Eşimin Aİlesi ve Kredi

sana fa.şe diyen adama ve aşağılayan ailesine saygıda kusur etme ama ihtiyaçları oldu mu sömürül.......
cnmm konuş eşinle kasinlikle karşı olduğunu söyle.... kesin ve net bir şekilde söyle...........
kesin tavırla konuşursan eşin adım atmaya çekinir..... diye düşünüyorum... ki eşin seni onca hor gören insanlara nasıl bu yüzü verebiliyor....

cnmm sakın sakın kabul etme sonu gelmeyecek.. ki 500 diyecekler ama emin ol daha fazla almak isteyecekler... eşine eğer borç ödemek istiyorsa başınızı sokacağınız bir ev alıp onun borcunu ödeyeceğinixzi ama evlendiğinizden beridir sizin gözyaşlarınızın dinmesine izin vermeyen sürekli ağlatan birisine yardım edemeyeceğinizi söyleyin... sert bir şekilde konuşun bence çünkü eşiniz sizi yumuşak olduğunuzu görmüş ki rahat konuşmuş :26: cnmm

Ben de Elmayra'ya katılıyorum. Derdini bu kadar net ifade edebilen birisinin de o yakıştırmaları hakedecek bir tarza uzaktan yakından sahip olmayacagını da düşünüyorum. Aile düzeysizmiş orası belli. Umarım bu para konusu ilk ve son uyumsuzluk yaşadığınız konu olur ama muhtemelen bu konu istediğiniz gibi sonuçlanmazsa zamanla eşinizin ailesine duydugunuz öfkeyle birlikte eşinize de aynı öfkeyi duyuyor olacaksınız.O sizi ezdiren insanın ailesiyle sizin aileniz aranızdaki sosyokültürel fark bile batacak size. O insanları ne için, kim için ( haklıyı haksızı ayırt bile edemeyen ve dik duruşu olmayan bir eş) çektiğinizi, hakaretlerine kim için katlandığını sorgulayacaksınız. Bu yüzden eşinizin bu olaydaki tutumu aslında evliliiğinizde önemli bir köşe taşı olacak diye düşünüyorum. Muhtemelen ayda 250 lira ödemenin önemsenmemesi gerektiğini iddia edecek fakat 60 * 250 = 15.000 lira ediyor. Kaldı ki 60 ay demek 5 yıl demek, 5 yıl boyunca bu meselenin size batması demek. Belki de benim burada bulunduğum öngörüleri eşinize uygun bir dille anlatmalısınız ki olaydaki rakamların küçük olsa da mide bulandırıcı olacagını iyice idrak etsin. Umarım eşinizle ortak bir karara varabilirsiniz...

aksine ben de neden bilmem ayrı bir sempati duyarım Ermenilere ve isterdim ermeni biriyle evlenmek!!!
konuya gelirsek bence eevet ne olrsa olsun sana,oğullarının kararına saygı duymayan birine para yardımında bulunmak çokta mantıklı değil
ben olsam ben de istemezdim,bırakın parayı yüzlerine bile bakmak gelmezdi içimden
umarım eşinde seni anlar,ailesıne rağmen senın yanında olur ve diretmez..
madem ev size kalacak,doğal olarak senı ıstemedıklerınden niye ona kalsın,o evimizde otursun,madem öyle paranın bir kısmı o nun cebinden çıksın diye düşünmüş olabilirler
azıcık aşım kaygısız başım en güzeli
mutluluklar..

İyilik yap denize at mantığı bana ters geliyor doğrusu. . .

Sana saygısızlık yapan, kulağa hoş gelmeyen kelimeleri utanmadan sıkılmadan söyleyen insan için kolumu bile kıpırdatmam ben. .

Kimse kusura bakmasın 300-500 problem değil ama karşınızdaki insana değmiyor belli. . Bu zamana kadar onlara faydanız olmadığını düşünerek bir şekilde para çıkarmak istiyorlar sizden

Akıllı olun mantığınızı kullanın . . Kendiniz kesinlikle kullandırtmayın . . Yüksek lisansınızı yapın geleceğinize bakın .. Bu insanlar yüzündende evliliğinide bozmayın

Canını sıkma arkadaşım senin rızan olmadan artık eşin kredi çekemez .
Artık eş rıza belgesi isteniyor .
Herhangi bir banka şubesini ara bir sor derim .

Gece konuştuk durumu duygular imi anlattım ve artık iyi niyetli olamayacağımı çünkü bunun suistimal olduğunu düşündüğümü anlattım. Ailesinin bizi aile olarak kabul etmediğini ve sürekli beni yok saydıklarını belirttim, eşim ağladı özür diledi asla benden habersiz ve rızam olmadan zaten parayı vermeyeceğini söyledi.bu akşam babasıyla konuşmaya gidecek ya eşimden özür dileyin ya da ben artık siz bunu kabullenene dek görüşmeyeceğim diye.bakalım dediğini icraat yapacak mı

Gece konuştuk durumu duygular imi anlattım ve artık iyi niyetli olamayacağımı çünkü bunun suistimal olduğunu düşündüğümü anlattım. Ailesinin bizi aile olarak kabul etmediğini ve sürekli beni yok saydıklarını belirttim, eşim ağladı özür diledi asla benden habersiz ve rızam olmadan zaten parayı vermeyeceğini söyledi.bu akşam babasıyla konuşmaya gidecek ya eşimden özür dileyin ya da ben artık siz bunu kabullenene dek görüşmeyeceğim diye.bakalım dediğini icraat yapacak mı

Aslinda hadi birak gelinini genc bir kiza böyle agiza alinmayacak hakaretler eden kayinpedere niye yardim edilsin. Ya da bunlari söyleyip sonra da bize her ay para verin demek neyin nesi? Galiba oglumun parasi diye düsünüyor. İleride laf olursa ben oglumdan yardim istedim diyecek saga sola. Evli olmamis olsaniz esiniz ödeyecekti cünkü bu krediyi. Ya da sizi biktirip kacirma taktigi bu. Bir tasla iki kus. Hem kredi ödenir hem de bosanirsaniz sizden kurtulur.

Aslinda böyle nefret dolu saygisiz seviyesiz insana diyeceksiniz ki tamam ben her ay bu parayi veriyorum. Esimin maasini ödemelere ayiriyoruz. Eve ya da isyerine gelin her ay elden vericem size parayi. İsyerinde herkesin icinde, evde de esimin gözü önünde verirdim. Hatta üc bes fazla koyardim harcliginiz olsun bes parasiz gezmeyin diye. Her ay gelsin gitsin böyle. Cok mu acimasiz oldu acaba:44: Belki utanirdi biraz. Ayrica oglumun parasi diye birsey yok. Evlenmisse o evde karisiyla beraber yasiyorsa her kurus ortaktir. Bir arkadasin dedigi gibi kendi paranizla meyve alip kendiniz mi yiyeceksiniz sadece?

Saglik durumu olur, acil kötü birsey olur insanlik hali. Kimde varsa cikarir koyar ortaya. Ama hem ismimi en asagilayici küfürlerle zikretsin, mesajlar yazsin yollasin hem de el acsin. 60 ay diyorsunuz galiba ihtiyac kredisi bu. 120 ay yapsinlar konut kredisi alip. Rahat rahat öderler. Banka bu sekilde de kredi veriyor.

Halasi da uyanik. Bakti sizin ailenin durumu cok iyi. Bunlar kizlarina destek cikar üzmezler deyip firsat bu firsat yapip hissemi ödeyin diyor. Bosanma konusuna ben de katilmiyorum. En zoru atlatmissiniz. Esinizin maddi manevi bir yanlisini görmemissiniz.
Bu nedenle bosanmayin. Cözmeniz gereken bir kriz olarak düsünün. Ama bu insanlarla isiniz cok zor. Hayatinizda mutluluk huzur kadar mutsuzluk ve huzursuzluk esit olacak gibi geliyor bana. Sakın ola bir kac sene düsünmeyin ama bir gün cocugunuz oldugunu düsünürsek ismi, dini, hangi tarafin gelenklerine göre yetistirilecegi... Esinizin tutumu davranisi cok önemli olacak. Su an icinde bulundugunuz durum uzun süre degismezse esiniz icin hayat cekilmez olur. Bir tarafta baba ve tayfasi, diger tarafta annesi (ki size bir zarari dokunmasa da öyle bir adamla basedebilecegini sanmiyorum) bir tarafta siz ve son olarak sizin aileniz. Esinizle birlikte yurtdisina gitme karariniz isabet olur. İnanin uzakta olunca bu kadar mutsuz olmazsiniz.

aileyi çiğnemek derken? Benim ailem kendini çiğnenmiş hissetmiyor, ailemle ilişkilerim hala iyi. ailemin tek derdi olayı sindirmeye calısıyorlar, babam yasadıgı ilde tanınıyor, ileride bir siyasi anlamda bir kariyer düşünüyordu dolayısıyla bir parca da elalemin ne diyecegini düşündüler, hala düşünüyorlar.

Benim ailem beni cocukluktan itibaren kendi kararlarını veren, özgür bir birey olarak yetiştirmeye çalıştılar. Nitekim evlenme konusunda verdigim kararın arkasındayım, arkasında duramadıgım birşey yapmadım. Bunu aileme de anlatabildim. komik olan onlar kendilerini ezilmiş, çiğnenmiş görmezken sizin böyle olmuş gibi ilan etmeniz.

Düzgün bir türkçe ile ifade etmeye çalıştım, mesele para meselesi değil mesele ailesinin ogullarının da bir hayatı ve kendi secimleri oldugunu kabullenememe meselesi, beni saf yerine koymaya calısmaları meselesi.

Evliliklerde çok fedekar olursanız hıcbır zaman kıymetınız bılınmez..Aksına daha fazlası sızden beklenılır.
Bu eşınız onun aılesı akrabaları ıcın gecerlidir.

Siz kendınız kapının ounune paspas edersenız kımseye sızı çızdı dıye kızamassınız..

Sızı ıstemıyorlar sıze hakaret edıyorlar..Karşılığında tepkı az olunca daha ılerı gıdıyorlar..

Eşinize değil aılesine karşı tavrınızı koyun..Eşinizle aksine daha güler yüzlü daha sıcak..Daha yumuşak olun...

Olan olmuş evlenmişsiniz..Aielesi artık sızin şahsınıza değil..Oğulların karısı olduğu için .Gelinleri olduğunuz için soyadlarını taşıyacağınız için size saygı duymak zorunda sevmek zorunda değil...

Yarın obur gun torunları olacak.Ne demek o kötü laflar....

Asla taviz vermeyin.Sizden özür dilemedikçe bır kelıme dahı konuşmayın..

Siz kendınıze değer verin kıymetınıızı bılın.Özel bır kadınsınız..Onun aılesıde verecek

Bu olay bana geçen yıldı sanırım. Gayrimüslim bir kızla evlenen bir çocuk vardı. Kızın adı sonaydı sanırım. Kızın abisi ikisini de öldürdü. Mezarlarını bile aynı yere koymadı aileleri. Aileler açısından çocuklar birbirini sevmiş…ama yine de zor bir durum ya ikiniz için de. Yani inanç farkının getirdiği hayata yansıyan şeyler vardır. Bunlara hoşgörüyle yaklaşabilecek misiniz sonsuza kadar? Aileler arasında bu tür çatışmaların olması normal bence. Aynı dinden dünürler, aileler bile birbirini yerken..sen öncelikle paradan önce ailesiyle yüz göz olma bence. Çünkü bu konu zor değişir. Önüne bak, evliliğine bak. Ama ben olsam o parayı verdirtmezdim.

eğer yeni evliysen ve borçsuz evlendiysen erkek tarafı erkeği her türlü borcun altına sürüklüyor ,kadına danışılmaz bence evlenmeden önce bunuda konuşulması gerek ne senin ailenin borcunu nede benim ailnin borcuna kefil olunacak diye sözleşme imzalatılmalı ,kaynanalar erkek çocuğun parasını yemeye bayılırlar vallahi bizde evlendikten sonra yıllarca sürdü ki ben para kazandığın halde ,kaynanaların silahı duygu sömürüsü yapmak , sen bir kadın olarak bunu engelliyeceğini sanmam ,bu tür evlilikler çok

neyseki eşiniz sizi anlamış çok güzel...hep böyle olmanız dileiğiyle cnm...

çok zor meseleler bunlar ve sizde bu konuda baya mücadelicisiniz...

benim tanıdığım çok yakın iki kız arkadaşım, ermeni erkek arkadaşları vardı.....

biri ortak karar aldılar ayrıldılar...kız müslümanlıktan vazgeçmedi....çocukta çok sıkıtı olacağını çocukları olduğumnda kendi dininde yetştireceğini söylemiş....sizin dininizi asla bilmeyecek demiiş..............arkadaşımda kızmıştı ikisnide bilsin hangisini seçerse demişti...ama koptular.........

diğer çift gizli evlendi ve sevgili gibi yaşamayı kabul etti.....sonrası ailesi tıpkı eşiniizn ailesi gibi arkadaşımı müslüman diye kabul etmedi...oğullarını redettiler....maddi tüm imkanları kestiler....çocukları tıpış tıpış döndü....mücadele yerine bırakmayı seçti...arkadşımda o zaman çok kızmıştı ve yüklü bir tazminat talep ederek boşandı.........

siz zor olanı başarmışsınız sevip saymışsınız................hep mutlu kalın..dış etkenler huzurunuzu bozmaması dileğiyle:))

eğer yeni evliysen ve borçsuz evlendiysen erkek tarafı erkeği her türlü borcun altına sürüklüyor ,kadına danışılmaz bence evlenmeden önce bunuda konuşulması gerek ne senin ailenin borcunu nede benim ailnin borcuna kefil olunacak diye sözleşme imzalatılmalı ,kaynanalar erkek çocuğun parasını yemeye bayılırlar vallahi bizde evlendikten sonra yıllarca sürdü ki ben para kazandığın halde ,kaynanaların silahı duygu sömürüsü yapmak , sen bir kadın olarak bunu engelliyeceğini sanmam ,bu tür evlilikler çok

ben musluman değilim, cocuk simdilik düşünmüyoruz ama ileride düşünürsek de cocugumun ozgur dusunmesini saglarım. sonucta anneanne dede musluman, babaanne baba hristiyan. o acıdan sorgulayarak, görerek, mantık cercevesinde tartarak büyür.

din sıkıntı olmadı, eşim ibadetlerini düzenli yapan bir hristiyan değil. Benim ailem de , anne ve babam dindar değiller o nedenle problem pek yasamam. yani musluman turk biriyle yasarken de yasayacagım muhtemel problemden otesi olmazdı.

Eşimle konustuk para verilmeyecek, nitekim annesi aramıs öğlen parayı bir tanıdıklarından alacaklarını söylemiş.

Mesele aslında ermeni türk değil de insanların insanları ırklarıyla, dinleriyle yargılamalarıyla ilgili. Bizim durumumuzda ben ateistim dedim, asla hristiyan olmayacagımı belirttim.

Hatta ilk evlendiğimizde ailesinin de gönlü olsun diye kilise nikahı muhabbeti geçti, bu telefonla hakaret olayından sonra vazgectim. Hatta eşime de dedim, az daha ugrasırlarsa mevlutlu nikah yaptırmayı dusunuyorum diye, güldük geçtik.

ben eşimden değişmesini istemedim, o da benden o acıdan sanslıyız sanırım.
Ailesinin istememesi beni sevmemesini anlayabilirim, nitekim burada problem işler saygı cercevesinin cok uzagında gerçekleşmekte.

Biz ilk eve cıktıgımızda da eşimin babası eşimin cep telefonunu iptal ettirmişti, yani hasbelkader eşim ailesiyle calısan biri olsaydı yenecek ekmege mahkum ederlerdi bizi.

Güzel o zaman… en azından olay büyümeden ve tatsızlık çıkmadan bitebilmişmiş..her şeyin gönlünce olması dileğiyle…

eşini büyük ihtimal ikna etmiş göndereceklerdir... ve eşin sana verelim diyecektir diye düşünüyorum :44: eğer böyle birşey olursa istemiyorum o kadar beni zor duruma düşürdüler ağlattılar benden onlara çöp bile gidemez izin verememde, bu kadar yıkıcı oldular madem yanlızlığı kendileri tercih etmiş oldular diyebilirsin,,,,,
ama gelişmelerden haberdar et....

birde niye müslüman gayri müslüman yada ırk ayrımı niye karıştırıyorsunuz ki(konu sahibine söylemiyorum hatta konu sahibini çok takdir ettim tutumu karşısında eşinide ).... bence burada sorun karşı tarafın insan gibi davranamaması, dini dili ırkı farketmeksizin kim olursa olsun bu şekilde karşısındaki ezmeye hor görmeye küçük düşürmeye hakkı yok konuyu saptırmayın!!!!! en azından benim görüşüm...bu

Anneanne dede musluman ve siz hiristiyanmisiniz ? esinizin dininimi sectiniz yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…