Eşimin Aİlesi ve Kredi

Peki bunu esinizin ailesi biliyormu, bastan bu problem sebebi olmus olabilirmi ?
Gerci esinin ailesi hristiyanmis onlarda ateisti muslumana tercih ederler.

Parayı vermiyoruz. Babası bir ahbap larından alacak. Kendi kız kardeşi de karşı çıkmış o da bana bahane ne güzel

Anlamadığım bir şey var; ailesi eşinle ve diğer çocuklarıyla konuşmadan maddi planlarına nasıl olur da dahil edebilirler ki? Neyse ki diğer kardeş de olumsuz düşünmüş bu sizin için de rahat bir kaçış yolu olmuştur.
Sizin ortada daha kaydadeğer bir malınız yokken gelecek 5 yıl boyunca destek göstermeniz çok saçma. Senin hakkında kayınpederinin de kötü sözler sarfetmesi ise çok acı olmuş. Gerçekten çok sabırlı davranmışsın.
Hani demişsin ya aslında kayınvalidem iyi bir kadın o da ağladı benimle üzüldü diye. Tüm yaşadıklarıma göre söylüyorum; benim inandığım bir şey var artık; kayınvalideler kendi söyleyemediklerini kayınpederler araclığıyla söyletiyorlar. Hani baba daha otoriter daha yapıcı ya güya...

Peki bunu esinizin ailesi biliyormu, bastan bu problem sebebi olmus olabilirmi ?
Gerci esinin ailesi hristiyanmis onlarda ateisti muslumana tercih ederler.

biliyor. ama emin olun hristiyan bile olsam, sorun onun için benim Ermeni olmamam. Daha bu yaz eşime " bilmem kimin kızı vardı gül gibi" demişti. Dediğim gibi ben bunlara takılmıyorum, istemeyebilir, benim ailem de sonucta eşim yerine ne bileyim karadenizli/egeli/trakyalı birini tercih ederlerdi. onların tercihi bizim hayatımız olmuyor, görüşlerimiz veya düşüncelerimiz. takıldığım tek şey saygısızlık.

nitekim mesele de çözüldü, kız kardeşi ayda 250-300 lira veremem, ona gore bir standartta yasıyrum demiş, iyi ki de demiş, bana da bahane oldu. Eşim de belirtmiş zaten, biz evliyiz kendimize göre masraflarımız ideallerimiz var ve siz zaten kızı kabullenmiyor ama cogunlukla onun gelirinden olan bir parayı vermemi bekliyorsunuz diye.Evli oldugumu kabullenemeyecekseniz kabullenene dek görüşmeyebiliriz bir süre diye. Telefonda annesine söylemiş, kaydedip konusmayı dinletti..
bakalım neler olucak

eşin süper konuşmuş işte böyle olmalı eş dediğin sonuna kadar arkasında durmalı karısının. ömür boyu böyle olun inşallah.

canım sadece senin anlattıklarına göre yorum yazıyorum. diğer yorumları okumadm. gerçekten zor bir durum. Allah yardımcın olsun. çok üzüldüm. onun ailesi sana karşı ılımlı değilmiş. onların g.müslim olması çok da önemli değil. önemli olan insanlık. ben g.müslim olup da insan gibi insanlar tanıyorum.ama bu durum farklı bir durum.onların kişiliği normal değilmiş. İnsan maalesef SADECE KOCASI İLE EVLENMİYOR,AİLESİYLE DE EVLENİYOR. bunu belki baştan düşünemedin ama şimdi cilesini çekiyrsun.kredi işine gelince sakın başkasının borcunu ödeme. sen enayi değilsin. bu arada sormak istediğim bir ayrıntı var. onun ailesinin kültür yapısı nasıl?kaç kardesler. bu konuda da bilgi verir misin?

senin durumunda olcam ama asla asla asla kabul etmezdim hayatım bana dedikleri lafları biliosun bana olmadık yakıştırma yappan insaların bizim ikimizin kazandığı parayı vermek 1 tl bile olsa istemiorum de kabul etmeesin oldu canım hem sana o.... falan desinler kendi gelinlerine krediye gelince noluyomuşssun?
ben olsam ki kv ırkına karşı hiç tahammülüm yoktur kötü gelinimdir genelde ararım eşimden kredi ödemesini istemişsiniz o para sadece oğlunuzun parası diil İKMİZİN PARASI BANA O......dediğinizi hatırladınızmı? o..... kazanılan bi parayı evinizemi sokcaksınız derdim bidahada sakın eşimede banada para konusunu açmayın derdim:)
bırak allah aşkına ya hem o kadar laf sölesinler sonra para istesinler girmeden önce düşünselermiş ödeyebiliomuyuz diye hem destek olmazlar hemde köstek olurlar................valla kızıyorum....

Bende karadenızlı bır aılenın kızıyım esımse dogulu ve kokenı esınızle aynı(ymıs)
aynı sozcukler hakaretlerdekı aynı uslup aynı davranıs
ben aılemı ezıp gectım konusmuyorum
ama esımın aılesıylede gorusmem kesınlıkle
bende hep sustum hep agladım
kpeder olacak pıslık bısuru evı varken yenısını almanın pesıne dusup kocamdan cok degıl 4 bın tl ıstedı veremez verdırtmem degıl 4 bın 1 kurus koklatmam
ha kocam ben verırım sanane derse herseyı ceken gıdecek yerı ısı parası olmayan ben kucagımda 5 aylık bebegımle sokakta yatarım ama o adamıda bosarım
cokkk ıyı etmıssın vermemekle
bende boyle ogrendım evlenınce herkesın kesesı ayrıdır herkes kendı kesesınden yer
ne mutlu sana esın senden yana olmus gelısmeler cok ıyı ısallah hep boyle devam eder
darısı benım odun kocamın basına

Negrohaven hanım : Eşim İstanbullu Ermenilerden, anne babası ilkokul mezunu, emekçi insanlar. Babası esnaf. Pek akrabaları yok, baba tarafından bir hala var o hala da boyle biraz enteresan bir tip, agzından cıkanı kulagı duymayanlardan. Halasının eşinin durumu iyi, böyle enteresan bir kadın kayınvalidemi falan da asagılamaya calısan cidden kötü niyetli oldugunu düşünüyorum kendisinin. Eşimin bir kardeşi var sadece, baba tarafı koyu hristiyan. Annesine haksızlık edemem, hiç kötü sözünü duymadım, hep önemli olan insan olmak, insanın Ermenisi Türk ü yok diyen biri . Ancak kocası epey dedigim dedik caldıgım düdük oldugundan kadın epey sessiz silik kalmış. Hakkını yiyemem kötü sözünü, imasını görmedim. Onun dısında eşimin teyzeleri dayıları da bana iyi davrandılar bu surecte yanımda oldular, hatta teyzesi bana kayınpederimin huysuz oldugunu onu takmamam gerektigini, önemli olan bizim mutlulugumuz oldugunu söyledi etti.
Benim bu surecte hep tavrım su oldu : beni sevmeleri sart değil, yarın obur gun yuzlerine bakmama engel olucak laf soylemeyeyim diye, nitekim sag olsun babası olsun halası olsun kendi ayıpları. Yarın obur gunu var bu işlerin, ben utanmıyorum ama bakalım zaman onları utandıracak mı?

@mrswho : Benim ailede sansım su oldu, kucukken anneannem buyuttu beni o nedenle ailede hep has torun olarak cagrıldım sevildim, haliyle bilemiyorum yaptıgıma o kadar buyuk tepki görmedim. Hayatım boyunca hep dedigini yapan biriydim o nedenle de cok buyuk deprem olmadı. ha istemezler miydi bir egeli /trakyalı damat, isterlerdi ama beni tanıyorlar, babacım da sag olsun annemi sakinleştirdi falan.

Yalnız karadenizli oldugumu duyan herkes " sen manyak mısın nasıl cesaret ettin" diye sordu bana hep, bende size sorabilir miyim? :)

bu arada nickiniz dr.who nun who su mudur?

Esinizle tekrar tekrar konusun. Bize anlattiklarinizi ozetleyip onada anlatin. Saygisizligi yapmislar. afedersiniz, size f... s... kelimelerini yakistiran insanlara
degil borclarini odemek, fazla yok, hatta evlerine hic gitmemenizi tavsiye ederim. Ama bu tabii ki sizin bileceginiz is. Bir laf vardir, elini veren kolunu kurtaramaz. Bunu dusunup
basinda bu konunun sacma oldugunu. Bunu asla ama asla kabul etmiyeceginizi soyleyin. Ama evin icinde ki huzurunuzu bozulmamasina dikkat edin.
Cok sIkIsIp kaldiginiz konularda bir profesyonelden yardim almanizi tavsiye ederim. Arkadaslar, ailelerin fikirleri bagzen ise yaramiyor.
Caninizi bu konu cok sIkabilir. Bir aile danismaniyla gorusmekte yarar var..

neyi sormak istediğinizi anlamadım ama neyse sorabilirsiniz:) ama şunu söyleyeyim ailelerin kültürel yapıları çok öenmli. denk olmalı her yönden,dini,maddi,manevi herşey...denk olmalı biraz. olmadığı zaman sizin gibi çiftlere oluyor olan. bazı şeyler baştan belliymiş aslında. ileride sorun yaşayacağın önceden belliymiş. Allah yardımcn olsun

Son düzenleme:

sorum size değil soru kısmı mrs who ya idi :)

hayat tecrubesi oluyor bunlar, napalım bu işler biraz da kısmet işi galiba.

zaman her iki tarafı da torpuler umarım

delı cesaretı dıyelım bız ona ne de olsa karadenızın ınsanıda denızı gıbı dengesızdır ya

böyle bir borca girmeyin derim aylık küçük bi miktar gibi görünse de 60 aydan bahsediyorsun ben yaptın siz yapmayın :) size hiç bir şey yapmayan insanlar için bilhassa hiç gerek yok eşinizle de konuşun gerekirse bir an önce ev alın kendiniz için borç ödeyin.

bende yeni evlenmiştim hemde daha bir aylık bile degil kayınpederim benden borcu var senet diye düğünde takılan çeyrek altınları istedi yaklaşık 50 tane bişi demedim verdim. Birdahaki ay 5 i 1 yerdem birdaha ki ay 15 bileziğim herşeyii senet diye aldılar. Yapcaz diyorlar ama yapmazlarsa asla ne evlerine giderim ne eşimi gönderirim. Sizde elinizi verip kolunuzu kaptırmayın benim gibi. Hem ne yaparsak yapalım en ufak birşeyde bizden kötüsü olmuyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…