Eşimin Ailesi..

evrem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2011
71
0
Merhaba arkadaşlar
İnanın nereden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum.hemen konulara gelmek istiyorum.elim kolum bağlı kaldı.çıkar yol bulamıyorum artık.

Arkadaşlar ben 15 aylık evliyim.ailemin tek çocuğuyum.üniversite mezunuyum ve 2.üni yi dışarıdan okuyorum.eşim ilkokul mezunu ama onunla anlaşamadığımız hiç bişey yok birbirimizi çok seviyoruz ve bu durum aramızda hiç problem olmadı.sorun tabiki ailesi ama öyle birkaç sorun değil bi çok sorun.eşim,abisi ve annesi ve babası aynı işyerinde çalışıyorlar.kendi işleri ama eşim ailesinden başka ama onların yaptığı işe bağlantılı bir iş yapmaya karar verdi bu yıl.aslında sorunlar en başta başladı kendimi zeki sanardım ama gözüm kör olmuş hiç bişeyi görememişim arkadaşlar.

eşimin abisi ve yengesiyle birlikte yaşıyorlar ama bu onların tercihiymiş kayınvalidem öyle bir avcunun içine almış ki eşimin abisini adam karısına çocuğuna bir şey alacakken annesinden para alıyor da alıyor.kaynanam aşırı cimri her şeye ne gerek var masraf diyen ama her hafta kendi için alışverişe gidip en pahalı şeyleri indirimden aldım diyen ojesiz makyajsız asla durmayan biri

.kaynanam beni istemeye geldiklerinden sonra bir kez bile ailemi aramadılar babam ameliyat oldu aramadılar.annem zatn hasta aramadılar annem aradı bi kaç kez ama iadesi olmayınca annemde vazgeçti.nişan olacak bi arayıp napcaz ne etcez demek yok eşimin o zamandan işini onlardan ayırmaya başlamıştı az da olsa kazanıyordu ama kaynanam napıp ne edip eşimin elinden parayı alıyordu inanın eşim yengesinin doğum parasını bile verdi yani paramız yok deyip aldılar.2 buçuk milyarı ve biz nişanımızı bu yüzden çok zor şartlarda yaptık ailesinin inanın bizde tek bir iğnesi yok n işanda olsun düğünde olsun annesinin babasının abisinin bana takacağı takıya kadar eşim alıp ellerine verdi.bana ne bir bohça yaptı ne bişey.annemle ikimiz kına alışverişimizi bile ikimiz yaptık düğün öncesi konu komşu herkese rezil olduk çünkü kaynanam bi kez bile ortada görünmedi kuşak bağlanırken bile yoktu düşünün.düğün salonunda gördü herkes yüzünü bu aralar eşim iyi kazanmaya başladı ama arkadaşlar yok ne paramızın bereketini görebiliyoruz be bişey sürekli gözleri bizde eşim sessiz sakin ve çok vicdanlı bi insan sürekli para istiyolar bunuda açık açık yapmıyolar sürekli eşimin vicdanlı olduğunu bildikleri için vicdan yaptırmaya çalışıyorlar her hafta sonumuzu zehir ediyorlar telefonda kavga kıyamet kopuyor eşime etmediği beddua kalmıyor eşim firmalardan ödeme aldığında parayı ortaya koyacakmış onlar borçlarını ödeyip kendilerine para alacaklarmış ondan sora para kalırsa bize kalacakmış böyle bi mantık varmı arkadaşlar.eşim onlardan tamamen bağımsız bi iş yapıyor ama sırf aynı çatı altındalar kendilerinde bunu hak görüyorlar bi elimizde görüp bi elimizde göremiyoruz eşim beni olabildiğince onlardan uzak tutmaya çalışıyor şimdiye kadar hiç bişeye karışmadım resmi oldum ve hiç saygısızlık yapmadım eşim sırf iş dışında onlardan uzakta olsun diye evimiz iş yerinden 1 buçuk saat uzaklıkta eşim de bıktı bende artık.iş yerini ayırmak istiyoruz ama eşimin yüzüne bi daha bakmayacaklarını söyleyerek tehdit ediyolar yani bütün ailevi duyguları ticari inanın hiç huzurumuz kalmadı .ben astım hastasıyım geçenlerde astım krizi geçirdim 15 gün yattım bi geçmiş olsun diye aramadılar.uzun oldu arkadaşlar ama bi akıl verin lütfen.daha yazılacak o kadar çok şey var ki

eşim firmalardan ödeme aldığında parayı ortaya koyacakmış onlar borçlarını ödeyip kendilerine para alacaklarmış ondan sora para kalırsa bize kalacakmış.
bunlar çok mu akıllı yada etrafındaki insanlarımı salak sanıyorlar..
ben anlamıyorum bir anne baba çocuğunun kazancına nasıl göz diker..
siz yeni bi işyeri açmışsınız aslında onların size destek olması lazımken hey Allahım..
Aslında sizin pek bişey yapmanızı gerekmiyor anladığım kadarıyla eşiniz tavrını belli etmiş siz hiç muhatap olmayın bu konulara girmeyin sonra kabak sizin başınıza patlar:)
geldi düzenimizi bozdu oğlum işini ayırdı falan gibi sözleri işitmek zorunda kalırsınız..

aynen öyle bütün gözler üstümüzde aldığımız paranın bereketini de göremiyoruz öyle bi şeyki eşim 20 yaşındayken işyerinin vergi açılışını eşimin üzerine yapmışlar ve 9 milyar borç bırakmşlar ama kimsenin sesi çıkmıyor eşim bana sürekli sen muhattap olmayacaksın bişey derlerse sakın kötü olma kötü olan ben olayım diyor ama inanın o kadar bunaldım ki

eşinizin yüzüne bakmamakla tehdit ediyolar şimdi bakıyolarmı ki yüzüne parası için bakıyolar resmen.nasıl mutlu olacağınıza inanıyorsanız öyle yaşayın kimse kimsenin hayatına müdahele edemez etse bile annelik hakkıyla tehdit ederek zorla bi karar verdimeye çalışamaz.anne her zman annedir parası olsada annedir olmasada,yanında olsada annedir olmasada.astımınızı stres tetiklemiş geçmiş olsun geçmiş olsun bile dememiş size.ne ailenize iyi birer dünür ne eşinizi iyi bi anne nede size iyi bir kayınvalide olmuş.anne dediğin çocuğunun helal kazancıyla mutlu olalbien insandır parayı kendi yiiyerek değil.verdiğiniz kararın geleceğiniz için iyi olcağına inanıyorsanız ayrılın ve tamamiyle kendi işinizi yapın

eşin onların huyunu suyunu biliyo çözmüş onları yavaş yavaş işini gücünü ayırıyo bişeyler biliyoki bunları yapıyoo
ayrıca size destek olması çok güzel Allah ağzınızın tadını bozmasın ..
bu yaptıkları yıldırma politikaları boşver kafana takmamaya çalış hem hastasın dikkat et kendine..

eşinizin yüzüne bakmamakla tehdit ediyolar şimdi bakıyolarmı ki yüzüne parası için bakıyolar resmen.nasıl mutlu olacağınıza inanıyorsanız öyle yaşayın kimse kimsenin hayatına müdahele edemez etse bile annelik hakkıyla tehdit ederek zorla bi karar verdimeye çalışamaz.anne her zman annedir parası olsada annedir olmasada,yanında olsada annedir olmasada.astımınızı stres tetiklemiş geçmiş olsun geçmiş olsun bile dememiş size.ne ailenize iyi birer dünür ne eşinizi iyi bi anne nede size iyi bir kayınvalide olmuş.anne dediğin çocuğunun helal kazancıyla mutlu olalbien insandır parayı kendi yiiyerek değil.verdiğiniz kararın geleceğiniz için iyi olcağına inanıyorsanız ayrılın ve tamamiyle kendi işinizi yapın

evet eşim para verirse çok iyi vermezse onlardan kötüsü yok eşiminde bnmde fikri işyerini ayırmak ama eşim çok duygusal herşeyin farkında ama vicdanına yenik düşüyor bende eşimi doldurmuş gibi olmamak için sessiz kalıyorum .ama evimizde huzur kalmadı eşim her ödeme aldığında artık sevinceğmize üzülüyoruz.eşimin vicdanını bilerek alttan alttan yapmaya çalışıyor herşeyi kaynanam bnm evimde bir iğnesi nede bi hakkı var ama evime geldiğinde evimin şeklini değiştirmeye kalkıyor bu hakkı kendinde nasıl görüyor anlamıyorum beyaz eşyalarıma dandik diyo ben alsam böyle mobilya almazdım kendime diyor daha neler neler

ohh valla iyimişş ben yiyemedim buyrun siz yiyinn okurken içimdn bi an gidip bağırıp çağırmak vermiyoruz be demek geldi valla:KK1::KK1:Allah yardımcın olsun ..

eşin onların huyunu suyunu biliyo çözmüş onları yavaş yavaş işini gücünü ayırıyo bişeyler biliyoki bunları yapıyoo
ayrıca size destek olması çok güzel Allah ağzınızın tadını bozmasın ..
bu yaptıkları yıldırma politikaları boşver kafana takmamaya çalış hem hastasın dikkat et kendine..

çok saolun kendime dikkat etsemde sinir stres astımı tetikliyo.daha geçen gün bizim düğünümüzde eşimin eline bilezik verip bana takan abisi ev alacakmış eşimden para istedi eşimde bnmdee ailem var demiş sen şu anda evinin kirasını ödüyosan bende ödüyorum demiş kızlarr öyle bi durum ki nişanımızda para yetmemişti eşim borç istedi vermediler annem çıkardı verdi bana bende eşime verdim o da gidip onların bana takacakları altını aldı bana

Ortak iş dedim mi orda bi dur!
Aklı olan kocasına abisi, babasıyla ortak iş yaptırmaz..
Benim eşim şuan işsiz paramız yok tamam..
İnanın çalışırkende yoktu
Ortak iş yapıyorlardı yine yoktu yine yoktu eşim o dönem ek iş yaptığı halde yoktu..
Çünki yiyici çok olunca size bi türlü sıra gelmiyo..
ortak iş dedim mii akıllandım artık asla!
Napın edin kurtarın kocanızı

Ortak iş dedim mi orda bi dur!
Aklı olan kocasına abisi, babasıyla ortak iş yaptırmaz..
Benim eşim şuan işsiz paramız yok tamam..
İnanın çalışırkende yoktu
Ortak iş yapıyorlardı yine yoktu yine yoktu eşim o dönem ek iş yaptığı halde yoktu..
Çünki yiyici çok olunca size bi türlü sıra gelmiyo..
ortak iş dedim mii akıllandım artık asla!
Napın edin kurtarın kocanızı

bende kurtarma derdindeyim şükür ki eşimde az çok görüyor artık herşeyin menfaat olduğunu inanın ortak işin bu kadar sorunlu olduğunu bilseydim eşimi çok sevmeme rağmen bi kaç kez düşünürdüm benim yapmam gereken ne ben onu bilmiyorum

bende kurtarma derdindeyim şükür ki eşimde az çok görüyor artık herşeyin menfaat olduğunu inanın ortak işin bu kadar sorunlu olduğunu bilseydim eşimi çok sevmeme rağmen bi kaç kez düşünürdüm benim yapmam gereken ne ben onu bilmiyorum

Canım dur daha neler görücekk sabret..

Benim eşimde gördüğü bildiği halde kardeşlerine laf söyletmiyordu

Sonra eşimin üstüne kredi çektirdiler

Kendileri çekmiyor eşim çekiyor çünki onlarda sorumsuz
Derkenn borcu ödeyemediler çünki dükkan ancak kendini kirasını kapatıyordu..
Eşim artık faturaları dahi ödiyemicek duruma gelince (benimde baskım var) kardeşlerine ben çekiliyorum dedi..
Şimdi açlıkdan ölsemde dönmem diyor(kardeşleri gel diyor kocam enayi ya)
Ve eşim hepsini topladı kaynımın evine annesinide ben bırakıyorum üstüme düşen borcu alıyorum sizdende bişe istemiyorum demiş..
BEN EK İŞ BİLE YAPTIM DÖNÜP ARDIMA BAKIYORUM ÇOCUĞUMUN ÜSTÜNE 1 KAZAK BİLE ALDIĞIM YOK DEMİŞ
20 MİLYAR BORÇLA ORTADA İŞSİZ KALDIK ama olsun bunada şükür yine dahada borca sokcaklardı.

Akıl işi değil ya aileyle ortak işi iyi bişe zannediyorlar
Bekarken belki olabilir ama evlenince çoluk çocuk olunca bence haksızlık oluyor..
belki birinin 4 çocuğu, birinin hiç çocuğu yok, ayrımcılık bu, giderler buna göre hesaplanmıyor kimse bunun hesabını yapmıyor.

İnşallah sizde paçanızı kurtarırsınız..

eşin hiç vicdan yapmasın.madem ailesi bu kadar bencil onlardan uzak dursun bir an önce işini ayırsın bence:KK31:

Canım dur daha neler görücekk sabret..

Benim eşimde gördüğü bildiği halde kardeşlerine laf söyletmiyordu

Sonra eşimin üstüne kredi çektirdiler

Kendileri çekmiyor eşim çekiyor çünki onlarda sorumsuz
Derkenn borcu ödeyemediler çünki dükkan ancak kendini kirasını kapatıyordu..
Eşim artık faturaları dahi ödiyemicek duruma gelince (benimde baskım var) kardeşlerine ben çekiliyorum dedi..
Şimdi açlıkdan ölsemde dönmem diyor(kardeşleri gel diyor kocam enayi ya)
Ve eşim hepsini topladı kaynımın evine annesinide ben bırakıyorum üstüme düşen borcu alıyorum sizdende bişe istemiyorum demiş..
BEN EK İŞ BİLE YAPTIM DÖNÜP ARDIMA BAKIYORUM ÇOCUĞUMUN ÜSTÜNE 1 KAZAK BİLE ALDIĞIM YOK DEMİŞ
20 MİLYAR BORÇLA ORTADA İŞSİZ KALDIK ama olsun bunada şükür yine dahada borca sokcaklardı.

Akıl işi değil ya aileyle ortak işi iyi bişe zannediyorlar
Bekarken belki olabilir ama evlenince çoluk çocuk olunca bence haksızlık oluyor..
belki birinin 4 çocuğu, birinin hiç çocuğu yok, ayrımcılık bu, giderler buna göre hesaplanmıyor kimse bunun hesabını yapmıyor.

İnşallah sizde paçanızı kurtarırsınız..

evet hep bana hep bana biz eşimle açta kaldık kimseye n diyesesimiz çıkmadı ama onlar bi parasız kalsın biz açızz burda diye bağırıyolar inan bu kadar yüzsüzlük olur ki her hafta sonu yazlığa gidiolar paramız yok deyip deyip bnm eşim abisini hiç tutmuo ama annesine de öyle çok laf söyletmio
eşimi okutmamış annesi yanında çalışsın die ne bi harçlık vermiş ne bişey adam 30 yaşında bi dikili taşı yok 12 yaşından beri çalışıo annesi de inan anne değil önüne bi tabak çorba koyduğunu görmedim ne de bnm önüme

Ay tam benim konum bu..
Neler çektim 2 yılda olaylar yasananlar hep aynı.
3 erkek kardeşi var eşimin hep beraber çalışıyolardı resmiyette hepsi eşimin üzerindeydi tabi borçlar değil alacaklara sahip çıkıyolardı.
Bizde evlenirken çok çektim çok parasız kaldık..Düğünden 1 yıl önce ayrıldı eşim onlardan..Şuan ayrı işyerlerimiz var ama bunun yanındada yüklüce bir borcumuz var..
Hep onların yüzünden tavır yaptılar bana ayırdım diye ne çekler ödendi ne borçlar bizde ödüyorum hala tek basımıza..
Büyük abisi babasının evinde oturuyor 10 yıldrı biz kiralarda sürünüyoruz hala..
Küçük kardeşi içip içip gezer anası zaten ayrı dünya anca kendine bakar bilmişş..
Haala maddi zorluk çekiyoruz ama inan huzurluyuz hiçbiriylede görüşmüyoruz..
Bir an önce ayır kocanı onlardan yoksa çok kavga edersiniz bi zaman sonra insan birbirine düşüyor çünkü
:Ne kadar hatalı olan onlar olsada eşini suçluyor insan :KK43::KK43:
allah yardımcınız olsun canımm

Ay tam benim konum bu..
3 erkek kardeşi var eşimin hep beraber çalışıyolardı resmiyette hepsi eşimin üzerindeydi tabi borçlar değil alacaklara sahip çıkıyolardı.
Bizde evlenirken çok çektim çok parasız kaldık..Düğünden 1 yıl önce ayrıldı eşim onlardan..Şuan ayrı işyerlerimiz var ama bunun yanındada yüklüce bir borcumuz var..
Hep onların yüzünden tavır yaptılar bana ayırdım diye ne çekler ödendi ne borçlar bizde ödüyorum hala tek basımıza..
Büyük abisi babasının evinde oturuyor 10 yıldrı biz kiralarda sürünüyoruz hala..
Küçük kardeşi içip içip gezer anası zaten ayrı dünya anca kendine bakar bilmişş..
Bir an önce ayır kocanı onlardan yoksa çok kavga edersiniz bi zaman sonra insan birbirine düşüyor çünkü

Bizim kocalar ikiz bacım ben anladımm..
Yemek seçme konusu aynıı borç iş konusu aynıı kesin anaları aynıı çözdüm ben
bizde görüşmüyoruz Allah uzak etsin

Bizim kocalar ikiz bacım ben anladımm..
Yemek seçme konusu aynıı borç iş konusu aynıı kesin anaları aynıı çözdüm ben
bizde görüşmüyoruz Allah uzak etsin

bencede araştırmak lazımmm:KK60::KK64:
Daha 2 gün önce bu konuyla ilgili sinirlerim bozuktu ama düzeliyorum arada uğrıyor benim cinler bi halay çekip gidiyorlar:KK62::KK62:
Şu an kocamla daha uyumluyuz onlar cıktıktan sonra hayatımız hayat oldu valla.Allah ömür boyu uzak etsinnnn

bencede araştırmak lazımmm:KK60::KK64:
Daha 2 gün önce bu konuyla ilgili sinirlerim bozuktu ama düzeliyorum arada uğrıyor benim cinler bi halay çekip gidiyorlar:KK62::KK62:
Şu an kocamla daha uyumluyuz onlar cıktıktan sonra hayatımız hayat oldu valla.Allah ömür boyu uzak etsinnnn

amin canım aminn hep mutlu ol

Ay tam benim konum bu..

aynen kızlar örneğin bak eşim işini ayırmadan önce abisiyle ortak işçiler için servis minibüsü aldılar ama eşim ayrı iş yapmaya başlayınca absi bu araba benim vermem senin işin için dedi ki eşim borcun yüzde 80 ini ödemişti şu an sadece aynı çatı altındalar ama bu beni delirtmeye yetiyo eşim her ne kadar onlara para vermiorum artık desede işyerinin bütün masrafı kira elektrik öğlen yemekleri herşeyi eşim ödüyor biliorum

kaynanam desen her hafta sonu alışverişte ama evine gidin pislikten evde oturcak yer bulamazsınız ki eşimde çok pisti alışmış çünkü yeni yeni düzeliyo.
işin kötü yanı gerçektende kocama suç buluorum artık neden bu kadar zamandır boyun eğiyor diye

aynen kızlar örneğin bak eşim işini ayırmadan önce abisiyle ortak işçiler için servis minibüsü aldılar ama eşim ayrı iş yapmaya başlayınca absi bu araba benim vermem senin işin için dedi ki eşim borcun yüzde 80 ini ödemişti şu an sadece aynı çatı altındalar ama bu beni delirtmeye yetiyo eşim her ne kadar onlara para vermiorum artık desede işyerinin bütün masrafı kira elektrik öğlen yemekleri herşeyi eşim ödüyor biliorum

kaynanam desen her hafta sonu alışverişte ama evine gidin pislikten evde oturcak yer bulamazsınız ki eşimde çok pisti alışmış çünkü yeni yeni düzeliyo.
işin kötü yanı gerçektende kocama suç buluorum artık neden bu kadar zamandır boyun eğiyor diye

hehh aynı aynı kaynanam anca gezer eltilerimde kendilerini ilah sanarlar biri her ay saç değiştirir birinin çocuğu olmuyor tedavi görüuor ama genede fesatlıktan vazgecmez.Görümcelerim ayrı düşman..Seni okdaar iyi anlıyorum ki ben eşim büyük abisine benziyor diye gülmesinden nefret ediyordum bi ara.Sen yapma arkadaşım eşini suçlama.Benimkide böle çok iyi niyetliydi.Büyük abisinin çocukları var onlar zarar görmesin diye yapmadığı kalmadı oda anca güvercin derneğinde kuş uçurdu.Ama artık yetti yani hayatımı berbat ettiler.Hele kaynanamın adı bile geçse çıldırıyorum.Ayrıca para veriyodur verirde çok zorlarssan sen karışma der seninle kavga etmemek için.Allahıma bin şükür çekildiler hayatımdan.Borcumuz var ama inan huzurumuzda var

X