Kız benim bu savaşmış halim. Hepsi garip. Farkında olurlar mı. Biz gezmeye giderken kayınvalidem eşime “ heyy kardeşinede söyle çağırsana” derdi. Onları kahvaltıya çağırırdık kardeşinide aricaksın derdi. Eve pasta alırdık kardeşine de alsana derdi. Kocası alsın yok abi kardeş bağımlı olcak. Bana da göz dağı verirdi kimse giremez aramalarına karıştırmazlar diye. Sonuç olarak eşime kardeşini besleyemem kocası yokmuValla ben de yok heralde dedim yazdı da gözümden kaçtı dedim. Hadi olmasa anlaşılır bir nebze ama zaten baba figürü var, neden dayıyı baba yapmak istiyorlar orası gerçekten hayret verici
Baba ne yapıyor acaba, görümce ayrı, baba ayrı kv ayrı garip. Hiç kimse anormalliğin farkında değil.
Konu sahibi tek başına savaşacak ona yanarım valla Allah yardımcısı olsun
Benim halasından da beklentim yok ki. Umrum değil. Almış almamış aramış aramamış banane. Yakın değilim zaten yaparsa kendine yapmazsa kendine. Lakin yapmaya devam ederlerse bende çirlefleşirim acımam. Şuan bu konuda eşiminde hatası var. Onun düşünmesi gerek. Sadece yapacağım konuyu öncesinde düşünmem gerek hamilelik hormonlarından gerginim. Direk sert yapıp abartma yeter artık yani bu nedir diye kızabilirim. Kavga çıkarabilirim. İki kişiyim ondan kaynaklı sakin konuşmak istiyorum:)Hemde nasıl hak ediyolar varya direk hala/yeğen konusundan yürüyün benim evladımda yeğen beklerim bende diyin biraz çıkıntı olursanız sesleri kesilir
Beklentiniz olmasın zaten ama böyle yiyici tipler bundan anlar mesela çocuğunuza akülü araba aldınız tutup yeğeninede al vs derseler başını alamazsınız herkese babası alacak sende halasın benim çocuğumda yeğen diye çirkefleşmen gerekir. Bu insanlar bebek doğumca kıskanmasın diye eşine kucağına alma sevme bile derler çok zoruna giderBenim halasından da beklentim yok ki. Umrum değil. Almış almamış aramış aramamış banane. Yakın değilim zaten yaparsa kendine yapmazsa kendine. Lakin yapmaya devam ederlerse bende çirlefleşirim acımam. Şuan bu konuda eşiminde hatası var. Onun düşünmesi gerek. Sadece yapacağım konuyu öncesinde düşünmem gerek hamilelik hormonlarından gerginim. Direk sert yapıp abartma yeter artık yani bu nedir diye kızabilirim. Kavga çıkarabilirim. İki kişiyim ondan kaynaklı sakin konuşmak istiyorum:)
Yakın oturuyoruz. İhmal etmesede mutlu olamıyorum. tepki göstermezsem devamı gelir diye endişeleniyorum. Ortada rahatsızlık veren durum var. Çözmem lazım gibi.Eşinizin ailesiyle bayramda seyranda görüşün . Eşiniz sizi ve çocuğunuzu ihmal etmediği ihtiyaçlarınızı karşıladığı sürece ailesine aldığı yaptığını görmezden gelin. İnanın çok daha mutlu olursunuz.
Derler valla. Benim çocuğuma da al derler.. bundan korkıyorum.Beklentiniz olmasın zaten ama böyle yiyici tipler bundan anlar mesela çocuğunuza akülü araba aldınız tutup yeğeninede al vs derseler başını alamazsınız herkese babası alacak sende halasın benim çocuğumda yeğen diye çirkefleşmen gerekir. Bu insanlar bebek doğumca kıskanmasın diye eşine kucağına alma sevme bile derler çok zoruna gider
Gayet haklısınız. Evlendikten sonra herkes kendi bi aile oluyor. Herkesin kendi geçim derdi, planı var. Kimse parayı yoldan süpürmüyor. Çocuk kimsesiz değil, anası babası başındaymış, ne bu sürekli bi şeyler aldırma sevdası? Benim başımda da böyle bi eş ailesi olduğu için sizi çok iyi anlıyorum. Eşinizle konuşun, etrafa saçacak parası varsa o parayı önce kendi evladı için değerlendirsin. Ayy sinir oluyorum, benimkilerde yol parası ister harçlık ister.Geçmiş kandiliniz mübarek olsun kızlar iyisinizdir umarım. Ben 3 buçuk yıllık evliyim. Evliliğimin oturması için 3 yıl kadar çocuk kararını erteledik şuan 10 haftalık hamileyim. Özet geçeceğim ona göre fikir alışverişi yapalım.
Eşimle şöyle büyük bir sorunumuz var diyemem. Evliliğimizi oturttuk diyebilirim. Gerek ev işleri gerek iş hayatım para bölümü sosyal hayatımız derken bir eş olarak kendisinden razıyım diyebilirim. Şuan çalışıyorum ama doğumdan sonra iş hayatıma ara vereceğim. ( iş yerimdeki mobingten ötürü). Evliliğimizin başında görümcemin çocukca isteklerinden, kayınvalidemin karışmasından illallah etmiştim. Eski konularım var uzatmak istemiyorum örnek vermem gerekirse 30 yaşında ki görümcemin “ bana tatlı alıcaksın abi, şuraya götürüceksin abi, çocuğuma oyuncak alıcaksın bana bana bunu neden almadın” diye tacizlerne son vermem 2 yılımı aldı. Kayınvalidem de kızına ve oğluna bağımlı biridir. Yeterki iki evladı birbirine bağımlı olsun eşim kızı 30 yaşında olsada istediklerini alsın yeğenini peşine taksın gelin damat umrunda olmaz. Kardeştir tabiki de bağlı olmaları güzel bende anne olacağım ama bunu bizim özel hayatımıza müdahele etmeden yapmalılar.
Gelelim rahatsızlığıma. Sorun mu değilmi bilmiyorum. Abartıyor da olabilir. Lakin eğer müdahele etmem gerekirse etmek isterim. Hormonlardan saçmalıyorsam destek isterim. Eşimin sosyal harcaması çok yoktur. İçki sigara eğlence tarzı. Olsada kendisi için harcamasına lafım olmaz sosyal hayatına giyimine. Önceden eşimin anne babasına para alır geri vermezdi. Tepki gösterdiğim için en azından geri alıyor eşim. Sonuçta bende çalışıyorum ve onlarda 3 maaş alıyorlar. Şuan ufak tefek devam ediyor ama. İşte örneğin harçlıklaro bitiyor 200 versene. Yol paraları bitiyor 300 versene. Yarısı veriliyorsa yarısı verilmiyordur takip edemiyorum yani işim gücüm var.Görümcemde eşime “ zaten çocuğu görmeye mi geliyorsun, hediye aldığın mı var “ dediği için eşim yeğenine düzenli olarak birşeyler alıyor. Çocuktur sevinsin ama geçen hafta gördük dışarı çıktık diye gelirken sana oyuncak alıcam dediği için aldık ee az öncede dayı bana bundan al diye istedi yine aldık. Uygunundan alalım çocuktur hayal kırıklığı olmasın dedi. Alıştığı için olur her fırsatta alıyorsun çünkü dedim. Bu zamana kadar o kadar çok şey alındı ki bir kere eşim kola aldırdı diye görümcem para lafı yaptı. Eşim tepki göstermişti onda bile kayınvalidem “ alıcaksın tabi kardeşin yeğenin bir canımız var kendine gel” diye eşime yüklendi. Zoruma gidiyor. Gitmeli mi gitmemeli mi onuda bilmiyorum. Eşimle konuşmalı mıyım yoksa bu basit normal mi onuda bilmiyorum. Tersleyip kalp kırmakta istemiyorum. Dolarsam “ abartmadın mı yeter artık” demekten de korkuyorum. Bunu dersem eşim bu seferde çekinip hiçbirşey alamıyor. Ee demeyince abartıyor ama :)
Şöyle bir kaygımda var. Allah nasip ederde sağlıkla kucağıma alırsam biz her çocuğumuza aldığımızda görümcemin çocuğunada mı alıcaz? İnanın isterler. Almadın ihmal ettin kıskanır yapma diye söylenir kayınvalidem eşime. Ben çocuğumun ayrıcalığının olmasını istiyorum. Babam amca yeğenlerine bizden daha çok ilgiliydi. Bunu yaşayan biri olarak ben çocuğuma yaşatmak istemiyorum. Nasıl tepki göstermeliyim ? İnce bir konu haklıyken haksız duruma da düşmek istemem. Yanımda bu muhabbet yapılırsa sakin de kalamayabilirim şimdeden annelik hormonlarım yüklendi. Ben kendi çocuğuma daha iyi imkan sunmak için senelerdir çalışıyorum. Ağlasamda çıkmadım işimden tazminatım için. Rapor param için. Aynısını halasından da göremeyeceğim neden böyle birşeye izin vereyim ki ? Bana 1 kere bile öğrendiğinden beri görümcem nasılsın diye sormadı. He beklediğimden değil ama haketmeyen birine neden yapayım ki ?
İnşallah uzun olmamıştır. İstişare yapıp eksikler varsa yazmak isterim. Şuan kafamı karıştıran çözemedim dediğim bir sorunum yok çok şükür. Eğer bu da bir sorunsa çocuk olmadan halletmek isterim.
Şunuda ekleyeyim kayınvalidem geçen kızının attığı ürünü sipariş vermem için whatspına girmemi istedi. Mesajı okumadım ama konuşmaya girildiğini için kayınvalidemin şunu yazdığını gördüm. “ abinin çocuk haberine bu kadar sevineceğini tahmin etmezdim.” . Önceki konuşmaları bilmiyorum bakmadım bana yakışmaz resmi üstünde o yazıyo gördüm sadece. Neden sevinmesin ? En çok yeğenini mi sevmeliydi ? Ben mi art niyer arıyorum bilmiyorum.
En kötüsü bence dayısı bebeği x varken alma bak kıskanır dayın seni daha çok seviyo vs demeleri sen resti çektin çektin yoksa işin iş kocandanda soğursun maddi boyuttan daha sıkıntı bunlarDerler valla. Benim çocuğuma da al derler.. bundan korkıyorum.
Burnundan getirmelisin zaten benim çocuğumu kimseyle kıyaslamayın o eşimle biizm bitanemiz ayrıca bir çocuk için en yanlış şey kıyaslayarak büyümesi . Senin eşinin ailesinin en büyük korkusu oğullarının seninle bir aile kurması ve senden olan çocuğu da onlardan çok sevmeleri . O yüzden işin zor geçmiş olsun . Eşin de açık açık benim çocuğum her şeyden önce gelir en degerlim kimseyle kıyaslamayın demedigi müddetçe sorunlar çözülmez . Herkese söylediğim gibi çocuk gelişim kitapları okuyabilirsiniz bu sayede eşin çocuğu olunca nasıl olması gerektiğini ohrenirBende hassasım papatyam. Babam bize para vermez kuzenime verirdi. Kayınvalidem diyorki “ ayy kızımda hamileyken aşerirdi abisi alırdı hep”. Yav banane ? Kıyaslayacaklar. Yanımda da dicekler buna eminim. İşte o zaman bende senin gibi burnundan getiririm diye korkuyorum. Şimdiden koruma iç güdüm başladı. Nasıl tepki vereyim ? Onunda şuan ortada yaşanan bu olay hariç birşey olmadığı için ne diyeceğimi bilmiyorum. O kadar hevesliki bizim çocuğumuz olcak diyip duruyor. Evde çok destek. Her hafta e bebekteyiz. Hevesinden yıkama küveti aldı. Onda bile kaynanam sevmek yerine “ çocuk doğduda boklu mu kaldı aldın bunu” dedi. İnan dertleri ne anlamıyorum.
Evet bu durumdan çok korkuyorlar. Kanıtlı bir şekilde de görmüş oldum. Sevincinden bile rahatsız olmuşlar. Elimden geleni yapacağımBurnundan getirmelisin zaten benim çocuğumu kimseyle kıyaslamayın o eşimle biizm bitanemiz ayrıca bir çocuk için en yanlış şey kıyaslayarak büyümesi . Senin eşinin ailesinin en büyük korkusu oğullarının seninle bir aile kurması ve senden olan çocuğu da onlardan çok sevmeleri . O yüzden işin zor geçmiş olsun . Eşin de açık açık benim çocuğum her şeyden önce gelir en degerlim kimseyle kıyaslamayın demedigi müddetçe sorunlar çözülmez . Herkese söylediğim gibi çocuk gelişim kitapları okuyabilirsiniz bu sayede eşin çocuğu olunca nasıl olması gerektiğini ohrenir
Bebişin hayırlı olsunGeçmiş kandiliniz mübarek olsun kızlar iyisinizdir umarım. Ben 3 buçuk yıllık evliyim. Evliliğimin oturması için 3 yıl kadar çocuk kararını erteledik şuan 10 haftalık hamileyim. Özet geçeceğim ona göre fikir alışverişi yapalım.
Eşimle şöyle büyük bir sorunumuz var diyemem. Evliliğimizi oturttuk diyebilirim. Gerek ev işleri gerek iş hayatım para bölümü sosyal hayatımız derken bir eş olarak kendisinden razıyım diyebilirim. Şuan çalışıyorum ama doğumdan sonra iş hayatıma ara vereceğim. ( iş yerimdeki mobingten ötürü). Evliliğimizin başında görümcemin çocukca isteklerinden, kayınvalidemin karışmasından illallah etmiştim. Eski konularım var uzatmak istemiyorum örnek vermem gerekirse 30 yaşında ki görümcemin “ bana tatlı alıcaksın abi, şuraya götürüceksin abi, çocuğuma oyuncak alıcaksın bana bana bunu neden almadın” diye tacizlerne son vermem 2 yılımı aldı. Kayınvalidem de kızına ve oğluna bağımlı biridir. Yeterki iki evladı birbirine bağımlı olsun eşim kızı 30 yaşında olsada istediklerini alsın yeğenini peşine taksın gelin damat umrunda olmaz. Kardeştir tabiki de bağlı olmaları güzel bende anne olacağım ama bunu bizim özel hayatımıza müdahele etmeden yapmalılar.
Gelelim rahatsızlığıma. Sorun mu değilmi bilmiyorum. Abartıyor da olabilir. Lakin eğer müdahele etmem gerekirse etmek isterim. Hormonlardan saçmalıyorsam destek isterim. Eşimin sosyal harcaması çok yoktur. İçki sigara eğlence tarzı. Olsada kendisi için harcamasına lafım olmaz sosyal hayatına giyimine. Önceden eşimin anne babasına para alır geri vermezdi. Tepki gösterdiğim için en azından geri alıyor eşim. Sonuçta bende çalışıyorum ve onlarda 3 maaş alıyorlar. Şuan ufak tefek devam ediyor ama. İşte örneğin harçlıklaro bitiyor 200 versene. Yol paraları bitiyor 300 versene. Yarısı veriliyorsa yarısı verilmiyordur takip edemiyorum yani işim gücüm var.Görümcemde eşime “ zaten çocuğu görmeye mi geliyorsun, hediye aldığın mı var “ dediği için eşim yeğenine düzenli olarak birşeyler alıyor. Çocuktur sevinsin ama geçen hafta gördük dışarı çıktık diye gelirken sana oyuncak alıcam dediği için aldık ee az öncede dayı bana bundan al diye istedi yine aldık. Uygunundan alalım çocuktur hayal kırıklığı olmasın dedi. Alıştığı için olur her fırsatta alıyorsun çünkü dedim. Bu zamana kadar o kadar çok şey alındı ki bir kere eşim kola aldırdı diye görümcem para lafı yaptı. Eşim tepki göstermişti onda bile kayınvalidem “ alıcaksın tabi kardeşin yeğenin bir canımız var kendine gel” diye eşime yüklendi. Zoruma gidiyor. Gitmeli mi gitmemeli mi onuda bilmiyorum. Eşimle konuşmalı mıyım yoksa bu basit normal mi onuda bilmiyorum. Tersleyip kalp kırmakta istemiyorum. Dolarsam “ abartmadın mı yeter artık” demekten de korkuyorum. Bunu dersem eşim bu seferde çekinip hiçbirşey alamıyor. Ee demeyince abartıyor ama :)
Şöyle bir kaygımda var. Allah nasip ederde sağlıkla kucağıma alırsam biz her çocuğumuza aldığımızda görümcemin çocuğunada mı alıcaz? İnanın isterler. Almadın ihmal ettin kıskanır yapma diye söylenir kayınvalidem eşime. Ben çocuğumun ayrıcalığının olmasını istiyorum. Babam amca yeğenlerine bizden daha çok ilgiliydi. Bunu yaşayan biri olarak ben çocuğuma yaşatmak istemiyorum. Nasıl tepki göstermeliyim ? İnce bir konu haklıyken haksız duruma da düşmek istemem. Yanımda bu muhabbet yapılırsa sakin de kalamayabilirim şimdeden annelik hormonlarım yüklendi. Ben kendi çocuğuma daha iyi imkan sunmak için senelerdir çalışıyorum. Ağlasamda çıkmadım işimden tazminatım için. Rapor param için. Aynısını halasından da göremeyeceğim neden böyle birşeye izin vereyim ki ? Bana 1 kere bile öğrendiğinden beri görümcem nasılsın diye sormadı. He beklediğimden değil ama haketmeyen birine neden yapayım ki ?
İnşallah uzun olmamıştır. İstişare yapıp eksikler varsa yazmak isterim. Şuan kafamı karıştıran çözemedim dediğim bir sorunum yok çok şükür. Eğer bu da bir sorunsa çocuk olmadan halletmek isterim.
Şunuda ekleyeyim kayınvalidem geçen kızının attığı ürünü sipariş vermem için whatspına girmemi istedi. Mesajı okumadım ama konuşmaya girildiğini için kayınvalidemin şunu yazdığını gördüm. “ abinin çocuk haberine bu kadar sevineceğini tahmin etmezdim.” . Önceki konuşmaları bilmiyorum bakmadım bana yakışmaz resmi üstünde o yazıyo gördüm sadece. Neden sevinmesin ? En çok yeğenini mi sevmeliydi ? Ben mi art niyer arıyorum bilmiyorum.
Bende oluyorum. Konuyu dağıtmadan net konuşmam lazım. Kendi çocuğumdan senden neyi sakındım dicek. Daha öncekilerde de konuşmuştuk. Ben para savunmuyorum pahalı almıyorum para gitmesin diye yeri geliyor aç kalıyorum diye savunma yapıyor. Yav oyuncak almada yemek ye napıyımGayet haklısınız. Evlendikten sonra herkes kendi bi aile oluyor. Herkesin kendi geçim derdi, planı var. Kimse parayı yoldan süpürmüyor. Çocuk kimsesiz değil, anası babası başındaymış, ne bu sürekli bi şeyler aldırma sevdası? Benim başımda da böyle bi eş ailesi olduğu için sizi çok iyi anlıyorum. Eşinizle konuşun, etrafa saçacak parası varsa o parayı önce kendi evladı için değerlendirsin. Ayy sinir oluyorum, benimkilerde yol parası ister harçlık ister.
Doğan Cüceloğlu, Haluk Yavuzer ve daha araştırmayla bu alanda uzman olan kişileri bulabilirsin. Storytel gibi dinleyebilecegin mecralarda çocuk eğitimi dinle muhakkak. Eşinin annesi gerçekten hastalıklı bir kadın kızını bu şekilde bağımlı ve hayata karisamayacak şekilde büyütmüş . O çocuğu koruması gereken sensin . Sen kaplan gibi olacaksın ki ona davranışlarında dikkat edecekler .Evet bu durumdan çok korkuyorlar. Kanıtlı bir şekilde de görmüş oldum. Sevincinden bile rahatsız olmuşlar. Elimden geleni yapacağım
Bunu dedikten sonra iyi sakin kalabilmişsiniz. O kız kardesine yapıyormuş, sizin gorumcenizle bir kan baginiz yok sizden en ufak bir şey talep edemez.Bakalım canım hayırlısı olsun. Denk gelirse söylerim çekinmem. Ay o kadar patavatsız ki. Hamile olduğumu öğrendiğinde “ bana yaptıklarını karına da yapcam sen gör çay doldur onu bunu yap” derdin demişti. Yok yok kıyıp yapamazsın dedim. Yani yanımda da kıyaslar oğlumu unutma diye lafta söyler. Sakin kalabilir miyim bilmiyorum. Eşimlede konuşucam. Küsmüş darılmış umrumda değil anayım ben