• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi

kumruderin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
138
10
28
34
İstanbul
5 aylık hamileyim psikolojım bozuldu resmen eşimin ailesiyle aynı evde oturuyoruz 8aylık Evliyim sözde 6-7 ay içinde ev alacaktık ama eşime her ev konusu açtığım da bir şeklide bahane üretiyor çalışan bir bayanım eşimin ailesiyle kültür farkımızı var kayınvalidem temuzlık hastası her hafta halı cırpar perde yıkar birde 7 tane ameliyat gecırmıs eltimin cocuğu da bızde kalıyor eltim akşamları gelıyor yemegını cayı yıyıp gidıyor cocuk hafta sonuna kadar bızde kayınvalidem cumartesı günleri temızlık yapıyor brn cumartesı günleri çalışıyorum bu hafta sonu esım cumartesı gunu eve gelmeyecektı bende kv aradım annemlerde kalacağımı soyledım sinirli bir şeklide tamam dedı annemlere gıttım pazar gunu erkenden eve gectım kaynanam yakınmaya başladı yok cok yoruldum sunu yaptım bunu yaptım dıye eltim hastalanmış ara nasıl olduğunu sor dedı iyiyim dedim yok eşi annesıne col uzuluyormus temızlık yapıyormuş cumartesı güneleri ben zaten hamıleyım hemde çalışıyorum neyse dedım sustum . Aksam başladı kv cocuğun ismini kendi adını koyacakmış deli oluyorum artık her gun söylemesinden kırmayayım dıyorum kırılan benım eşim geldı aksam bana sürat yaptı hıc konuşmadan yattı ben neden annesıne gıdecegım demişim gidebilir miyim dememiştim gecen hafta sonu odaya bır gırdım 5 saat de çıktım camları sıldım hamıleyım biride gelip yardım edeyım demedi eşim pc basında kv içeride tv izliyor .birde eve geldım kendı odamı temızledım börek tatlı yaptım banyoyu sıkdım perdeleri astım bırde eltim cok kıskanç herseyı ona sorulmasını ıstıuır bende bu zaman kadar ozgur yasamış kısıyım boyle seylere gelemıuorum eltim herseyı kv sorar yağlar havada ucusur ben yapamam yapamıuorumda bu saat oldu eşim ne aradı ne sordu nasılsın dıye ben bu büyütüyorum acaba ben mi hamileyım onlar mı onunda anlamış degılım ben ne yapıcam bılmıyırum mutsuzum :(((

hayır anlamadığım çalışıyormuşsunda neden kendini bu kadar ezdiriyorsun anlamadım senin yerinde olsam kiraya çıkarım ev ev üstüne olmaz olmuyorda

hayır anlamadığım çalışıyormuşsunda neden kendini bu kadar ezdiriyorsun anlamadım senin yerinde olsam kiraya çıkarım ev ev üstüne olmaz olmuyorda

Eşim kiraya verecegımız paranın boşuna oldugunu dusunuyor konusunu bıle ettırmıyor onun için birsey degışmedıgı ıcın anlamıyor istedıgı gıbı yatıyor gıyınıyor evın ıcınde birde gelip suratı bana yapıyor kimse kırılmasın istiyorum zaten ailelerin istemediği bir evlılıkdı sımdı en ufak bırsey olsa hemen dıyecekler bız sana dememısmısdık dıye

evler ayrılmadan esınızın aklı basına gelmeyecek gıbı orada annesı gazı verıyordur tabı kendı evıne cıksında dunya kac bucak gorsun

evler ayrılmadan esınızın aklı basına gelmeyecek gıbı orada annesı gazı verıyordur tabı kendı evıne cıksında dunya kac bucak gorsun

Şimdi kıra vermıyoruz ama rahat yasıyor her ay kredı kartına maası kadar odeme yapıyor sadece benım maası kenara atıyoruz tuturmus araba alıcam dogum yapınca cocugu hastaneye nasıl goturcez dıye annesını ılk once araba alın deyıp duruyor araba alırsak ıstedıgı gıbı gezecek ıstedıgı yere gıdecek hıc para atamayacagız kenara anlamıyor farkında degıl

tamam haklısın kötü olmak istemiyorsun ama hep üzülen sen oluyorsun öyle değilmi eşinde biraz ilgisiz anladığım kadarıyla

sürekli annemle iyi gecın deyıp duruyor ne derse tamam de dıyor ilk önceliği annesı her zmn benim ağlayınca yeter ağlama dıye dırek sınırlenıyor hep haklı bır sekılde kendını haklı cıkarıyor hıc kavga edemem kavga sırasında o soyler ben hıc cevap veremem sonra aklıma gelır sunu deseydım dıye ama yınede soylemem uzamasın dıye o ıcını rahatlatır soyler cekılır aradan

Geçicek bunlarda geçiçek
belki de delip de geçicek ama geçicek üzülmee
evinide alır oturursun,husurunda olur eşin ailesinide unutur siz bir aile olursunuz
lütfen şimdi sadece bebeğini kucagına alıcan günü düşün ve stres olma canım
inan bana karnındaki yavru herşeyi hissediyo ve doğuncada yersiz aglamalarının sebebi anne
karnındayken annenin maruz kalduığı stresler üzüntüler oluyo,kimseye bişi olmaz olan sana olur,kendimden biliyorum.daha öncede özelden konuşmuştuk bende yaşadım aynılarını....

Anlattigin profile gore bunlarin seni dusunecegi yok bacim..sen o evde ise yarayan biseysin okadar.ben olsam sabrettigim kadar konusurdum da..daha cok uzulursun..sanirim bu istenmeyen evliligin diyetini sen odemeye kalkiyosun..m

Şimdi kıra vermıyoruz ama rahat yasıyor her ay kredı kartına maası kadar odeme yapıyor sadece benım maası kenara atıyoruz tuturmus araba alıcam dogum yapınca cocugu hastaneye nasıl goturcez dıye annesını ılk once araba alın deyıp duruyor araba alırsak ıstedıgı gıbı gezecek ıstedıgı yere gıdecek hıc para atamayacagız kenara anlamıyor farkında degıl
calısıyorsunuz hıckımseye boyun egmek zorunda degılsınız
onların dıretmelerıyle yasamak onların ıstedıgı seylerı yapmak zorunda degılsınız
yakın bır zamanda dogum yapacaksınız o zaman hersey daha da kotu olacak
yol yakınken evı ayırmak en mantıklısı

seni gezdiriyomu ilgileniyomu seninle?

tek gıtmek ıstedıgım yer annemler zaten oda maç olursa gıdelım dıyor sadece pazar gunu kalıyor sabah kahvaltısı yapıp evı toplamam saat 3-4 buluyor o saatten sonrada cıkamıyorum dısarıya oyle bır davetde de bulunmuyor. Isteklerim olsa belki daha kıymetlı olurum 5 aylık hamıleyım cok sukur hıc sorun yasamadım oyle kusmalarım felan olmadı sadece 3 hafta once grıp oldum cumartesı evde kaldım saat 10 da kalktım evın temızlıgıne yardım ettım yattım içim rahat etmıyor ama hala eşimin övgüsüne naıl olamadım .gecen işe gitmeden kahvaltı hazırladım kv ve yıgenıne soyledım yapman gereken sey dıye cevap geldı .bu aksam ipler kopacak herseyı anlatıcam 1 ay ıcınde ayrı eve cıkmak ıstıyorum dicem bakalım kıyametı koparacak

Tepki koymalısınız kurallarınız olmalı. Bunu da böyle kabul etmek zorundalar . Hayır eşiniz sizin annenizden izin alıyor mu her hangi bir konuda ? Siz onun annesinden neden izin alasınız bitti artık her konuda kayınvalidenin iznini alan gelinler dönemi . Bırakın sürat assınlar küssünler siz daha fazla asın küsün . Ve eşinize kesin bir dille ayrı evde oturmak istediğinizi söyleyin baştan neden kabul ettiniz ki zaten . Ayrıca sizin paranıza kayınvalideniz ne karışıyor ne alacağınızı söylüyor falan . Ve bütün bu söylediklerim sizi asla kötü yapmaz sadece biraz dedikodunuz yapılır ona da zamanla alışarlar merak etmeyin :1:

calısıyorsunuz hıckımseye boyun egmek zorunda degılsınız
onların dıretmelerıyle yasamak onların ıstedıgı seylerı yapmak zorunda degılsınız
yakın bır zamanda dogum yapacaksınız o zaman hersey daha da kotu olacak
yol yakınken evı ayırmak en mantıklısı

ONU DUSUNUYORUM SIMDIDEN KARISMALAR BASLADI İSMİNE BİLE KARISIYOR KV EŞİM BU KONUDA SEN ne istersen onu koyucaz dıyor ama o kadar ısrar edıyorkı dayanamayacak kabul edecek gıbı gelıyor .Düşüncelerimiz cok farklı hep kendılerını ovmekle gecıyor yok cocuklarını 1 yasına kadar hasta etmemıs onlara hergun sut vermıs gecelerı sankı ben cocuguma bakamıcam .Okudugum için ev işlerinden cocuk işlerinden anlamadıgı sanıp mudahale etmesı deli ediyor .Allahım bır an once evımı alıp cıkmamı nasıp etsın artık bunaldım hergun her saat bası işde ağlıyorum .Saat kaç oldu 1 kere aradı oda mesai hesaplama nasıl oluyor dıye nasılsın demek yok bebegı sordugu yok.Bu bebegı bu kadar ısterken sımdı ne değişti de boyle davranıyor bılmıyorum

Tepki koymalısınız kurallarınız olmalı. Bunu da böyle kabul etmek zorundalar . Hayır eşiniz sizin annenizden izin alıyor mu her hangi bir konuda ? Siz onun annesinden neden izin alasınız bitti artık her konuda kayınvalidenin iznini alan gelinler dönemi . Bırakın sürat assınlar küssünler siz daha fazla asın küsün . Ve eşinize kesin bir dille ayrı evde oturmak istediğinizi söyleyin baştan neden kabul ettiniz ki zaten . Ayrıca sizin paranıza kayınvalideniz ne karışıyor ne alacağınızı söylüyor falan . Ve bütün bu söylediklerim sizi asla kötü yapmaz sadece biraz dedikodunuz yapılır ona da zamanla alışarlar merak etmeyin :1:

Bastan kiraya gidecegız dıye konustuk esımle.Eşimin abısı ilk evledıgınde ailesiyle kalmıs 7 ay felan sonra ev almıs cıkmıs kıra vermemıs bosuna masraf yapmamıs dıye bana da teklıf ettıler kabul etmek ıstemedım eşimi cok sevdıgım ıcın ona ınandım sana yardımcı olacaklar annem cok ıyı derdı bosuna 6 ay kıra parası vermeyelım onu kenara atalım dedı 6 ay nedır hemen gecer dıye dusundum calıstıgım ıcınde aksamdan aksama gorurum sorun olmaz dedım ama artık dayanacak halım kalmadı ilk zamanlar sız ev alın bız koye gıtcez dıyen kaynanam sımdı ev alınca tek odasını bıze verırsınız dımı dıye sormaya basladı

Bastan kiraya gidecegız dıye konustuk esımle.Eşimin abısı ilk evledıgınde ailesiyle kalmıs 7 ay felan sonra ev almıs cıkmıs kıra vermemıs bosuna masraf yapmamıs dıye bana da teklıf ettıler kabul etmek ıstemedım eşimi cok sevdıgım ıcın ona ınandım sana yardımcı olacaklar annem cok ıyı derdı bosuna 6 ay kıra parası vermeyelım onu kenara atalım dedı 6 ay nedır hemen gecer dıye dusundum calıstıgım ıcınde aksamdan aksama gorurum sorun olmaz dedım ama artık dayanacak halım kalmadı ilk zamanlar sız ev alın bız koye gıtcez dıyen kaynanam sımdı ev alınca tek odasını bıze verırsınız dımı dıye sormaya basladı

annem hıc bır sekılde mudahale etmez bekarkende boyleydı ben bırseyı ısterdım yapardım nıye yaptın neden aldın demez bılır dı benı ama kv ve eltım herseyı bızede sorsun bırlıkde yapalım nereye gıderse bırlıkde gıdelım ben bırsey alsam hemen gıder ertesı gun kendıne bırsey almaya bebek besık katalogunu bıle kıskanan bırı besık katalogunu ona vermeyıp kv vermısım bakması ıcın ay neden bana vermedı bana sormadı dıye alınıp ağlamıs kıskanclık hat safada bırde ailesiyle kendısı dısarıya gosterıs meraklısı bırsey mı aldı ay sunu su kadar para verdım der yok ben dugundekı altınlarımı hıc takmıyormusum davetlere gıdınce kıme neyı ispatlamak zorundayım ki bende inat degılmı takmıyorum

Ah ah evlendikten sonra verilen sözler de unutulur evlenmeden önce şikayet edilen anne gözlerinde bir melek olur eşlerin maalesef . Bir odayı bize verirsiniz diyen kayınvalideye tabi annecim ne demek 6+1 ev alabilirsek inşallah ilerde 2 oda bile veririm hahaha deyin sonrada Onun cevap vermesini bile beklemeden şurada şöyle ev varmış burda böyle ev varmış diye lafı değiştirin veya bizim iş yerinden bir arkadaş kayınvalidesiyle kavga etmiş evine gelmiş yerleşmiş kızın seninle aynı evde olmak iste beraber otururdu zaten ne cahil kadınlar var deyin . Evet biraz acımasızca ama elin ayağın tutarken ne işleri var kendi evlerinde yaşasınlar yaşlandıklarında yüzleri kalsın biraz . Benim kuzenim kayınvalidesine oda vermeyi teklif etti ve kayınvalidesi yaşlanınca geleceğim nasılsa şimdi sizi neden bıktırayım kızım dedi kocası yok birde kadının ama anlayış böyle bir şey işte .

Ah ah evlendikten sonra verilen sözler de unutulur evlenmeden önce şikayet edilen anne gözlerinde bir melek olur eşlerin maalesef . Bir odayı bize verirsiniz diyen kayınvalideye tabi annecim ne demek 6+1 ev alabilirsek inşallah ilerde 2 oda bile veririm hahaha deyin sonrada Onun cevap vermesini bile beklemeden şurada şöyle ev varmış burda böyle ev varmış diye lafı değiştirin veya bizim iş yerinden bir arkadaş kayınvalidesiyle kavga etmiş evine gelmiş yerleşmiş kızın seninle aynı evde olmak iste beraber otururdu zaten ne cahil kadınlar var deyin . Evet biraz acımasızca ama elin ayağın tutarken ne işleri var kendi evlerinde yaşasınlar yaşlandıklarında yüzleri kalsın biraz . Benim kuzenim kayınvalidesine oda vermeyi teklif etti ve kayınvalidesi yaşlanınca geleceğim nasılsa şimdi sizi neden bıktırayım kızım dedi kocası yok birde kadının ama anlayış böyle bir şey işte .

Hahaha ne güldüm acımasız kötü gelın:)) AY kurban olurum o kv ben

Back