NYoo yinede bence kv nin ayıbı değil. Söyleyene değil söyletene bak durumu olur o zamanda.
Eşi “ne evime ne evine” demiş birde annesine.
Arabayı alırken annen babandı, satıp paralarını istediklerinde bu kadar ağır konuşacak kadar kıymetsiz oldular.
Ne zorluklarla büyütüyoruz, nelerden kısıp okutuyoruz çocuklarımızı. Günün birinde haklıyken bile şu sözü evladımdan duysam kahrolurdum. Ajitasyon falan yapmıyorum gerçekten kahrolurdum.
Sanırım yanlış anladınız çünkü aynı şeyi söylüyoruz. Yani ben de diyorum ki bize ne yaptınız ki diyerek söyleten sizseniz elbette şunu yaptık bunu yaptık diye sayarlar. Aynen söyleyene değil söyletene bak olayı diyorum
Ha hiç böyle bir şey söyleyen olmadı da kendiliğinden kv evladına kızınca size şunu yaptım bunu yaptım diye tüm maddi hediyelerini başa kalıyorsa hatalıdır. Ki öyle ebeveynler de biliyorum maalesef, yıllarca düğün masrafını, üniversite, hatta dersane ücretini her alakasız tartışmada evladının ve eşinin başına kakıp, "ben o paralarla kral gibi yaşardım lan" kıymetimizi bileceksin diyen! (Adamcağız kırk beş civarından sonra bunun psikolojik bir manipülasyon olduğunu, bir çeşit şiddet ve güç bende dayatması olduğunu psikoloğundan öğrenmişti) Ebeveyn olarak evladınızıa yaptıklarınızı başına kalkmazsınız. Yaşları büyük diye bunu haklı bulamam. Büyük büyüklüğünü küçük küçüklüğünü bilecek
Evlat bana ne yaptınız, hiç bir hakkınız yok gibi çirkin söylemlerle haddi aşarsa evet büyükler bunları son derece haklı olarak söylerler
Ama yukarıda bahsettiğim gibi büyükler evlada harcama ve maddi giderleri fatura çıktısı gibi dayayıp duruyorlarsa ne saygı bırakırlar ne sınır.
iDğer yazdıklarınız benim yprumumla ilgili değil. Zaten geri ödemeleri gerektiğini, bebek baktırmak gibi konuları doğru bulmadığımı belirttim
Sizin de belirttiğiniz gibi evlatlar için ne fedakarlıklar yapıyoruz. Maddi olarak sayalım, gerektikçe ortaya atalım da saygıya mecbur bırakalım diye değil. Siz de asla bunu yapmazsınız
Ama bir gün evlat haddini aşar da bana hiç bir şey yapmadınız ki isyanına ve sagısızlığına girerse doğal olarak yaptıklarınızı dile getirirsiniz. Arada çok büyük fark var