisinde 1 gün bana ulaşamasalar bi gün sesimi duymasalar eşimi ararlar ulaşamıyoruz kızımıza bişey mi oldu diye... şükür ki böyle bir anne babaya sahibim:KK31: annem kaynananıda çağır illa ayıp olur diye tutturdu... eşime söyledim annem böyle diyo ara davet et istersen diye aramış gitti eşim aldı geldi annesini halasının eşide gelmişti, aradım babanıda çağır diye gelmemiş.. iyiki de gelmedi zaten. neyse annem geldi masaya geçtik kaynanam anneme durmuş hayırlı olsun torunun oluyomuş dedi!!!:KK47::KK47: annemde niye sadece benim gözüm aydn olsun torun seninde torunun olcak öyle demeyin dedi... allahım o an nası sinir oldum anlatamam eşimin halası aramıştı bi gün yok mu bişeyler diye sorunca bende söylemiş bulunmuştum.. nasılsın demeye aramayan evimize adımlarını atmayan insan nasıl bekler onu arayıp söylememi ya! üstüne üstlük defalarca kavga etmişiz nasıl bir mantıktır bu hatta eşimin kuzenide vardı mutfakta bişeyler götürken dedi sinir oldum yengeme diye, biliyo bilmezlikten geliyo diye... ağzımı açmadım gene çünkü kadın belli dolu dolu gelmiş allahın belasının niyeti huzur bozmak. sonra gene mevzu açıldı annem artık yardım edrsiniz doğduktan snra ben çalışıyorum, benim ilgilenemediğim zamanlarda inşallah ilgilenirsiniz diye.. ya bak böyle bir durumda normal bi insan ne der tabi dünür, ilgilenirim. o torun bizim ilk torunumuz olacak gibi bişeyler der demi? ama benim kaynanamın dediği şu: valla kendi karlı çıkar benle iyi geçinirse, yoksa kendi bilir! tehdit gibi! en ufak bi sevinme ibaresi yok!

ben pek kaynanam var diye masa dışında oturmadım misafirlerin yanında mutfakla uğraşmaktan, çay götürüp getirmekten de allahtan fırsat kalmadı... sonra kaynanam eşimi aradı geldi eşim, aldı götürdü evine annesini... kaynanamı yolcu ederken ayak üstü böyle olmaz bayramdan bayrama gelmaeyin herzaman gelin bize dedi.. be de dedim valla herzaman geldiğimizdede yetinmediniz haftada 1 gelsek 2 iki gelsek 3 istediniz üstüne üstlük o kadar yaptığınız şeyden sonra nasıl beklersiniz sık sık gelmemizi deim bu bağırıp çağırmaya başladı gene hakaretler falan, sonra eşim tamam neyse dedi tuttu annesi kolundan götürdü... halasıgil kızım bunlar huysuz, ben kardeşimden çekindiğim için seninle görüşemiyorum. bizim sizinle görüşmemizi istemiyolar, korkuyoruz bizede bağırıp çağırı diye 57 yaşındaki kadın dedi bunu. diğer eşinden boşanmış bi halası var allah bilir en çok da onu severdim ama eşinden boşandıktan sonra kayınbabam abisi diye ben nişanlıyken daha kayınbaban huysuz sinirli bize şunları şunları yaptı diye ağlayarak anlatan kadın. tam bir abi düşkünü olmuş. ben bu kadar ikiyüzlü bi insan görmedim... bana diyoki abim zaten seni aramamı falan istemiyo:KK9: çocuk gibiler ya:KK76: ve şuan her fırsatta bana bağırmaya falan kalkışıyo, sürekli laf sokuyo, kaynanamlada zaten kanka olmuşlar...işte hanımlar böyle konuştuktan sonra eşim onları aşıda uğurlarken büyük halası eşime hanımınn kıymetini iyi bil üzme onu falan demiş. eşime, anen zamanında kaynanasından çok çekti, annem çok eziyet etti ona şimdi aynısını o gelinine yapıyo.. yazık hiç mi yaşlılığını düşünmüyo biz kızları olarak yanında duruyoruz onun kızıda yok insan niye böyle bir geline böyle eziyet edr ki falan demiş...

ya şimdi... ben eminimki ben bebeğimi doğurana kadar arayıp sormayacak, (ki öyle yapsınlar daha huzurlu oluyoruz, nasılsa işleri düşünce ararlar) ben artık kaynanama anne demek istemiyorum ilk olarak ... anne desem ne olur? bi de oldu ki gelmek istedi bu, benim huzurum kaçacak kesin o geldiğinde, geliyim dedğinde gelmesini istemesem... nasıl davransam hanımlar bu kadına daha dilini çözemedim. hayatımdan da çıkmıyo:KK14: ne yaparsam yapayım... nasıl bir tavır sergileyim,
şimdi bide eşimin abiisi, hanımı.. ne düğünümüze geldiler ne evimize... arada ankaraya geldiklerinde arıyo abisi eşimi görüşelim diye en son eltim yüzünden de eşime demiştim bir daha görüşmek istemiyorum onlarla da diye, ya işte öyle ne yapıyım ben... önümüzdeki zamanlarda gene düğün olacak doğum olacak... ne yapsam ne etsem bunlardan kurtulsam? geçmişte yaşanılan şaylari nasıl unutsam:KK43:
kaynanamı gördüm ya gene uykularım kaçtı gece:KK5: geçmişte yaşadıklarımı düşünüp ağlayıp durdum, gözüme uyku girmedi.. huzurum kaçtı gene...
yazmak rahatlatıyo insanı.içimi dökmek istedim sadece....

salla gıtsın arkadasım yaaa ne takıyon kafana bazı ınsan bole kuş beyınlı oluyo işte hiç umursamayaptıklarını eşin senı anlıyo aslında herkes anlıyo kendı de anlıyo kaynanan ama huzursuz işte kadın bişi yapamassın takmıycan gelırse gelsın konuş kötü laf solerse çık gıt bişi deme ugrasmaya degmez zaten az görüşüyomussunuz görüşünce şoyle bı yüzden konuş yeter atlatmaya bak o görüşmelerı doguma gelmezmış zaten gelmesse gelmesın torunum dıye koşması lazmken sen zararlı karlı bılmem ne cıkarsın dıyomuş bıde bişe yapma dogumdan dakorkmayın idare edersın allah yardım edıyo bnde yalnızdım dogumumda 3 gunden sonra tek kaldım eşim yardım ettı gündüzlerıde kendım idare ettım hemde sezeryanlıydım bunları düşünme hele de eskıyı düşünüp hiiiiiç bebişini üzme sen ıyı olsan da ıyı gelın demezler bunu unutma bı eleştırecekyer bulurlar çünkü okadın özunde huzursuz... kendını bebegını düşün hersey güzel olacak.....

Neden onları bu kadar önemseyip değer veriyorsun ?

Sana gelmiyen birine haftada bir neden gidiyorsun ?

Bayram seyran , hastalık vs. özel durumlarda git kısaca görevini Allah rızası için yap dön. Neden hiç umursanmadığın halde kafaya takıyorsun ?

Hayatında yok say o kadar , senden daha fazla sorun ve haksızlık yaşamama rağmen bir kez bile iplemedim.Eşine devret ve çekil.Herkesin kendi hayatı. içli dışlı olmak sevilmek vs. zorunda değilsin.işine ve hayatına bak

canım boşver sen hamileliğinin tadini çıkar
ne çok istedin bu bebeğini hatırlıyorum :)
kocan da arkanda bak hala da övmüş seni
en önemlisi kocanın arkanda olması.. o böyle olduğu için onun hatırına arada
idare edersin olur biter :)
Allah mutluluğunuzu bozmasın :KK19:

Neden onları bu kadar önemseyip değer veriyorsun ?

Sana gelmiyen birine haftada bir neden gidiyorsun ?

Bayram seyran , hastalık vs. özel durumlarda git kısaca görevini Allah rızası için yap dön. Neden hiç umursanmadığın halde kafaya takıyorsun ?

Hayatında yok say o kadar , senden daha fazla sorun ve haksızlık yaşamama rağmen bir kez bile iplemedim.Eşine devret ve çekil.Herkesin kendi hayatı. içli dışlı olmak sevilmek vs. zorunda değilsin.işine ve hayatına bak

eşimin ailesi sonuçta...
ben annemin babamın yanında mutluyken o da ailesiyle mutlu olsun istiyorum. eşim mutlu olsun diye herşey. napıyım atsan atılmıyo satsan satılmıyo derler ya durum o... sordğun sorulara tek bi cvap verebilirim, eşim mutlu olsun diye... ben anneni ara hayatım o da gelsin dediğimde gözlerinin içi parladığı, sevindiği için... ben böyle yaptıkça eşimle tartışmıyorum...Allah rızası için ne kadar tahammül edebiliyorum diye kendimi sınıyorum aslında. ama olmuyo işte kafaya takmadan yapamıyosun benim karakterim bu.. ne kötü bi huyum var sanki düşündükçe o sorunlar yok oluyor. ama insanız işte ben sırf birazda içimi dökmek için yazdım buraya... annem dışında pek kimseye anlatmak istemiyorum, yakın çevreme çok dert yanmak istemiyorum.. ancak buraya yazınca tanımadığın insanların objektif gözüyle atladığım bişeyleri fark edebiliyorum...

eşiniz arkanızda ve sizi anlıyosa sırtınız yere gelmez. eş çok önemli. allah eşinizin ailesini ıslah etsin evinden yuvandan uzak olması senin yararına. bide böyle uzak durmayıpta hergün hergün gelse ne olacak daha çok yıpranırsın yada eşin hergün gidelim dese daha çok üzülürsün canım. yani tüm bunlara rağmen şükredeceğiniz şeyler var. allah eşinizi her daim böyle arkanızda durdurmayı nasip etsin.allahım evimize yuvamıza huzur mutluluk versin inş.bu arada allah bebeğinzi sağlıklı sıhhatli kucağınıza almanızı nasip etsin darısı benim ve tüm isteyenlerin başına...

Benim sorunlarımda 1 haftalık evliyken başladı...Yapmadıkları kalmadı bana bende senin gibi ağlayıp durdum niye böyle yapıyolar diye..Ama sonra dik durmayı öğrendim...Bana bişey söylediklerinde cevap vermedim güldüm geçtim..Kafama taktım ama taktığımı belli etmedim..Kp bizi ayırmaya bile çalıştı canımm eşime ayrıl karından dedi ah neler neler..Herşeye rağmen dik durcaksın.Kocan gitmek istiyosa gitsin ama sen gitmiyceksin..Hem bebişinizde olcakmıs takma kafana ya,kafana takarsan valla kendine yaparsın.Sen kv ne kdar dil dökersen dök o hep kendini haklı görmüyomu?hep kendini haklı görüyo,aslında sen haklısın..Kesinlikle arayıp sorma gidip gelme..Bundan başka yapcak bişeyin yok malesef..Yaşadığın seyler benimkilere çok benziyo..7 aylık evliyim üstelik asla affetmem hiç birini huzur bozmaktan başka bi işe yaramıyolar çünkü..

Canım ilişkilerin düzelmesini istiyor musunuz? Bu saatten sonra düzelmez derseniz: Annenize hayırlı olsun torununuz geliyor denince. "Ay evet çok sevindik inşallah sağlıklı olur" falan gibi şeyler söyleyin. Hiç öyle sizin de torununuz falan demeye gerek yok. O o şekilde bir cümle kurduysa. Torunumuz değl torununuz diyorsa o torunu haketmiyor demektir. Ayrıca nasıl ki siz yaşanan onca şeyden sonra benden nasıl arayıp müjde vermemi bekler ya da nasıl benden sık sık gelmemi bekler diyorsanız siz de ondan bir şey beklemeyeceksiniz. Normal insan şöyle der, normal insan böyle der demeyeceksiniz. Normal bir ilişkiniz yok çünkü, yani normal bir ilişkiniz olsaydı siz de hamileliğinizi haber verir sık sık giderdiniz. Her şey karşılıklı. Ne onlar sizden bir şey beklesin ne siz onlardan.

Eğer ki ilişkiler düzelsin istiyorsanız. Ki anneniz en azından istiyor gibi. O ne kadar iğneleyici bir insan da olsa çok da tartışma çıkarıcı şeyle söylemeyin. Artık sık sık gelin derlerse. Bakarız diyin. Yuvarlak cümleler tercih edin. Sonuçta o insanı evinize davet etme mecburiyetiniz yok. Ettiyseniz de eski davaları ilk açan siz olmayın. Yok biz zamanında iki kere geldik 3 istediniz falan. Gidin demiyorum. Ama diplomatik cevaplar verin. Siz çizginiz bozmayın. Bırakın cadoloz onlar olsun.

Ama gene de bir karar verin. Bir yandan köprüler kurmaya çalışırkn bir yandan yıkmayın. Ya umursamaz olun sallamayın bir şey beklemeyin. Ya da bekliyorsanız siz de onların sizden bir şey beklemesine kapı açmış olursunuz. Beklenti böyle bir şey yani. Normal ilişkilerin getirdiği normal sözler bekliyorsanız normal bir ilişkiniz olmalı önce.

eşiniz arkanızda ve sizi anlıyosa sırtınız yere gelmez. eş çok önemli. allah eşinizin ailesini ıslah etsin evinden yuvandan uzak olması senin yararına. bide böyle uzak durmayıpta hergün hergün gelse ne olacak daha çok yıpranırsın yada eşin hergün gidelim dese daha çok üzülürsün canım. yani tüm bunlara rağmen şükredeceğiniz şeyler var. allah eşinizi her daim böyle arkanızda durdurmayı nasip etsin.allahım evimize yuvamıza huzur mutluluk versin inş.bu arada allah bebeğinzi sağlıklı sıhhatli kucağınıza almanızı nasip etsin darısı benim ve tüm isteyenlerin başına...
amiiiiiiiiin....:nazar:
inşallah kardeşim, inş sende en yakın zamanda hayırlı haberler alırsın....

Benim sorunlarımda 1 haftalık evliyken başladı...Yapmadıkları kalmadı bana bende senin gibi ağlayıp durdum niye böyle yapıyolar diye..Ama sonra dik durmayı öğrendim...Bana bişey söylediklerinde cevap vermedim güldüm geçtim..Kafama taktım ama taktığımı belli etmedim..Kp bizi ayırmaya bile çalıştı canımm eşime ayrıl karından dedi ah neler neler..Herşeye rağmen dik durcaksın.Kocan gitmek istiyosa gitsin ama sen gitmiyceksin..Hem bebişinizde olcakmıs takma kafana ya,kafana takarsan valla kendine yaparsın.Sen kv ne kdar dil dökersen dök o hep kendini haklı görmüyomu?hep kendini haklı görüyo,aslında sen haklısın..Kesinlikle arayıp sorma gidip gelme..Bundan başka yapcak bişeyin yok malesef..Yaşadığın seyler benimkilere çok benziyo..7 aylık evliyim üstelik asla affetmem hiç birini huzur bozmaktan başka bi işe yaramıyolar çünkü..
ya işte 3 günlük dünya biz bu tarz şeyler yaşamak için evlenmedik ki...
yani ölümün olduğu bi dünyada ne diye böyle kötülük yapar bu insanlar.. iki tatlı dil dökseler nolur sanki...
gencecik insanlarız... genç yaşta nelerle kafamızı yoruyolar:KK5:
Allah ıslah etsin... sanada sabır versin canım...

Arkadasim oncelikle sen hamilesin kafana takma..
Bende hamileligimde hic deger gormedim, ne aradilar ne sordular esimin ailesi.
Ama ben her ne kadar sinirlensemde,onlara hic belli etmedim, laf vurmadim yuzlerine.
Onlar bana uzak durdukca bende uzak durdum, onlar beni arayip sormadikca bende arayip sormadim.
Ozel ve bayram gunleri haric..
Hep sabir ettim..inanilmaz bir sessizlige burundum.
Gormezden geldim onlarin yaptiklarini. Allaha havale ettim..
Cahille cahil olmadim.
Ama bak ne oldu? Sabrin sonu selamettir. Simdi de o sabrimin meyvesini topluyorum.
Esimin ailesi bana saygi duyarlar ve ben konustugum zaman sozumu bile kesmezler.
Bu sayginligi ben yarattim vede tabiki Yuce Allahimin yardimi ile oldu...Cunku icim temizdi,bir art niyetim yoktu kimseye Allah gormez mi bunu? inan esimin hicbir yardimi ve cabasi yoktur..
Esime kalsa, esim ailesine sinirlenir onlara diyemez gelir bana vururdu.. Bu durumda benim esimin ailesine dusman olmam gerekirdi.
Ama ben oyle yapmadim. Esimin hatalarinin bedelini asla onlardan cikarmadim.
cok zor gunler gecirdim ama hep sabrettim..

susmak ve sabretmek...
inan kazanirsin... Ben kazandim tecrubelerimle dayanarak yaziyorum..
(Ogullarindan cok benimle konusur,dertlesirler simdi..sanki ben onlarin oz kiziyim- Kaynanam boyle diyor..) :nazar:

Son düzenleme:
Arkadasim oncelikle sen hamilesin kafana takma..
Bende hamileligimde hic deger gormedim, ne aradilar ne sordular esimin ailesi.
Ama ben her ne kadar sinirlensemde,onlara hic belli etmedim, laf vurmadim yuzlerine.
Onlar bana uzak durdukca bende uzak durdum, onlar beni arayip sormadikca bende arayip sormadim.
Ozel ve bayram gunleri haric..
Hep sabir ettim..inanilmaz bir sessizlige burundum.
Gormezden geldim onlarin yaptiklarini. Allaha havale ettim..
Cahille cahil olmadim.
Ama bak ne oldu? Sabrin sonu selamettir. Simdi de o sabrimin meyvesini topluyorum.
Esimin ailesi bana saygi duyarlar ve ben konustugum zaman sozumu bile kesmezler.
Bu sayginligi ben yarattim vede tabiki Yuce Allahimin yardimi ile oldu...Cunku icim temizdi,bir art niyetim yoktu kimseye Allah gormez mi bunu? inan esimin hicbir yardimi ve cabasi yoktur..
Esime kalsa, esim ailesine sinirlenir onlara diyemez gelir bana vururdu.. Bu durumda benim esimin ailesine dusman olmam gerekirdi.
Ama ben oyle yapmadim. Esimin hatalarinin bedelini asla onlardan cikarmadim.
cok zor gunler gecirdim ama hep sabrettim..

susmak ve sabretmek...
inan kazanirsin... Ben kazandim tecrubelerimle dayanarak yaziyorum..
(Ogullarindan cok benimle konusur,dertlesirler simdi..sanki ben onlarin oz kiziyim- Kaynanam boyle diyor..) :nazar:
sessiz kalmayı nasıl başardınız,
maşallah :nazar:valla keşke bende sizin gibi olabilsem, sonuçta kv yani öyle oğlundan çok aramasın gene beni de:KK1: o kadarını da istemem, sevmeselerde saygı duysunlar yeter bana.
yaşça büyüksünüz benden belli bu yüzden fikirleriniz önemli benim için..
yani ister istemez insan üzülünce yüzüne yansıyo karşındaki sana yaptıkça yaptıkça bi yerde dolup taşıyo, yada keşke şunu deseydim diyorum çoğu zaman.. nasıl başaracağım, bu sessiz kalmayı? bikaç örnekle anlatırsanız çok sevinirim.

sessiz kalmayı nasıl başardınız,
maşallah :nazar:valla keşke bende sizin gibi olabilsem, sonuçta kv yani öyle oğlundan çok aramasın gene beni de:KK1: o kadarını da istemem, sevmeselerde saygı duysunlar yeter bana.
yaşça büyüksünüz benden belli bu yüzden fikirleriniz önemli benim için..
yani ister istemez insan üzülünce yüzüne yansıyo karşındaki sana yaptıkça yaptıkça bi yerde dolup taşıyo, yada keşke şunu deseydim diyorum çoğu zaman.. nasıl başaracağım, bu sessiz kalmayı? bikaç örnekle anlatırsanız çok sevinirim.

Canim Oncelikle Tsk.ederim..Ben yapi itibariyle cok sabirli biriyimdir. Ne olursa olsun beklerim.
Beklemeyi,sabretmeyi cok seviyorum, cunku inaniyorum sabrettikce ve ben bekledikce hersey benim onume gelecek tepsiyle..
iste ne demisler: "sabir acidir ama meyvesi tatlidir"... Bu sozu hep kendime felsefe edindim..
Bende yeri geldi cok agladim,cok uzuldum,neler duydum,neler cektim kayinvalidem ve kayinpederimden..
Kayinvalidem kizina benim icin hamile oldugumu duyunca "bu zaten kafayi yemis,hata benim oglumda uckuruna sahip cikamadi yine hamile birakmis! dedi kulaklarimla duydum..Benim duydugumu kayinpederim sahit oldu.
Evlerini aradigim bir andi, kp ile telde konusuyorduk kayinvalidemde iceride bagirarak benim hak.konusuyordu kizi ile..duydum
Tabiki ben hic bozuntuya vermedim, o an onu bozmadim,sadece gozlerimden yaslar akip gitti.. Hep Allahima dua ettim. Esim tabiki onu aradi ve hata yaptigini benim duydugumu soyledi...Kendisi benden ozur diledi kizlarinin ve kocasinin yaninda..
Bende Estagfrullah siz benim buyugumsunuz ozur dilemeyin dedim..
O mahcup oldu ama onlari dedigine ve benim duymam da (Allah tarafindan belkide) onu baya bir sasirtti...

.Yine Kayinpederim hic bir hatam olmadigi halde, sirf tatil fotograflarimi ekliyorum diye faceden, beni engelledi. durup dururken.Bana kin gitti, o yetmedi gorumcemini kizida engelledi beni. Yaklasik 25 gun engel kaldi. Esim yine girdi devreye, ayipladi o senin rakibin mi,arkadasin mi? Gelinin kizin o senin dedi.. Utandi kaldirdi engeli..Ben ne yaptim diyeceksin? Hic!...Sadece cok uzuldum,cok agladim ve hep Allaha sigindim..Bana yardim etmesi icin. Oysaki benim icimde tek art niyet yoktu...Allah biliyor sonucta.Hep sustum. Asla birgun hesap sormadim bu yaptiginiz ayiptir diye..

Yani bende cok seyler gordum bunlar sadece bir kaci..
Ben hep susmayi tercih ettim..Hic seviyelerine inmedim. Onlar bana ne yaparsa yapsin,sabirli oldum.
Yeri geldi kocamdan dayak yedim onlarin yuzunden, ama birgun yuzlerine vurmadim sizin yuzunuzden dayak yedim diye..
Yani ben hep hesabimi Allaha biraktim..
Yalniz benim tek bir AVANTAJIM var? Ben butun bunlar yasandigi anlarda onlardan cok uzaktaydim..Cunku yurt disinda yasiyoruz biz..Yuz yuze gelmedik hic bu olaylar oldugunda... Yakin olsaydik belkide baska olurdu hersey..Ha diyelim ki yakindik bu sorunlar yasandi, yanyanaydik...Yine degisen birsey olmazdi, ben kendimi biliyorum ben gayet resmi ve seviyeli bir sekilde konusmami yapar, hatalarini kibarca soyler, benim hatam varsada ozur diler ve ceker giderdim..

Gururum icin yasayanlardanim bende, kendime asla laf getirmeyi sevmem. Ne terbiyesiz,saygisiz gelinmis demelerini istemem..inadina saygili oldum ben,gorevlerimi hep bildim. Hepsi bu.. Onun haricinde kendi ordugum duvarlarimin icine onlari ancak ben istedigim zaman aldim. Onun haricinde kimsenin o duvarlari kirip da iceri girmesine musade etmedim, etmem de..
Bana karsi sayginliklari artti boylece.. Bir konuda bir karar verilecekse esimden once benim fikrimi sorarlar..
Cok cok Resmi ve mesafeli davrandim ben.. Hic yuz goz olmadim.. Durus ve tip olarak da zaten ciddi bir yuz ifadem vardir.
Ama cok komik bir insanimdir o ayri tabi :)

Umarim yardimci olabildim sana.. sormak istedigin seyler varsa cevaplarim canim.
Ben bu arada 35 yasimdayim...

Son düzenleme:
teşekkür ederim, bu söyledikleriniz kafi benim için...
son bişey sorcam ya ben gerçekten artık kaynanama anne demek istemiyorum,
hiçbir hitap şekli kullanmasam sizli bizli konuşsam kötü bi sonuçla karşılaşırmıyım?
yani onca olandan sonra hem anneme anne hemde ona anne demek çok zor geliyo nefsime

Ah canım benim allah kolaylık versin aslına bakarsan bebek için yardım etmek istememesine sevinmen lazım hassas olduğun bi dönemde hepten yıpranırsın..ne güzel eşinde destek sana birbirinizi seviyosunuz ve ii anlaşıyosunuz..gerisini boş ver...

teşekkür ederim, bu söyledikleriniz kafi benim için...
son bişey sorcam ya ben gerçekten artık kaynanama anne demek istemiyorum,
hiçbir hitap şekli kullanmasam sizli bizli konuşsam kötü bi sonuçla karşılaşırmıyım?
yani onca olandan sonra hem anneme anne hemde ona anne demek çok zor geliyo nefsime

Simdiye kadar Anne mi diyordun peki ?
Eger suana kadar Anne dediysen ve artik demezsen bu ters tepebilir..Agirina gider..Senin cok kinci bir insan oldugunu dusunur..
Bu sefer sana karsi bir cephe alir..
Bunu bile kafasina takip sana sorun cikartabilir. Cunku onceden ona hep Anne demissin..
Bence sen beni dinle ne olursa olsun, buyukluk ve olgunluk, insanlik sende kalsin..
Sen ona yine Anne demeye devam et.. inan bak herkez gun gelir ettiginden utanir..
Sen Allaha inan ve guven..Tabiki sana karsi cok hatalari vardir ve nefsin buna izin vermiyordur haklisin.
Ama yinede sen gel, nefsine yenilme.. Kin tutma asla..Ben hic kin tutmadim hep affedici oldum inan kazanan ben oldum..
Benden sana bir dost tavsiyesi olsun..

Son düzenleme:
Anlamadığım şu , hem objektif değerlendirmeler bekliyorsun , lakın objektif değerlendirmeler ve tecrübelerle edilen nasihatlara , evet şu şu sebepten böyle davranıyorum , davranışlarım doğru doğru olanı yapıyorum diyorsun :/

bildiğin gibi devam et ...kolaylıklar..:KK30:

Simdiye kadar Anne mi diyordun peki ?
Eger suana kadar Anne dediysen ve artik demezsen bu ters tepebilir..Agirina gider..Senin cok kinci bir insan oldugunu dusunur..
Bu sefer sana karsi bir cephe alir..
Bunu bile kafasina takip sana sorun cikartabilir. Cunku onceden ona hep Anne demissin..
Bence sen beni dinle ne olursa olsun, buyukluk ve olgunluk, insanlik sende kalsin..
Sen ona yine Anne demeye devam et.. inan bak herkez gun gelir ettiginden utanir..
Sen Allaha inan ve guven..Tabiki sana karsi cok hatalari vardir ve nefsin buna izin vermiyordur haklisin.
Ama yinede sen gel, nefsine yenilme.. Kin tutma asla..Ben hic kin tutmadim hep affedici oldum inan kazanan ben oldum..
Benden sana bir dost tavsiyesi olsun..
Allah razı olsun tüm yorumlarınız için, sanırım haklısınz bi büyüğüm olarak...
dediklerinizi uygulamaya çalışcam dua edin bana...
çok saolun ilginiz için.

Allah razı olsun tüm yorumlarınız için, sanırım haklısınz bi büyüğüm olarak...
dediklerinizi uygulamaya çalışcam dua edin bana...
çok saolun ilginiz için.

Rica ederim kardesim..
Sen dediklerimi uygulamaya calis..Herzaman kendine yakisani yap.
Allah mutlaka seninde sabrinin karsiligini verecektir birgun...

Sevgilerimle, sende sagol..

X