Eşimin Aİlesi ve Kredi

Bu para elbette ki odenmemeli burasinda sizinle hemfikirim fakat buradan dogan bir uyusmazligin neticesi bosanmaya kadar gider mi iste bu hususta emin degilim .

sizin eviniz olsa anlarım durumu
ama sizin bir eviniz bile yok ve eşin kendı evıne sahip olmadan
ailesinin evini düşünüyor.
eşine şunu da sor; '' ben hayatının neresındeyım?''

inşallah her şey istediğin gibi olur
allah konuşma anında eşine
seni anlama yeteneği versin.

evet benim küçük akıl küpümdeki mantık şu, ailemin evi ileride zten kardeşimle benim olucak...
düşüncesiz eşim ama suc bende biraz da, tırnaklarımı çok öncesinden çıkarmam gerekirdi.

eşime açıkca, ya ailene evlendiğini ve hayatında benim de oldugumu kabullendirirsin veya hiç uğraşmayalım herkes hayatını yasasın demeyi düşünüyorum. çünkü artık oyle bir nokta ki önünü alamazsam işler iyice çirkinleşir.

Ben maalesef burda yazilanlari onaylamiyorum. Ne kadar sizi istememis de olsalar, anlasamasaniz da, onlar esinizin ailesi. Bence aylik 250 liralik bir maddi destek de, sizin durumunuzda cok abartilacak birsey degil. Yani vermek istememenizin sebebi, olmamasi degil. Bugün onlarin ihtiyaci vardir, yarin sizin ailenizin ihtiyaci olur.

Siz de bir cok sefer belirtmissiniz, bu insanlarin sizinle bireysel bir problemi yok. Hatta gercekten tanimiyorlar bile sizi. Belki onlara bu yardiminiz sizi dogru tanimalarini saglayacak. Yani tabii ki amac bu olmamali ama böyle bi etkisi de olabilir.

Evli degilim, belki o yüzden herkesten farkli düsünüyorum. Ama ailemin ihtiyaci olsa, esim yüzünden yardim edemezsem gercekten cok üzülürdüm. Ailem tabii ki beni yetistirirken onlara bakmam icin yetitirmedi, ama üzerimde o kadar emegi olan insanlara "baska" biri yüzünden hayir demek zorunda kalmak istemezdim.

farklı bir bakış açısı. ama zaten daha onceden de ev merkezi sistemden kombiye çevrilirken 500 TL verildi buna laf etmedim.

Evlenince herkesin kesesi ayrılır. Ben ailemden boyle gordum, böyle de olması gerektigini düşünüyorum. inanın hep iyi niyetli olmaya calıstım ama babası için ben yokum bile, oglunu bekar zannediyor. öyle bir dünya yok. 250 lira da evet öldürmez ama genç insanlarız yılda 3.000 TL az bir rakam değil.

Ailesinin ihtiyaçları olabilir, bana gelip insan gibi davransalardı, bastan itibaren bu kadar cirkinleşilmeseydi bilmiyorum farklı olabilirdi.

bu şekilde düşünürsen
evlendığın zaman gerçek anlamda ''aile'' olamazsınız eşinle.

evlenen bir erkek veya kızdan umut kesılmelı bence.
insan ne için yaşar?? elbette evlatlarının mutluluğu için
değil mi?...ama çoğu aile kızlarını erkek evlatlardan daha üstün tutuyorlar, damatlarını hiç kırmıyor ve onlar mutlu olsun diye
her şey yapıyorlar
hatta ,kırk yılda bir gidiyorlar kızlarının evıne.

ama konu gelın olunca ''el'' oluyor
anne ve baba ''gelıne'' ya hakaret edıyor
ya da hor görüyorlar. şimdi bu aile gerçekten evlatlarının mutluluğunu mu düşünüyor, yoksa gerçekten umursamıyorlar mı?
en kötü ihtimal boşanırlar gözüyle bakılıyor.kendı kızına kayınpederi hakaret etmiş olsaydı
acaba o baba nasıl olurdu?

Belki de gereginden fazla empati yapiyorum ama benim icin su anda esimin ailesinin ya da benim ailemin ev sahibi olmasi daha önemli olurdu. O ev bana mi kalacak diye düsünmeden. Ben yasim geregi, biraz daha sansliyim anne-babama göre. Yaslarini bilmiyorum ama kendine ait bi ev sahibi olmak icin baska bi sanslari olmayabilir. Ben önce esimin ailesini ve kendi ailemi düsünürüm.

Keseniz zaten ayri kalsin, ortak hesap filan degil ki bu, sadece yardim, destek. Bizde de hep böyledir bu, önce büyükler gelir. Ben sizi cok iyi anliyorum, bir yandan da istenilmemeniz var. Ama dedigim gibi, size bireysel birseyleri yok ki, kendi aileniz gibi düsünün bence karar verirken. O tartismlari bi kenara birakarak. Mümkün olursa tabii.

çok güzel kendini ifade etmişsin sıkılmadan okudum ...

bencede kabul etme....herşeyden öte sen din ayrımı yapmadan evlenmişsin

senin ailen kocan için hakaret ettimi???yazdıklarında okumadım..tavırları sana olmuş...

ama onun babası sana hakaret etmiş ki ben olsam hiçbir şekilde evlerine göndermezdim....annesi gelebilir oğlunun evine ama onların evine yollamazdım bile..

sen ne yapmışsında o sıfatları haketmişsin...kızgınlıklada olsa söylenmemeli....dil yarası asla unutulmaz.............

ayıp şeyler bunlar...

sonra siz herşeyinizi beraber yapmışsınız neden onların borunu ödeyecekmişsiniz???babası siz bu durumda olsa kabul edermiydi.??? ben diyeyim asla etmezdi...

o yapıda biri aynen şöyle derdi..nasıl evlendilerse baskınlar başının çağresine..........

sana boşan vs. diyemem...yuva emek ister,sabır ister ...siz zor kurmuşsunuz kolayda bozmayın...............

ama kesin tavrınızı koyun...buna rağmen eşiniz hayır ben bu parayı ödeyeceğim derse....üzgünüm sizi ezmiş oluyor........ve bugün ezen yarında ezecektir.......

o zaman kesin kararlarınızı uygulamanız gerek...yada ömür boyu bu tarz şeylere göz yummanız gerek....

ayrıca belirteyim ben, 11 senelik evli herşeyimizi kendimiz yapmış iki evlat sahibiyim şuan eşim bizi ezip benim ve evlatlarım rızkını versin...güle güle derim..netim yani...

hak yemem hakkımıda yedirmem...

Az önce de belirttim, bizde hep böyleydi, ama hep de aileydik, alisalagelmisten daha büyük bir aile. Kaynana-gelin tartismalarini, evlenen kizin "el" olmasini birebir hic yasamadim. Biz de gelinler kiymetlidir, bosandiginda gelinin yaninda oluruz. Korunmasi gerekir diye. Belki ben de "gayri-müslüm" bi aileden oldugum icin, bizim gibi olduklarina inanmak istiyorum. Bizde de eskiden (50-60 yil önce) hep yadirganirmis "bizden" olmayanlar. Ama zamanla asilan seyler bunlar, "bizden" olmayanlari tanidikca astigimiz.

Benim icin ailem cok kiymetlidir. Evlensem de ailemin yeri degismez, üzerimdeki emekleri degismez. Ve ben mutlaka aileme destek olurdum. Esime de asla engel olmam.

dedigim gibi dusunceniz ama ben Hz İsa degilim ki sag yanagıma caktın al sol yanagım diyeyim?

Öte yandan bu insanlar 60-65 yasında insanlar bu seneye kadar boyle bir sıkıntıları yoktu neden simdi? bu yasa kadar yatırım yapmadılarsa suclusu ben miyim?

Büyükler büyüklük etselerdi önde gelebilirlerdi, düğün bile yapmadınız diyip borca girmek zaten yeterince büyüklük oldu.

Öte yandan bireysel birşey yok diyorsunuz ama resmen hakaret ediyorlar. bilemiyorum ben 25 yasındayım utanırım hakaret ettigim insana el acmaya.

Nitekim ailemin istemedigi evlilik yaptım diye, eşim benim ailemin evinde oturmayı reddetti. insanlar beni istemiyorken bir de evlerinde oturursam nasıl bakarım yüzlerine dedi.
ben ailemin maddi olarak önerilerini reddettim.

Evlilik kesinlikle artık eşiniz ve sizin bir aile oldugunuz bir yapı o yapı diger yapılardan üstündür, üstün olmalıdır.

Artı kayınpederin adada yazlıgı var cok ihtiyacı varsa gitsin satsın onu bana ne

Bence eşinle açıkça konuşmalısın burada anlattığın gibi yani. Babasının hakaretlerini hala sindiremediğini, daha önce 500 lira para verdiğinizi unutmadığınızı ama bunları eşine olan sevginden hiç dile getirmediğini çok açık olarak ve sakince söyle. Eğer senin baban ona hakaret dahası küfür etseydi eşinin tutumu ne olurdu onu bir sor bakalım. Sakın tartışma ve akılcı çözümler bul para yüzenden evliliğini asla bitirmeyi düşünme ve bunu eşine asla dile getirme sonra haklıyken haksız duruma düşersin. Bizim bir evimiz bile yok, ideallerimiz falan var ve ben bunlar için çalışıyorum eğer bizim dışarıya yardım edecek kadar durumumuz varsa ben çalışmayayım işten çıkayım de. Bugün senin ailene yardım ederiz yarın benim ailemin ihtiyacı olursa biz ne için çalışacağız de. Ama öncelikle sakin olmalısın pire için yorgan yakılmaz. Seni istemeyenleri sevindirme.

'' Sevmek birçok şeyi göze almaktır'' demiş evlenmişsiniz. Şimdi maddiyat için, hele ki bu payınıza düşen 250 lira için eşinizi zor durumda bırakmayın...bazen bazı şeyleri görmemezlikten gelmek, sineye çekmek iyidir...kaldı ki hayat yaşarken neler getirir bilinmez, siz yapın gerisini yaradana bırakın, O neylerse güzel eyler...
ayrıca sevginiz uğruna zamanında çok şeyi elinizin tersiyle itmişsiniz, ki bu sizin büyüklüğünüzü gösterir... şimdi kendinizi doldurup, boşyere herşeye rağmen,elele verip kurduğunuz yuvanızdan, sevdiğiniz, erdemlerini dillendirdiğiniz eşinizden ve mutluluğunuzdan vazgeçmeyin derim nacizane...

dip not: şunu da belirtmeliyim ki, yıllar yıllar önce benzerini yaşamış biri olarak,sizi çok iyi anlıyor ve duygularınızı ta derinden hissediyorum.. ama mutsuz olmanıza gönlüm razı değil...kötülük kazanmasın!!!

Son düzenleme:

para konusunda aynen böyle düşünüyorum.eşimin ailesi ve benim ailem biz büyük bir aileyiz.2 tarafı da ayırmam.2 taraf içinde maddi,manevi her şey yapılmalıdır

]BENCE EŞİNE HİÇ BİR ŞEKİLDE MÜDAHALE ETME ZATEN BU İNSANLARIN AMAÇLARI SİZİN HUZURUNUZU BOZMAK HAZIR PİŞMİŞ YEMEĞİ LÜTFEN BAŞKA BİR KADINA İKRAM ETME BENCE BU KADAR MÜCADELENİN SONUNDA BU KADAR ÇABUK PES ETME YOLA DEVAM EŞİNLE LÜTFEN ALLAHIN HİÇ SEVMEDİĞİ HELALLER ARSINDADIR BOŞANMA YER GÖK ARŞ SALLANIRMIŞ LÜTFEN KARDEŞİM AKILLI OL KAZANAN SEN OLACAKSIN BEN KENDİ ADIMA KONUŞAYIM 7 YIL İÇİNDE EMİN OL EŞİNİ PARMAĞINDA OYNATACAKSIN HELE BİRDE ÇOCUĞUNUZ OLURSA EŞİN SİZE DAHA ÇOK ZAMAN AYIRACAK ADI KAYNANA NE YAPACAKSIN KOCANIN ANNESİ İNKAR EDEMEZSİN GİTMEMEK ÇÖZÜM DEĞİL EŞİNİ TEK BAŞINA GÖNDERME ONU DOLDURUP SENİN BAŞINA GÖNDERİRLER BUDA EŞİNLE TARTIŞMAYA GÖTÜRÜR ONUNLA KAYNANA GİT AMA MESAFELİ DURMAYI HER ZAMAN ÖĞREN KENDİ YAPAN KENDİ UTANSIN
Peygamber efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdular ;
'' Cebrâil (a.s.) aleyhisselam geldi ve Anne-Babasının ihtiyarlığında onların yanında olmuş ama anne-baba hakkını gözetmemiş, onlara iyi bakarak mağfireti yakalama gibi bir fırsatı değerlendirememiş kimseye yazıklar olsun, burnu yere sürtülsün onun; dedi,
ben de amin dedim.
Cebrâil (a.s.), Yâ Rasûlallah (s.a.v.), bir yerde adın anıldığı halde, sana salât ü selâm getirmeyen de rahmetten uzak olsun, burnu yere sürtülsün dedi
ben de amin dedim.
Ve son basamakta Cebrâil (a.s.) Ramazana yetişmiş, Ramazanı idrak etmiş olduğu halde Allah'ın mağfiretini kazanamamış, afv ü mağfiret bulamamış kimseye de yazıklar olsun, rahmetten uzak olsun dedi,
ben de amin dedim[/B][/SIZE][/FONT]

bu kadar olay olmuşken anneni babanı çiğneyip onları bu kadar üzmüşken ailen kıymetli değil şimdi senden 3 kuruş para istediler diye ailen kıymete bindi ailenin kıymetini anlaman için illa olayın içine para mı girmesi gerekiyordu ya da onun ailesinin senin aileni aşağılaması mı gerekiyordu sen aileni arkanda bırakıp gelerek zaten ailenin senin gözünde ne kadar kıymetli değerli hatta varlıklı bir aile olduğunu yani olmadığını onlara göstermişsin şimdi neden bu kadar üzüldün ben anlamadım doğrusu..eğer böyle bir sebep yüzünden boşanırsan çok büyük bir saçmalık yapmış olacaksın...

ödemezdim eşimede bana f...şe yakıştırması yapan insanların borçlarını ödemem derdim
huzurunuzu zaten kaçırıyorlarmış en azından sizi sömürmelerine izin vermeyin

herseyı goze alıp evlenmıssınız 15000 lira ıcınmı ayrılacaksınızz , bunu hıkayenıze neden yakıstırdınız?

KKda uzun zamandır görmeyi arzu ettiğim yazı dili, ifade ediş biçimi, derdin netliği, isteklerin sıralanışı.... Keşke derdiniz olmasaydı da başka topiklerde tanısaydık sizi :)

Din ve ırk meselesine girmek bile istemiyorum. Siz gereken herşeyi yazmışsınız zaten. Eşiniz de kötü niyetli birine benzemiyor ama sizin kadar dirayetli değil ya da onun ailesi sizin aileniz kadar yapıcı olmadığı için set çekememiş içinde bulunduğunuz duruma.

Babası sizi sömürmeye calısıyor bu gayet acık. Gelin yabancı, aileye girmek de istiyor, e bu evde oğluma kalacağına göre ödesinler parayı mantığıyla hareket etmiş ama kaçırdığı nokta gelindeki sabır taşmış ve saf değil.

Eğer elinizi verirseniz kolunuzu kaptırırsınız. Bugün 250 lira yarın 1000 lira olur. Eşiniz sizin aile olduğunuz, gelecek için birikim yapmak zorunda olduğunuz bilincine varamazsa sırf ailesiyle arası iyi olsun diye maddi yardımlarını sürdürebilir.

Size tek önerim eşinize rest çekmeyin hemen. Yapacağı desteği asla onaylamadığınızı açık bir dille belirtin ve izleyin. Artık onun birşeyler yapma zamanı gelmiş. Baktınız işler sarpa sarıyor başka bir çare düşünülür....

Allah yardımcınız olsun.

arkadaşım onca okumuşsun etmişsin ama insanda akıl okumayla gelişmiyo belli ki, sen aptalmısın. kusura bakma ama bu kadar ağır konuşulmayı hak ediyosun. o kendini bilmez çirkefler için ağladın mı hakketen? hiçmi aklın gururun yok. ben demiyorum ki o hakaretlerden sonra eşine çan çan çene çal, huzurunuzu boz. ama ağlamakda nesi. dert etmek neden. salla gitsin. ztn bi insana en büyük kötülüğü yine kendisi yaparmış.. sen kalk bi adam için onca malı mülkü rahatı bırak. üstüne birde en ağırından küfürler işit.. neyse yinede aşktır diyorum.. insan çok severse çok aşık olmuşsa gözü hiçbişey görmeyebiliyor. bu açıdan bakıldığında karar senin kararındır. ama eşin onca fedakarlığına rağmen sana o parayı ödetecekse o zmn çok acı ama yanlış insan için göze almışsın bunca şeyi demektir. eğer o açgözlü vicdansız kaba kendini bilmez aptal aileye her ay bu parayı ödeyeceksen gerçekten sana aptalmısın diye sormam bile yanlış olur. bilmem anlatabildim mi?

Eğer boşanmak gibi bir niyeti yoksa ve hayatı boyunca böyle insanlarla karşılaşmadıysa aynı tavırla o insanlara cevap vermesi yüz göz olmaktan ve eşiyle arasının acılmasından baska bir işe yaramaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…