Eşimin ailesinde çözemediğim ufak sıkıntılar. Fikir istiyorum 🙏🏻

Ben sizin yerinize burda sinir oldum. Esinizle konusun tekrar ben artik istemiyorum sadece dogum gununde hediye alacaksin diyin. Gorumceniz istedigi kadar cocugu istedigi kadar soylesin esinizde bitiyor is. Bizim cocugumuz olacak onlar kendi aldigimiza bile laf soyluyor sen surekli onlara harciyorsun bu bizim cocugumuz mu yoksa sadece benim mi diyin damarina basin biraz kurtulun su parazitlerden.

vallahi hiçte yapmaz. Öyle bir kız değil. Hesabını sorucam eşime de fırsat bekliyorum..

Hepsini dedim. Sigorta kasgo derken 40 bin ödeme var diğer ay harcamalar hariç. Ben ilk evlendiğimde görümceme sıkışığız hep kısıyoruz dediğimin akşamı abisinden hediye istemişti oğluna neden almıyorsun diyede azarlamıştı. Anlamazlar gülüm. Ekmek alcak paramız yok desem yine anlamazlar yeterki eşim onlara alsın. 100 kere isteyince de ee illaki 1 2 alıyorsun manipulasyondan. Eşimlede konuşacağım muhtemel 100 200 lira abartma diye savunma yapacaktır ama umrumda değil..

Evet çok güzel anlatmışsınız tamda böyle. Ben ilk evlendiğimde kayınvalidem benim yanımda “ oğlum ailesini ezmer o şu gibi değildir gerekirse karısına ağzının payını verir” diye sindirdi beni. O kadar sessizdim ki. Karındır eşindir demeyi bırakın beni almaya geldiğinde bile rahatsız olurlardı laf sokarlardı. Bende o yüzden danışmak istedim yakın zamanda bunlar olursa susmak istemiyorum. Yaparlar çünkü panik olmuşlar. Hiçbiri de demediki alma oğlum, abi yeni aldık diye. Kendi çocuğuna almasa hoşlarına bile gider.
Benimde bu konuyu eşimle konuşmam lazım. Biraz sakinleşmek ve toparlanmak istedim. Ona kızdığım da laf söylediğimde çok üzülüyorr. Benim üzülmemden iyidir ama. Çook teşekkürler.

Senin görümce rahatsızdı di mi?

Herhalde eşin ablasına kıyamıyor,yoksa neden bir ayda 3 oyuncak alsın yeğenine?

Hele ki senin kızacağını bile bile.
Eşimden küçük 3 yaş Lalem. Bilmiyorum nesi var. 399 TL 400 mü oluyordu diye bize soruyor. Çocuğunu amca kızlarıyla tiyatroya götürmüşler oğlumun içinde kalmadı diye sevindi. İkisi aynı şey değil ki. Çocuğu sinemaya götürelim dese amenna sevaptır ama oyuncak gereksiz. Sürekli onada almıyorsun gelmiyosun dedikleri için kendini suçlumu hissediyor onuda bilmiyorum. Görümcemin hali benim suçum değil ki. Benden de o kadar çekiniyor ki üzülmesin çocuk alalım mı şurdan uygun bişey diye kibar kibar soruyor. Laf etsem tamam diyip almaz biliyorum ama derdim çocuktan sakınmak değil dozu.

Hormonlarımdan biraz dengesizleştim. Normalde düşünmem bu kadar ama hem sinirli hem anlayışlı hem gergin hemde tahammülsüzüm. O yüzden de iletişim konusunda iyi olup müdahele etmek istedim. Yoksa kimseden korkum yok.

Bunu dedikten sonra iyi sakin kalabilmişsiniz. O kız kardesine yapıyormuş, sizin gorumcenizle bir kan baginiz yok sizden en ufak bir şey talep edemez.
Edemez zaten. Öyle boş boş konuşuyor kıskançlığından. 5 aylıkken cam siliyormuş. Ben silmem dedim. Sende silmeseydin banane. Ben zaten sakin bi insanım kasıtlı yapmıyorum. İcraate geçilirse tepki gösteririm sadece.

Ya tekrardan birşey almasını bekleyeceğim tepki için ya da konuşma arasında söyleyeceğim. Bende böyle düşünüyorum.

Bu abartılı olmaz dimi ? Kaç yaşında insanlarız aklı yokmu ne zaman alması gerektiğini bilsin ben uyarıyorum en çokta buna sinir oluyorum.

Okurken krizler geçirdim neden eşiniz babası gibi ona sürekli bişeyler almak zorunda anlamadım tabi arada isterse bişeyler alsın sonuçta yeğeni ama arada bir ne yani bu her gidişinizde alacaksınız he
Hiç çekinmeyin ya neden çocuğuna aldığını yeğeninede almak zorundaeğer konuşulursa onada babası alsın deyin o çocuğun babası yokmu sırf o çocuk kıskanacak diye sizin çocuğunuz mahrummu büyüyecek sizin çocuğunuzda o kadının yeğeni o zaman onlarda size alsın herşeyin aynısından sakın taviz vermeyin ayrıca açık açık bişeyler diyemiyorsanız eşinizi borca sokun araba alın bişey alın ev aldırın krediyle arsa aldırın yani hiç birikim yoksa bile kredi çektirin altın aldıırn hayatım birikim olsun deyin aydan aya ödesin ona buna hediye almaya kalmasın
Görümceniz şımarık sizin varlığınızı kabullenemiyor kardeşine sizden yakın olmak istiyor bunda kaynananızında etkisi büyük siz strese girmeyin dediğim gibi bi kola bile alırken laf yapıyorlar ama hep bekliyorlar

Boşver canım alınsın,üzülsün,hiç almasın vs bunları sen dert etme.Şimdiye kadar yeterince almış zaten.Bundan sonra kendini düşün sen.Üzülecek ne var ayrıca tepki göstermen normal.Bi üzülür sonra geçer böyle kendin yıpranırsun

Hemde kavga çıkmıştı. Kalkıp gitti görümcem masadan bağıra çağıra. Eşimde salak bu gerizekalı dedi. Al iç kolanı diye önüne fırlatmıştı abisinin. Böyle değişik bir kız. İlk evlendiğimde eşime de “ senin çocuğunada aynısını yapıcam görüceksin” derdi. Dayı yeğen topraklaoynarlardı falan filan işte.

Yüzyüze ilk fırsatta bu konuyu konuşacağım. Görümcemle kaynanam yanımda birşeyler derse zaten cevapsız kalmam o konuda güveniyorum kendime.

“ abinin çocuk haberine bu kadar sevineceğini tahmin etmezdim.”
Bu mesaj ürkütücü sunshine . Yani bilmiyorum neden bir insan çocuğunun evladı olacağına sevinecegini tahmin etmez ve bunu kizina yazar. Çocuğun için hep güvenli alanın olsun. Sen kimsenin delisiyle de iyisiyle de uğraşmak zorunda değilsin . Dediğim gibi çocuk gelişim kitaplarıni muhakkak okuyun

Ürktüm evet. Hiçte sormuyor nasılsın napıyorsun iyi misin diye sanki haberi yokmuş gibi. Eşim çok eğlenirdi yeğeniyle oynarken terlerlerdi kızardı kardeşi. Senin çocuğunada yapcam bekliyorum derdi. Ben şimdiden hazırlamak istiyorum kendimi. Uyardım eşimi. yapamaz şaka yapıyor demişti zaten yapamaz ama telaffuz edemez demiştim. O zaman ben hazırlayayım kendimi eşimle konuşmaya belki yarın belki yarından da yakın

Bu abartılı olmaz dimi ? Kaç yaşında insanlarız aklı yokmu ne zaman alması gerektiğini bilsin ben uyarıyorum en çokta buna sinir oluyorum.
Akli bazen bazi konularda olmuyor bu erkeklerin illa dogruyu biz gostermek zorunda kaliyoruz. Coktan zamani gelmis geciyor bile abartili felan olmaz normal olan budur. Gorumcenize kocalik yegenine babalik yapmayi biraksin

Evet öyle muvahhis yaparlar. Ben aslında müdahale edilmesi ve doğumdan önce bitmesi gerektiğinin farkındayım. Sadece şuan eşim sağolsun çok destek bana. Benim çocuğum en iyisine layık diyor. Hayaller kuruyor. Ben bazen outlette alalım diyorum hayır ben en kalitelisini alıcam diyor. Yakın olsada daha iyi hastane olduğu için 2 km değil 8 km hastaneye götürüyor. Hakkını yiyemem. Yeğenime para savurayım art niyeti olsa çoktan haddini bildirmiştim sadece bu ara böyle denk geldi. Yani 4 aydır almıyordu mesela bu ay böyle oldu. Ben konuşma yapmak istiyorum ama bunu “ hadi gel ben şundan rahatsız oluyorum çok sık almaya başladın” diye mi yapmalıyım yoksa tekrar almaya yeltendiğinde ya da bu tarz durum yaşadığımda “ evet bende seninle bunu konuşacaktım hazır üstüne gelmişken şu konuyuda çözelim rahatsız oluyorum” mu demeliyim?

Birde ben kendi çocuğuma ayda üç kere oyuncak almıyorum . Hiçbir manası yok ki bu kadar oyuncağın . Çocuğun gelişimi için de yok. Ne alaka yani siz aylık beş yüz altı yüz TL lik bence kendi çocuğunuza kitap alın oyuncak alın . Sürekli fiyatlar artıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…