Eşimin ailesi yüzünden eşimden soğudum

Bu evlilik uzun sürmez çünkü iliski tek taraflı yürümez iki tarafın da emek vermesi lazim hep siz susun o tepinsin ile evlilik olmaz ki
Bakin farketmedim demissiniz ama hic bir insan evlilik oncesi o kadar da gercek yüzünü gizleyemez (tanimadan birkac ay icinde evlenmediyseniz) oyle olsaydi simdiye coktan evlenirdim diye düşünüyorum çünkü taviz verdikten sonra evlenmekte ne var🤷‍♀️

Misafir düzenimiz benzer o yüzden merak ettim bende çalışıyorum. Açıkcası böyle eksik arayan kusur bulmaya çalışan insanları sevmem ağırlamak istemem (mecburi akraba vs çıkarsa ayda yılda bir ağırlanıyor illa) ama onun dışında arkadaşlarımız falan hiç kasmayız hatta nöbet çıkışıyız diyince herkes eli kolu dolu gelir bi çay bi tatlı çerez maksat muhabbet😄 Burda konu sahibinin esas sorunu eşi, inanılmaz saygısız biri insan iki dakika eşime sorayım diyemiyorsa evlenmemeli. Ben ne misafir severim ne sevmem diyebilirim adamına göre seviyorum sanırım🙈😄
Linç yemezden önce bunu demek istemiştim.. Yani kocan halden anlayacak karşılıklı anlaşacaksınız.. Kocan sana soracak sen kocana e hadi ben çağırdım bitti olmaz yani.. o zaman kadında hizmetçi hisseder kendisini..
ha sevmediğim insan varmıdır vardır.. Evime çağırır mıyım çağırmam yılda bir iki kere mecburiyetten belki ağırlarım ama misafir dediğim benim kafamın sardığı hoş beş edeceğim insandır yani, Kuzum kalkmışken bana da çatal getir de derim misafirimde dur sen kalkma çayımı ben doldurayım da der..
Ev müsait ama hazırlığım yokta derim yok sen zahmet etme biz bişeyler alırız sen sadece çayı koyda derler.. Eşim davet ettiğinde kız çalışıyo siz bize gelinde derler.. Yani çevremdekilerde hep aynı anlayıştayız.. İşten çıktığımda çok yorgun olduğumu görüp yemeğim yoksa yemekte verirler uğraşmayayım diye..

Linç yemezden önce bunu demek istemiştim.. Yani kocan halden anlayacak karşılıklı anlaşacaksınız.. Kocan sana soracak sen kocana e hadi ben çağırdım bitti olmaz yani.. o zaman kadında hizmetçi hisseder kendisini..
ha sevmediğim insan varmıdır vardır.. Evime çağırır mıyım çağırmam yılda bir iki kere mecburiyetten belki ağırlarım ama misafir dediğim benim kafamın sardığı hoş beş edeceğim insandır yani, Kuzum kalkmışken bana da çatal getir de derim misafirimde dur sen kalkma çayımı ben doldurayım da der..
Ev müsait ama hazırlığım yokta derim yok sen zahmet etme biz bişeyler alırız sen sadece çayı koyda derler.. Eşim davet ettiğinde kız çalışıyo siz bize gelinde derler.. Yani çevremdekilerde hep aynı anlayıştayız.. İşten çıktığımda çok yorgun olduğumu görüp yemeğim yoksa yemekte verirler uğraşmayayım diye..
Sanırım çevrede çok önemli bu yüzden. Biz herkesin uyumuş dinlenmiş evi temiz olmasını beklersek aylarca arkadaşlarımızla görüşemeyiz çünkü hepimiz aynı sektördeyiz illa biri nöbet çıkışı biri nöbetçi böyle kasıncada arkadaşlıklar bitiyor. Çocukluk arkadaşlarım zaten bambaşka evime misafir gelicekse hazırlık gönderen insanlar😄 bazı tipler var mesela onlar çat kapı yada 1-2 saat sonra gelelim dese istemez kabul etmeyiz. Eşim ret ederken bana bile sormaz o derece bellidir yani istemeyeceğim😄😂

Çok yalnızım kimsem yok ve onun için başka bir şehire taşındım.Kedimi bile istemedi gidip arkadaşıma sahiplendirdim.Çok zoruma gidiyo bu kadar fedakarlığın sonu böyle mi olacaktı.Yuva kurmak en büyük hayallerimden biriydi bu yüzden boşanmayada gücüm yok ama devam edecek gücüde bulamıyorum kendimde artık.
Yapmasaydın, sen fedakarlık yaptın karşılığını bekliyorsun. Fedakarlık karşılık beklemeden yapılır. Yuva kurmak sizin için en büyük hayal değildi, siz gözünüzü kör edecek bir hırsla evlenmek istemişsiniz. Fedakarlık dediğiniz şeyler aslında evlenmemek için kaderin sizin önünüze dur yapma diye çıkardığı engeller ama siz bu engelleri yok sayıp evlenmişsiniz.
Hani demişsiniz , laf söylersen ailesinin yanında ağzıma ….. diye. Siz yani korkuyorsunuz kocanız sizi istemez diye, evlilik sona erer diye. Rest bile çekemiyorsunuz, siz hiçbir şey yapamazken adam niye değişsin. Ne gerek var.
Bence siz anladınız aslında ailesini kocanızı evlenmeden önce ama hallolur, sevgimiz yeter, bi evlenelim yeter diye düşündünüz ve düşündüğünüz gibi olmadı işte.

Sanırım çevrede çok önemli bu yüzden. Biz herkesin uyumuş dinlenmiş evi temiz olmasını beklersek aylarca arkadaşlarımızla görüşemeyiz çünkü hepimiz aynı sektördeyiz illa biri nöbet çıkışı biri nöbetçi böyle kasıncada arkadaşlıklar bitiyor. Çocukluk arkadaşlarım zaten bambaşka evime misafir gelicekse hazırlık gönderen insanlar😄 bazı tipler var mesela onlar çat kapı yada 1-2 saat sonra gelelim dese istemez kabul etmeyiz. Eşim ret ederken bana bile sormaz o derece bellidir yani istemeyeceğim😄😂
Aynen herkesin evinin hazır olmasını beklersek ohoooo :) ben gittiğim yerde de kimsenin dağınıklığına vs pek takılmam o onun felsefesidir. ben kendim rahat olduğum gibiyim.. Eş dost arkadaş severim.. sohbet eder kafamı dağıtırım.. :rapci:

:KK45:
Kaptık giriş biletini oğlumu da çaktırmadan eve soktuk mu tamamdır. düşman hudutları geçilmiş demektir. :KK45:

Söz oğlumu yatağına işetmeyeceğim :-)
Yeni evliyken evime gelen misafir çocuğunun beyaz halıma döktüğü bir bardak vişne suyu ve browni kek geldi aklıma 😭😱

Ya yeni evlendiğimizde bende de oluyordu, eşyalar kirlenmesin, kırılmasın falan filan çocuk olup emeklemeye başladıktan sonra ohoooo 🤣 aman sağlığımız yerinde olsun diyoruz helede blv ile ek gıda sürecinde 🤣 dağlara taşlara zaten

Valla kendime de bakıyorum kedime de bakıyorum. Her gün gözlerini, kulaklarını, burnunu temizlerim. Haftada bir tırnaklarını keserim. İki günde bir tararım. Aşısını aksatmam. Çocuğa nasıl bakılıyorsa hayvana da öyle bakılıyor. Daha az külfetli hatta. Okulu yok dersi yok bi yeri kopmuşçasına ağlamaz. Kakasını çişini bile kendi kendine yapabiliyor çocuktan farklı olarak. Neden ilgilenilmesin ki
size katılıyorum

Merhaba kızlar aslında benimde benzer sorunlarımız var 3 yıllık evliyim 20 aylık bir kızımız var ben Türkmenistan vatandaşıyım eşim Türk Vatandaşı eşimle sürekli ailesi yüzünden kavga edıyoruz çok yakın mesafede oturuyoruz ben evlendim Yeni gelin gibi eşyam sıfır almadım hep kullanılmış bekar evimden kalan taşındık eşimin arkadaşlarının evine gittim masa sandalye beğendim almak istedim eşime dedim sandalye kırıldı misafir gelince utanıyorum desem annesine söyleyip vay alma diyor ben yetim annem babam küçük 3 yaşımda vefat ettiler tek çocuğum onlardan kalan ev dükkan var zaten eve kıra paradan alacaktım evin yecek bütün alışveriş ben kendim yapıyorum elektrik suya kadar eşim bu güne kadar maaş vermedi istemeyom ama benim kendi paramada göz dikmelerine sınırım bozuluyor mesele ablası Bursa’dan evime gelecek bizde kalacak beni aramayo eşimle geliyoz benim o gün haberim oluyo belki ben müsait değilim yecek hazırlacam neyse koştura koştura markete git hazırla aç bekle 11 de gece yarın gelcem beni kimse umursamayıp ve ben evden ayrılsam yazlığa gidince annesi geldigimde her şeyi değiştirdim deyo evimin düzeni genede eşimle kavga ediyorum benim düzenimi bozuyor diye ben 3 yıl evliyim eşimle ne balayı ne dışarda ailecek gezdirdi nede oturdum son olayı anlatım ben ikizlerime hamile kaldım annesi niye çocuk yapıyorsun istemeyorum git aldır birini bokunu yediniz af edersiniz çocuk bütün masrafları ben mama bez hastane karşılayorum sana ne anne dedim kadın bir sürü laf saydı oğluda bişey demiyor neyse tek yumurta ikizlerime 20 haftamda kan çalma akım bozukluğu oldum her gün 6 doktora gittim farklı lazer ameliyatı olmasını söyledi annesi olma aldır dedi bende hacıdan gelen kadına hiç yakıştıramadım deyince kızdı oldum 100 bin verip aldır gıtsın olma dedi oldum İstanbul’da oldum geldim nisanda 8 Ankara’ya geldim Annesi geçmiş olsun yok yüzü kırk karış doktor dediki1 ay hiç ağır bişey yapma annesi 9 Nisan Bursa’ya kızına gıttı ben burda bunaldım diye ben çocukla o kadar kötü zaman gectiki bir ay unutamam eşim sabah gider gece 12 gelir işten 6 da çıkar arkadaş oyun oynar her gün standart neyse 11 Mayıs tam tehlikeyi atlattım derken soldaki bebek kalbî durdu diğer kızımda 1200 doğdu küvette 20 gün kaldı maalesef küçük asel kızımda gıttı annesi bi geldi ıyı oldu bıda olur sizden ben aslında kızıma kardeş istedim ben hep arkadaşım nede annem babam olmadığı için istedim ama olmadı kaybettim neyse annesinin dediklerini duyuyor eşim ama bişey demiyor bana gelince ağzıma demediğini bırakmaya eşim halasıyla konuşmayor çocuklara bas sağlık olsun demedi diye Ablasi benide aramadı ölümden 1 buçuk ay sonra aradı bende açmadım hay sen niye açmayın diye gene kavga ettik dedesine gittik halasını görünce arabaya bindi annesi ıyı yaptın oğlum dedi bende dedimki nesi iyi ıkı gün sonra aradı oğlun açmadı telefonu dedim sonra bana ablan aramış niye açmadın dedi bende 1 buçuk ay sonra arıyan açmam dedim hay sen yalan konuşuyorsun kimse bana inanmak istemiyor 1 ay önce eşim elini saç makına kesti koldan ameliyat oldu iş yerinde kazayla eşim bana iyi doktor bul devlet iyi bakmayo sen ıyı araştırtırsın bende buldum söyledim annesi bir bağır bana devlet hastanesi varda herseye özel orda eşim benim tarafında olmadı ben söyledim diye bende annesine bağırdım yeter artık bana bağırma diye eve gel eşimle gene kavga ettim benim 2 gündür boğazıma yapışıyor annem o benim babamda atam bende senin annen katıl bana gelip yardam etseydi o bebeler yasacaktı sonuçta 7 ay neler çektim ya canım çok acıyor hanımlar çok uzun anlattım daha beni umursamadıkları çok şey var anlatacaklarım bana bosanıcam bıktım senden deyo yarım saat sonra özür dilerim deyor ağzına gelen her şey deyo 3 gündür boşanıcam git dava aç deyom evide ilana koy evin yarisi benim evi ben 1 tane 2 artı evimi sattım üstüne takılar 150 bin koyduk sanki takılır ona takılmış gibi çok bunaldım kendımı anlatamayorum beklentim söylüyorum varmasın yok çok yoruldum yardam isteyorum bi akıl verin lütfen çok bunaldım canım çok açıyor keşke evlenmeseydim çocuk yapmasaydım ailem olsun istedim ama hep ben hatalıyım bıktım ya

X