Eşimin ailesi ve sorunlar...

Başka evlatları da var mı yani belki o parada onların da hakkı vardır.. ben birine borcu varken elde para tutmaya anlam veremiyorum kusura bakmayın. Kimse hibe etmek zorunda değil o parayı görüyorsunuz paramız bir ayda bile pula döndü siz bi de parça parça vermekten bahsediyorsunuz
Katılıyorum
Diyelim Kişi üç sene önce birinden 3000 lira borç aldı şimdi 3000 lira ödedi borcunu tam ödemiş bile olmuyor şu ekonomik durumda
O paraya o zaman aldıklarınla şuan alınanlar bir değil
Özellikle parça parça para vermek hiç ödemek olmuyor.
Bizim oranın deyimiyle soğan sarımsak parası oluyor o para

Maddi sorunlarımız olduğunu her düştüklerinde onlara el uzattığımızı çünkü aile olduğumuzu belirtmek isterim kızlar. İlaveten kimsenin parasının üzerine yatmak söz konusu değil ama biz aileyiz sıkıntılı olduğumuzu kısa sürede ödeyeceğimizi de söyleyeceğimiz halde yaptıklarını hamile gelinine uzun bir mesajla yazan taktığı bileziklerinin bile lafını eden insanlardan bahsediyoruz. Bizim de ailelerimiz var ellerinde ne varsa veriyor . Normali bu çünkü ailede lafı olmaz ki onlara kar ettiren de biziz hamile halimle son zamana kadar çalışıyorum ben ve gördükleri halde bu yaptıkları normal mi? Beni geçtim oğullarına yaptıkları reva mı?
Çalışmayın o zaman yani size denilecek tek soz

Kayınvalide bal gibi haklı.Kimseden bişey beklemeden yaşamayı öğrenin.Borclu olduğunuz kişiye hakkıyla borcunu ödeyin.Kendinizi farklı bahanelerle haklı görmeye çalışmayın .Empati kurmayı öğrenin.Evladida olsa kimse kimsenin arkasını toparlamak zorunda değil.Cocugunuzuda kayınvalideniz için dogurmuyorsunuz ,hamilesin diye ayrıcalık bekleme.

Gerçekten istiyorlarsa zaten doğunca duramaz gelir. Parayı isteme nedenlerini anlamadım ihtiyaçları mi var? Bunun dışında iyi anlaşıyordunuz sanırım. Bu kadar uzamasını anlamadım parasını almış sonuçta ama sizde fazla takıyorsunuz gibime geliyor. Eşiniz çalışmıyor mu? Gerçi çalışsa da artık geçinmek öyle zor ki Allah yardımcımız olsun umarım bebeği görünce aranızdaki bu küslük biter.

Kızlar o kadar bunaldım ki azıcık dertleşmek istedim
Hamileliğim maalesef özellikle son zamanlarda çok stresli geçiyor.
Arabamızı sattık maddi sorunlardan dolayı 3 sene sonra eşimin ailesinin yarı hakkı vardı arabada onu vereceğiz diye anlaşmıştık arabayı alırken
ama şimdi mecburiyetten satınca bebiş de gelecek doğum izninde de maaş alamayacağım için parça parça öderiz kenara da paramız kalır diye düşünüyorduk ama eşimin annesi paramı verin diye başımıza kaktı yetmedi nikah nişan süresinde yaptıklarını anlatan mesaj attı bana aldığı bileziklere kadar eşim paralarını yolladı ama ne evime ne evinize artık diye resti çekti arayıp sormadılar da zaten durumu toplamak için
Bunlar ayrı bir stresken artık bebişe yardım edecek kimsem de kalmadı kendi ailem de uzakta. İşe başlamaya kalksam izin bitince bırakacağım kimse de yok ki normalde kaynanam ben torunuma bakarm kimselere bırakmam diyordu(şimdi torununun rızkına göz diken bir kadın olduğnu belirtti sağlsun) velhasıl böyle süreçlerdeyim. Eşime de bir şey diyemiyorum o ailesine denilecek olanı dedi zaten ama çok sıkılıyor canım böyle şeyler yaşayanlarınız var mı?
"bebişi" başkasına güvenerek mi yaptınız? durumunuz yoksa neden bütün önlemlerinizi alarak korunmuyorsunuz? ayrıca insanlar haklı siz esas onların hakkını gasp eden tarafsınız

Yok biz anlaşamıyoruz sanırım yazıyla .

Ben anneme yada kaynanama borç vermem , lazımsa verir geri de istemem .

Sadece yaşlı olan taraf için konuşmuyorum .

Sanki doğurdun ölene kadar maddi olarak bakmalısın demişim gibi konuşuyorsunuz .

İhtiyaç halinde imkanı olan yardımını yapar . Dediğim bu , anlamak isterseniz anlarsınız . İstemezseniz de siz bilirsiniz .

Konu sahibinin her konusunu bilmiyorum . Ben genel olarak konuştum , yakın aile içinde borç olaylarını sevmiyorum .
İhtiyacı varki geri istiyor kadın.

Back