Eşimin ailesinde çözemediğim ufak sıkıntılar. Fikir istiyorum 🙏🏻

Hahah kız dur gaza getirme adam içerde yolmıyım şimdi bende size soruyorum napıyım diye rahatsız oldım zaten

Sağol canım benim. Ben pahalı hediyleeri ihtiyaçları karşılamaya müsade etmedim. Yani izin vermem. Eşimde bilir hiç yeltenmedi. Ne munasebet derim. Biryere giderken kayınvalide peşimize takıcak olur işimiz var der eşim almaz. Alamaz yani. Emanet çocuk istemem. Öyle çocuğu alalım eğlenceye götüreliö yemek alalım tarzı da alışkanlığımız yok alıştırmadım. O yüzden kendince özlediğinde istediğinde alıp mutlu mu etmek istiyor bilmiyorum. İnanın banada saçma geliyor. Alırsın ayrı zamanlarda da denk gelir boyama kitabı ne bileyim kıyafet bunlar güzel şeyler ama sık olunca batıyor. Avmde tartışmak istemedim. Gözlemdeyim bakacağım. Konu açılırsa söylemeyi düşünüyorum. Ya da tekrar aldığında bende yeğenime alacağım o zaman biliyorsun dikkat ederim böyle şeylere ama sen dikkwt etmiyorsun madem izliyorım kaç zamandır desem mi diyede düşündüm.

Ya bunu bu sekilde soylemek istemezdim ama kayinvalideniz de, gorumceniz de kotu kalpli insanlar. Esiniz de onlar uzulmesin laf olmasin vs diye ne derlerse yapmis anladigim kadariyla. Simdi sizin kendi oz evladiniz olacak. Hayir bitti artik o yegene harcama devri kimse kusura bakmasin. Tabii ki cocugunuza aldiginiz seyden bir tane de yegene almayacaksiniz. Ne munasebet siz once kendi cocugunuzu dusuneceksiniz onun rizki o. Asla kabul etmem boyle bir seyi yerinizde olsam. Simdi bir suru masrafi olacak bebeginizin ondan kisip yegene mi harcayacak esiniz. Kesinlikle olmaz. Konusun esinizle uygun bir dille anlatir annesine kardesine. Benim esimin de 15 yasinda kardesi var. Onun isteklerine karsi tepkisi cok net. Bebegim olacak onun icin para biriktiriyoruz. Bu kadar. Herkes once kendi ailesini dusunecek. İnsallah saglikla kucaginiza alirsiniz bebeginizi

Hadi görümcenizin eşi hayatta olmasa veya bırakıp gitmiş olsa elbette kocanızın bu konuda daha hassas olmasını anlarım ama çocuğun hem anne hem babası var. Doğum gününde hediye alınır hadi yılbaşında da alsın ama sürekli hediye,hediye çocuk da alışır ve bağımlı olur. Bu kadar materyalist yetiştirmeye gerek yok. Ben sizin kendinizi anlatış biçiminizi sevdim hamileyim ben de abartıyor olabilirim diyerek eleştiriyi en başından kabul ediyorsunuz. Hatayı kendinizde de arıyorsunuz. Genelde konu sahipleri hatayı kendinde aramıyor ve insanlar eleştirince sinirlenip küfür, argo konuşabiliyorlar. Ben sizden o çirkef enerjisini almadım tam tersi sessiz,sakin,hanımefendi bir kadın olduğunuz için bunlar biraz tepenize binmişler. Onlara bu haddi veren de en başta kocanız maalesef

Babanız hatasını anladım sımdı

Görümcenin eşi yok mu? Yoksa ben mi kaçırdım o kısmı
Hakketten ya görümcenin esi yok mu? Ne alaka kardesini babalik yerine koydurmaya calisiyor yerini bilsin babasi alsin ona oyuncaklari. Dayi bana onu al dayi bana bunu al dayiiiii sunu istiyom yazan sahibi ne kadar sabirli bir insan. Ben simdiye kadar burnundan fitil fitil getirmistim ortaligi ayaga kaldirmistim görümcesi cok uyanik habire para koparacak o oyuncaklarin zararlari degil ikinci elden satip kendi yer ben mi fesatim ya anlamadim

İnşallah canım benim. bende böyle düşünüyorum ondan kaynaklı fikir almak istedim. Kendimide sorguladım acaba ben mi kötü düşünüyorum diye. Eşimle birdaha ki olaya kadar beklesem mi yoksa alışverişle alakalo konuşurken bu konuyuda söylesem mi ? Evet kötü insanlar. İyi olsalar sizinde masrafınız olucak oğlum alma derdi. Yani benim annem öyle yapardı.

Eşinizle konuşun bence. Çocuk doğunca ona hediye alamayacaksın şimdiden azalt istersen sonra yanlış anlayıp kuzeninden soğur.

Eşiniz konuşulmayacak bir insan değil. Derdinizi anlaalyacktir. Ama görümceye sende hediye alacaksın filan bir şey dersen bana haber ver tepkisini merak ediyorum.

Birde çocukları kıyaslamaya kalkarsalar lütfen susma.

Bence acik acik konusun. Bizim de bebegimiz olacak bundan sonra oncelik kendi cocugumuz olacak deyin…

Çok teşekkür ederim. Genelde sakin kendi halinde bir yapım var. Yaşımda büyük değil 26 yaşındayım ona rağmen 10 kere düşünürüm. Sınır çizerkende üzmeden yaparım. İlk sene bunun 10 katıydı istekleri. İmdat diye bağırdım yemin ediyorum. Eşim de biraz evet yeğen hevesiyle abarttıım ama böyle yapmana gerek yok demişti. Öyle yetişmiş. Bu zamanda kadar kat katını yapmış normal geliyor. Bana ters ama. Bir şeyi abartmak aile içi huzuru bozar. İzleyip bakıyorum tepkimi öyle veriyorum. Bunda da rahatsızlığım var ama eşimede yüklenmek istemedim kötü niyeti yok. Yeğeni için değil sokakta gördüğü çocuğuda sevindirir. Su satanı görünce al harçlık yaparsın der. Ben de sizin gibi alışıldığı için rahatsız oldum. Sürekli oyuncak alamayız. O yüzden sorun varsa müdahele etmek istedim. Sağolun yorumunuz için

Burundan fitil fitil getirsem mi getirmesem mi diye konu açtım. Şuan getirmek önde gidiyor. Evet uyanıktır o. Aldırdığı pastadan 1 kaşık almaz ama abii bana tatlı alcaksın diye taciz ederdi. Sahile gittiğimizde hesap sorardı beni neden götürmedin diye. Sonra ne mi oldu ? Kıl kaptım. Bana saygısı olmayanla çizgim var. 3 buçuk yıl oldu görümcemle 1 kere pikniğe oraya buraya gitmişliğimiz götürmüşlüşüm davet etmişliğim yoktur. Haketmedi çünkü.

Bakalım canım hayırlısı olsun. Denk gelirse söylerim çekinmem. Ay o kadar patavatsız ki. Hamile olduğumu öğrendiğinde “ bana yaptıklarını karına da yapcam sen gör çay doldur onu bunu yap” derdin demişti. Yok yok kıyıp yapamazsın dedim. Yani yanımda da kıyaslar oğlumu unutma diye lafta söyler. Sakin kalabilir miyim bilmiyorum. Eşimlede konuşucam. Küsmüş darılmış umrumda değil anayım ben

Çocuğun doğum gününde hediye alsın bir de bayramda falan alsin yeter işte. Bu kadın abimden ne koparsam kâr kafasında.
Ben üniversitedeyken modeli epey düşük bir telefon kullanıyordum. Liseye yeni geçmiş kuzenime de pahalı bir telefon almış amcamlar sonra çocuk da onu düşürüp kırmış. Babam onu tamir etmeye götürmüştü (onaneyse) o kadar zoruma gitmisti ki anlatamam. Çünkü o telefonun tamir parası benim telefondan pahalıydı ve eskimesine rağmen yenisini isteyemiyordum. Sizin görümce gibi benim de yengem alışmış babamın yanında telefon için şu kadar istediler o yüzden yaptırmadık deyip duruyordu, o öyle deyince de babam veriyordu parasını. Baştan önünü kesin bence bu durumların.

Halası sende yeğenini unutmazsın artık bir tanecik yeğenin olcak bak diye alttan altaan laf sok. Eşine gelince hiç ima bile etme hamilesin hazır böyleyken açık açık de. Kırılmaz üzülemez merak etme hamile olan sensin şuan laf edemez sana. Ediyosa zaten kendi bilir. Mesele kıyaslamaya gelirse herkese kendi babası alsın yeğenine alacaksa bende oğluma/kızıma beklerim oda yeğen diyeceksim cimri biriyse bir daha çenesini açmaz

Valla ben de yok heralde dedim yazdı da gözümden kaçtı dedim. Hadi olmasa anlaşılır bir nebze ama zaten baba figürü var, neden dayıyı baba yapmak istiyorlar orası gerçekten hayret verici
Baba ne yapıyor acaba, görümce ayrı, baba ayrı kv ayrı garip. Hiç kimse anormalliğin farkında değil.
Konu sahibi tek başına savaşacak ona yanarım valla Allah yardımcısı olsun

Bu yüzden kaygılanıyorum işte. Benimde babam kuzenlerime alınca zoruma giderdi. Daha önce konuşmuştuk bu konuları olayın üstünden 3 5 ay geçiyor almıyor çekincesinden sonra ne oluyorsa 1 ayda 3 oyuncak oluyor. 1 olunca diyorum neyse hadi 200 lira bişey 3 olunca ee yeter ama oluyorsun. Ben bu durumda isteyenden de alandanda iğrilti oluyorum. Zaten konuşacağım eşimle. Karar verdim.

Ben aslında rahatsızlığımda haklımıyım kuruyor muyum bilemediğim için sessiz kaldım. Yoksa çoktan söylenmiştim. Daha öncelerde de uyardım eşimi uyarmadım değil kavgada etmiştik hatta bu işlerin sayısımı var ben napıcam korkar oldum birşey almaya ayda 1 2 ay da 1 kanunu mu var diye savunma yapmıştı. Ayda 3 kere de alma yani dikkat et demiştim. Uzun zamandır sesim çıkmıyor diye oldu herhalde. Yanımda zaten istemedir odur budur olursa söyleyeceğim. Hakediyorlar.

Hemde nasıl hak ediyolar varya direk hala/yeğen konusundan yürüyün benim evladımda yeğen beklerim bende diyin biraz çıkıntı olursanız sesleri kesilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…