sen masraf çıkar eşin onlarınkini ödeyemesin
sen masraf çıkar eşin onlarınkini ödeyemesin
harbidiyorum usul usul çemkirmeden mantıklı sebebler bularak mesela araba, mobilya olmadı buzdolabı gibi tüm iyi niyetinle masraf çıkar karşısına.
ahaha mantıklı, yurtdısına master egıtımıne cıkabılırım, bes kurus da veremez
cok karmasik geldi bana.hem sizi kücük gördüklerini söylemissiniz.kendilerini daha üstün tutmuslar.birsürü detay yazmissiniz maddiyatinizla ilgili ,esinizdemi görmedi bogazda oturdugunuzu ve lüks arabaya sahip oldugunuzu.su günde bogazda denize nazir oturuyordum demek, ciddi bir gelir sahibiyim demek.bunlari esiniz görmedi mi.esimden iyi kazaniyorum diyorsunuz neticede esiniz biliyor ,onlarin bilmemesi tuhaf biraz.mutlaka bi laf arasinda gecmis olmali insanlik hali.ki bi durumda dertleri paraysa size prenses muamelesi yaparlardi.ama durum ters ,degisik geldi bana bu.ayrica ailenizi ezip gecmissiniz bu ask icin, 300 500 lira icin bosanmayi düsünüyorsunuz.sizin icin cok bir para oldugunu sanmiyorum ,oluruna birakin.esiniz kendi ödemek istiyorsa ödesin,siz kendi paranizi ayri tutun o zaman.bosanmaya degermi bilmiyorum.o kadar insanlari üzerek kirarak evlenmissiniz.zoru basarmissiniz.burda da kolayliklar versin allah size.
esinizin babası dahi olsa gelip ozur dilemeden evine gitmemesi gerekirdi sonucta karısısınız babada olsa kimse sizin hakkınızda o tarz kelimeler edemez ettirmemeli kim olsa yerinizde cıldırır ne yuzsuz insan bunlar boyle utanmadan para konusunu gecirebiliyor bence onlar ogullarını rahatca yolamayacaklarını dusundukleriicin size cirkeflik yapmıslar amac sadece para belli olmus
benim bildiğim
evlilikte kararlar birlikte alınır
kaldı ki, konu para ise.
bir değil, 2 değil
nereye kadar devam edecek ki
bu böyle?
kimbilir kaç yıl ödenecek.
eşinde gerçekten ailesine yaranmaya çalışmak gibi bir durum var galiba?
sonuçta evli adam, bekar olsa parasının hepsini versin.
ama ortada bir sorumluluk var
ve eşin de bunun farkında değil.
gıcık oluyorum ailesinin dibinden ayrılmayan insanlara
aile neler yapmış, gelınlerıne ne hakaretler etmış
ama kocan denilen adam
hiçbir şey olmamış gibi , her şeyi kabul etmeye dünden razı.
nedir bu yaranma hırsı? hak etseler anlayacağım.
daha once verdigi paralarda,hakaret olayı olmamıstı, ben ok demiştim aman dedim ne olucak 500 lira.
ote yandan evde durum soyle, para hesbını ben tutarım haliyle benden habersiz harcamıyor ama kafasında o olaya ok verebilmesi manyakca geliyor.
hanımefendi derdimi sıkıntımı tam olarak anlamıssınız, buyumemesine sinir oluyorum ben burada.
eşin sana ''vericem' mi dedi
yoksa ''verebilir miyim'' mi dedi?
''büyümememesine'' derken
sanırım eşinden bahsediyorsun? bence olay burada ''büyümemek'' değil
eşinin yapısından kaynaklanan çok çok büyük sorunlar var.
en büyük sorun; babası sana ağza alınmayacak hakaretlerı ettiğinde
eşinden şöyle bir şey beklenırdı; '' senden özür dilemezse eğer, kesinlikle konuşmayacağım onlarla''
doğru olan da budur zaten
eşine anlam veremedım bir türlü.
babamların ihtiyacı var verebilir miyiz dedi, ben de sorun etmedim hala da etmiyorum.
hakkını yemeyeyim paramızı harcarken birbirimize sorarız bu olay haric bu durumu hiç suistimal etmedi hep benim rızamı istedi, birşeye rıza göstermediysem asla kırılmadı kusmedi.
babasının yaptıklarına gelince, bir süre hiç konusmadılar, bir aksam gidip babasıyla kavga etmeye gidecekti engel oldum tatsızlık cıkmasın, benden bilecekler diye düşündüm. nitekim annesi hep beraber yemege cagırdıgında, eşimden ozur dilemedikce buraya gelmeyecektir dedi.
bir süreliğine aileler alıssın diye ekstra gerginlik cıkarmamak adına sakin olmaya calıstık. nitekim ailenin evine git diyen de ben olum bu surecte.
hayat tecrubeler toplamı sonucta, yasaya yasaya ogreniyoruz bakalım
bende herşeyimi kendim yaparak evlendim banka kredisi çekerek sonra kaynıma borç verdim altınlarımı iş kuruyor diye tabi o işi batırdı hem altından oldum hem de onca kredi ödedim kesinlikle banka kredisi çekme kendi maaşından öde diye bir taviz de olamaz evlisiniz ikiniz herşeyi ortak yapıyorsunuz kendi maaşı kavramı yanlış sen maaşını nereye harcayacaksın mesela kendi maaşınla meyve alıp kendi mi yiyeceksin eşine vermeyecekmisin o yüzden kendi maaşından öde demen seninde ödemey, kabullenmen demek ama bir borca sokabilirsin sende bir araba hevesine yönlendir eşini 500 oraya verceğinize arabanın borcunun ödersiniz
anladığım bir şey varsa eğer
kesinlikle olunması gibi olacaksın.insanlar ıyı nıyetlı ınsanları pek sevmıyorlar ve kendılerı de bu durumun farkında değiller.
ne kadar kötü olursa, o kadar iyisin demektir.
keşke engel olmasaydın
bıraksaydın gitseydı eşin
nasıl olsa ne olursa olsun senden biliyorlardır.
en azından ailesi şunu bilirdi; bizim evladımız gelın yüzünden kavga ettı bızımle
bundan sonra ona göre davranalım.
şimdi sen gitmesine engel oldun ya? akıllarında ki soru şu '' biz kıza neler söyledık oğlumuz sesını bıle çıkaramadı, demek ki bu konuda istediğimiz kadar ortalığı gerebiliriz''
bir söz var bilir misin?
''her insanın anlayacağı dilden konuş '' derler.
eşinle ne zaman konuşacaksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?