eşimin ailesinden nefret ediyorum....

Benim bulunduğum yerde bakicinin evine götürüyorsun 1200 civarı veriyorsun...ve "canım ben hafta içi olan TEOG sınavında memlekete gidicem ,sen kendine rapor filan ayarla diye haber veriyorum 😘" şeklinde bir mesaj almamak için dua ediyorsun😄
Ben halime sükredeyim o zaman

Çok düşük sözkonusu rakamlar.
Kardeşimin çocuğuna 3,5 yıldır bakan bakıcı,
SSK+2.500 TL ücret alıyor.
Gelinimiz veya kardeşim akşamları en geç 18:30'da eve gelip,teslim alıyorlar oğlumuzu.
Arkadaşım sigorta yapmadı,2.800 TL ödüyor.
İkameti İstanbul her ikisinin de.
Tam gun ve cocugun kendi evindeyse fiyat artiyor tabi. Ben haftada 4 yarim gun calisiyorum. Cocugun yemegini yogurdunu meyvesini koyarim. Kadin kendi evinde evinin isini yemegini yaparken benim cocuguma da goz kulak oluyor iste. Cocuk bakip da profesyonel dadilik yapmiyor ki

allah ıyılıgınızı versın emı
hemen guncelleyın bence konunuzu
soyle bır okudum da sorununuzun actıgınız konuyla alakası yok
baya bıldıgınız kaynanatörünüz var sorun bambaska sız konunun ıcerıgını komple degıstırın bence
Cidden
Evde bütün gün kızlarıyla alem yapıyormuş kadın
Konu sahibi bunu ilk mesajda yazmalıydı

Allah aşkına ilk çocugumu bakıcı büyüttü.uzaktaydık.evime tanımadıgım ne insanlar girdi çıktı.kim bilir nerelere baktılar odalara girdiler evde? Uzaktayız mecbur kaldık bakıcıya.sonra gel biz burada gezmedeyiz ay şuraya gideceğiz diyen bakıcı...mecbur olduğunu anladıgı an senin sınırlarını zorlar.keske benim de kayınvalidem baksaydı da görümceler olsaydı evde ben onlara gitseydim falan.elinizdeki nimetin kıymetini bilin.çocugunuz için ya.bir kaç sene idare ediverin.hem paranız cebinizde kalır.

Yani kayınvalidelere baktırıp söylenenleri anlamıyorum.en az 2500 lira cebinde, aklın rahat, çocugun kışın sogukta yazın sıcakta dısarı çıkmıyor evinden.sıcak yatağından ağlayarak kaldırmıyorsun.daha ne olsun.varsın görümceler de yesin içsin mutfagından el mi ya yabancı mı?halaları cocukların canı ciğeri.
Anlatamayız buradan . Her gün eve gelen kadin yarin evd bir işim var bana bırakın der.yok desen olmaz.kışın ayazında sıcacık evden sabahın 7 sinde battaniyeye sarıp çıkarıp elin evine bırakmanız lazım ki anlamanız gerek beni.eve kimler geliyor gidiyor çocuk Allaha emanet.küçük ilçedeyim.yolda benim tanımadıgım insanlar kızımın adıyla seslenip seviyorlar.bizim evin önunden yoldan geçerken bakicı görmüş cagırmış.kendi almiş cocugu gitmiş gezmeye. Neler neler...yatın kslkın elini ayağını öpün kayınvalidenizin.

Tam gun ve cocugun kendi evindeyse fiyat artiyor tabi. Ben haftada 4 yarim gun calisiyorum. Cocugun yemegini yogurdunu meyvesini koyarim. Kadin kendi evinde evinin isini yemegini yaparken benim cocuguma da goz kulak oluyor iste. Cocuk bakip da profesyonel dadilik yapmiyor ki
Bu durumda sizin ödediğiniz ücret,
gerçekçi bir kıstas olmuyor.
4 yarım gün 2 gün eder.
Üstelik kadın kendi evinde işine gücüne bakıyor,
yol parası vermiyor.
Sizin hesabınıza göre 5 tam gün kendi evinde baksa 1750 TL ödersiniz.
Size gelince bu rakamın en az 250 TL üzerine çıkar.
Yani kısacası en iyi ihtimalle 2000 TLyi gözden çıkaracak konu sahibi.
Hesap ortada.

Benim cocuguma bakicisi kendi evinde bakiyor ben 700 veriyorum. Tam gun cocugun evinde bakanlar da 1500 tl civari aliyor. Buyuksehirde yasiyorum.
Yasal değil ki bu. Kimse tam zamanlı olarak asgari ücret altına çalıştırılamaz. Ayrıca 10 günden fazla çalıştırdığınız kişinin sigortasını yatırmak zorundasınız. İşten ayrılışından itibaren 5 yıl içinde tazminat davası açabilir ve kazanır da. Araştırmanızı öneririm.

Ekleme: sonrakı mesajlarınızı gördüm. Siz haftada 4 yarım gün çalıştırıyormuşsunuz. Ben aylık 10 günü geçenler için yazdım. Ama yine de bilgi olması için dursun burada.

Son düzenleme:
bana eşya almıyor canım
kendine eşya alıyor
evini yaptırıyor
dolap değiştiriyor
vb vb
çünkü hiç masrafı yok evinde
hep biz karşılıuoruz
Keşke benim kızıma kv ya da annem baksa da ben onların ihtiyaçlarını karşılasam
İki ay sonra çalışmaya başlıyorum kızıma bakıcı bakacak şimdiden içim ürperiyor iyi davranacak mı diye
Herkes maddi kısmını söylemiş haklılar ama bi de şu boyutu var çocuğunuzu en güvenilir kişiye emanet ediyorsunuz bu zamanda o kadar önemli ki bu sırf bu yüzden şükredip oturmanız gerekirken şikayet ediyor olmanız çok büyük haksızlık

bence bencillik bu söylemleriniz, tavrınız ama çözüm de basit.böyle rahatsızlıklarınız var madem 1200-1500 artı sigorta bir bakıcı tutun bence. kayınvalideniz de ayda yılda bir gelir rahat edersiniz.
Keşke 1200e bulabilse bakıcılar en az asgari ücret istiyor artık :KK43:

Ne kadar acımasız yorumlar yapılmış. Benim annem de torunlarına bakıyor babam vefat etti beraber kalıyorlar ama kesinlikle konu sahibinin kv sinin davrandığı gibi davranmıyor. Evet bakmış kv ama ev hayatına bu kadar müdahale etmesi yanlış. Her seferinde onu Bi yerlere götüremez başbaşa zaman geçirmek istiyo insan eşiyle. Burda eş devreye girer Bi şekilde konuşup orta yol bulunmalı..

Benımde annem bakıyor, gunduz mısafıe agırlıyor arkadaslarını ve kardeslerını. Ama ben gelince kımse olmaz. Bır kere cocuklar hasta dıye kayınvalıdem geldı gece kaldı, saat 9 zıl caldı bızım daıre kapımızda eltım ve kayınlarımı buldum. Ben sızı anlıyorum sızın evınızde mısafır agırlıyor bıle olsa sız gelınce evde kımse olmamalı, veya izninizle olmalı

Kayinvalidenin kiymetini bil ne güzel cocuklarina bakiyor. Görümcelerin konusunda da hatirlatayim onlar kocanin kardesi. Kardesinin evine gelmesi orada yiyip icmesi bence gayet normal. Ama tahammül edemiyorsan kimseyle yüz göz olup kocani da arada birakma. Bi bakici tutup güzellikle son ver bu ise. Yalniz sonrasinda kvyi mumla ararsin diye düsünüyorum.

konunun başında yazdıklarını tepki geldikçe değiştiriyor konu sahibi. benim için inandırıcılığı olmuyor böyle şeylerin. ilk mesajda yediğine, evine eşya aldığına gayet saydırırken tepkiler çoğalınca konu o değil bu demeye başladı. konuyu açanın samimiyetine inanmak için bence tutarlı olmak önemli bir kriter.

yapamıyorum işte
kadın çok güzel rol yapıyo
hasta değil ama birden tansiyonu çıkıyo
eşimde haliyle 1 sene önce babasını kaybettiği için
annesine kıyamıyor
kv çok güzel kullanıyo

örn yazın tatil rezervenizi 5 kişi yaptırın ben çocuklara bakarım orda:duduk:
Ay pardonda üst katta eltiniz varmış, ona yapamıyor ama size yapıyor? Acaba eltinizden taktik mi alsanız??? Madem bu kadar rahatsızsınız, kv oyuncunun önde gideni...

Ne kadar acımasız yorumlar yapılmış. Benim annem de torunlarına bakıyor babam vefat etti beraber kalıyorlar ama kesinlikle konu sahibinin kv sinin davrandığı gibi davranmıyor. Evet bakmış kv ama ev hayatına bu kadar müdahale etmesi yanlış. Her seferinde onu Bi yerlere götüremez başbaşa zaman geçirmek istiyo insan eşiyle. Burda eş devreye girer Bi şekilde konuşup orta yol bulunmalı..
Ev hayatına bu kadar müdehale etmesi tabii ki yanlış ama konu sahibi bu detayları sonra ekledi. Herkes ilk mesaja bakıp yorum yapıyor. Bir de önemli olan çözüm bulmak. Kaç yaşına gelmiş kadının huyu değişmez. Konu sahibi ya idare edecek ya da bakıcı tutacak.

Ev hayatına bu kadar müdehale etmesi tabii ki yanlış ama konu sahibi bu detayları sonra ekledi. Herkes ilk mesaja bakıp yorum yapıyor. Bir de önemli olan çözüm bulmak. Kaç yaşına gelmiş kadının huyu değişmez. Konu sahibi ya idare edecek ya da bakıcı tutacak.
İlk msjında da belirtmiş ama bazı şeyleri. İnsan yaşamadan bilemez kimse istemez işine karışılmasını herkes yerini bilmeli. Ve bunaldığı Bi an bunları yazdığı belli zaten

Sözün parana geçer, verecen paranı alacan eve bir kadın . Bütün sıkıntın biter.

X