Eşimin ailesi ve sorunlar...

Düşünmemişler demek ki, de konu bu mu? Yoksa ailenin tavrı mı? Kusura bakmayın, borcuma karşılık ümüğümü sıkarak isteyecek bir ailem olmadığı için benim anlayamamam çok normal.

Konuda katılmadığım şey ise çocuğumun rızkı denmesi..

Yabancı olsa günü gününe istemesine hak veririm.
Aile olmak başka birsey.
Sizi sikistirmalari acele acele bana normal gelmedi.
Ben de ablama borç veririm borç alirim.
Günü gününe sıkıştirilmamak için aileden alırsın zaten.
Yoksa gider kredi çekerim.

Kv nin yazdığı mesaj hoş değil evet ama kadının parasını istemesi niye anormal olsun niye çocuğunuzun rızkı olsun?

Arabayı aldınız üstünden zaman geçtiği halde borcunuzu ödememişsiniz demek. E haklı olarak satılınca yarısını ister.

Ha şu an o paraya ihtiyacınız varsa da dersiniz ki anne bize bu para lazım döviz ya da altın karşılığı olarak borç olarak ver yine. 3 sene sonra toplu ödeyelim. Bunu yapar mıydınız peki? Bence hayır. Kadın da sizi tanımış peşin peşin parasını istemiş.

yani ben ailelerin her zaman evlatlarının yanında olması taraftarıyım ancak
eşimin ailesi ve kendi ailem de tabiki ellerinden geleni yapmaya çalışacak ama onların da durumu kendilerine zor yetiyor diyebiilirim

daha öncesinde bunları yazmışsınız. yani bir eli yağda bir eli yağda olan insanlar olup, sizi sıkıştırmış da değiller.
Aksine siz biraz plansızsınız karı koca.
Nisan ayında evlilik, araba almak, hemen hamile kalmak, borç yapmak... Yani tamam hayat siz planlar yaparken başınızdan geçenlerdir/ sen plan yaparsın allah güler gibi durumlar illaki vardır da siz bodoslama girmişsiniz hayata.
Yani dünya evine girmişsiniz yetmemiş kainatı keşfetmeye çalışmışsınız.
Biraz sakin elinize illaki biraz para kalıyordur...

İyilik yap kötülük bul sözünün hayata geçmiş hali.
Zamanında o parayı size vermeselerdi, şimdi hiç başları ağrımayacaktı.
Araba alırken destek olmuşlar, belli bir süre o arabayı kullanmışsınız.
Daha ne kadar elinizden tutabilirlerdi?
Ki bu parayı acil bir şeye harcamayıp, kenara koyacağız diyorsunuz.
Belki onlarında planları var. Araba modellerini yükseltecekler, üstüne koyup ev alacaklar vs vs.
Sizin kenarda bekleteceğiniz para onların bir açığını kapatacaksa, bir planlarını hayata geçirmelerine sebep olacaksa sizin yaptığınız yanlış bana göre.
Anne babada olsa hayatlarını kurmuş insanların yaşlı başlı insanlardan beklenti içinde olmalarını anlayamıyorum.
Siz çalışır standartlarınızı ileri ki yaşlarda daha fazla yükseltebilirsiniz ama onların standartları oldukları kadarıyla kalacak.

Çocuk baktırma planınızda varmış üstelik. Destek olsunlar, para verip geri istemesinler, çocuğumuza baksınlar, ne yaparsak yapalım küsüp darılmasınlar peki siz onlar için ne yaptınız yada yapacaksınız?

Ama işte böyle anlatmiyorlar
Hamileyim zor durumdayim sikistim
Esimin ailesi borcumda borcum diyor gibisinden anlatmış.

Ama işte böyle anlatmiyorlar
Hamileyim zor durumdayim sikistim
Esimin ailesi borcumda borcum diyor gibisinden anlatmış.
Aile parayı vermiş araba alındığı gibi paramızı verin diye tutturmamış ki, arabayı sattıkları gibi ellerine toplu para geçtiği için istemişler ki çok normal. Ailesi diye hibe etmek zorunda değil, ne münasebet herkesin kendi hayatı var, kendi planları var, başka çocukları için birikimidir o para belki de, parasını istemek suç mu? Elindeki parayı saklayacaksın, insanların parasını p*ç ederek taksit taksit öderiz diyeceksin, sonra ben hamileyim, çocuğumun rızkına göz diktiler hüüüüğğ para diye sıkıştırıyorlar diyeceksin.

Arabada yarı hakları varsa satıcınızda yarısını vermeniz gerekirdi zaten.Parca parca ödemeyerek insanların parasını car ccurederdiniz.Turk lirasının değeri her gün düşerken neden parca parca omak istiyorsunuz.Insanlar da paralarını isteyince kotu oluyor.Bakin çocuk yapmaya karar veriyorsanız planlamacısı kendi bütçeniz üzerinden yapmalısınız.Evet eşinizin ailesinin tutumu biraz kaba.Ise başlarsanız bakıcı tutarsınız çalışan kadinlar genelde öyle yapiyor

Kayınvalidenizin modunda olsam keşke biraz sağa sola verdiklerimi toplayabilsem ne iyi gelirdiAraba parasını isteyebilir ama takılan altınları istemesi tuhaf.Ne oldu da istedi durup dururken mi?

Normal bu değil...sizin dediginiz gibi ailelerin ellerinde ne varsa size vermeleri ne alaka?
Hastalık olur, ameliyat olur, kaza, yangın olur, avukat ücreti olur, böyle durumlarda normal olur.

Hamile halinizle son ana kadar çalışıp maaşınızı onlara mi veriyorsunuz nasıl kar ediyorlar yani? Çocuğu eşinizle istemiş yapmışsınız sorumluluğu size ait her şeyiyle.

Araba satildiysa yarı payı olan kişiye parası ödenir gün gibi açık bir mevzu.

Hibe etme değil ben de aileme borç veririm borç alirim
Ama diyelim ki o ay sıkıştım diğer ay veririm.
Kimse kimseyi somurmemeli.

Hibe etme değil ben de aileme borç veririm borç alirim
Ama diyelim ki o ay sıkıştım diğer ay veririm.
Kimse kimseyi somurmemeli.
Ben de veriyorum, alıyorum da. Kardeşimle ortak araç aldık, satılınca yarı yarıya karıyla her şeyiyle. İşte bende kalsın taksit taksit ödeyeyim derse kabul etmem şahsen. Bu sömürmektir esas.

Kadının parasını vereceğiz diye almışsınız, istemek en doğal hakkı. Burda torununun rızkına göz dikmiş olmuyor,siz onun parasını haksiz yere köşeye atmis oluyorsunuz.Diger detayları bilemem ama parayı istemeden siz verecektiniz

O is oyle olmuyor iste ,onuda dinlemek lazım.Tl devamlı değer kaybediyor siz parca parca veririz diye parayi kenara atma muhabbeti yapıyorsunuz.Burda üzüldüğünüz de bozulan aile ilişkisi değil, cocuguma kim bakacak telaşı.Eger siz bu şekilde devamlı çıkar ilişkisi ile yaklasiyorsaniz bu olanlar kaçınılmaz.Sizin gırtlağınıza basmamış arabayi satmissiniz parasini istemis ,gayet doğal olarak.Arada ne gecti ki kadin size yaptıklarını söyleme ihtiyacı duymuş.Kimseyi bu yüzden elestiremezsiniz.Ha parasi vardır, boldur kendisi evladına hibe eder.Ama vermek zorunda degil.Siz TL üstünden o parayı parca parca, kim bilir ne zaman vereceksiniz ,o para zaten uçmuş olacak.Madem bu kadar kötü bir kayinvalide ,çocuğunuza o bakmasın zaten.Insanlarin yuzde 90 i çocuklarının bakımını kendileri hallediyor.Sonucta cocuk yaparken parayi da bakımı da düşünmek zorunda olan sizsiniz

Ayni şeyi düşündüm, kadın bir şeylerle suçlanmış ki bunlardan bahsetme gereği duymuş.Ben burdaki konuları okudukça evlada para bırakmak, para vermek olaylarından komple soğuyorum. Ben şu an cok zor şartlarda gurbette calisiyorum ,bir harcayacagimda 5 kere düşünüyorum. Aradan 20 yıl geçecek oğlumun esi benim bu halde yaptığım birikim hakkında bu forumda yapılan tarzda hesaplar yapacak,akil alir gibi değil!

Arabayı satar satmaz paralarını odemeniz gerekir diye dusunenlerdenim. Onlar kendileri teklif ederse ne güzel. Ama onlar teklif etmeden sizin plan yapmaniz aslında sizin onların hakkına girmeniz. KV neden uzunca mesaj attı? Durup dururken mi yoksa aranızda para mevzusu geçti, siz tepki verdiniz, kadın da paramla rezil mi olacağım diyerek böyle tepki mi verdi size?

1_ Onlara ait parayı geri ödemeyip bir kenara ayırıp parça parça ödemeyi düşünmeniz doğru değil. İhtiyaçları olsa da olmasa da o para onların ve ödeme sözü vermişsiniz
Eğer istedikleri halde ısrarla vermeyeceğiniz belirttiyseniz bu tartışmayı siz çıkarmış ve ayıp etmişsiniz.
Bu arada o para çocuğunuzun rızkı değil, ödemeniz gereken bir borç
2_ Bu konuda eğer "bize ne yaptınız ki, bize bir şey yapmadınız zaten" gibi kışkırtıcı söylemlerle buna mecbur bırakmadıysanız bir anne baba olarak size şunu taktık, bunu yaptık, bilezikler aldık vs gibi yaptıklarını başınıza kakmaları onların ayıbı olmuş
3_ Yaşlı insanlara, aile büyüklerine bebek baktırmayı zaten doğru bulmuyorum, bir çok konuda belirttim bunu. Kv niz de ister bakar ister vazgeçer çocuğunuzu büyütmek ebeveynlerinizin değil sizin göreviniz. zaten bu konuda kv ye mecbur kalmayacak çözüm bulmanız sizi daha özgür kılacaktır.
4_ Bu tartışmada sessiz kalmanızı öneririm. Ne kadar kızarsa kızsınlar birbirlerine, onlar anne oğul. Çok yakında bebeğin dünyaya gelmesi gibi bir barışma konusu var. Onlar düzelir ama sizin gelin olarak söyledikleriniz hayat boyu size karşı silah olarak kullanılır. Konu hiç ummadığınız şekilde size mal olur

Sadece eşinize görüş bildirin, diğerleriyle tartışmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…