bu kadar olay olmuşken anneni babanı çiğneyip onları bu kadar üzmüşken ailen kıymetli değil şimdi senden 3 kuruş para istediler diye ailen kıymete bindi ailenin kıymetini anlaman için illa olayın içine para mı girmesi gerekiyordu ya da onun ailesinin senin aileni aşağılaması mı gerekiyordu sen aileni arkanda bırakıp gelerek zaten ailenin senin gözünde ne kadar kıymetli değerli hatta varlıklı bir aile olduğunu yani olmadığını onlara göstermişsin şimdi neden bu kadar üzüldün ben anlamadım doğrusu..eğer böyle bir sebep yüzünden boşanırsan çok büyük bir saçmalık yapmış olacaksın...
Bu olay bana geçen yıldı sanırım. Gayrimüslim bir kızla evlenen bir çocuk vardı. Kızın adı sonaydı sanırım. Kızın abisi ikisini de öldürdü. Mezarlarını bile aynı yere koymadı aileleri. Aileler açısından çocuklar birbirini sevmiş ama yine de zor bir durum ya ikiniz için de. Yani inanç farkının getirdiği hayata yansıyan şeyler vardır. Bunlara hoşgörüyle yaklaşabilecek misiniz sonsuza kadar? Aileler arasında bu tür çatışmaların olması normal bence. Aynı dinden dünürler, aileler bile birbirini yerken..sen öncelikle paradan önce ailesiyle yüz göz olma bence. Çünkü bu konu zor değişir. Önüne bak, evliliğine bak. Ama ben olsam o parayı verdirtmezdim.
neyseki eşiniz sizi anlamış çok güzel...hep böyle olmanız dileiğiyle cnm...
çok zor meseleler bunlar ve sizde bu konuda baya mücadelicisiniz...
benim tanıdığım çok yakın iki kız arkadaşım, ermeni erkek arkadaşları vardı.....
biri ortak karar aldılar ayrıldılar...kız müslümanlıktan vazgeçmedi....çocukta çok sıkıtı olacağını çocukları olduğumnda kendi dininde yetştireceğini söylemiş....sizin dininizi asla bilmeyecek demiiş..............arkadaşımda kızmıştı ikisnide bilsin hangisini seçerse demişti...ama koptular.........
diğer çift gizli evlendi ve sevgili gibi yaşamayı kabul etti.....sonrası ailesi tıpkı eşiniizn ailesi gibi arkadaşımı müslüman diye kabul etmedi...oğullarını redettiler....maddi tüm imkanları kestiler....çocukları tıpış tıpış döndü....mücadele yerine bırakmayı seçti...arkadşımda o zaman çok kızmıştı ve yüklü bir tazminat talep ederek boşandı.........
siz zor olanı başarmışsınız sevip saymışsınız................hep mutlu kalın..dış etkenler huzurunuzu bozmaması dileğiyle:))
ben musluman değilim, cocuk simdilik düşünmüyoruz ama ileride düşünürsek de cocugumun ozgur dusunmesini saglarım. sonucta anneanne dede musluman, babaanne baba hristiyan. o acıdan sorgulayarak, görerek, mantık cercevesinde tartarak büyür.
din sıkıntı olmadı, eşim ibadetlerini düzenli yapan bir hristiyan değil. Benim ailem de , anne ve babam dindar değiller o nedenle problem pek yasamam. yani musluman turk biriyle yasarken de yasayacagım muhtemel problemden otesi olmazdı.
Eşimle konustuk para verilmeyecek, nitekim annesi aramıs öğlen parayı bir tanıdıklarından alacaklarını söylemiş.
Benim ailem müslüman ama ben kendimi bildim bileliAnneanne dede musluman ve siz hiristiyanmisiniz ? esinizin dininimi sectiniz yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?