• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi zıvanadan çıktı artık !!

ruya3434

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2017
63
21
3
29
Merhaba kızlar,

2 aylık evliyim bu bayram eşimle ve ailesiyle geçirdiğim ilk bayramdı. Herneyse eşimin ailesi fındık zamanı olduğu için köyde olduklarından bizde bu bayram ailesinin yanına gittik. Tüm sülale ordaydı kaynım eltim amcaları onların çocukları v.s. Neyse biz gittik evde yengemler kızları filan vardı millet bahçedeydi. bizden biraz sonra geldikler hoşbeş ettik. Yemek yedik filan. Biz gençler olarak 2 araba gece merkeze gezmeye çıktık. Kp yarın herkes 6:30 da ayakta olcak ona göre gezin filan dedi. (Bahçeye götürcekmiş milleti bu kadar milleti bir arada bulmuş kaçırmazmış) Hepimiz farklı şehirlerden oraya bayramlaşmaya gezmeye gittik. Hepmiz 2-3 gün kalıp dönecektik. Neyse biz başta şaka yaptığını düşündük güldük geçtik. Sabah oldu saat 6 da odamızın kapısını biri küt küt tekmeliyor resmen. Sadece bizim değil diğer herkesin. Eltimin küçük bebeği var o bile uyanmış kp yaptığı bu saygısızlığa. hemde 1-2 değil tam 3 kere geldi kapıya nasıl vuruyor ama kapı kırılacak nerdeyse. Kalktık kahvaltı yaptık herkes bahçeye gitti zar zor ben ve eltim bide yengem evde kaldık ev işlerini yaptık et doğradık ev temizledik 20 kişiye öğle yemeği akşam yemeği tatlısı şu bu derken akşam artık kolumuzu kaldıramaz hale geldik. Bahçeden gelen eşlerimizde öyle. ertesi güne eşim sabahtan gidicez kalmıcaz dedi millet bozuldu ama bende eşimde çalışan insanlarız oraya dinlenmeye arkabalarla buluşmaya bir araya gelmeye gitmişiz resmen bayram değil mesai yaşadık orda. Sizce kp yaptığı doğrumuydu? (bu arada herkes 2. güne kalmadı sinir oldular eşlerini alıp geri döndü millet)
Not: Kp ve Kv çalışmayan insanlar önceki konumda belirtmiştim yazdan yaza bir fındıkları var sadece.

evet saçmalamışlar ama size özel bi durum değil. eşiniz de hak vermiş kalkıp dönmüş. bi dahakine dikkatli olursunuz olur biter.

Niye oraya gittiniz ki orda mi yasiyorlar baska zaman gormuyor musunuz? Esimin aileside köye gitti suan koydeler hicte koye gitmedik biz valla. Benim aileme gittik birgunlugune ordan vinn tatile...
Onca kisi koye toplanmissiniz nasil dinlencektiniz ki bahceye gidilmese bile? Okadar kisiye kim hizmet etcek? Yemegi bilmem nesi...

yevmiyeli isci sandi galibaa.Bayram gunude fi dik mi toplanirmis iki gun bekler findik yahu

Biz de Bayram'ın 3. Günü gittik köye eşim yardım için gitti fındık toplamaya gönüllü olarak bu kadar abartmayın bence yaşlı insanlar sonuçta. Tabii sabah kapıları öyle alacaklı gibi çalması hoş olmamış emir verince insanın yapası gelmiyor.

Bana tuhaf gelmedi. Aile biraradayken kendi oğullarıyla, kardeşi ve yeğenleriyle gitmek istemesi normal. Aile etkinliği olarak bildiği tek şey fındık toplamak olabilir, bir de böyle düşünün. Bir gün önceden erken kalkılacağını söylemiş, o yüzden saygısızlık olarak görmedim.

Karadeniz babası. Gözlemlerime dayanarak. Yaptığının kendince doğru ve normal olduğunu düşünüyorum. Fakat aynı şey bana yapılsa ki çok üşengecim. Ben de ertesine güne kalmazdım.

Ayy sesli gülmemek için zor tuttum kendimi ırgat gibi çalıştırmışlar sizi:KK70:
Bence de günübirlik bayram tebriği sonrası kaçın hemen kpnin tuttuğu elinde kalıyor

Bayram günü olması çok ilginç. İnsanlar oraya fındık toplamaya gitmedi ki bayramlaşmaya görmedikleri insanlarla hasret gidermeye gitti. Bayram sabahı Güneşin altında insanın .ıçından ter damlayarak bayramlaşma mı olurmuş. Ben iyi niyet göremedim açıkçası besbelli ırgat tutup toplatmaktansa herkesi fındığa bilerek götürmüş aile büyüğü diye kimsenin de sesi çıkmamış. Ama seneye bunun acısı çıkar bence.

Biz kasabaya geldimizde hic durmayiz , devamli bir işlerimiz olur.. Suanda oyle catı onariliyor, eşimde babasina yardim ediyor.. Sabah 6.30 dada uyandirmazlar 9 ve 10 arasi olur.. O konuda kp abartmış.

Niye oraya gittiniz ki orda mi yasiyorlar baska zaman gormuyor musunuz? Esimin aileside köye gitti suan koydeler hicte koye gitmedik biz valla. Benim aileme gittik birgunlugune ordan vinn tatile...
Onca kisi koye toplanmissiniz nasil dinlencektiniz ki bahceye gidilmese bile? Okadar kisiye kim hizmet etcek? Yemegi bilmem nesi...
Mecbur gittik çünkü 2 şudur ordalar fındık zamanı olduğu için bizimde fındığımız var ama bizde yani benim babam tarafında çocuklar gelince fındığa gidilmez gelenle ilgilenilir kaldı ki bize hizmet etsinler demiyorum ki herkes bi elden yapar ama bahçeye adam götürmek çok saçma sabahın 6sında kapıları vurmak filan

Back