eşimin ailesinden nefret ediyorum....

Herseyden önce o çocuklar sizin, kayinvalideniz bakmak zorunda değil. Size yardımcı oluyor ve bakıyor. Teşekkür etmelisiniz. Benim bebeğimi bırakacak kimsem yoktu istifa ettim mesela. Bu durumda da kalabilirdiniz. Unutmayın babaanne de olsa anneanne de olsa kimse sizin çocuklarınıza bakmak zorunda değildir. O kadın da kendi çocuğunu büyütmüş evlendirmek kendi sorumluluğunu yapmış ve yaşlanmış bu saatten sonra evinde oturmak günlere gitmek misafir çağırmak onun da hakkı iken sizin için fedakarlık yapıp gelmiş ve bütün gününü bütün haftasını size ayırmış. Nankör olmayın. Bırakın kadın da nefes alsın kızlarıyla otursun. Ne oluyor yani mobilyaniz eskimiyor ya? Ha rahatsız olduğunuz yerler vardır oturur nazikçe ' anne senin hakkını ödeyemeyiz bak çocuğum ortada kalmadı sayende ama diyorum ki yatakodasina girmesen orada özelimizi oluyor sen benim buyugumsun utanıyorum ister istemez ' desen bunu da samimiyetle yapsan bence işler yoluna girer.

Bütün yorumları okuyamadım ama yeter ya konu sahibine yüklendiğiniz. Kimse keyfi çalışmıyor çocuğuna üç kuruş faydası olsun diye uğraşıyor. Kimse de kusura bakmasın ben akşama kadar anam ağlayacak çalışacam. Eve gelecem bir dolu misafir ama senden daha çok ev sahibi gibi davranacaklar evi batırıp ooohh ekmek elden su gölde yiyip içip gidecekler. Pardon ama bu misafirlik olmuyor. Büyük bir edepsizlik ve saygısızlık. Benim evimde ben yokken kimse misafircilik oynayamaz. KV gelinin kara kaşığı gözü için bakmıyor. Rahat tabi orda ye iç evin batması kakada kikirrii. Allah aşkına her gün bu hengamenin içinde çocuklarla yeteri kadar ilgileniyor mu yapmayın yaa.... kV tek başına olsa neyse yediği içtiği onun olsun. Tüm kalabalığı her gün senin evinde ağırlasn ne güzel. Milletin çarşı pazardan haberi yok galiba.

Zaten iyi niyetli olsaydı biri gelince utanıp sıkılırdı. Çekinirdi. Onlar eve yerleşmiş işin zor . Bu durumda hiç çalışma bence arana da mesafe koy bu ne ya valla okurken bunaldık.

Kadın evinizde çocuklarınıza bakıyor. Görümceler nereye gidecek annelerini görmeye. Hee akşam evde görmek istemiyorsanız tutarsınız bir dadı herkes evine. Dadı da tutamıyorsanız çıkın işten. Madem zararı daha çok.
Ya bir Allah razı olsun deyin şükredin. Nefret nasıl kelime. Nefret ettiğiniz insan çocuğunuza bakıyor.

Evlenirken eşim manevi olarak annem yanımda olacak ve bu yüzden onlara yakın oturalım dedi. Ben kendi ailemden uzakta oturuyorsam çocuğuma mecbur bakmak zorunda. Kendi egosu yüzünden oğlu yanında olsun isterse bakmak zorunda.

Hem cocuklarına bakıyorum hem de yediği içtiğine mi takıliyorsunuz ne yapıcaktı kadın aç mı beklicekti :işsiz:nefret çok büyük bir duygu nefret edicek birşey yok yazık bakıcı tutun paşa paşa para verin :KK66:

Yemesine içmesine laf ettiğiniz noktada ben utandım gerçekten. Size harcadı veya harcamadı lokma saymak ne ayıp. Üstelik kadının kocası öleli bir yıl olmuş. Hala başka ev alıp taşınınca onun kendi evine bırakırız çocukları orda bakar bize gelmez diyorsunuz. Yani hala kayınvalidenizin etinden sütünden faydalanıp sizden hiç bir şey çıkmaması derdindesiniz. Ev dağılmasın para gitmesin yeme içmede olmasın ne güzel hayat. Yazık günah bu insan kullanmak üstelik kaç yaşında kadın el insaf.

Bütün yorumları okuyamadım ama yeter ya konu sahibine yüklendiğiniz. Kimse keyfi çalışmıyor çocuğuna üç kuruş faydası olsun diye uğraşıyor. Kimse de kusura bakmasın ben akşama kadar anam ağlayacak çalışacam. Eve gelecem bir dolu misafir ama senden daha çok ev sahibi gibi davranacaklar evi batırıp ooohh ekmek elden su gölde yiyip içip gidecekler. Pardon ama bu misafirlik olmuyor. Büyük bir edepsizlik ve saygısızlık. Benim evimde ben yokken kimse misafircilik oynayamaz. KV gelinin kara kaşığı gözü için bakmıyor. Rahat tabi orda ye iç evin batması kakada kikirrii. Allah aşkına her gün bu hengamenin içinde çocuklarla yeteri kadar ilgileniyor mu yapmayın yaa.... kV tek başına olsa neyse yediği içtiği onun olsun. Tüm kalabalığı her gün senin evinde ağırlasn ne güzel. Milletin çarşı pazardan haberi yok galiba.

Zaten iyi niyetli olsaydı biri gelince utanıp sıkılırdı. Çekinirdi. Onlar eve yerleşmiş işin zor . Bu durumda hiç çalışma bence arana da mesafe koy bu ne ya valla okurken bunaldık.
Valla cocuk bakmak o kadar zor ki o zaman ucretsiz izne ayrilsin cocuklarina baksin kres yasina kadar eger o kadina cocuklarina baktiriyorsa herseyi laf etmemeli isimizi gorene kadar idare edelim olmamali...

Konudaki emekli maaşını kendi evine harcıyor kuruş vermiyor kısmı niye çıktı? Yıllardır çocuklarınızın totosunu yıkıyor yediriyor içiriyor. Birde emekli maaşını vermesini bekliyorunuz. Tabi kendi evinde bakmaz sizin çocukların yediğini içtiğini ödemeyeceğinizi biliyordur. Bir de kıracak dökecekler. Kadın emekli maaşı ile nasıl yetişsin.
K.v nize öyle acıdım ki..

Bakmk zorunda deilciler toplanmıs gene bakacak bakmalı torunu uzaktan sevmekle olmuuor o iş oyle ayrıca evine sahip ckmasıds b garip haklısn valla sırf bakıyorum dıyede insanın ustune gekınmez sen neden ona katlanıyorsun Peki o zmn ana baba olr aaa lutfen herzmn cocuklar ezilmeli demi allah yardımcınız olsun
Tabi ki bakmaz zorunda değil kendi çocuğugu büyütmüs etmiş evlendirmiş bide karşılıksız torun bakacak yaşlı yaşlı insanlar yok ya bi düşün şu insanların yakasından bakamıyorsanız doğurmayın :KK66:

Yani kızmayın da hem çocuklarıma baksın,hemde kessin sesini aşağı otursun diyorsunuz..kusura bakmayin ama herseyin de bir bedeli var yani

Herseyden önce o çocuklar sizin, kayinvalideniz bakmak zorunda değil. Size yardımcı oluyor ve bakıyor. Teşekkür etmelisiniz. Benim bebeğimi bırakacak kimsem yoktu istifa ettim mesela. Bu durumda da kalabilirdiniz. Unutmayın babaanne de olsa anneanne de olsa kimse sizin çocuklarınıza bakmak zorunda değildir. O kadın da kendi çocuğunu büyütmüş evlendirmek kendi sorumluluğunu yapmış ve yaşlanmış bu saatten sonra evinde oturmak günlere gitmek misafir çağırmak onun da hakkı iken sizin için fedakarlık yapıp gelmiş ve bütün gününü bütün haftasını size ayırmış. Nankör olmayın. Bırakın kadın da nefes alsın kızlarıyla otursun. Ne oluyor yani mobilyaniz eskimiyor ya? Ha rahatsız olduğunuz yerler vardır oturur nazikçe ' anne senin hakkını ödeyemeyiz bak çocuğum ortada kalmadı sayende ama diyorum ki yatakodasina girmesen orada özelimizi oluyor sen benim buyugumsun utanıyorum ister istemez ' desen bunu da samimiyetle yapsan bence işler yoluna girer.
Tebrik ederim doğrusu guzel bir yazi olmus,benm annem den de hayir yok kayınvalidem uzak inanin çocuğumu birakacagim tek ksii bile yok yakinim da bazen oluyor hastaneye bile gidemiyorum markete pazara kış gunu bile kendim gidiyorum..Nasil bir nimetin icindeler farkinda degiller birde çalışıyorlar para kazanıyorlar ustelik..benm kendi annem bile bakmiyor bir saat bile,bakmayan bakmaz yani..

O zaman konu sahibi bir bakıcı tutacak. Böylece hem her dediğini yaptıracak, hem ultimatom verecek, hem çocuğuna baktıracak hem de işini yaptıracak. Kaynana çocuklara baksın, benim kurallarıma uysun vs. vs. Bunlar bencilce istekler.
Herkesin her istediği olmaz maalesef. O kadın özgürlüğünden fedakarlık edip torun bakıyorsa bir zahmet çocuğun anne babası da bazı şeylerden fedakarlık edecek.

Bakıcı tutmaya gelince hayır para lazım, bakan kadının kaprisini çekmeye gelince ortalık ayağa kalkıyor.
Yok öyle bir dünya. Hem çocuk baktırıp hem de benim istediklerimin dışına çıkmasın demek, hem karnım doysun hem pastam dursun demektir.

merhabalar

11 yıllık evli iki çocuk annesi çalışan bir bayanım,

konumuz kısaca şöyle;
kv çocuklarıma bakıyor.benim evimde ama benim hayatıma hükmetmeye çalışıyor.evime eşyalarıma çocuklarımA,kocama kısacası herşeye...

yoruldum gerçekten hemde çok işten çıkmayı da düşüyorum.sırf artık ona minnet etmemek için.evim benim değil.hayatım benim değil.bi geliyorum işten görümcelerim bende yemişler içmişler bide bana hoşgeldin diyolar.ya o evde ev sahibi yokken bu ne genişliktir anlamıyorum.iç çamaşırlarımın yerleri sürekli değişiyor.yatak odama kafasına göre giriyor.çocuklarıma baktığı için evimde,hayatımda söz sahibi olmaya kalkıyor

kocam da yoruldu annesinden ama oda çocuklar için sabredelim kafasında.yaşlı idare edelim modunda...

bu ara ev alma planımız var.ev biraz merkeze ve kv ye uzak.evi çok beğendim (kiii her seferinde beğendiğim eve kulp takıp aldırmadılar) sabah bırakır.akşam alırız diyorum.onada yanaşmıyor.evinde masraf yapmak istemiyor. ya sen babannesin inanamıyorum gerçekten.arada kaldım.görümceler desen cidden onlar hakkında yeni bir konu bile açarım.o derece diyim siz anlayın

buraya yazıp rahatlamak amacım canlar
Niye bakıcı bulmuyor musunuz?

Kv nizin size hükmetmesini istemiyorsanız ondan çocuk bakmak için dahi olsa yardım kabul etmeyeceksiniz....

Bunca çalışan kadının çocuğuna kv yada anne bakmıyor.... bakıcı ve kreş gibi seçenekler mevcut... değerlendirin...sinir hastası olmadan...

annemde baksa bu kadar hayatıma müdahale etse onada kızarım.hatta yüzüne söleim ama kv sölenmiyor
bende eşime çatıyorum ondan çıkarıyorum maalesef
Annenize söyleyebileceğiniz şeyleri kv nize de söyleyin...kv niz sizi karnında taşıyan kadından daha mı değerli ki ona konuşamıyorsunuz..

ANLASINLAR
yemesiyle içmesiyle ilgilenmediğimi
sadece hayatıma müdahale
iç çamşırlarıma kadar kontrol edilmemesinden
İşte tam olarak bu nedenle diyoruz bakıcıtut diye...

Bakıcı tuttuğunda kv sana gelmeyecek evinde oturacak.....

Evinde oturunca misafirlerini kendi evinde ağırlayacak, yedirecek icirecek....

Evinde oturunca senin evini ve eşyalarını karıştırmayacak...

Evinde oturunca kocana çocuğuna evine hükmetmeyecek....

Çocuğu bakan anne yada kv; eve de, çocuğada, eşyada eşe de hükmeder.....

X