- Konu Sahibi Unutkanbebek
-
Var canım var..evlenmeden önce evlendikten sonra ve hamileyken eşimin annesi ve babası yapmadıkları kalmadı..en son torununa ne alıcaksın babannesi dediğimde (hamileyken) erken doğum yapmama sebep oldu ve tabiki kanamam geldi çocuğumun ölümüne sebep oluyorduKızlar o kadar bunaldım ki azıcık dertleşmek istedim
Hamileliğim maalesef özellikle son zamanlarda çok stresli geçiyor.
Arabamızı sattık maddi sorunlardan dolayı 3 sene sonra eşimin ailesinin yarı hakkı vardı arabada onu vereceğiz diye anlaşmıştık arabayı alırken
ama şimdi mecburiyetten satınca bebiş de gelecek doğum izninde de maaş alamayacağım için parça parça öderiz kenara da paramız kalır diye düşünüyorduk ama eşimin annesi paramı verin diye başımıza kaktı yetmedi nikah nişan süresinde yaptıklarını anlatan mesaj attı bana aldığı bileziklere kadar eşim paralarını yolladı ama ne evime ne evinize artık diye resti çekti arayıp sormadılar da zaten durumu toplamak için
Bunlar ayrı bir stresken artık bebişe yardım edecek kimsem de kalmadı kendi ailem de uzakta. İşe başlamaya kalksam izin bitince bırakacağım kimse de yok ki normalde kaynanam ben torunuma bakarm kimselere bırakmam diyordu(şimdi torununun rızkına göz diken bir kadın olduğnu belirtti sağlsun) velhasıl böyle süreçlerdeyim. Eşime de bir şey diyemiyorum o ailesine denilecek olanı dedi zaten ama çok sıkılıyor canım böyle şeyler yaşayanlarınız var mı?
Eflak ve bogdanı mı istedin almadılar ablacım bu kadar?Var canım var..evlenmeden önce evlendikten sonra ve hamileyken eşimin annesi ve babası yapmadıkları kalmadı..en son torununa ne alıcaksın babannesi dediğimde (hamileyken) erken doğum yapmama sebep oldu ve tabiki kanamam geldi çocuğumun ölümüne sebep oluyordu
İstememek, tenezzül etmemek ne yüce bir duyguymuş yarabbiEflak ve bogdanı mı istedin almadılar ablacım bu kadar?
Yani istemeyi gectim,ne istedin de bu kadar almadılar diye üzüldün yani.
Ne demişti kiVar canım var..evlenmeden önce evlendikten sonra ve hamileyken eşimin annesi ve babası yapmadıkları kalmadı..en son torununa ne alıcaksın babannesi dediğimde (hamileyken) erken doğum yapmama sebep oldu ve tabiki kanamam geldi çocuğumun ölümüne sebep oluyordu
kv niz haklı , parası varmış istemiş, burada kaç konu var hakları olmayan paranın pelinde olanKızlar o kadar bunaldım ki azıcık dertleşmek istedim
Arabamızı sattık maddi sorunlardan dolayı 3 sene sonra eşimin ailesinin yarı hakkı vardı arabada onu vereceğiz diye anlaşmıştık arabayı alırken
ama şimdi mecburiyetten satınca bebiş de gelecek doğum izninde de maaş alamayacağım için parça parça öderiz kenara da paramız kalır diye düşünüyorduk ama eşimin annesi paramı verin diye başımıza kaktı yetmedi nikah nişan süresinde yaptıklarını anlatan mesaj attı bana aldığı bileziklere kadar eşim paralarını yolladı ama ne evime ne evinize artık diye resti çekti arayıp sormadılar da zaten durumu toplamak için
Bunlar ayrı bir stresken artık bebişe yardım edecek kimsem de kalmadı kendi ailem de uzakta. İşe başlamaya kalksam izin bitince bırakacağım kimse de yok ki normalde kaynanam ben torunuma bakarm kimselere bırakmam diyordu(şimdi torununun rızkına göz diken bir kadın olduğnu belirtti sağlsun) velhasıl böyle süreçlerdeyim. Eşime de bir şey diyemiyorum o ailesine denilecek olanı dedi zaten ama çok sıkılıyor canım böyle şeyler yaşayanlarınız var mı?
o evlat ta anne babasına parasını istediği için rest çekmemeli, ortada bir alışkanık var benim anladığım. alıp vermeme gibi, ayrıyeten o anne ve babanın tek evladımı , araba alınırken vermişler ne güzel, borç olarak adınıda koymuşlar gerisi konu sahibinin bahanesiYa yukardaki yorumları okudum ama ben biraz farklı düşünüyorum, herkes borcuna sadık kalmalı o ayrı, ama insan evladına esneyebilir bu konularda, para mal mülk bunlar dünyalık, aç açıkta değillerse özellikle böyle bir zamanda size destek olmalılardı, ben evladıma böyle yapardım. Sonuçta ne için çalışıyoruz dimi? Siz de canınızı sıkmayın, her şeyde bir hayır vardır. Umarım en kısa zamanda çözersiniz maddi sorunları, bebişe iyi bakın :)
Belirttigim gibi borcuna sadık kalmali tabi ki, ama anne babalar bugünler için var. Tabi herkesin parasi ve kararı kendine. Ben düşüncemi söyledim. Eger çok ihtiyacım yoksa evladımı beklerim. Baska evlatlarim varsa onlara da durumu anlatirim. Anlayışlı olmak gerekir. Aile kavramı budur. 3 günlük dünya. Ölüp gideceğiz. Değmez böyle şeyler için birbirimizi kırmaya.o evlat ta anne babasına parasını istediği için rest çekmemeli, ortada bir alışkanık var benim anladığım. alıp vermeme gibi, ayrıyeten o anne ve babanın tek evladımı , araba alınırken vermişler ne güzel, borç olarak adınıda koymuşlar gerisi konu sahibinin bahanesi
ah böyle kalbi güzel insanların olduğunu bilmek ne güzel, yüreğinize sağlıkŞuan hamile olanlara yada çocuğu küçük olanlara sorsak her şey çocuğumuz için derler . Alınan evler , biriktirilen paralar , arabalar , tarlalar vb . Fakat nedense o çocuk büyüyüp evlenince birden benim malım çocuğum kendi alsın yapsın anca borç veririm oluyor. Gerçekten çok garip . Yorumlarda enteresan . Çocuğuna borç mu verilir yahu ? Anca elinde az da olsa gerektiği zaman yardım edilir . Eskiden bir arkadaşıma da annesi dolarla borç vermişti . Kadın bir türlü bitiremiyordu o borcu .
Bu anne babayı kullanmak değil ki . Onların ihtiyacı olur çocuk yardım eder , çocuğun ihtiyacı olur anne baba yardım eder . Borç daha uzak akrabadan olur . Amca , hala , enişte vb.
Allah bu kafaya düşürmesin beni ileride inşallah , hakeden çocuğuma her yardımı yaparım .
Konu sahibi üzmeyin kendinizi , koyun mesafeyi gitsin .
Ya yukardaki yorumları okudum ama ben biraz farklı düşünüyorum, herkes borcuna sadık kalmalı o ayrı, ama insan evladına esneyebilir bu konularda, para mal mülk bunlar dünyalık, aç açıkta değillerse özellikle böyle bir zamanda size destek olmalılardı, ben evladıma böyle yapardım. Sonuçta ne için çalışıyoruz dimi? Siz de canınızı sıkmayın, her şeyde bir hayır vardır. Umarım en kısa zamanda çözersiniz maddi sorunları, bebişe iyi bakın :)
hamile gelinMaddi sorunlarımız olduğunu her düştüklerinde onlara el uzattığımızı çünkü aile olduğumuzu belirtmek isterim kızlar. İlaveten kimsenin parasının üzerine yatmak söz konusu değil ama biz aileyiz sıkıntılı olduğumuzu kısa sürede ödeyeceğimizi de söyleyeceğimiz halde yaptıklarını hamile gelinine uzun bir mesajla yazan taktığı bileziklerinin bile lafını eden insanlardan bahsediyoruz. Bizim de ailelerimiz var ellerinde ne varsa veriyor . Normali bu çünkü ailede lafı olmaz ki onlara kar ettiren de biziz hamile halimle son zamana kadar çalışıyorum ben ve gördükleri halde bu yaptıkları normal mi? Beni geçtim oğullarına yaptıkları reva mı?
Arabayı bankadan kredi çekip alsaydınız satış yapınca krediyi kapatmayacakmıydınız? Çocuğumun rızkına göz dikken bankamı diyecektiniz ozamanKızlar o kadar bunaldım ki azıcık dertleşmek istedim
Şuan hamile olanlara yada çocuğu küçük olanlara sorsak her şey çocuğumuz için derler . Alınan evler , biriktirilen paralar , arabalar , tarlalar vb . Fakat nedense o çocuk büyüyüp evlenince birden benim malım çocuğum kendi alsın yapsın anca borç veririm oluyor. Gerçekten çok garip . Yorumlarda enteresan . Çocuğuna borç mu verilir yahu ? Anca elinde az da olsa gerektiği zaman yardım edilir . Eskiden bir arkadaşıma da annesi dolarla borç vermişti . Kadın bir türlü bitiremiyordu o borcu .
Bu anne babayı kullanmak değil ki . Onların ihtiyacı olur çocuk yardım eder , çocuğun ihtiyacı olur anne baba yardım eder . Borç daha uzak akrabadan olur . Amca , hala , enişte vb.
Allah bu kafaya düşürmesin beni ileride inşallah , hakeden çocuğuma her yardımı yaparım .
Annenin babanin durumu yoksa paralarinin üstüne yatmak gayet de onlari kullanmak oluyor. Üstelik o yaslilar parasiz kalsa o paraya cemkirenlerden kac kisi anneyi babayi evine alir? Siz bile "hakeden cocuguma" diyorsunuz.
Kadın verirken borç diye vermişŞuan hamile olanlara yada çocuğu küçük olanlara sorsak her şey çocuğumuz için derler . Alınan evler , biriktirilen paralar , arabalar , tarlalar vb . Fakat nedense o çocuk büyüyüp evlenince birden benim malım çocuğum kendi alsın yapsın anca borç veririm oluyor. Gerçekten çok garip . Yorumlarda enteresan . Çocuğuna borç mu verilir yahu ? Anca elinde az da olsa gerektiği zaman yardım edilir . Eskiden bir arkadaşıma da annesi dolarla borç vermişti . Kadın bir türlü bitiremiyordu o borcu .
Durumu varsa bileAnnenin babanin durumu yoksa paralarinin üstüne yatmak gayet de onlari kullanmak oluyor. Üstelik o yaslilar parasiz kalsa o paraya cemkirenlerden kac kisi anneyi babayi evine alir? Siz bile "hakeden cocuguma" diyorsunuz.
Peki bu anne babaların çocuklarına para verme yükümlülüğü ne zaman bitecek? Bu insanlar çocuk yaptı diye hayatını ölene kadar ipotek altına mı alacaklar? Yetişkin olup okutup meslek sahibi yaptığı insana neden hala bakmak zorundalar?Şuan hamile olanlara yada çocuğu küçük olanlara sorsak her şey çocuğumuz için derler . Alınan evler , biriktirilen paralar , arabalar , tarlalar vb . Fakat nedense o çocuk büyüyüp evlenince birden benim malım çocuğum kendi alsın yapsın anca borç veririm oluyor. Gerçekten çok garip . Yorumlarda enteresan . Çocuğuna borç mu verilir yahu ? Anca elinde az da olsa gerektiği zaman yardım edilir . Eskiden bir arkadaşıma da annesi dolarla borç vermişti . Kadın bir türlü bitiremiyordu o borcu .
Annenin babanin durumu yoksa paralarinin üstüne yatmak gayet de onlari kullanmak oluyor. Üstelik o yaslilar parasiz kalsa o paraya cemkirenlerden kac kisi anneyi babayi evine alir? Siz bile "hakeden cocuguma" diyorsunuz.
Peki bu anne babaların çocuklarına para verme yükümlülüğü ne zaman bitecek? Bu insanlar çocuk yaptı diye hayatını ölene kadar ipotek altına mı alacaklar? Yetişkin olup okutup meslek sahibi yaptığı insana neden hala bakmak zorundalar?
Babamın tekstil atölyesi var. 60 yaşında kadınlar çalışıyor. Bir tanesinin oğlu ve torunları var oğlunun durumu yok. 60 yaşında kadın konfeksiyonda çalışıp hala onlara yardım etmeye çalışıyor. Ne zaman huzur bulacak bu ana babalar? Mezara girince mi?
gerekiyorsa yardım etmesi gerektiğini söylemişsiniz:Hanımefendi , para verme yükümlülüğü var dedim mi ben ?
İhtiyacı olan anne babaya çocuk , ihtiyacı olan çocuğa da anne baba yardım etmeli dedim . Burda yaptığım bir ayrım yok .
Ben çocuğuma borç falan vermem . Veren versin . Yorumumu enteresan yerlere çekmeyin .
Ben de diyorum ki bu gereklilik ne zaman bitecek? Bakın ben 60 yaşındaki kadının hala fakir çocuğuna yardım etmek için konfeksiyonda bin tane hastalığıyla çalıştığını söylüyorum. Kadının emekli maaşı kendine normalde yeter. Ama çocuğuna “gerektiği” için o yaşta çalışıyor.Çocuğuna borç mu verilir yahu ? Anca elinde az da olsa gerektiği zaman yardım edilir .
Bu anne babayı kullanmak değil ki . Onların ihtiyacı olur çocuk yardım eder , çocuğun ihtiyacı olur anne baba yardım eder .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?