- 3 Şubat 2018
- 25.552
- 110.012
- 598
- Konu Sahibi Unutkanbebek
-
Durumu varsa bile
Mecburmu ya
Kadın belki o parayla kendine birşey alacak, belki yatırım yapacak. Çocuk doğurdu diye esir olmadı ya.
gerekiyorsa yardım etmesi gerektiğini söylemişsiniz:
Ben de diyorum ki bu gereklilik ne zaman bitecek? Bakın ben 60 yaşındaki kadının hala fakir çocuğuna yardım etmek için konfeksiyonda bin tane hastalığıyla çalıştığını söylüyorum. Kadının emekli maaşı kendine normalde yeter. Ama çocuğuna “gerektiği” için o yaşta çalışıyor.
Ayrıca konu sahibinin kayın ailesi de fakir. Kendisi başka konuda kayın ailesinin kendilerine bile zar zor yettiğini yazmış. O paraya ihtiyaçları olmadığını nerden biliyorsunuz? Artık belli yaşa gelmiş insanlar da biraz huzur bulsun yahu
Fıstık benim olacak,vuracam kırbacıBenim bir tanidigim aile var örnek veriyim. Baba ve annenin yaptigi yardim 200.000 Euroyu gecti. Ufak tefek yardimlari geciyorum. Tek ev su bu 200.000 Euro. Ogluna ve gelinine sorsan ama anne babadan cimrisi yok. Babanin agir calismaltan kaslari kopmus kolunda, ama oglu ve geline 200.000 euro hala yetmiyor. Bu yaslilara aciyan yok ya. Dügünü onlar yapacak altini onlar yapacak evi onlar alacak torunu onlar büyütecek oldu. Eski yesilcam filmde oglan diyordu "alicam esegi vurucam kirbaci" diye. Ayni öyle
Bişey almıcam dedi ayy diğerlerini aklıma getirip sinirlerimi bozamıycamNe demişti ki
Bunun için erken mi doğurdunuzBişey almıcam dedi ayy diğerlerini aklıma getirip sinirlerimi bozamıycam
Bu örnekler çocuğun kumar borcuna, köydeki tarlaları sattırmasına, anne babayı dövüp sokağa atmasına, hayırsız evlat olma namına bilumum tüm sahtekarlığına kadar gider. Neden bu kadar uç örnekler mesela? Bu örneklerdeki bir baltaya sap olamamış ve olmayada niyeti olmayan çoluk çocuğu aman aile beslesin mezara kadar diyen yoktur heralde.Peki bu anne babaların çocuklarına para verme yükümlülüğü ne zaman bitecek? Bu insanlar çocuk yaptı diye hayatını ölene kadar ipotek altına mı alacaklar? Yetişkin olup okutup meslek sahibi yaptığı insana neden hala bakmak zorundalar?
Babamın tekstil atölyesi var. 60 yaşında kadınlar çalışıyor. Bir tanesinin oğlu ve torunları var oğlunun durumu yok. 60 yaşında kadın konfeksiyonda çalışıp hala onlara yardım etmeye çalışıyor. Ne zaman huzur bulacak bu ana babalar? Mezara girince mi?
Miss herkesin bakış açısı farklı o yüzden yazacaklarımı yanlış düşünüyorsun demek için yazmadığımı bilmeni isterimBen yukardaki yorumların hiçbirine katılmıyorum. tamam arabaya katkı yapmışlar borç olarak ama evladının da hele ki çocuğu doğacaksa boğazına yapışmazsın para para diye. Düğünde sana bilezik yaptım diye mesaj atmak da ayrıca leşlik.
Geçer gider diyorum içinizi ferah tutun. O KV denen kadına da verin bilezikti paraydı neyse artık sonra da görüşmeyin. Bu şekilde davranan bir insana ihtiyacınız yok.
Bizde öyle herşeyimizi hep kendimiz yaptık elimizdeki neyse ona göre yaşadık. Böylesi çok daha huzurlu. Aileler çocuklarını sevsin yeter. Çocuklar başının çaresine bakar zaten.Fıtrat olarak kimseden beklentiye giren, bişeyler isteyebilen bi insan olmadığım için çok ters mevzular bunlar bana göre, ne kendi aileme ne eşimin ailesine asla ağzımı açıp çöp istemedim, çocuklarım adına bile istemedim, hasta oldum kalkamadım günlerce, gelin bana bakın demedim, gelmek isteyen kendi geldi, ne yaptıysa ailem kendi isteğiyle yaptı, babam her sene çocuklarıma altın bilezik takar, almayın artık yeter diye ben mahcup olurum, itiraz ederim, annem evde ne varsa giderken elime tutuşturuyo ki çok şükür biz karı koca çalışıyoruz, ihtiyacımız yok zorla veriyolar, ailemden istemiyorum şunu alın bunu verin diye, kaldı ki eşimin ailesine ne alacaksınız, ne yapacaksınız diye sorucam… Tok gönüllülük en güzel erdem benim için, istemeyin arkadaşlar, anneniz babanız diye size ev almak, araba almak zorunda değiller, bakın yapan zaten yapıyo alan zaten alıyo, talepkar olmak çok itici bi özellik
Alırken verdiğiniz sözü yerine getirmemekle siz hata etmişsiniz..Kızlar o kadar bunaldım ki azıcık dertleşmek istedim
Hamileliğim maalesef özellikle son zamanlarda çok stresli geçiyor.
Arabamızı sattık maddi sorunlardan dolayı 3 sene sonra eşimin ailesinin yarı hakkı vardı arabada onu vereceğiz diye anlaşmıştık arabayı alırken
ama şimdi mecburiyetten satınca bebiş de gelecek doğum izninde de maaş alamayacağım için parça parça öderiz kenara da paramız kalır diye düşünüyorduk ama eşimin annesi paramı verin diye başımıza kaktı yetmedi nikah nişan süresinde yaptıklarını anlatan mesaj attı bana aldığı bileziklere kadar eşim paralarını yolladı ama ne evime ne evinize artık diye resti çekti arayıp sormadılar da zaten durumu toplamak için
Bunlar ayrı bir stresken artık bebişe yardım edecek kimsem de kalmadı kendi ailem de uzakta. İşe başlamaya kalksam izin bitince bırakacağım kimse de yok ki normalde kaynanam ben torunuma bakarm kimselere bırakmam diyordu(şimdi torununun rızkına göz diken bir kadın olduğnu belirtti sağlsun) velhasıl böyle süreçlerdeyim. Eşime de bir şey diyemiyorum o ailesine denilecek olanı dedi zaten ama çok sıkılıyor canım böyle şeyler yaşayanlarınız var mı?
Hayır onun için erken doğurmadım buraya herşeyi yazacak halim yokBunun için erken mi doğurdunuz
O zaman öyle yazmayacaksinizHayır onun için erken doğurmadım buraya herşeyi yazacak halim yok
Çoğu kişi benzer şeyler yaşıyor stres yapmayın gerçekten zor bi durum ama böyle bi kadın zaten çocuğunuza iyi bir örnek olmazdı. Allah kolaylık versin inşallah içinize huzur verecek bir çözüm nasil olurKızlar o kadar bunaldım ki azıcık dertleşmek istedim
Hamileliğim maalesef özellikle son zamanlarda çok stresli geçiyor.
Arabamızı sattık maddi sorunlardan dolayı 3 sene sonra eşimin ailesinin yarı hakkı vardı arabada onu vereceğiz diye anlaşmıştık arabayı alırken
ama şimdi mecburiyetten satınca bebiş de gelecek doğum izninde de maaş alamayacağım için parça parça öderiz kenara da paramız kalır diye düşünüyorduk ama eşimin annesi paramı verin diye başımıza kaktı yetmedi nikah nişan süresinde yaptıklarını anlatan mesaj attı bana aldığı bileziklere kadar eşim paralarını yolladı ama ne evime ne evinize artık diye resti çekti arayıp sormadılar da zaten durumu toplamak için
Bunlar ayrı bir stresken artık bebişe yardım edecek kimsem de kalmadı kendi ailem de uzakta. İşe başlamaya kalksam izin bitince bırakacağım kimse de yok ki normalde kaynanam ben torunuma bakarm kimselere bırakmam diyordu(şimdi torununun rızkına göz diken bir kadın olduğnu belirtti sağlsun) velhasıl böyle süreçlerdeyim. Eşime de bir şey diyemiyorum o ailesine denilecek olanı dedi zaten ama çok sıkılıyor canım böyle şeyler yaşayanlarınız var mı?
O zaman yalan söylüyorsunuz, bir dediğinizi diğerinde yalanliyorsunuzİstediğim şekilde yazdım
Tanımadığınız bir kişi hakkında bu denli konuşmanız sizin ne kadar agresif ve insanları kışkırtıcı olduğunu gösteriyor..bu yüzden sizinle diyaloğa girmiycem iyi akşamlarO zaman yalancısınız, bir dediğinizi diğerinde yalanliyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?