Eşimin ailesi ve sorunlar...

Bizim ailedede var böyleleri. Anne baba bir sürü para verdi. Hepsini batirdilar. Hala anne babadan güya kötüsü yok. Versen bir dert, vermesen bir dert. Sözde anne baba 40 yasinin üstündeki insanlara hala vermek zorunda. 🤦‍♀️
Verip de kötü olunacağına bari vermeden kötü olmak.. Allah evladın da hayırlısını versin

Aynen öyle. Zaten aile icinde verilen borclari insanlar "aile arasinda lafi olur mu" diye geri ödemiyor. O sekilde mesela annem babamdan biri sürü para calan oldu. Sen parayi verirken senden iyisi yok, ama geri istesen söylemedikleri söz de kalmiyor. Bastan vermemek lazim ortada acil bir durum yoksa
Durumlarıda yokmuş bu arada ailenin

Benim gözümde borç borçtur. Aile üyelerinden istersen ödeme zamanında esneklik sağlanır en fazla benim gözümde. Kimseden hibe beklemeye gerek yok. Çok kısa vadede ödemeyeceksem aile üyelerinden bile alsam döviz ya da altın olarak verin derim tahmini ödeyeceğim tarihi söylerim.

Mesela en son arabayı değişmek zorunda kaldık. İki annenin birinden döviz birinden altın aldık. Eşimin kardeşi illa TL vereceğim dedi öyle olursa almam dedim tamam paran çok heralde al nası istiyosan kendin hesapla dedi.

Çünkü ben şu an çalışmıyorum ve ödememiz 1 yıldan önce olmayacaktı. Şimdi bile borcumuz neredeyse 2 ye katlandı o insanları neden kayba uğratayım ki?

Zaten ekonomik durum malum. Tl her gün deger kaybediyor. Belki kadin altin alip kenara koyacak kötü gün parasi olarak. Sonucta bugün 300 tl nin degeri haftya ne kadar olur belli degil. Bunlarda akillik yapip azar azar ödeyecekler. Anne baba diye hak hukuk ortadan kalkmiyor

Zaten ekonomik durum malum. Tl her gün deger kaybediyor. Belki kadin altin alip kenara koyacak kötü gün parasi olarak. Sonucta bugün 300 tl nin degeri haftya ne kadar olur belli degil. Bunlarda akillik yapip azar azar ödeyecekler. Anne baba diye hak hukuk ortadan kalkmiyor
Aynen öyle ki bilezik olayıda saçma durup dururken uzun uzun kim mesaj döşer. Anca sinir olmuştuk duydukları karşısında oda döşemiştir. Burada herkes kendini haklı çıkarcak şekilde yazıyor. Ama eski yazılarına bir bakıyorsun evlerden ırak diyorsun

NYoo yinede bence kv nin ayıbı değil. Söyleyene değil söyletene bak durumu olur o zamanda.

Eşi “ne evime ne evine” demiş birde annesine.
Arabayı alırken annen babandı, satıp paralarını istediklerinde bu kadar ağır konuşacak kadar kıymetsiz oldular.

Ne zorluklarla büyütüyoruz, nelerden kısıp okutuyoruz çocuklarımızı. Günün birinde haklıyken bile şu sözü evladımdan duysam kahrolurdum. Ajitasyon falan yapmıyorum gerçekten kahrolurdum.
Sanırım yanlış anladınız çünkü aynı şeyi söylüyoruz. Yani ben de diyorum ki bize ne yaptınız ki diyerek söyleten sizseniz elbette şunu yaptık bunu yaptık diye sayarlar. Aynen söyleyene değil söyletene bak olayı diyorum

Ha hiç böyle bir şey söyleyen olmadı da kendiliğinden kv evladına kızınca size şunu yaptım bunu yaptım diye tüm maddi hediyelerini başa kalıyorsa hatalıdır. Ki öyle ebeveynler de biliyorum maalesef, yıllarca düğün masrafını, üniversite, hatta dersane ücretini her alakasız tartışmada evladının ve eşinin başına kakıp, "ben o paralarla kral gibi yaşardım lan" kıymetimizi bileceksin diyen! (Adamcağız kırk beş civarından sonra bunun psikolojik bir manipülasyon olduğunu, bir çeşit şiddet ve güç bende dayatması olduğunu psikoloğundan öğrenmişti) Ebeveyn olarak evladınızıa yaptıklarınızı başına kalkmazsınız. Yaşları büyük diye bunu haklı bulamam. Büyük büyüklüğünü küçük küçüklüğünü bilecek

Evlat bana ne yaptınız, hiç bir hakkınız yok gibi çirkin söylemlerle haddi aşarsa evet büyükler bunları son derece haklı olarak söylerler
Ama yukarıda bahsettiğim gibi büyükler evlada harcama ve maddi giderleri fatura çıktısı gibi dayayıp duruyorlarsa ne saygı bırakırlar ne sınır.

iDğer yazdıklarınız benim yprumumla ilgili değil. Zaten geri ödemeleri gerektiğini, bebek baktırmak gibi konuları doğru bulmadığımı belirttim

Sizin de belirttiğiniz gibi evlatlar için ne fedakarlıklar yapıyoruz. Maddi olarak sayalım, gerektikçe ortaya atalım da saygıya mecbur bırakalım diye değil. Siz de asla bunu yapmazsınız

Ama bir gün evlat haddini aşar da bana hiç bir şey yapmadınız ki isyanına ve sagısızlığına girerse doğal olarak yaptıklarınızı dile getirirsiniz. Arada çok büyük fark var

Ben yukardaki yorumların hiçbirine katılmıyorum. tamam arabaya katkı yapmışlar borç olarak ama evladının da hele ki çocuğu doğacaksa boğazına yapışmazsın para para diye. Düğünde sana bilezik yaptım diye mesaj atmak da ayrıca leşlik.

Geçer gider diyorum içinizi ferah tutun. O KV denen kadına da verin bilezikti paraydı neyse artık sonra da görüşmeyin. Bu şekilde davranan bir insana ihtiyacınız yok.
Yanlış düşünüyordun bence. Kaç yaşına gelmiş insanlar hayatlarının sorumluluklarını almalılar.
Çocuk değiller ki artık, kendileri bile ebeveyn olacak yaşa gelmişler.
Bugün araba almak istedin ailen birikim yapmak yada bir planları için ayırdıkları parayı borç olarak verdi diyelim. Arabayı sattın ama ailene para benim banka hesabımda kalsın ben size elime geçtikçe, kazandıkça öderim dermisin? Desen bile haklarına girdiğini düşünmez misin?
Hastalık vb bir durumdan bahsetmiyorum, sırf ihtiyacım olduğunda hazırımda param olsun diye
başka birini zorda bırakır mısın?

Altın mevzusuda bizim ülkemizde başlı başına saçmalık zaten. Evlenecek olan adam karısına kendisi taksın takacaksa hediyesini. Niye anne baba borca girip geline bir dolu bilezik taksın ki?
İçinden gelir hediyesini alır ama mal alıp satar gibi kendine değer biçtiren kadınlardan haz etmiyorum.

Yazık ya
Aynen öyle ki bilezik olayıda saçma durup dururken uzun uzun kim mesaj döşer. Anca sinir olmuştuk duydukları karşısında oda döşemiştir. Burada herkes kendini haklı çıkarcak şekilde yazıyor. Ama eski yazılarına bir bakıyorsun evlerden ırak diyorsun
ya aslında arabayı satmayı hiç istemiyoruz o aşamaya gelmeden evvel ek gelir çare arıyoruz ama arabayı satmaya gidersek emin olun ben tavrımı koyup bekleyin derim çünkü dediğiniz gibi torun isteyen de onlar yapın bakarız diyen de onlar hem de ilk torun zor durumda olduğumuzu görmeleri gerekir
Yoruma bakar mısınız? Şaka gibi. Kaynana kayınbaba için mi doğuracaksınız bu yoklukta? Aslında parayı hiç vermek istemiyor, torun hatrına vermeyiz hesabı yapıyormuş bence.

Aynen öyle. Burda hep sanki anne baba mecburmus gibi bir durum var. O yaslilar parasiz ortada kalsa ama bakan yok. Yaslilar da artik cevrede böyle olaylari gördükleri icin akıllanmaya basladi. Bugün hazir toplu para eline gecmisken anlasilmis borcunu ödemeyen ve kenara para atan sana hic geri ödemez. Bu konuda kimse kendini kandirmasin.
Ben de bunu anlamıyorum aynen. Anne baba diye kendi birikimini neden yok etsin mesela kv. Kendi annemden düğün zamanı borç aldım 10 çeyrek altın toplamında bir altın almıştım. Geçen sene hepsini ancak biterebildim ama elime geçtikçe verdim mağdur olmasın diye. Kendi annem diye cebime mi atmalıydım, kadın çalışmıyor kocasının eline bakıyor kenarda bir teminatı olsun istiyor ve haklı da dünya hali ne olacağı belli olmuyor. Bugün bana verdi yarın da o altını diğer çocuğunun ihtiyacı için veriyor, bu döngü böyle devam ediyor bizde mesela. Ya da kendisi için harcıyor. Konu sahibinin kvsinin de belki ihtiyacı oldu, ya da diğer çocuğunun işi hallolsun istedi olamaz mı. Altın da değil bir de Türk lirası üzerinden borç alıp yaya yaya ödeyeyim diyeceksin iyimis

Yazık ya

Yoruma bakar mısınız? Şaka gibi. Kaynana kayınbaba için mi doğuracaksınız bu yoklukta? Aslında parayı hiç vermek istemiyor, torun hatrına vermeyiz hesabı yapıyormuş bence.
Aynen üstüne yatmak istiyorlar ya da lütuf gibi parça parça canları isteyince ödeyecekler o para para olmayacak. Adamlar kendi paralarıyla rezil u bunlarda sanki lütfedip verecekler gibi konuşuyorlar

Ben de bunu anlamıyorum aynen. Anne baba diye kendi birikimini neden yok etsin mesela kv. Kendi annemden düğün zamanı borç aldım 10 çeyrek altın toplamında bir altın almıştım. Geçen sene hepsini ancak biterebildim ama elime geçtikçe verdim mağdur olmasın diye. Kendi annem diye cebime mi atmalıydım, kadın çalışmıyor kocasının eline bakıyor kenarda bir teminatı olsun istiyor ve haklı da dünya hali ne olacağı belli olmuyor. Bugün bana verdi yarın da o altını diğer çocuğunun ihtiyacı için veriyor, bu döngü böyle devam ediyor bizde mesela. Ya da kendisi için harcıyor. Konu sahibinin kvsinin de belki ihtiyacı oldu, ya da diğer çocuğunun işi hallolsun istedi olamaz mı. Altın da değil bir de Türk lirası üzerinden borç alıp yaya yaya ödeyeyim diyeceksin iyimis

Ben böyle konularda hep yaslilarin penceresinden bakıyorum vallaha. Dediginiz gibi dünyanin binbir hali var. Rahmetli babam hastalandiktan sonra calisamadi tabi ve biz birikimden yasadik bir süre. Bakim masraflari da oldu haliyle. Benim kayinvalidem bize mesela para teklif etti arsa alalim diye, ama reddettim. Yarin baska gün Allah göstermesin hasta olsalar bakima ihtiyac olsa o paralara onlarin ihtiyaci olacak. Ben arsa veya ev alacak olsam kendim zamanla yaparim, yapiyorum da. Ama yaslilar artik istese bile calisamaz. Burda acil bir durum da söz konusu degil.

Allah yardımcınız olsun sen karisma bence eşin ailesi ile aralarında halletsinler Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin gün doğmadan neler doğar hem çalışıyorsanız develet de epey destek veriyor zaten izniniz bitince de duruma göre değerlendirme yaparsınız ama lütfen kendinizi helak etmeyin herşey olacağına varır zaten...Allah sağlıkla bebeğinizi kucağıniza almayı nasip etsin insaAllah..

Kızlar o kadar bunaldım ki azıcık dertleşmek istedim
Hamileliğim maalesef özellikle son zamanlarda çok stresli geçiyor.
Arabamızı sattık maddi sorunlardan dolayı 3 sene sonra eşimin ailesinin yarı hakkı vardı arabada onu vereceğiz diye anlaşmıştık arabayı alırken
ama şimdi mecburiyetten satınca bebiş de gelecek doğum izninde de maaş alamayacağım için parça parça öderiz kenara da paramız kalır diye düşünüyorduk ama eşimin annesi paramı verin diye başımıza kaktı yetmedi nikah nişan süresinde yaptıklarını anlatan mesaj attı bana aldığı bileziklere kadar eşim paralarını yolladı ama ne evime ne evinize artık diye resti çekti arayıp sormadılar da zaten durumu toplamak için
Bunlar ayrı bir stresken artık bebişe yardım edecek kimsem de kalmadı kendi ailem de uzakta. İşe başlamaya kalksam izin bitince bırakacağım kimse de yok ki normalde kaynanam ben torunuma bakarm kimselere bırakmam diyordu(şimdi torununun rızkına göz diken bir kadın olduğnu belirtti sağlsun) velhasıl böyle süreçlerdeyim. Eşime de bir şey diyemiyorum o ailesine denilecek olanı dedi zaten ama çok sıkılıyor canım böyle şeyler yaşayanlarınız var mı?
Kimse rızkını yememiş kadın var olan parasını ıstemıs.Bır sızde deıl maddı mevzular herkeste var .Verınce ıyı ısteyınce kötü bunu ben algılayamıorum

Ben yukardaki yorumların hiçbirine katılmıyorum. tamam arabaya katkı yapmışlar borç olarak ama evladının da hele ki çocuğu doğacaksa boğazına yapışmazsın para para diye. Düğünde sana bilezik yaptım diye mesaj atmak da ayrıca leşlik.

Geçer gider diyorum içinizi ferah tutun. O KV denen kadına da verin bilezikti paraydı neyse artık sonra da görüşmeyin. Bu şekilde davranan bir insana ihtiyacınız yok.
Konu arabanın yarı parasiyla bir borcu kapatmak, icradan kurtulmak falan degil ki...kadının parasını vermeyip kenarda tutacaklarmış toplu para olarak. Çocuğun rizkıymış .

Arabamızı sattık maddi sorunlardan dolayı 3 sene sonra eşimin ailesinin yarı hakkı vardı arabada onu vereceğiz diye anlaşmıştık arabayı alırken
ama şimdi mecburiyetten satınca bebiş de gelecek doğum izninde de maaş alamayacağım için parça parça öderiz kenara da paramız kalır diye düşünüyorduk ama eşimin annesi paramı verin diye başımıza kaktı yetmedi nikah nişan süresinde yaptıklarını anlatan mesaj attı bana aldığı bileziklere kadar eşim paralarını yolladı ama ne evime ne evinize artık diye resti çekti arayıp sormadılar da zaten durumu toplamak için
Bunlar ayrı bir stresken artık bebişe yardım edecek kimsem de kalmadı kendi ailem de uzakta. İşe başlamaya kalksam izin bitince bırakacağım kimse de yok ki normalde kaynanam ben torunuma bakarm kimselere bırakmam diyordu(şimdi torununun rızkına göz diken bir kadın olduğnu belirtti sağlsun) velhasıl böyle süreçlerdeyim. Eşime de bir şey diyemiyorum o ailesine denilecek olanı dedi zaten ama çok sıkılıyor canım böyle şeyler yaşayanlarınız var mı?
Torununun rızkına mı göz dikiyor gercekten sizce?
Arabayı alalı 3 sene olmus,ufak ufak ödemeliydiniz.
Hadi ödemediniz sattınız verin insanların parasını.
Yarın istemeye yüzünüz olsun yeniden.

Maddi sorunlarımız olduğunu her düştüklerinde onlara el uzattığımızı çünkü aile olduğumuzu belirtmek isterim kızlar. İlaveten kimsenin parasının üzerine yatmak söz konusu değil ama biz aileyiz sıkıntılı olduğumuzu kısa sürede ödeyeceğimizi de söyleyeceğimiz halde yaptıklarını hamile gelinine uzun bir mesajla yazan taktığı bileziklerinin bile lafını eden insanlardan bahsediyoruz. Bizim de ailelerimiz var ellerinde ne varsa veriyor . Normali bu çünkü ailede lafı olmaz ki onlara kar ettiren de biziz hamile halimle son zamana kadar çalışıyorum ben ve gördükleri halde bu yaptıkları normal mi? Beni geçtim oğullarına yaptıkları reva mı?
Arabayı suan satmanız size ne kadar kar ettirdi bir de?Yani 3 senede o araba 2ye katlamıstır.
Adamlar parasını altına dolara yatırsa ihya olurdu suan.
Nerden bakarsanız haksızsınız.

Şu an hamileliğinizi sağlıklı yürütmeye bakın. Doğum izni bitene kadar neler değişir bir görün. Benim de kimsem yoktu, bakıcı buldum bir şekilde idare ettim. İnanın akraba minnetinden kurtulmanın huzuru hiçbir şeye değişilmez

arabanin haklari olan yari parasini istediler diye bozulmaniza gerek yok siz o parayi parca parca odeyene kadar o para kuş olacak cunku alim gucu azaliyor .
baskasinin parasi uzerine onlarin fikrini sormadan hayal kurmaniz sacma olmus .
kim olsa toplu parasini ister .
yaslilar diye hayatlari yok degil.

Konu sahibi Verilen cevapları beğenmediği için sayfalarca yapılan yorumlara yanıt vermedi😂 aldığınız parayı pul olmadan geri istedi insanlar, suçları bu, size kalsa 3 senede parça parça ödeyip değerini tamamen öldürecektiniz, günümüz ekonomik şartlarında aileden bile olsa alınan borç çok kısa sürede ödenmeli çünkü para her gün değer kaybediyo

Back