Eşimin ailesinden bıktım, beni artık seviyor mu emin değilim çok mutsuzum lütfen bi akıl verin...

Sizce bu evliliği devam ettirmeli miyim?

• Evet

• Hayır

• Zamana bırak

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Herkesin bu kadar anlayıssız olması zoruma gidiyo, ilk cocugum ve hala alısmaya calısıyorum. Eski günlerimizi çok özlüyorum ve esim artık aramızi düzeltmek icin adım atmıyo, yoruldum

Evimiz 2+1 o yüzden bizim odamızda yatağı. Bunun icin tasınmak istiyorum zaten. Belki bu evden gidersek her sey daha cabuk düzelecekmis gibi geliyo. 24 yaş evlilik için erken bi yaş değil bence...

HAYIR demeyi adet edin bence. Şöyle cazgırca bi hayır de . Boşanacak sebep değil bunlar. Dzgünce konuş bence. Rest çek. Gelip geçici anlık konuşmala pek işe yaramaz

Aslında eşim her şeyin farkında ama abisine ve yeğenlerine düşkün olduğu için mesafe koyamıyor. Onlara gidip geldigimizde agri kesici iciyor "bu nasıl bi gürültü evde herkesin tansiyonu cıkar" diyor. Zaten oğlum da kuzenlerini sevemiyo sürekli ağlıyo onların yanında. Ben bi şekilde idare ediyodum ama oğlumun huzursuz olmasına uykularının bölünmesine dayanamıyorum. Konusmayı denedim hemen sinirleniyo ve suclamalara baslıyo...

Görümcem var o her seyin farkında ve esime bazen kıziyor anlayıssızlıgı icin. Digerleri durumun farkinda degil.
Eltime gelince onun suratına tükürsem yarabbi şükür der, öyle bi tip. Hep işine geldigi geldigi gibi davranıyo, herkese oynuyo. Yapı olarak sessiz sakin biriyim ve evet malesef biraz mükemmeliyetciyim bu yüzden en kücük bi aksaklıkta alt üst oluyorum... Galiba yardım almam en dogrusu.

Yapı olarak sakin bi insanım malesef basıma ne gelirse bu yüzden geliyo galiba. Ama artık dayanamayıp cevap verdigim icin esim bu halimi sevmiyo. Önceden hep o hallederdi idare ederdi ailesini ama artık cığrından çıktı. Zaten benim derdim anne babasıyla falan degil hepsini seviyorum onlar da beni seviyor. Tek sorun abisinin burnumuzun dibinde yasaması ve tüm hayatimızın icinde olmaları. Evimiz 2+1 oldugu icin su an mümkun degil, o yüzden tasınmak istiyorum zaten.

Dediğim gibionisone nasıl gelirse öyle davranıyor. Surekli gorüsmemizden o sikayetci degil cünkü evde durmuyo ne is ne yemek yaptıgı yok. Arıyolar yemek var mı diye hemen geliyolar emrivakiyle. Yemek yoksa ya da onlara gideceksek de dısaridan alıp götüruyoruz. Prenses hic yorulmuyo yani

Onlar yine bi sebep bulurlar. Abisi yemeklerimi beğeniyor malesef sürekli arayıp yemekte ne var gelelim mi diye soruyor. Karısı gezmekten vakit bulamıyo yemek yapmaya falan.
madem yemekleri beğenmiyorsa onun sevmediği begenmediği yemegi söle gelmesin bence karisi yemek yapsin bide çok geziyormuş. sen mi bakicaksin.
eşine uyari ver bence
mesafe en iyisidir bunu unutma.

Galiba en dogrusu yardım almak. Gerçi bence eşimin de alması gerekiyor ama asla istemez.

Anla
Herkesin bu kadar anlayıssız olması zoruma gidiyo, ilk cocugum ve hala alısmaya calısıyorum. Eski günlerimizi çok özlüyorum ve esim artık aramızi düzeltmek icin adım atmıyo, yoruldum
Anlayışsız değilim. Ama siz adım atmamışsiniz. Hep ondan bekliyorsunuz. Sizin şu an sorununuz eltiniz falan değil. O ikinci iş. Eşinizle ilişkinizi duzeltmeniz lazım. Zaten onunla aranizi düzeltirseniz size hak verecektir. Sizinle aranız kötü diye inadına yapıyor.

madem yemekleri beğenmiyorsa onun sevmediği begenmediği yemegi söle gelmesin bence karisi yemek yapsin bide çok geziyormuş. sen mi bakicaksin.
eşine uyari ver bence
mesafe en iyisidir bunu unutma.

Sırf onlarla görüsmeyelim diye ben de sürekli annemleri halamları cagıriyorum ya da ben gidiyorum. Ama cok yorucu oluyo cocukla. Zaten anneme de kıyamıyorum yoruluyo diye. Her gün bahane uydurmaktan yoruldum. Yemek yapmasam dısardan alıp geliyolar kafayı yicem

Ya neden hep bu kadar pasif kaliyorsunuz? Anlamiyorum. Birileri (mesela eltiniz) tepenize cikinca gönderin evden. Kpsen küssün. Lohusalikta bir rahat birakamiyorlar kadinlari ya. Esinize tavrinizi net koyun. Erkekler neden dediklerinizi ciddiye almaz biliyormusunuz cünkü zannediyorlar ki "zaten birsey yapamaz,terk edemez,garanti altinda". Ya bu dünyada yarinin garantisi yok ken bence bu kadar rahat olmasinlar. Esim meseöa huyumu bilir. Sabirliyim,idare edebiliyorum ama damarima basilinca Allah yaratti demem tüm köprüleri yakabilen biriyim. Baskalarindan hayatimi sekillendirmelerini hem beklemem,hem izin vermem. Sizde pasif kalmayin. Evinizin hanimi sizsiniz. Rizaniz olmadan o ev isi de unutsun. Ortak isler hep b*** oluyor afedersiniz. Heleki maddiyat araya girerse. Bu ara kayinvalidenizi sevmenize sevindim. Burda hep aksini okuyoruz da

kayınvalidemle aram iyi, bana yardımcı demişsiniz. oğluyla ilişkisi nasıl bilmiyorum ama onunla konuşun bence. oğlunu karşısına alsın ve sizin yaşadıklarınızı, durumunuzu anlatsın eşine. sonuç olarak eşinizin annesi. nasıl ki kayınvalideler istediklerinde oğulları ve gelinlerinin arasını bozabiliyorsa düzeltebilirler de. benim annem de böyle. abimlerin eşleriyle aralarının bozuk olduğunu sezdiğinde abimlerle konuşur, eşlerinizi üzmeyin, kıymetini bilin der. o konuştuktan sonra eşiniz size gelince siz de sakince anlatın derdinizi. annesine söylemenize kızgın olursa ben seni şikayet etmek için konuşmadım annenle. seni o yetiştirdi, senle konuşmayı en iyi bilen insanlardan biri. benim ne kadar yıprandığımı fark etmiyorsun o yüzden ben de annene anlattım derdimi dersiniz. umarım problemleriniz çözülür bir an önce.

Uzun uzun yazmıssınız sagolun. Haklısinız olan bize oluyo baska kimsenin derdi degil. Ben de esime yansıtmadan bi sekilde kendim çözsem daha iyi olacak. Bi de oğlum artık büyüdügü icin calısmayı düsünüyorum. Eminim bana cok iyi gelecek. Belki bu sayede onları da daha az görürüm kim bilir... Esimle tekrar konusmayı deneyeyim, kavga etmeden konusmayı becerebilirse insallah...

Esim oglum icin benden daha evhamlı ama nedense isine gelmeyince bunları pek dikkate almıyo. Keske ben de kovabilsem.

Kayınvalidem uzakta olduğu icin pek farkında degil aslında. zaten hep ara bulmaya calısır, konusur esimle her seye sinirlenmesin diye. Ama esimin pek kimseyi dinledigini görmedim yani böyle konulara hic kimsenin dahil olmasını istemez.

Açıkçası esas sorununuz esiniz ile iletişim şekliniz..
Sorunları konuşabilmek demek,eltinizden girip görüşmek istemiyorumların havada uçuşması olmamalı..
Önce aranıza giren mesafenin,yıllar içinde gelişen bu kopuşun çözümünü sağlamalisiniz karşılıklı..
Evinde huzuru bulan insan da ne durmadan birileri ile görüşme çabası içine girer ne de sizin gibi bu durum bu kadar göze batar..
Şikayet odaklı değil çözüm odaklı başlayın bu işe..
Ortada boşanılması gereken bir durum yok lakin bu kadar kopuk,bırakılmislik içinde illa ki bu konu da gündeme gelebilir..

Hatayı sadece eşinizde aramayın,adım atın,huzurlu olun eminim sorunlarınız düzelecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…