Eşimin Ailesi

Medeni durumunu degistirebilirsin..

Bundan sonra maaşınızı ortaya koymayın. Altınlarınızı da vermeyin. Eşiniz evini geçindirebiliyorsa, sizin ve çocuğunuzun ihtiyaçlarını, karşılayabiliyorsa, parasıda artarsa ailesine versin. Siz kendinizi düşünün öncelikle. Birde sizi sahipsizgörmesin teyzeniz eşinizle iyi bir konuşma yapsın. Hamilesiniz kendinizi ve bebeğinizi üzmeyin. Ailenizden bir büyüğünüz eşinizle konuşmalı, sizin yalnız olmadığınızı bilmeli bence.

Ben zaten kasaya kendi adıma koydum ama onların orada durduğunu bildiklerini sürece rahat yüzü yok.

Ok.

Benim kuzenin düğününde yaklaşık 70 bin takısı oldu kocası gitti ortak kiralık kasadan habersizce aldı batırdı(ben inanmıyorum batırdığına) boşanma raddesine falan geldiler sonra çocuk var diye barışmak zorunda kaldılar. Seninki de altınları çoktan aldıysa amacına ulaştığından sesini çıkarmıyodur bi kadını kocası tutacak arkadaş başka türlü olmaz. Sen de hamile hamile hamile çalışma madem senden gelen paraya güveniyodur erkek değil mi çalışsın kazansın baksın evine.

Kasa sadece benim üstüme hem bizim o kadar da çok takımız yok, ben de bireysel bir şey için ondan hiçbir şey saklamadığımı defalarca söyledim. Ben de görüyorum çevremde hanımlar altınlarıyla araba alıyorlar kendilerine ama ben çocuğum için ilerde yaşayabileceğimiz günler için tutmak istiyorum, ailesine neden ev yapayım?

Bu kadar üzülme. Naptın öyle yemek yememeler yok hayatı kendine zehir etmeler... Buna hakkın yok bebeğine bunu yapamazsın. O miniği düşün. İlaçlarını aksatmadan al. Beslenmene dikkat et. Onun sana ihtiyacı var.
Tamam işte altınlarını verme sonra yat kulağının üstüne napıyorlarsa yapsınlar. Biraz da naz yap. Midem bulanıyor, başım dönüyor vs de eşine. Konuyu değiştir ki sürekli aynı konuyu açamasınlar

Haklısın bence de. Benim kocamın ilk gittiği kına bizim kınamızmış ona kalsa aramızda bi nikahla bitirecektik yani düğün, nişan, takıdan bi haberdi o bile altınlar senin ne istiyosan onu yap dedi. Annemin kasasındaydı sonra çıkardık yüksekken sattık benim hesabıma yatırdık ve üzerine sürekli para biriktiriyoruz o senin dedi ama ben benim gibi görmüyorum bizim gibi görüyorum karşılıklı yani bu işler. Umarım olaylar büyümeden halledersiniz.

Canim benim.hamilesin bide. Diyecek soz bulamiyorum. ALLAH yar ve yardimcin olsun şu mubarek gün.

Ailenin olmamasindan faydalaniyor gibime geliyor.
Kocan icin yorum yapip hamile hamile uzmek istemiyorum seni.

Insanlar ahireti hicmi dusunmez. Hic mi obur dunyada hak hukuk sorulacak diye biran bile dusunmezler. Nasil yanlarina kâr kalacagini dusunebiliyorlar anlamiyorum.

Tamamen bencillik üzerine kurulu bir evliliğiniz var.
Eşiniz kendi rahatını sağlamış ama aynı şekilde sizin rahatınız için kılını kıpırdatmıyor.
Benim yazdıklarınızdan anladığım bu.

Bir evlilik hayatı yaşamaktan ziyade, sizinle evli ama ailesi ile yaşamaya devam ediyor.
Bu çok yanlış bir durum.
Düzeltebilirseniz düzeltmeye çalışın, olmuyorsa da olmuyordur.
Sizi çok yıpratıyor belli ve daha da yıpratacaktır.

4 senelik evliyim.
Maddiyat anlamında eşim her daim bizim ihtiyaçlarımızı ön planda tutmuştur.
Fakat manevi anlamda hep ailesi ile haşır neşirdi.
Önce onların ihtiyaç ve isteklerine koşardı.
Zamanla değişti mi? Evet değişti, fakat beni de benden ediyordu neredeyse.
Hamileliğimin ilk zamanlarında (bu 2. çocuğum) beni çok üzdü, çok kırdı.
Ben mücadele ettim hep birşeyler düzelsin diye.

Baktım olmuyor, sen bilirsin uğraşamıyorum ben artık kapı orada dedim.
Bir kaç sefer eve almadım "git ailenin yanına mutlu olduğun yere, beni mutsuz etmeye hakkın yok" dedim.
Hamileliğim ne senin için bir avantaj ne de benim için bir dezavantaj bunu kafana koy dedim.
İstesem seni bugün bırakırım, biliyorsun mücadele etmek, hayata gögüs germek benim için hiç sorun değil.
Sen ne yaparsın, ne edersin sen düşün artık dedim.

Birşeyler bu noktadan sonra değişti.
Biraz belki de "tak" noktasına geldiğinde böyle davranmak gerekiyor.
Hoş şeyler yaşamadık, ben de çok üzüldüm, eminim eşim de üzüldü.
Netice olarak birşeyler değişti.

Hala ailesine saygısızlık yapmam, surat asmam ama laf duyuyorsam yerinde lafın cevabını veririm.
Sonradan kendime dert edeceğime, bırakıyorum onlar dertlensin.
Biraz da onlar yaptıkları yanlışları görsünler, hep ben fedakar taraf olamam.
ama dediğim gibi saygı çerçevesinde bağırıp çağırmadan yapıyorum bunu.
Kendimi de onların seviyesine düşürmeye gerek yok...

Evet haklısınız saygısızlık olunca haklıyken haksız oluyor insan.

Eşin bence evlenememiş.Hala bekarım sanıyor.
Bence bunun farkın varması lazım.Artık kendi ailesinin sorumluluğunu alması lazım.
Sakın altınınızı vermeyin size mi güvenmişler bu işe başlarken.

Hazır altınlar sadece size ait bi kasadayken aman deyim çıkarmayın onlari ordan.
Madem kendi ihtiyacını kendin karsila diyor sizde maaşınizdan vermeyin.
Yanlis anlamayin ama birikim yapın ilerde birgün bu adamdan ayrilirsaniz bi güvenceniz olsun.

kötü kötü cümleler kullanıcamda kullanmak istemıyorum
senin gibi kocayı...

BEN EVLENDİKTEN SONRA EDİNDİĞİM TECRUBE

ne kadar maaş alıyorsun , maaş bordrosu istenecek
bu maaştan ailene veriyormusun ,
bankaya,
vergi dairesine ,
kredi kartına ,
elden birine borcun varmı ,
evlenirken alınan eşyaları kim ödeyecek
ailen bunun nekadarını ödeyecek ödemeyecekse ne bok yiyecekler
takılan altınların düğünde yapılan masrafları düğünden sonra kim ödeyecek ,
düğünde takılan altınlar kimde kalacak ,

hiç birişmiş paran varmı ,

bu sorulara olumlu cevap verilirse genç kızlarımız evlensin yok evlenmesin.
benden öğüt

haklısın

Ben zaten kasaya kendi adıma koydum ama onların orada durduğunu bildiklerini sürece rahat yüzü yok.
Ne diyim allah yardımcınız olsun eşinize deyinki o zaman yarisinida kendi aileme vericem deyin sonucta onlardan geldiği kadar sizin tarafinizdanda gelmistir karsi çıkarsa sizde vermeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…