Eşimin ailesi ve sorunlar...

Durumu varsa bile
Mecburmu ya
Kadın belki o parayla kendine birşey alacak, belki yatırım yapacak. Çocuk doğurdu diye esir olmadı ya.

Benim bir tanidigim aile var örnek veriyim. Baba ve annenin yaptigi yardim 200.000 Euroyu gecti. Ufak tefek yardimlari geciyorum. Tek ev su bu 200.000 Euro. Ogluna ve gelinine sorsan ama anne babadan cimrisi yok. Babanin agir calismaltan kaslari kopmus kolunda, ama oglu ve geline 200.000 euro hala yetmiyor. Bu yaslilara aciyan yok ya. Dügünü onlar yapacak altini onlar yapacak evi onlar alacak torunu onlar büyütecek oldu. Eski yesilcam filmde oglan diyordu "alicam esegi vurucam kirbaci" diye. Ayni öyle

Yok biz anlaşamıyoruz sanırım yazıyla .

Ben anneme yada kaynanama borç vermem , lazımsa verir geri de istemem .

Sadece yaşlı olan taraf için konuşmuyorum .

Sanki doğurdun ölene kadar maddi olarak bakmalısın demişim gibi konuşuyorsunuz .

İhtiyaç halinde imkanı olan yardımını yapar . Dediğim bu , anlamak isterseniz anlarsınız . İstemezseniz de siz bilirsiniz .

Konu sahibinin her konusunu bilmiyorum . Ben genel olarak konuştum , yakın aile içinde borç olaylarını sevmiyorum .

Fıstık benim olacak,vuracam kırbacı

İzniniz bitince bakici ayarlayacaksiniz oldu bitti.
Paralarini istemekte haklilar, üslup yanlismis zaten tavir da koyulmus. Artik minnet etmeyin kimseye

Bu örnekler çocuğun kumar borcuna, köydeki tarlaları sattırmasına, anne babayı dövüp sokağa atmasına, hayırsız evlat olma namına bilumum tüm sahtekarlığına kadar gider. Neden bu kadar uç örnekler mesela? Bu örneklerdeki bir baltaya sap olamamış ve olmayada niyeti olmayan çoluk çocuğu aman aile beslesin mezara kadar diyen yoktur heralde.

Çocuğunu asalak gibi beslemek başka, zor zamanlarında maddi destek olmak başka. Hayır neden insanlar manevi olarak herrrrr şeyimle evladımın yanındayım tabiki derken iş paraya gelince dramaya bağlıyor…

Farklı şeyden bahsediyorum bırakınız şu hovarda uç tipleri. ilerde benim çocuğum müşkül duruma düşse ilk yardım edecek kişi benimdir, babasıdır. Bize, ailesine gelecek ilk tabi ki nereye gidecek? Ne diyeceğim ona ben seni yeterince besledim mezara kadar mı besleyeyim mi? Ne kadar ayıp.

Bu konu özelinde değil bu düşüncem bu arada. Konuyu konu sahibinin anlattığı kadar bilebilirim. Ne şekilde konuştular, aralarında neler oldu bilemem, kimse bilmiyor tahmin ediyor sadece. Anlattığına göre de ben ailenin tavrını, tarzını aykırı buldum.

Miss herkesin bakış açısı farklı o yüzden yazacaklarımı yanlış düşünüyorsun demek için yazmadığımı bilmeni isterim

Ailen dahi olsa arada para alışverişi, borç alıp verme varsa bunun bazı kuralları şartları olmalı, borç alırken bir süre belirlenir o süre içinde de borç ödenir, benim konudan anladığım genç çiftimiz 7 ay önce evlenmiş, eş kredi çekmiş, kredi çektiği miktar kadar da ailesinden borç alıp bir araba satın almış, sonra konu sahibesi hamile kalmış, eh tabii son zamanlarda yaşanan ekonomik çalkantı da var, evdeki hesap çarşıya uymamış arabayı satmak zorunda kalmışlar çünkü bebek gelecek konu sahibesi çalışamayacak, eşinin tek maaşıyla hem ev geçindir hem kredi öde, hem bebek masrafı yap zorlanacaklar, biraz plansız hareket etmişler zira hemen bebek sahibi olmayı da istemişler.

Allah sağlıklı bir hamilelik geçirmesini nasip etsin, hayırlısıyla kucaklarına alsınlar inşaallah ama öte yandan anne babayı da düşünmek lazım, hiçbirimiz ekonomik olarak yarın ne olacak bilmezken elimizdeki avucumuzdakini tutup kendimizi güvenceye almak istiyoruz, aile de haklı olarak verdiği borcu ister çünkü onların da kendilerine göre bir hesabı vardır, bebek gelince ne kadar süre tek maaş devam edecekler, o borcu ne zaman ödeyebilecekler belli değil, herkesin kesesi de kendine göre aileye istediler diye kızamam şahsen.

Kaldı ki prensibimdir maddi manevi her konuda yalnızca kendime bakarım kendime güvenirim, bir mal mülk edineceksem kendim alabiliyor muyum ona bakarım, zira sonradan aileyle arada bir anlaşmazlık olduğunda ben de sana şunu yapmıştım demeleri beni üzer, babam dahi olsa para mevzularında kimseye borçlu kalmayı, söyleyebilecekleri altında ezilmeyi sevmem, bu sebeple de herkese kaşıyacak tırnağınız varsa kendiniz yapın kimseyle para pul mevzularına girmeyin derim.

Konu sahibesinin eşinin annesine tavrı da yanlış bence, borç alırken iyi, annesi parasını isteyince kötü olmuş, kadına bir telefon açıp anne durumlar biraz sıkıştı arabayı sattım ama size olan borcumu şu zamanda ödesem olur mu diye sorabilirdi, ödeme zamanına kendince karar vermiş anne parayı isteyince ne evime ne evine demiş, bu da olmaz kadının elinde avucunda var mı bakalım?

Ayrıca bebek olunca kayınvalide bakacakmış ama şimdi o da mümkün değil, kadın uzakta konu sahibesinin ailesi de uzakta, konu sahibesi kendi annesini çağırabilir, kayınvalide hem borç versin hem bebek baksın, fedakarlık yapması isteniyor evet kendisi teklif etmiş evini yurdunu bırakıp gelmeye hazır biriymiş, ben şahsen kadının oğlunun rest çekeceği kadar kötü biri olduğunu sanmıyorum, ki aslında bebek bakmaya aileleri çağırmayı da doğru bulmuyorum, 2-3 çocuğunuz olur belki o zaman birilerinin yardımına ihtiyacınız olur ama tek bebeğe karı-koca birlikte bakabilir, hem aynı evin içinde olunca kendi anneniz dahi baksa çok da problem yaşıyorsunuz hem de anneniz veya kayınvalideniz bebeğinize kaç yıl bakabilir?

Sonuçta çalışan kadınlar bir süre sonra işe başlamak zorunda, bebek 3 yaşında yuvaya başlasa 3 yıl anneniz kayınvalideniz sizin evinizde bebek mi bakacak? Evleri burnunuzun dibinde olur amenna ama farklı bir ilçede farklı bir şehirde yaşayan insanları 2-3 yıl evinden koparıp bebek baktırmak doğru olmaz, ki insanın yeri geliyor kendi çocuğunu kafası kaldırmıyor, kaç yaşında insanların bir dakika yerinde durmayacak çocuklara bakması zor olur.

Fıtrat olarak kimseden beklentiye giren, bişeyler isteyebilen bi insan olmadığım için çok ters mevzular bunlar bana göre, ne kendi aileme ne eşimin ailesine asla ağzımı açıp çöp istemedim, çocuklarım adına bile istemedim, hasta oldum kalkamadım günlerce, gelin bana bakın demedim, gelmek isteyen kendi geldi, ne yaptıysa ailem kendi isteğiyle yaptı, babam her sene çocuklarıma altın bilezik takar, almayın artık yeter diye ben mahcup olurum, itiraz ederim, annem evde ne varsa giderken elime tutuşturuyo ki çok şükür biz karı koca çalışıyoruz, ihtiyacımız yok zorla veriyolar, ailemden istemiyorum şunu alın bunu verin diye, kaldı ki eşimin ailesine ne alacaksınız, ne yapacaksınız diye sorucam… Tok gönüllülük en güzel erdem benim için, istemeyin arkadaşlar, anneniz babanız diye size ev almak, araba almak zorunda değiller, bakın yapan zaten yapıyo alan zaten alıyo, talepkar olmak çok itici bi özellik

Konu sahibi siz aile ile parayı 3 yıl sonra mı geri ödeyeceğiz diye anlaştınız. Yoksa arabanın yarısı sizin diye mi anlaştınız.

Eğer bir borç talep ettiyseniz ve bunu 3 yıl sonra ödeyeceğiz size dediyseniz. O parayla ne yaptığınız sizi ilgilendirir. Tahminimce krediniz 3 yılda bitecekti. Sonra da ailesinin parasını verecektiniz. Direkt komple kredi çekseydiniz.

Ama arabanın yarısı da sizin diye anlaştıysanız. Satar satmaz hiç daha onlar istemeden yarısını vermeniz gerekirdi.

Keşke aileden borç almasaydınız. Daha tatlılıkla da çözülebilirdi. Hamilesiniz de. Sağsalim kucağınıza alın inşallah. Herşey çözülüyor. Sizin olmayan bir paranın üstüne plan kurmayın derim. Parayı göndermişsiniz zaten. Elinizdekiyle devam edin.

Bizde öyle herşeyimizi hep kendimiz yaptık elimizdeki neyse ona göre yaşadık. Böylesi çok daha huzurlu. Aileler çocuklarını sevsin yeter. Çocuklar başının çaresine bakar zaten.

Alırken verdiğiniz sözü yerine getirmemekle siz hata etmişsiniz..
Çocuğunuzu bu işe bahane olarak bile olsa karıştırmayın ayıp etmiş olursunuz..
İnsanlar sizden kendi parasını istemiş kimse çocuğunuzun rızkına göz dikmemiş bu söyleminizde çok çirkin..
Siz onların fikrini almadan onların paraları üzerinden neden hesap yapıyorsunuz ki?
Aynı durumda bu size yapılsa tavrınız nasıl olacaktı?
Paramıza çöktüler şeklinde düşünecektiniz..
Eşiniz ise hem suçlu hem güçlü. Verdiği sözü yerine getirmeyen birde getirmediği söz üzerinden ailesine rest çeken o..

Kusura bakmayın ama bu konuda baştan aşağı hatalı davranan ve davranmaya devam eden siz olmuşsunuz..

Son düzenleme:
Çoğu kişi benzer şeyler yaşıyor stres yapmayın gerçekten zor bi durum ama böyle bi kadın zaten çocuğunuza iyi bir örnek olmazdı. Allah kolaylık versin inşallah içinize huzur verecek bir çözüm nasil olur

O zaman yalancısınız, bir dediğinizi diğerinde yalanliyorsunuz
Tanımadığınız bir kişi hakkında bu denli konuşmanız sizin ne kadar agresif ve insanları kışkırtıcı olduğunu gösteriyor..bu yüzden sizinle diyaloğa girmiycem iyi akşamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…