Eşimin ailesinde çözemediğim ufak sıkıntılar. Fikir istiyorum 🙏🏻

Kız benim bu savaşmış halim. Hepsi garip. Farkında olurlar mı. Biz gezmeye giderken kayınvalidem eşime “ heyy kardeşinede söyle çağırsana” derdi. Onları kahvaltıya çağırırdık kardeşinide aricaksın derdi. Eve pasta alırdık kardeşine de alsana derdi. Kocası alsın yok abi kardeş bağımlı olcak. Bana da göz dağı verirdi kimse giremez aramalarına karıştırmazlar diye. Sonuç olarak eşime kardeşini besleyemem kocası yokmu
kendi alabilir salakmıyım ben demiştim. Kesldi sonra. Şimdi çöp dahi almıyoruz. Hakettiler. Çok keskin laflarım oldu eşime. Kardeşine hesap mı vericem ben dedim. Görümcemi yok saydım. Şuan aynı ortamda bulunur iftardır doğumgünüdür görüşürüz ama benimle samimiyet kuramaz. Arayamaz. Sevmiyorum çünkü:)

Hemde nasıl hak ediyolar varya direk hala/yeğen konusundan yürüyün benim evladımda yeğen beklerim bende diyin biraz çıkıntı olursanız sesleri kesilir
Benim halasından da beklentim yok ki. Umrum değil. Almış almamış aramış aramamış banane. Yakın değilim zaten yaparsa kendine yapmazsa kendine. Lakin yapmaya devam ederlerse bende çirlefleşirim acımam. Şuan bu konuda eşiminde hatası var. Onun düşünmesi gerek. Sadece yapacağım konuyu öncesinde düşünmem gerek hamilelik hormonlarından gerginim. Direk sert yapıp abartma yeter artık yani bu nedir diye kızabilirim. Kavga çıkarabilirim. İki kişiyim ondan kaynaklı sakin konuşmak istiyorum:)

Eşinizin ailesiyle bayramda seyranda görüşün . Eşiniz sizi ve çocuğunuzu ihmal etmediği ihtiyaçlarınızı karşıladığı sürece ailesine aldığı yaptığını görmezden gelin. İnanın çok daha mutlu olursunuz.

Beklentiniz olmasın zaten ama böyle yiyici tipler bundan anlar mesela çocuğunuza akülü araba aldınız tutup yeğeninede al vs derseler başını alamazsınız herkese babası alacak sende halasın benim çocuğumda yeğen diye çirkefleşmen gerekir. Bu insanlar bebek doğumca kıskanmasın diye eşine kucağına alma sevme bile derler çok zoruna gider

Yakın oturuyoruz. İhmal etmesede mutlu olamıyorum. tepki göstermezsem devamı gelir diye endişeleniyorum. Ortada rahatsızlık veren durum var. Çözmem lazım gibi.

Derler valla. Benim çocuğuma da al derler.. bundan korkıyorum.

Gayet haklısınız. Evlendikten sonra herkes kendi bi aile oluyor. Herkesin kendi geçim derdi, planı var. Kimse parayı yoldan süpürmüyor. Çocuk kimsesiz değil, anası babası başındaymış, ne bu sürekli bi şeyler aldırma sevdası? Benim başımda da böyle bi eş ailesi olduğu için sizi çok iyi anlıyorum. Eşinizle konuşun, etrafa saçacak parası varsa o parayı önce kendi evladı için değerlendirsin. Ayy sinir oluyorum, benimkilerde yol parası ister harçlık ister.

Eşin eli açık bir erkek aslında bu çok güzel bir özellik, görüyoruz ne kadar cimri herifler var sitede anlatıyorlar bence bu süper özelliğini tamamen kendine çevirmeye bak. Madem stres oluyorsun senin çocuğuna ne alınsa kardeşinin çocuğuna da istenecek diye, o zaman sen de 2 liralık kalitede bir şey seçeceğine 4 liralık seç fırsat verme bütçe ayırıp da hali vakti yerinde olan kardeşinin onu sömürmesine. Baktın bir şey istiyorlar şak yapıştır o zaman ben de şunu beğendim siz de benim çocuğuma bunu alın sevinsin çocuğum de.

Çok basit. Madem öyle siz de çocuğunuzun her şeyini halasına aldıracaksınız. Onunki yeğen de sizinki değil mi? Hadi o zaman o da yapsın aynısını. Hiç gocunmayın halası şunumuz eksik halası bunumuz bitti halası x (bebek) şunu çok sever. Ağzınızla isteyin. Hem böyle yaparsanız bir süre sonra bunalıp o da istemeyi keser diye düşünüyorum. Ayrıca ek not çocuğa sürekli sürekli hediye alınmaz. Doğum gününde alınır karne alır alınır. Ama dışarı çıktık diye hediye getirmek nedir. Böyle yetiştirilen çocuklar aşırı doyumsuz ve memnuniyetsiz oluyorlar bilginize.

Yeri geldikçe, Allah çocukların anası babasına sağlık sıhhat,bol kazanç versin de herkes kendi çocuğuna harcasın deyin.Yeri gelir bayramda,doğum gününde karne de vs alınır da,yok dayısı şunu istedi bunu istedi,yok abi bana şunu al,bunu al, aptallık açgözlülukten başka birşey değil.Borcunuz ne yoksa çocuğunuza birikim hesapları açın, ihtiyaçları vs derken esinizde yavaş yavaş harcamalarına dikkat edecektir.Yok demeyi,maddi yönden borcum var yetmiyor demeyi bende hiç sevmem ama kayinvalide, görümcenin yaninda.Cok borca girdik, hastane masrafları, ihtiyaçları diye anlatın.Sizde tek maaşa düşeceksiniz sonuçta.Yegen,çocuğunuzu kıskanacak diye eşinizi manipüle etmelerine izin vermeyin farkına vardırın.

Hic de kendi kafanizda kurmuyorsunuz. Kayınvalideniz ve görümceniz kotu niyetli insanlar. Esinizi de avuçlarına aldıklarını düşündükleri icin simdi sizin bebeginiz olunca yeğenine ilgisi kaybolacak diye panik olmuslar gibi geldi bana. İkisi de eşinizin ilgisini surekli yeğenin uzerinde tutmaya calisiyorlar.

Simdiye kadar aranizin bozulmama sebebi de sizin alttan alip ailesiyle arada kotuluk olmasin diye sessiz kalmaniz olmus. Yoksa birisi gelip abi kardes arasina kimse giremez dediginde hicbir gelin sessiz kalmaz kolay kolay , kaynanasına verirdi agzinin payini. Kendi kizini gözettiği kadar acaba sizi de göz edip eşinize karsi esindir aman yavrum ihmal etme dedi mi acaba , hic sanmıyorum. Sizi gaza getirmek istemem ama boylelerine en guzel yapilacak sey, cocuklari falan kiyaslar yada aman yeğenin kıskanır eder diye esinizi kısıtlamaya kalkarlarsa ki buyuk ihtimalle olacak bu yakin vakitte. Hic lafinizi esirgemeden bu cocugu tabiki yeğeniyle birebir ayni olamaz , sizin niye ödünüz kopuyor yeğenini unutmaz korkmayin diye onlari bozmaniz gerekiyor. Yoksa bu insanlar sürekli yakininizda sinirinizi zıplatir, birde lohusayken hic cekilmezler.

Esiniz iyi biri olabilir ama aslinda hatali olan o, sınırlarını düzgün çizse hicbiri bu kadar pervasızca istekte bulunmazdi. İyi biri adı altinda eşiniz onlara had bildirmedikce siz icten ice ailesine bileniyorsunuz hakli olarak. Her sey o kadar pahali ki kendi cocugunuza ancak yetersiniz zaten, niye aynisindan yeğene de alasınız ki. Gerekirse laf atarlarsa sizde deyin ki bizim bebek olacak artik cok masrafimiz var, dayisi zamaninda destek oldu simdi sira halasinda. Biraz da onun halaligini görelim deyin. Ben tenezzül etmem falan demeyin, biliyorum istemezsiniz onun bir seyini ama konu o degil. Boyle cirkef insanlarin sesini kesmek yada gercek yüzlerini anlamak icin boyle konusmak gerekir. Siz oyle deyince bakin nasil bozulacak ve siz paragoz olacaksiniz. Esiniz de gorur o zaman onlarin gercek yuzunu,sizde dersiniz siz isterken sorun yok biz bir kere isteyince kotu mu olduk. Gerekirse kavga ciksin bahaneyle tamamen kurtulursunuz.Ama biraz zaman gecmesini bekleyin ailesine bakin bakalim hicbir bebek alisverisinize destek olacak mi halasi, birsey yapacakmi ailesi. Cunku simdi tartisma cikarsa bahaneleri olur hicbir sey de almazlar sizle kotu olurlarsa. Hem bebegi olacak olan sizsiniz size hediye gelmesi gerekmez mi mantiken. Kotu olmayaym diyorsaniz yegenine de alirsin falan dediklerinde bizim cok masrafimiz var artik sizler bize destek olmaniz gerekmez mi diye laf atabilirsiniz. Esinizin ailesiyle canciğer olmak zorunda değiliz, ozellikle boyle manyaklarla.Esiniz kendi ailesiyle gorusur istiyorsa, siz cekmek zorunda değilsiniz .Kendi gorumcem de sacma sapan biri oldugu icin en son hayatimdan cikardim. Oh kafam rahat mis gibi. .

Burnundan getirmelisin zaten benim çocuğumu kimseyle kıyaslamayın o eşimle biizm bitanemiz ayrıca bir çocuk için en yanlış şey kıyaslayarak büyümesi . Senin eşinin ailesinin en büyük korkusu oğullarının seninle bir aile kurması ve senden olan çocuğu da onlardan çok sevmeleri . O yüzden işin zor geçmiş olsun . Eşin de açık açık benim çocuğum her şeyden önce gelir en degerlim kimseyle kıyaslamayın demedigi müddetçe sorunlar çözülmez . Herkese söylediğim gibi çocuk gelişim kitapları okuyabilirsiniz bu sayede eşin çocuğu olunca nasıl olması gerektiğini ohrenir

Evet bu durumdan çok korkuyorlar. Kanıtlı bir şekilde de görmüş oldum. Sevincinden bile rahatsız olmuşlar. Elimden geleni yapacağım

Bebişin hayırlı olsun

Eşine ufaktan çıtlatsan iyi olur sanki 'yeğenine hediye işini biraz daha azaltsan iyi edersin, yarın yeğenin ve çocuğun arasında kalmanı istemem, daha önce kardeşin ve karın arasında kaldın zaten' diyebilirsin.

Bende oluyorum. Konuyu dağıtmadan net konuşmam lazım. Kendi çocuğumdan senden neyi sakındım dicek. Daha öncekilerde de konuşmuştuk. Ben para savunmuyorum pahalı almıyorum para gitmesin diye yeri geliyor aç kalıyorum diye savunma yapıyor. Yav oyuncak almada yemek ye napıyım

Senin görümce rahatsızdı di mi?

Herhalde eşin ablasına kıyamıyor,yoksa neden bir ayda 3 oyuncak alsın yeğenine?

Hele ki senin kızacağını bile bile.

Evet bu durumdan çok korkuyorlar. Kanıtlı bir şekilde de görmüş oldum. Sevincinden bile rahatsız olmuşlar. Elimden geleni yapacağım
Doğan Cüceloğlu, Haluk Yavuzer ve daha araştırmayla bu alanda uzman olan kişileri bulabilirsin. Storytel gibi dinleyebilecegin mecralarda çocuk eğitimi dinle muhakkak. Eşinin annesi gerçekten hastalıklı bir kadın kızını bu şekilde bağımlı ve hayata karisamayacak şekilde büyütmüş . O çocuğu koruması gereken sensin . Sen kaplan gibi olacaksın ki ona davranışlarında dikkat edecekler .

Bunu dedikten sonra iyi sakin kalabilmişsiniz. O kız kardesine yapıyormuş, sizin gorumcenizle bir kan baginiz yok sizden en ufak bir şey talep edemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…