- 3 Şubat 2018
- 25.552
- 110.012
- 598
- Konu Sahibi Unutkanbebek
-
Normali bu çünkü ailede lafı olmaz ki onlara kar ettiren de biziz hamile halimle son zamana kadar çalışıyorum ben ve gördükleri halde bu yaptıkları normal mi? Beni geçtim oğullarına yaptıkları reva mı?
Aranızda başka problemler var mı acabaKızlar o kadar bunaldım ki azıcık dertleşmek istedim
Hamileliğim maalesef özellikle son zamanlarda çok stresli geçiyor.
Arabamızı sattık maddi sorunlardan dolayı 3 sene sonra eşimin ailesinin yarı hakkı vardı arabada onu vereceğiz diye anlaşmıştık arabayı alırken
ama şimdi mecburiyetten satınca bebiş de gelecek doğum izninde de maaş alamayacağım için parça parça öderiz kenara da paramız kalır diye düşünüyorduk ama eşimin annesi paramı verin diye başımıza kaktı yetmedi nikah nişan süresinde yaptıklarını anlatan mesaj attı bana aldığı bileziklere kadar eşim paralarını yolladı ama ne evime ne evinize artık diye resti çekti arayıp sormadılar da zaten durumu toplamak için
Bunlar ayrı bir stresken artık bebişe yardım edecek kimsem de kalmadı kendi ailem de uzakta. İşe başlamaya kalksam izin bitince bırakacağım kimse de yok ki normalde kaynanam ben torunuma bakarm kimselere bırakmam diyordu(şimdi torununun rızkına göz diken bir kadın olduğnu belirtti sağlsun) velhasıl böyle süreçlerdeyim. Eşime de bir şey diyemiyorum o ailesine denilecek olanı dedi zaten ama çok sıkılıyor canım böyle şeyler yaşayanlarınız var mı?
Taktığı bileziği sorun eden insanlar, arabanın yarı parasını vermezlerdi bence. Nankörce gelen tavırları olduysa karşılığında saydırdıklarını düşünüyorum.Anlatmadığınız şeyler mi var ? Oturmayan şeyler var . Sadece satılan arabanın parası için neden size nişanda taktığı bileziğe kadar yazsın ki ? Gider direk oğluyla konuşur kadın.
Yoo yinede bence kv nin ayıbı değil. Söyleyene değil söyletene bak durumu olur o zamanda.2_ Bu konuda eğer "bize ne yaptınız ki, bize bir şey yapmadınız zaten" gibi kışkırtıcı söylemlerle buna mecbur bırakmadıysanız bir anne baba olarak size şunu taktık, bunu yaptık, bilezikler aldık vs gibi yaptıklarını başınıza kakmaları onların ayıbı olmuş
Ben açıkçası konu sahibinin eksik anlattığını düşünüyorum. Acaba araba parası yüzünden tartıştılar “Siz biz ne yaptınız?” tarzında birseyler söyledilerse kv de nişanda taktığı bileziğe kadar saymıştır.Taktığı bileziği sorun eden insanlar, arabanın yarı parasını vermezlerdi bence. Nankörce gelen tavırları olduysa karşılığında saydırdıklarını düşünüyorum.
Yoo yinede bence kv nin ayıbı değil. Söyleyene değil söyletene bak durumu olur o zamanda.
Eşi “ne evime ne evine” demiş birde annesine.
Arabayı alırken annen babandı, satıp paralarını istediklerinde bu kadar ağır konuşacak kadar kıymetsiz oldular.
Ne zorluklarla büyütüyoruz, nelerden kısıp okutuyoruz çocuklarımızı. Günün birinde haklıyken bile şu sözü evladımdan duysam kahrolurdum. Ajitasyon falan yapmıyorum gerçekten kahrolurdum.
Geçenlerde sohbeti geçti. Bir komşunun akrabasının oğlu çok büyük meblağda iddia oynamış, kaybetmiş. Şirket parasıymış üstelik.Bizim ailedede var böyleleri. Anne baba bir sürü para verdi. Hepsini batirdilar. Hala anne babadan güya kötüsü yok. Versen bir dert, vermesen bir dert. Sözde anne baba 40 yasinin üstündeki insanlara hala vermek zorunda.
Yaprak dökümü şevketGeçenlerde sohbeti geçti. Bir komşunun akrabasının oğlu çok büyük meblağda iddia oynamış, kaybetmiş. Şirket parasıymış üstelik.
Parayı babası evini satıp ödemiş, oğlunun yuvası yıkılmasın diye.
Evlerinden olmuş insanlar ama gelinleri birlikte yaşamayı kabul etmediği için kiraya çıkmışlar bir emekli maaşları ile. Zaten oğulları çalışıp parasını kazanan adam değil, haliyle destekde olmuyor ailesine. Şu yaştan sonra bir evladın anne babasına yaşattığına bakarmısın.
Ortada gercekten bir acil durum yok. Parca parca öderiz kenarda paramiz olur diyorlarsa bunu sadece insanlarin rizasi ile yapabilirler. Rizasi yoksa parayi kenara atmak yerine iste geri ödeyecekler. Hamile kaliyorlarsa maddi konulari da ona göre ayarlamalari lazim. Hepimiz o yollardan gectik. Bastan para geri ödenecegi sekilde anlasilmisBen yukardaki yorumların hiçbirine katılmıyorum. tamam arabaya katkı yapmışlar borç olarak ama evladının da hele ki çocuğu doğacaksa boğazına yapışmazsın para para diye. Düğünde sana bilezik yaptım diye mesaj atmak da ayrıca leşlik.
Geçer gider diyorum içinizi ferah tutun. O KV denen kadına da verin bilezikti paraydı neyse artık sonra da görüşmeyin. Bu şekilde davranan bir insana ihtiyacınız yok.
Geçenlerde sohbeti geçti. Bir komşunun akrabasının oğlu çok büyük meblağda iddia oynamış, kaybetmiş. Şirket parasıymış üstelik.
Parayı babası evini satıp ödemiş, oğlunun yuvası yıkılmasın diye.
Evlerinden olmuş insanlar ama gelinleri birlikte yaşamayı kabul etmediği için kiraya çıkmışlar bir emekli maaşları ile. Zaten oğulları çalışıp parasını kazanan adam değil, haliyle destekde olmuyor ailesine. Şu yaştan sonra bir evladın anne babasına yaşattığına bakarmısın.
Aynen öyle. Burda hep sanki anne baba mecburmus gibi bir durum var. O yaslilar parasiz ortada kalsa ama bakan yok. Yaslilar da artik cevrede böyle olaylari gördükleri icin akıllanmaya basladi. Bugün hazir toplu para eline gecmisken anlasilmis borcunu ödemeyen ve kenara para atan sana hic geri ödemez. Bu konuda kimse kendini kandirmasin.
Ortada gercekten bir acil durum yok. Parca parca öderiz kenarda paramiz olur diyorlarsa bunu sadece insanlarin rizasi ile yapabilirler. Rizasi yoksa parayi kenara atmak yerine iste geri ödeyecekler. Hamile kaliyorlarsa maddi konulari da ona göre ayarlamalari lazim. Hepimiz o yollardan gectik. Bastan para geri ödenecegi sekilde anlasilmis
Dediğim gibi hiç katılmıyorum, bir aile büyüğünün evladının üstüne para para diye atlamaı son derece itici ve yanlış geliyor bana. Yapan kişi gözümde kendini düşürür.
Katılıyorum size. Daha ortada olmayan bebeğin masraflarını öne süren kişi bebek doğduktan sonra hayatta ödemez borcunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?